" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Άλωση της Πόλης: Ας ομολογούνται οι ιστορικές αλήθειες με τόλμη και παρρησία. Ψηλά τα κεφάλια! Για τα παιδιά μας.


του Απόστολου Σαραντίδη

«Το την Πόλιν σοι δούναι ούτ’ εμόν εστί
ουδ’ άλλου τινός των οικούντων εν τη πόλει ταύτη.
Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως
αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών.»
Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος

Ας μου συγχωρεθεί η άγνοια αλλά δεν γνωρίζω κυνικότερη δήλωση ηγέτη προς τον εχθρό του, τέτοιας εκούσιας αφοσίωσης προς τα όσια και ιερά της γης των πατέρων του γένους του.

Η πάλαι ποτέ Βασιλίδα των πόλεων, φάντασμα του εαυτού της εκπνέει. Το τέλος προδιαγεγραμμένο πολύ πριν από την αποφράδα εκείνη Τρίτη της 29ης Μαΐου του 1453. Μάλιστα είναι ιστορικό θαύμα και το πώς είχε αντέξει τις τελευταίες δεκαετίες της. Τίποτα πια δεν υπήρχε για να θυμίζει την κραταιά Ρωμανία των προηγούμενων αιώνων. Η πραγματική άλωση του 1204 καταλυτική και μη αναστρέψιμη. Η ουσιαστική θα συντελεσθεί 469 χρόνια αργότερα το 1922 την οποία και πάλι εν πολλοίς εμείς προκαλέσαμε.


Ας ομολογούνται οι ιστορικές αλήθειες με τόλμη και παρρησία. Η ορθή γνώση του παρελθόντος αποτελεί τον εθνικό πλοηγό για τις επερχόμενες γενιές. Γνώση προς κάθε κατεύθυνση. Για τους χειρισμούς ντόπιων και ξένων οι οποίοι αφού λεηλατούσαν ό,τι μπορούσαν μας άφηναν στη μοίρα μας να καταστραφούμε. Πάντοτε. Χωρίς εξαίρεση!
Το 1439 στην ασφυκτική σύνοδο της Φερράρας – Φλωρεντίας η απαίτηση της Δύσης τότε μέσω του Πάπα εν ολίγοις ήταν: «Ή συμφωνείτε με τους δικούς μας όρους και προσκυνάτε ή σας αφήνουμε να χαθείτε.». 
Η ηγεσία επέλεξε το πρώτο πλην του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού
Ο λαός τους ανέτρεψε και επέλεξε το δεύτερο. Αυτοπροαιρέτως.



και Σήμερα;;;
Ας ακούγεται η πικρή αλήθεια και σήμερα, που ακόμη άκριτοι «παπαγάλοι» χωρίς αιδώ διακηρύττουν τη σωτηρία από ξένες δυνάμεις. Η αλογία της ψυχολογίας στο ύψιστό της μεγαλείο! Η αντιπαροχή του εξευτελισμού και της υποτέλειας, η
εντροπία του ευτελισμού και ο εφιάλτης της κοινωνικής διάλυσης σε μια μονότροπα προκαθορισμένη και καλά οργανωμένη εκμαυλιστική κατάλυση του εθνικού πλούτου. Μια ήδη συντελεσμένη καταστροφική πορεία προς το τέλος.(;) Να θυμίσουμε μόνο από τους τελευταίους δυόμισι αιώνες: Ορλωφικά, Κριμαϊκό πόλεμο, πόλεμο του ’97, Σμύρνη όπου παρευρίσκονταν απαθείς και βίαια απωθούσαν τους αλλοπρόσαλλους πρόσφυγες πίσω προς τη σφαγή, εμφύλιο, Κύπρο.
Πικρές οι αναμνήσεις! Αβάσταχτο το κρίμα!



Μία μόνο λέξη που σώζει εξ’ ονόματος όλων την τιμή έξι αιώνων πληρωμένη με άφθονο αίμα. Πρώτο του ηγεμόνα ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά όσο κανένας άλλος το τι θα επακολουθήσει. Το ανεξήγητο που διακρίνει αυτό τον λαό με τα μεγάλα ελαττώματα που ως αντίβαρο ανεβάζει στα ύψη το μεγαλείο μιας φυλής. Μόνο που τότε όλοι τον γνώριζαν τον εχθρό.
Το να γνωρίζεις ότι θα σφαγιαστείς και μένεις εκεί για να φυλάξεις «Θερμοπύλες» ενώ μπορείς να σωθείς και να λάβεις και αξιώματα και πλούτη είναι η ουτοπική, αδιάκοπη, «ανορθόδοξη» πράξη του ακατανόητου, πλήρως όμως αυτονόητου για τον μέτοχο της ελληνικής Παιδείας που επενδύει στην υπέρβαση του ανυπότακτου και αθάνατου. Την ορθή φύση δηλαδή απέναντι στην αλλοτρίωση και τη δουλεία. Του τελικά ελεύθερου.

Ο δυτικός ορθολογιστής δεν το κατάλαβε ποτέ. Ατέλειωτοι αιώνες φεουδαρχικής καταπίεσης του σκοτίζουν τον νου και την καρδιά. Εμποδίζουν το φως. Πώς να κατανοήσει:
«Ήταν της χώρας κυβερνήτης προνοητικός.
Υπήρξε δίκαιος, σοφός, γενναίος.
Υπήρξεν έτι το άριστο εκείνο, ελληνικός –
ιδιότητα δεν έχει η ανθρωπότης τιμιοτέραν
εις τους θεούς ευρίσκονται τα πέραν»
του Καβάφη;
Ετούτες τις άθλιες ώρες, Ψηλά τα κεφάλια! Όχι για μας. Για τα παιδιά μας.
Μία και μόνο λέξη: «Αυτοπροαιρέτως!

Σχόλιο:
Μετά τις διαπιστώσεις, έρχεται η ώρα της ευθύνης, συνεπώς η ώρα του ΑΓΩΝΑ.
Τιμούμε τους νεκρούς, συνεχίζοντας τον αγώνα τους .. "υπέρ πίστεως και πατρίδος".
Τίποτε δεν δείχνει να πηγαίνει καλά, ούτε στην εκκλησία μας ούτε στην πατρίδα μας. Σκηνές προδοσίας ολοφάνερες ακόμη και σε "τυφλούς". 

Στον τίτλο αντιγράψαμε από το κείμενο: " Ψηλά τα κεφάλια! Για τα παιδιά μας". 
Ποια παιδιά μας; 
Στην Ελλαδική κοινωνία τα Ελληνόπουλα είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι Ελληνικές οικογένειες είναι είδος προς εξαφάνιση. 
Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν χωρίσει, κάθε "γονιός" κοιτάει να "περνάει καλά" με τον/την επόμενο/η "σύντροφο", όσα ελληνόπουλα δεν γεννήθηκαν, θα τα βρούμε σφαγιασμένα κατά εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια, στους υπονόμους των γυναικολογικών κλινικών. Εκεί που θα βρούμε και όσα έμβρυα γονιμοποιήθηκαν από εξωσωματικές αλλά ουδέποτε εμφυτεύθηκαν. 
Η Ελλαδική κοινωνία δεν έχει ούτε γονείς, ούτε ελληνόπουλα, ούτε παππούδες και γιαγιάδες (ονειρεύονται ακόμη κι αυτοί "περιπέτειες" και έρωτες!), δεν έχει καν "παπάδες", έγιναν κι αυτοί επαγγελματίες. Όπως δεν έχει αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δικαστές, δασκάλους, ανθρώπους με ήθος και αξιοπρέπεια. Ανθρώπους με συνείδηση.


"Όσοι πιστοί" λοιπόν,
όσοι πιστοί:
Αναζητούμε και βρίσκουμε όσους δεν έσκυψαν ακόμη το κεφάλι και συστρατευόμαστε μαζί τους.

Ελάχιστο χρέος όλων μας να παραβρεθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις μνήμης, προβληματισμού και ΑΓΩΝΑ, τις οποίες συγκεντρώσαμε εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα έβγαλα την ελληνική και τη βυζαντινή σημαία στο μπαλκόνι μου. Τα παιδιά μου νιώθουν περήφανα. Δυστυχώς οι Ιερείς,οι εκπαιδευτικοί και οι παιδαγωγοί δεν βγάζουν για να δώσουν το παράδειγμα. Ο Ιερέας της γειτονιάς μου δεν έχει καν σημαία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όσοι ιερείς είναι "επαγγελματίες", θα δώσουν λόγο στον θεό και στην ιστορία. Όσοι δεν μιλάνε, παρά τα όσα βλέπουν και στην πατρίδα κ στην εκκλησία μας, επίσης, φέρουν βαρύτατη ευθύνη.

Επειδή όμως αυτοί δεν θα αλλάξουν, ας προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά εμείς, γι αυτό επαναλαμβάνουμε:
Αναζητούμε και βρίσκουμε όσους δεν έσκυψαν ακόμη το κεφάλι και συστρατευόμαστε μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

Και δεν ηρθανε τα καναλια να σε καταδειξουνε ως φανατικο εθνικιστη ;
Σε λιγο καιρο θα εχεις και ποινη φυλακισης, με την "αναβάθμιση" του αντιρατσιστικου Νομου, που όπως παμε θα γίνει...
Χριστός Ανέστη

Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.