" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: “ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος για τον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ”. Επίσημος προσκεκλημένος και στα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης!

Πριν παραθέσουμε την "ενδιαφέρουσα" είδηση, ως Παιδαγωγός σας έχουμε μία επιπλέον αποκλειστική είδηση:
Στα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης (εορτάζονται αυτή την εβδομάδα), επίσημος προεξάρχων των θρησκευτικών τελετών της τοπικής μητρόπολης (του επίσης "γνωστού" μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου), θα είναι ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος!
Τυχαίο;!!!



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-5-2016
Ώρα 19:00: Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.

Ώρα 20:45: Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Ελευθερώτριας, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των Αρχών και του λαού της πόλης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-5-2016
Ώρα 7:00: Αρχιερατικό Συλλείτουργο συγχοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: “ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ”

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Όπως σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση η εκδήλωση αποτελεί έκφραση αναγνώρισης για το έργο του υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου και για τον αγώνα του κατά του αντισημιτισμού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς του Μωϋσή Κωνσταντίνη, Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, του Γεωργίου Πετράκου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μαρσέλ Σολομών, Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, ενώ, θα παρέμβουν με σύντομες ομιλίες τους οι Ηλίας Σαμπετάι, Ραββίνος Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, Κώστας Ανδρουλιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Γιώργος Καλαντζής (θυμηθείτε εδώ), Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Θα ακολουθήσει η
απονομή της τιμητικού Διπλώματος και Τιμητικής Πλακέτας και η Ομιλία του Τιμώμενου ιεράρχη με θέμα «Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός: Εναύσματα από την ιστορία, τη θεολογία και την πράξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το μουσικό πρόγραμμα: «Μουσικές Διαδρομές στη Μεσόγειο του Θεού και των Ανθρώπων» από την χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης που θα τη διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου. 
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Βαραλής, Διευθυντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».
imd.gr

Σχόλιο του Ιστολογίου Κατάνυξις: επιφυλασσόμεθα να σχολιάσουμε επαρκώς την εν λόγω βράβευση, το συμβολισμό και τις σκοπιμότητές της, αφού πραγματοποιηθεί, με εκτενές ρεπορτάζ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Παπαφλέσσα, με την κατάντια των νεο-ελλήνων κληρικών!
Για αυτούς θυσίασε τη ζωή του πολεμώντας τον Ιμπραήμ στο Μανιάκι;
Παρακμή και σήψη...
-Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!
ΔΙΓΕΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.