" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

O "KAIΡΟΣ", Ο ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ!. Οι ινστρούχτορες του Οικουμενισμού, για την νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας και του Νεονικολαϊτισμού, στην Ορθοδοξία;. Σχόλιο.

katanixis.gr: Όποτε ανάλογες νεωτερίστικες και ακραιφνώς οικουμενιστικές εκδηλώσεις, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σκανδαλοποιοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πληγώνουν σοβαρά τους αδελφούς τους.

Οι "προοδευτικοί" και "ανοιχτόμυαλοι" δοκιμάζουν τους παραδοσιακούς. 
Οι πρωταγωνιστές λίγο πολύ γνωστοί: 
Οι καριερίστες θεολόγοι του Καιρού, και ο π. Βασίλειος Θερμός.

Οι μεν παραδίδουν μαθήματα ερειστικής διαλεκτικής, προκαλώντας ανερυθρίαστα την ευσέβεια του πιστού λαού. Χαρακτηρίζονται από μία "παπική παρρησία" δαιμονική, που δυστυχώς αποτελεί και τη διαχρονική σφραγίδα του τύφου των πλανεμένων αιρετικών.
Ο δε πατήρ Βασίλειος, αποτελεί αναμφισβήτητα τον "τραγικό" πρωταταγωνιστή.

Άραγε το βράδυ που προσεύχεται στο καντηλάκι του, μπροστά στην εικόνα της Παναγιάς, σκέφτεται πως τα χαρίσματα και τα πτυχία του, τα χρησιμοποιεί προς δόξαν Θεού;
Με τόση σπουδή και τόση ευαισθησία "περί έρωτος και άλλων δαιμονίων", πόσο να στερείται ποιμαντικής διακρίσεως για τους σκανδαλιζόμενους αδελφούς του;

Η στάση του σαν κληρικός, είναι ποιμαντικά ορθή;
Η πρακτική του σαν ιατρός, είναι δεοντολογικά ηθική;

Ανθρωπίνως δεν αναρωτιέται "ποιος είμαι εγώ που θα ακυρώσω τους Πατέρες και την Αγία Γραφή";
Δεν εννοεί πως
όσο ειλικρινή και άγια μπορεί να είναι τα κίνητρά του, χρησιμοποιείται από τους ινστρούχτορες του Οικουμενισμού, για την νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας και του Νεονικολαϊτισμού, στην Ορθοδοξία;


Αν πάλι όλα τούτα τα πράτει εν επιγνώσει, ο Θεός να μας φυλάει...
Πηγή


Σχόλιο:
Γράψαμε το παρακάτω σχόλιο στην ανάρτηση του "Αναστάσιου" που διαμαρτυρόταν επειδή τάχα τον προσβάλλουν και τον εξευτελίζουν (επειδή προβάλει την αντίστοιχη βιβλιοπαρουσίαση, τους οικουμενιστές κλπ):

"... σε προσβάλλει κανένας ή σ’ εξευτελίσει ...
το ερώτημα είναι είναι δίκαια η κριτική που σας ασκήθηκε ή άδικη;
Διαφημίζετε όντως νεονικολαΐτες και οικουμενιστές ή όχι;
Την απάντηση την ξέρετε."

Φυσικά ΔΕΝ το δημοσίευσε!!!
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το οικτρό αυτό «θεολογικό» μόρφωμα αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με το νεοορθόδοξο περιοδικό «ΣΥΝΑΞΗ» και τη «θεολογική» σφηκοφωλιά του Βόλου.
Στραγγαλιστές του γνήσιου παιδευτικού ήθους, στυλοβάτες και διάκονοι της «πολιτικής ορθότητας», πρωτοστάτες της «πολιτιστικής εισβολής του Ισλάμ» στα ελληνικά πανεπιστήμια, μάλλον παν-επιζήμια πρέπει να ονομάζονται, προαγωγοί του οικουμενισμού, του «θεολογικού» φιλελευθερισμού, της «φεμινιστικής θεολογίας», της «μεταπατερικής» θολο-λογίας, της «ερωτοθεολογίας» και του φιλο-καζαντζακισμού, νεροκουβαλητές και αβανταδόροι της Νέας Τάξης.
Λ.Ν.

mnk είπε...

Όταν ακόμα δεν ήξερα και πολλά-πολλά και ήμουν πρωτάρα στην ανάγνωση ορθόδοξων κειμένων, αγόρασα κατά τύχην ένα βιβλίο του Θέρμου. Για χρόνια περιφερόταν μέσα στο σπίτι, αδιάβαστο. Κάθε φορά που προσπαθούσα να το διαβάσω, το μυαλό μου κατέβαινε σε απεργία. Δεν μπορούσα να ξεπεράσω τις 1-2 σελίδες κι αυτές στα πεταχτά.

Όταν έμαθα τι εστί Θέρμος, τότε κατάλαβα γιατί μου ήταν αδύνατον να διαβάσω το βιβλίο του και το ξαπόστειλα στον κάδο της ανακύκλωσης. :)

--------------

[Ένας αραιός, άγευστος πολτός, χωρίς κανένα στέρεο νόημα να πιαστεί το μυαλό και η καρδιά, χωρίς αλάτι και φυσικά αρτύματα, αλλά μπουμπουνισμένος στα γλυκαντικά και στα διάφορα Ε. -Και ο τίτλος του βιβλίου, "που να βρω την ψυχή μου", κλεμμένος απ' τον Ελύτη.]


(Όχι, δεν εννοώ πως ήδη είχα ορθόδοξο αισθητήριο -που μπορεί και να είχα, να κυκλοφορούσε στο αίμα μου κληρονομικά.
Σίγουρα όμως είχα αναγνωστικό αισθητήριο, καταλάβαινα αν αυτό που διαβάζω έχει κουκούτσι ή είναι μπλα-μπλα και αέρας κοπανιστός. Μόνον η βαθειά αλήθεια του συγγραφέα μπορεί να έχει στέρεο σκελετό, σαφή όρια και ξεκάθαρη μορφή. Όποιος ψεύδεται, δεν μπορεί να διατυπώσει σαφή και συμπαγή νοήματα με ειρμό. Αναγκαστικά, αερολογεί και παραθέτει αστραφτερές πομφόλυγες, με ολίγον από σάλτσα.)

Ανώνυμος είπε...

http://www.synaxi.gr/committee.php
Μέλη της συντακτικής επιτροπής της "Σύναξης": Βασίλης Αργυριάδης των εκδόσεων "Εν πλω", π.Βασίλειος Θερμός, και ο Άγγελος Βαλλιανάτος της γνωστής υπόθεσης Arigatu.

Ανώνυμος είπε...

Μπα! "Θάβει" κανονικά τα σχόλια που δεν του αρέσουν ο κ.Κωστόπουλος;
Πώς το παθε;
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει λογοκρισία στο ιστολόγιό του...

Ανώνυμος είπε...

Η "ποιότητα" κάποιων σχολίων στο ιστολόγιο "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ" αποτελεί μέτρο της στρεβλότητας των αξιολογικών κριτηρίων ενίων σχολιαστών και θα πρέπει, το δίχως άλλο, να μας εμβάλλει σε ανησυχία για το μέγεθος της αλλοτριώσεως της σκέψεώς τους.
Ειδικά ο τρόπος με τον οποίο εκθειάζουν το δυσώνυμο "ΚΑΙΡΟ" και απαξιώνουν τα ομολγιακά και αγωνιστικά ιστολόγια και τους προς αυτούς αντιφρονούντες γενικότερα προκαλεί πολλή θλίψη. Θλίψη και αγανάκτηση προξενεί και η ανεπίτρεπτη άσκηση λογοκρισίας από την πλευρά του κ.Κωστόπουλου.
Λ.Ν.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.