" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ιερό μνημόσυνο για τους πεσόντες "της μάχης της ΚΟΝΙΤΣΗΣ (1947-1948)"

Στις 14-01-2018, ημέρα Κυριακή, στον Άγιο Νικόλαο Κονίτσης,


θα τελεσθεί το ιερό μνημόσυνο για τους πεσόντες "της μάχης της ΚΟΝΙΤΣΗΣ (1947-1948)"

από την Ε.Α.Α.Σ. Ιωαννίνων.


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, διαφημίζετε εκδήλωση στην οποία θα τελέσει το μνημόσυνο ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ο οποίος μνημονεύει τον αιρετικό πατριάρχη βαρθολομαίο;;; Αίσχος! Ντροπή!
Ή μήπως είστε του λαικοδεσπότη;;;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Ο Βαρθολομαίος ΕΙΝΑΙ αιρετικός. Επισημοποίησε και θεσμοθέτησε την αίρεση του οικουμενισμού. Εμείς το ξεκαθαρίζουμε, εσύ τολμάς;

2) Τον μητροπολίτη Ανδρέα τον έχουμε ελέγξει ατελείωτες φορές για την ατολμία του. Δεν τον αναγνωρίζουμε λοιπόν πλέον ως δεσπότη αλλά ως λυκοποιμένα. Ευχόμαστε πριν φύγει από αυτή τη ζωή, δημόσια να μετανοήσει. Δυστυχώς κάποιοι παρατρεχάμενοι κατόρθωσαν να τον εγκλωβίσουν. Το θέμα είναι αν τελικά εμπιστεύεται τον Θεό ή όχι.

3) Δημοσιεύσαμε το Δελτίο Τύπου- ανακοίνωση του Συνδέσμου Αποστράτων για να υπενθυμίσουμε το γεγονός, την μάχη της Κονίτσης: Αν δεν κρατούσαν τότε εκείνα τα παλικάρια, τώρα η Κόνιτσα θα ήταν η πρωτεύουσα κομμουνιστικού κράτους.

4) Από κει κ πέρα, δεν κοινωνούμε εκκλησιαστικά με τους αιρετικούς και με όσους έχουν την ίδια πίστη με αυτούς (και τους μνημονεύουν).

Τύπωσε τα τώρα και πήγαινε να τα δώσεις να πάρεις το πουρμπουάρ σου. Εκτός αν έκλεισε το γραφείο. Δεν πειράζει, από Δευτέρα. Έχεις καλά αφεντικά, πλούσια. Αξίζει να τους υπηρετείς (πάντα με το αζημίωτο).

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά όλοι όσοι θα τελέσουν το μνημόσυνο, θα τιμήσουν τους πεσόντες στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κόνιτσα. Άρα θα συμμετάσχουνς και θα συμπροσευχηθούν με ανθρώπους οι οποίοι μνημονεύουν τον αιρετικό Βαρθολομαίο. Άρα το ιστολόγιο "Παιδαγωγός", μας λέει απ΄ τη μία μεριά ότι ο Κονίτσης είναι λυκοποιμένας, αλλά απ΄ την άλλη να πάμε να τιμήσουμε τους πεσόντες της Κόνιτσας εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ σε μνημόσυνο που θα τελέσει αιρετικός!
Δεν μπορώ να το κατανοήσω όλο αυτό; Μα καλά, σύμφωνα με την θεωρία των συγκοινωνούντων δοχέιων, εμείς που μας καλείτε να μετέχουμε σε μνημόσυνο που θα τελέσει ένας λυκοποιμένας, δεν μολυνόμαστε;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όποιος δεν θέλει να καταλάβει, δεν θα καταλάβει.
Σε κανένα μνημόσυνο δεν θα πάμε για να συμπροσευχηθούμε.
Μας ζήτησαν από τους διοργανωτές να το προβάλουμε και το προβάλουμε.

"Δημοσιεύσαμε το Δελτίο Τύπου- ανακοίνωση του Συνδέσμου Αποστράτων για να υπενθυμίσουμε το γεγονός, την μάχη της Κονίτσης: Αν δεν κρατούσαν τότε εκείνα τα παλικάρια, τώρα η Κόνιτσα θα ήταν η πρωτεύουσα κομμουνιστικού κράτους. "

Ανώνυμος είπε...

Η σημασία της θυσίας των πεσόντων των Εν. Δυνάμεων,αλλά και των κατοίκων στη "μάχη της Κόνιτσα 1947-48", είναι τεράστιας σημασίας και πρέπει οι νεο-Έλληνες να τιμήσουν αυτή τη θυσία μακρυά από έριδες και όποιες άλλες σκοπιμότητες. Οι πεσόντες έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, από τους απάτριδες κομμουνιστές του Μ. Βαφειάδη, σώζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.
Και να απαντήσουμε στον κ."Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2018 - 5:08 μ.μ.", μήπως να μην εορτάζεται με το σκεπτικό σου και η εθνεγερσία κάθε 25η Μαρτίου, επειδή ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε', αφόρισε την επανάσταση;
Όχι άλλη διάσπαση αγαπητέ! Ή τιμάμε τους πεσόντες του Έθνους ή καθόμαστε στην γωνιά μας και κάνουμε άλλα.

ΔΙΓΕΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μα ακριβώς αυτό σας λέμε, ότι η Ένωση Αποστράτων που κάνει την ανακοίνωση για την εκδήλωση, καλεί τους πιστούς και πατριώτες πολίτες της χώρας μας, να συμμετάσχουν σε μία τελετή, της οποίας θα είναι προεστός ένας λυκοποιμένας αιρετικός. Διότι, πολύ συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι αξιωματικοί, μιλάνε για τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κόνιτσα όπου μνημονεύεται ο αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος. Κύριοι του "Παιδαγωγού" επιτέλους να γίνετε λίγο πιο σοβαροί. Δεν μπορεί απ΄τη μία να μας καλείτε σε αποτείχιση κλπ και απ΄ την άλλη να μας προβάλετε εκδηλώσεις στις οποίες θα συμπροσευχηθούμε και μετέχουμε σε ακολουθία με αιρετικούς. Αρχίζω να αμφιβάλω τελικά και για εσάς, για το ποια είναι τα κριτήριά σας και για το που θέλετε να κατευθύνετε τον κόσμο...
Τί κρύβει τελικά το ιστολόγιο "Παιδαγωγός" πίσω από την διπλωματική και ύποπτη στάση του όσον αφορά την αποτείχιση και την αντιμετώπιση του οικουμενισμού; Μήπως είναι όργανο της νέας τάξης και με τον μανδύα της ομολογίας και του αντι-οικουμενιστικού αγώνα, μπερδεύει εσκεμμένα τον κόσμο και τον ωθεί σε ολέθριους ατραπούς;;
Δημήτριος Κ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ακριβώς, είμαστε "όργανο της Νέας Τάξης"!
το βρήκες!
χαιρόμαστε που έχουμε τόσο "έξυπνους" σχολιαστές.


όσο για το "Δημήτριος Κ.",
αντιλαμβανόμαστε ποιον υπαινίσσεσαι δεν χρειάζεται να ψεύδεσαι
είναι αμαρτία να λες ψέμματα
(τώρα φαίνεται η σκοπιμότητα, γιατί ξεκίνησες αυτά τα σχόλια, κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν).

2-3 είναι οι κολλημένοι που ξεκινάνε ένα σχόλιο και συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν το ίδιο. Τόσα χρόνια, τα ξέρουμε και τα αληθινά τους αρχικά και τα ονόματα τους.

Ανώνυμος είπε...

Τί εννοείς όταν λες ότι υπαινίσσομαι κάποιον βάζοντας το "Δ. Κ.";
Εγώ δεν έγραψα "Δημήτρης", αντιθέτως εσύ έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα αγαπητέ! Μπορεί το Δ. να σημαίνει και "Διγενής" όπως ο παραπάνω σχολιαστής.

Όσον αφορά το θέμα μας, συνεχίζετε να μην απαντάτε κύριοι του "Παιδαγωγού", διότι πέσατε σε μεγάλο λάθος. Βάζοντας την παραπάνω ανάρτηση, στέλνετε τον κόσμο να συμμετάσχει σε ακολουθία, την οποία θα τελέσει ένας λυκοποιμένας.
Γιατί δεν κρατάτε μια πατερική στάση στο θέμα της ομολογίας της Πίστεως; Την μας λέτε μακρυά από όλους όσοι μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο και απ΄ την άλλη πάτε στους νεοημερολογίτες, δεν πειράζει θα τιμήσουμε τους νεκρούς και με αυτον τον τρόπο!
Κύριοι του "Παιδαγωγού", να το ξέρετε: βεβηλώσατε την μνήμη των ηρωικώς πεσόντων στην Μάχη της Κονίτσης! Διότι οι ψυχές τους, αισθάνθηνονται όταν τους τιμούνε αιρετικοί μεγάλη αποστροφή! Το ίδιο αισθάνονται και για όσους ωθούν τους πιστούς στους αιρετικούς...!
Περαστικά σας!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΜΑΛΛΟΝ:

"Δημήτριος Κ."

ΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί του Παιδαγωγού, έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Διότι δεν έχετε τι να απολογηθείτε για τον ατόπημά σας να ωθήσετε τον κόσμο σε αιρετικούς και μένετε σε ένα όνομα. Ομολογητές της δεκάρας! χαχα

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Γράψ'το μερικές φορές ακόμη.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.