" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση του Ιερού Λόχου 2012, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για την μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης. Το σχόλιο μας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τηνς Κυριακή 29 Μαϊου 2016 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ευόσμου η εκδήλωση του Συλλόγου για την μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό ομιλητή τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Καραγιαννίδη που μέσα από πλήθος διαφανειών και βίντεο μας ανέλυσε της πτώση της Κωνσταντινούπολης.


Ευχαριστούμε θερμά και τον τον Δήμο Ευόσμου για την φιλοξενία αλλά και τον κ. Καραγιαννίδη για τις γνώσεις που μας προσέφερε.


Η αφίσα της εκδήλωσης (τοιχοκολλήθηκε στην περιοχή του Ευόσμου)




Το φυλλάδιο της εκδήλωσης (διανεμήθηκε σε 1200 αντίτυπα, στον Εύοσμο)




Βίντεο από την εκδήλωση :

Φωτογραφίες:















Εξαιρετικός ομιλητής που μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις του στο θέμα της Άλωσης και το υλικό που μας πρόβαλε (περισσότερες από 200 διαφάνειες):

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας, Ανδρέας Γενιάς, κλείνει την εκδήλωση:



Ευχαριστούμε μία ακόμη φορά τα ελληνορθόδοξα ιστολόγια που στήριξαν την εκδήλωση μας.

Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι και Φίλοι των ειδικών Δυνάμεων





Ακολουθεί ένα κείμενο για την Άλωση από τους Λατίνους (Παπικούς), το 1204 μ.Χ.:


Η λεηλασία της Κωνσταντινούπολης


Ώσπου ήρθε η άλωση της Πόλης το 1204 από τους Φράγκους.


Οι Φραγκολατίνοι που κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη στις 13 Απριλίου του 1204, κυριολεκτικά την καταλήστεψαν. Άρπαζαν ότι έβρισκαν. Ανάμεσα σε αυτά που ξήλωσαν για να τα μεταφέρουν στη Δύση ήταν και οι τέσσερις χάλκινοι ίπποι του Ιπποδρομίου της Πόλης.

Αναφέρεται πως τους ξήλωσε ο δόγης της Βενετίας Enrico Dandolo για να κοσμήσει οικία στη Βενετία! Τα τέσσερα ορειχάλκινα αγάλματα κόσμησαν την οικία του Domenico Morosini. Γύρω στο 1378 κατέληξαν στη διακόσμηση του ναού του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.

Ένα μέρος της τεράστιας αρπαγής των φραγκολατίνων καταγράφεται στο http://www.ortodoxia.it/από όπου μεταφέρουμε, στα ελληνικά, μερικά στοιχεία:




Μερικά από τα λεηλατημένα της Κωνσταντινουπόλεως στην σημερινή Βενετία.



«...Αφού έλαβαν άφεση αμαρτιών, από τον Πάπα, οι Σταυροφόροι, επιτέθηκαν. Η Κωνσταντινούπολη έπεσε μετά από τρεις ημέρες. Όταν εισέβαλαν στην πόλη οι Σταυροφόροι άρχισε σε ένα "όργιο σφαγής, κτηνωδίας και βανδαλισμού που δεν είχαν δει στην Ευρώπη από τις βαρβαρικές επιδρομές, εδώ και επτά αιώνες' . Κανείς δεν είχε γλιτώσει, ούτε επίσκοπος, ιερέας, καλόγρια, άνδρας, γυναίκα ή παιδί. Πυρπόλησαν όλα τα μέρη της πόλης. Άρχισαν τότε οι λεηλασίες και βεβήλωση απαράμιλλη στην ιστορία.


Μια ορδή χύνεται στη Αγία Σοφία. Κατέβασε την εικόνα του Παντοκράτορα, την πέταξαν σε έναν βωμό να λιώσει για να λάβουν το χρυσό, το ίδιο έκαναν με τις μικρές εικόνες καθώς και την εικόνα της Παναγίας που την ποδοπάτησαν, μάζεψαν όλα τα ιερά σκεύη για να ξεκολλήσουν τα κοσμήματα, άρπαξαν ψηφιδωτά και ξήλωσαν τις ταπετσαρίες από τους τοίχους. Μάζεψαν άλογα και μουλάρια στην είσοδο του ναού για να μεταφέρουν τα ιερά σκεύη, χρυσό, ασήμι και οτιδήποτε άλλο μπορούσαν να κλέψουν. Έβαλαν μια πόρνη στο θρόνο του ναού για να χλευάσουν τον Πατριάρχη.


Την ίδια μέθοδο της λεηλασίας και της βεβήλωσης ακολούθησαν σε εκκλησίες, μοναστήρια και παλάτια σε όλη την πόλη. Οι τάφοι των αυτοκρατόρων είχαν ανοίξει και όλα τα αγάλματα και τα μνημεία της κλασικής εποχής, ό,τι είχε επιζήσει από την «αρχαία Ελλάδα» και την αυτοκρατορική Ρώμη καταστράφηκαν. Ό, τι δεν μπορούσαν να το αρπάξουν το έριχναν στη φωτιά για να το λιώσουν και να πάρουν τα πολύτιμα μέταλλα και τους πολύτιμους λίθους.»
Μετά τη σφαγή, άρχισε μια αργή και μεθοδική εξάλειψη των θησαυρών από ορθόδοξες εκκλησίες, καθεδρικούς ναούς, μοναστήρια και μικρές εκκλησίες. Μεγάλες ποσότητες χρυσού και αργύρου από την Αγία Σοφία καταλήξανε στο Θησαυροφυλάκιο του Βατικανού.»



Και λίγο πιο κάτω:

«Το καμάρι της Βενετίας είναι τα τέσσερα υπέροχα άλογα, από επίχρυσο ορείχαλκο, που χρονολογούνται από την εποχή του Κωνσταντίνου, είναι από τη λεηλασία του Ιπποδρομίου. Σήμερα κοσμούν τη βασιλική του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.
Ο θησαυρός του Αγίου Μάρκου έχει την πιο ακριβή συλλογή χειροτεχνημάτων από το βυζαντινό κόσμο, και περιλαμβάνει 32 κύπελλα Βυζαντινά, καθώς και διάφορα κειμήλια, ιερά, τα μέρη του βωμού, τα Ευαγγέλια, κοσμήματα, άμφια, χειρόγραφα και ιερά σκεύη.




Στύλος από τους δύο του Ιππόδρομου της Κωνσταντινουπόλεως. Οι Βενετοί αφού τους μετέφεραν στην Βενετία τοποθέτησαν τον λέοντα σύμβολο τους στο επιστέγασμα..


...Τα πλοία που εισέρχονται στη Βενετία ήταν γεμάτα με ψηφιδωτά, πίνακες, σκαλισμένες πέτρες, κολώνες, πολύτιμα χειρόγραφα, σπάνιες πέτρες και τα ξηλωμένα από την Κωνσταντινούπολη μνημεία συνέβαλαν στη δημιουργία της εμφάνισης του κύριου κορμού της πόλης που σήμερα λέγεται Βενετία.»


Σχόλιο:
Παραθέτουμε το σχόλιο που γράψαμε στην ανάρτηση:


Μεγαλειώδες υπερθέαμα πρόσφεραν οι τούρκοι για τα 563 χρόνια Άλωσης της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)


1.000.000 Τούρκοι ... πήγαν να τιμήσουν την Άλωση της Πόλης μας και να απαιτήσουν να λειτουργεί η Αγιά Σοφιά σαν τζαμί (οι μιναρέδες δεν τους φτάνουν).

Πόσοι από τους 1.000.000 συμπολίτες μας Θεσσαλονικείς, πήγαν σε κάποια εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης;
Πόσοι βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την σημερινή Άλωση της Ελλάδος από τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες;


Κατά τα άλλα ονειρευόμαστε να την ξαναπάρουμε πίσω .. και παπαγαλίζουμε όλες τις προφητείες που το επιβεβαιώνουν.


Σήμερα μέλη της ομάδας μας βρέθηκαν στην εκδήλωση του Ιερού Λόχου 2012, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (πληροφοριακά, ούτε πολιτικάντηδες ούτε άλλοι επίσημοι παραβρέθηκαν, προφανώς δεν είχαν προσκληθεί, οπότε το χαρήκαμε πραγματικά).


Οι παραβρισκόμενοι άκουσαν από τον εξαιρετικό ομιλητή,
1) για την Άλωση από τους Σταυροφόρους, το 1204 μΧ, μια ιστορία που (εσκεμμένα;) δεν μαθαίνουμε, όπως δεν μαθαίνουμε ότι τα 4 άλογα στον Άγιο Μάρκο της Βενετίας, προέρχονται από τα κλοπιμαία της Κωνσταντινούπολης (οι περισσότεροι θησαυροί μπήκαν σε χυτήρια κ έγιναν νομίσματα! από τους "πολιτισμένους" δυτικούς)


2) για το απαράδεκτο συλλείτουργο με τους παπικούς μέσα στην Αγιά Σοφιά, του Αγίου Σπυρίδωνος, τον Δεκέμβριο του 1452 μΧ.



Με τέτοιες προδοσίες της ορθόδοξης πίστεως, γιατί να μας λυπηθεί ο Θεός; 
(μήπως σας θυμίζει το σήμερα; την συμπροσευχή Πάπα Ιερώνυμου, Βαρθολομαίου στη Λέσβο; 
ή τις συμπροσευχές Βαρθολομαίου Πάπα σε Φανάρι και Ιεροσόλυμα; 
Ξέρετε ότι κανονικά Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος έπρεπε να είχαν καθαιρεθεί; αλλά ποιος να τους καθαιρέσει; ο λαός; ο λαός κοιμάται;)



3) για κάποιους "χριστιανούς" που επικαλούνταν προφητείες και είχαν κλειστεί μέσα στην Αγια Σοφία και περίμεναν τον άγγελο να κατέβει να σφάξει όλους τους τούρκους, γιατί σύμφωνα με την προφητεία

έπρεπε να τους στείλει στην Κόκκινη Μηλιά..
Η Παναγιά όμως όπως βλέπετε ΑΦΗΣΕ να γίνουν όσα έγιναν


Επειδή η Ιστορία επαναλαμβάνεται, επειδή την ώρα της μάχης κανείς δεν δικαιούται να επικαλείται προφάσεις για να συνεχίζει τον ύπνο του,
και επειδή αμφιβάλλουμε αν θα βρεθούν ποτέ ξανά 1.000.000 Έλληνες να διαδηλώσουν για να γίνει η Αγία Σοφία ξανά ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ναός (αν είναι να πηγαίνει ο Πάπας όπως πηγαίνει στο Φανάρι, καλύτερα να είναι ακόμη και στάβλος),
αντί να ονειρευόμαστε πως θα εκπληρωθούν οι προφητείες,
ας δράσουμε, αν δεν είναι ήδη πολύ αργά.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Καθεστώς της Μεταπολίτευσης έχτισε σιγά-σιγά τον Σημερινό Μηδενισμό-Εθνομηδενισμό που βιώνουμε,Έχουν γαλουχηθεί Τουλάχιστον 2 Γενιές Νεοελλήνων με Μαρξιστικά-Διεθνιστικά Πρότυπα Ζωής κατά το τι είπε ο Λένιν-ο Μάρξ-τι είναι το Τράστ,τι είναι ο Κομμουνισμός,"οι Αγώνες της Γενιάς του Πολυτεχνείου για την Δημοκρατία εναντίον της Χούντας"...(αλήθεια ποια Χούντα ακριβώς είναι Χειρότερη&Επικαιροποιημένη η Επταετία ή μήπως της Νεάς Τάξης Πραγμάτων που βιώνουμε στις μέρες μας..βλέπε:Προώθηση Ομοφυλοφιλίας στα Νηπιαγωγεία μέσω της δήθεν Ατζέντας περί Ανοχής στην Διαφορετικότητα,Κατά του Αντιρατσισμού/Αντιφασισμού τις γνωστές Αρλούμπες των Χρηματοδοτούμενων Ιδρυμάτων/Συλλογικοτήτων του George Sorros=Open society Foundation,τον ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΣΜΟ απο ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ-ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ στους Οποίους δίνονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ-ΠΑΡΟΧΕΣ-ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ σε Παιδιά Μεταναστών 2ης Γενιάς αλλά για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ/ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) αλλά ΔΕΝ μας είπανε Κουβέντα για το ποιός ήταν ο Σωκράτης,ο Πλάτωνας,ο Αριστοτέλης( ο οποίος παρεπιπτόντως ΔΕΝ πέθανε στα Στάγειρα αλλά στην ΧΑΛΚΙΔΑ το 322 π.χ αφού όπως δήλωσε ο ίδιος έφυγε ώστε οι Αθηναίοι να μην κάνουν το ίδιο λάθος εννοώντας την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Σωκράτη),Ο Μιλτιάδης,ο Σόλωνας,η Σίβυλλα η Ερυθραία Ποιά ήταν η Πολιτισμική+Πνευματική Αξία που Αφήσανε ΟΧΙ μόνο στους Απογόνους τους αλλά και στην Παγκόσμια Κοινότητα,ΔΕΝ μας είπανε Κουβέντα για την Άλωση της Κων/πόλης το 1204 απο τους Φράγκους/Ενετούς ούτε για την ΔΕΥΤΕΡΗ απο τις Ορδές του Ισλάμ το 1453,Αφαιρέσανε τους Λόγους του Γεώργιου Καραισκάκη,Εμβληματικού Στρατηγού Μακρυγιάννη-θεόδωρου Κολοκοτρώνη Ειδικά τον Περίφημο Λόγο του στην Πνύκα που ΑΠΑΝΤΑΕΙ σε όλους τους Ελληνόφωνους Γραικύλους περί Διαφωτισμού..ΠΟΙΕΣ Κοινωνικές Ομάδες Κάνανε την Επαναστάση,Κατά Ποιών+ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΑ της Επαναστάσεως ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ+ΠΑΤΡΙΔΟΣ! ΔΕΝ μας είπανε τίποτα για τον Κων/νο Κουκίδη που τύλιχτηκε με την Σημαία στις 27/4/1941 και έπεσε απο τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης για να μην Παραδώσει την Ελληνική Σημαία στους Γερμανούς,τον Κων/νο Δαβάκη-Τσακαλώτο(θείο του Σημερινού Υπουργού),Δημήτρη Κασλά=Ύψωμα 731 Αξιωματικούς που Πολέμησαν Υπέρ Βωμών&Εστιών το 1940-1941.Έτσι είναι η Α-Παιδεία έφερε την Α-νομία,Α-σέβεια,Α-συλία,Α-νομία,Α-θεία,Α-πάθεια-Αδιαφορία-Α-νθελληνισμό Καλοφάγωτα λοιπόν ή θα Αντιδράσουμε;;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία εκδήλωση έκανε στη Ναυαρίνου ο Περιφερειάρχης για την Άλωση. Ας λέμε και τα καλά τους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο "Περιφεριάρχης" ο Τζιτζικώστας, είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρόταρυ.
Ταϊζοντας μας καραμελίτσες, την ώρα που βοηθάνε τους ισλαμιστές να εγκατασταθούν μόνιμα στην πατρίδα μας (και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία), με μια εκδηλωσούλα δηλαδή, δεν εξιλεώνονται. Οι φιέστες και οι διακηρύξεις είναι για να κοιμίζουν τον λαό.
Στην πράξη αποδεικνύεται ο ρόλος καθενός.

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. "Ας λέμε και τα καλά τους" λέει ο ένας, δεν εξιλεώνονται απαντά η "αντικειμενική" ΣΟ. Ο νεοδημοκράτης Δήμαρχος Ευόσμου πως και δεν ξέφυγε από την "αμερόληπτη" κριτική; Α, ρε Μπουτάρης που σας αξίζει!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1ον:
Το Δελτίο Τύπου εκδίδεται από τον διοργανωτή. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το τι γράφεται.

2ον:
Στο Δ.Τ. απλά ευχαριστούν τον Δήμο Ευόσμου για την παραχώρηση της αίθουσας. Ούτε Δήμαρχοι αναφέρονται, ούτε ονόματα, ούτε "κορώνες". Αμφιβάλουμε αν απασχόλησε τους διοργανωτές η πολιτική ταυτότητα του Δημάρχου.

3ον:
Για τον Μπουτάρη γράψαμε ήδη σήμερα, πριν το σχόλιο σας:
https://opaidagogos.blogspot.gr/2016/06/blog-post_1.html
Όπως βλέπετε δεν ξεχνάμε τους εχθρούς της εκκλησίας και της πατρίδας. "Ασυλία" εμείς δεν δίνουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

4ον:
Αναφορικά με το δίλημμα "Μπουτάρης ή Τζιτζικώστας", η απάντηση μας είναι ότι αρνούμαστε να επιλέξουμε δήμιο.
Πάντως ως γενική τοποθέτηση θα λέγαμε:
"Καλύτερα τουρκικό φέσι παρά παπική τιάρα". Καλύτερα δηλωμένοι ανθέλληνες και άθεοι παρά μασόνοι που παριστάνουν τους θεοσεβούμενους πατριώτες. Στην πρώτη περίπτωση οι άμυνες του λαού κάπως ξυπνούν, ενώ στην δεύτερη συνεχίζει ο λαός να κοιμάται.

ΥΓ. Η αίθουσα της περιφέρειας ή ενός δήμου ΔΕΝ είναι ατομική περιουσία του Περιφερειάρχη η του Δημάρχου. Στον φορέα ανήκει, σε όλους μας δηλαδή, και όλοι οι πολίτες/δημότες, δικαιούνται να την ζητούν και να την χρησιμοποιούν. Λόγοι ευπρέπειας επιβάλουν να λες ευχαριστώ σε αυτόν που σου παραχωρεί κάτι χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.