" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΠΟΓΚΡΟΜ στην Λάρισα. Παιδιά της εκκλησίας (μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου) συνελήφθησαν και προπηλακίστηκαν από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αγωνιζόμενους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Λάρισας, χθες (Κυριακή 15/5/2016) το απόγευμα, ενώ αυτοί (150 περίπου άτομα) είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο ΕΚΤΟΣ της "ζώνης απαγόρευσης συγκεντρώσεων" της αστυνομίας, και διαμαρτυρόταν ειρηνικά



(ΣΧΟΛΙΟ:Για την απαγόρευση συγκεντρώσεων από τον τοπικό αστυνομικό Δ/ντή Λάρισας, γράψαμε προχθές -κάντε κλικ στον σύνδεσμο-: 


πέντε παιδιά (τα 4 από αυτά ανήλικα), μοίραζαν την Ορθόδοξη Χριστιανική εφημερίδα "ΑΓΩΝΑΣ" (εκκλησιαστικό έντυπο που κυκλοφορεί νόμιμα),
λέγοντας τον χαιρετισμό Χριστός Ανέστη στους ανθρώπους και δίνοντας τους την εφημερίδα δωρεάν (υπόψιν τα παιδιά ήταν με τα καλά τους ρούχα και προηγουμένως είχαν εκκλησιαστεί σε άλλο ναό και είχαν μεταλάβει)
Το τεύχος της εφημερίδας που μοίραζαν οι 4 ανήλικοι μαθητές, διαβάστε το εδώ. Ποιος λέτε να θίχτηκε από το περιεχόμενο της;;;


Στην επιστροφή της πομπής, αστυνομικοί, απομάκρυναν βίαια και συνέλαβαν τα παιδιά (τα οποία προσπάθησαν αρχικά να προστατεύσουν το μικρότερο σε ηλικία παιδί -μόλις 11 ετών-, το οποίο τελικά τους ξέφυγε στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους μεγαλύτερους και έτρεξε να ειδοποιήσει τους γονείς του), και τα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών, κάποιοι αστυνομικοί με υπερβάλλοντα ζήλο (ασφαλίτες με πολιτική περιβολή και ένστολοι), κατά την σύλληψη τους τα έβρισαν, τους έστριβαν βίαια τα χέρια πίσω από την πλάτη,
πίεσαν το κεφάλι ενός παιδιού πάνω στο υπέρθερμο μαύρο καπό του τζιπ της ασφάλειας (που έκαιγε από τον ήλιο-το τζιπ φαίνεται στην φωτογραφία), 
τα ανήλικα παιδιά άκουσαν τους αστυνομικούς να αναζητούσαν να βρουν χειροπέδες(!) για να τους τις περάσουν αλλά από συγκυρία δεν έβρισκαν,
κρατήθηκαν στο τμήμα

και τελικά τα απελευθέρωσαν γύρω στις 2 το μεσημέρι μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων τους και την γενική κατακραυγή πλήθους ευλαβών ορθοδόξων πιστών.

Στη συνέχεια τα παιδιά αυτά πήγαν στο νοσοκομείο για τα χτυπήματα που είχαν υποστεί, όπου λήφθηκαν και οι φωτογραφίες που παραθέτουμε.
Στη φωτογραφία τα παιδιά μαζί με τον μικρό τους αδερφό , μαθητή Δημοτικού

Όλα τα παραπάνω χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε παράνομο. 
Ήταν ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω εντύπου που κυκλοφορεί απολύτως νόμιμα, με εκδότη κλπ.


Μαζί με τα παιδιά συνελήφθηκε και μια κυρία (την βλέπετε κι αυτή στη φωτογραφία μέσα στο νοσοκομείο, αφού η βία που της ασκήθηκε κατά την σύλληψη της προκάλεσε κάκωση στο χέρι της), για τον ίδιο λόγο : για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών !
Καμαρώστε πως αντιλαμβάνονται την ελευθερία του λόγου οι "αριστεριστές" και οι συνδαιτημόνες τους.., 

ο χτυπημένος μαθητής, με τον νάρθηκα, κρατώντας την ακτινογραφία στο χέρι, ... "δεσποτικές ευλογίες" μέσω της ΕΛ.ΑΣ .. 

Για να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολία, παραθέτουμε τα αρχικά και τις ηλικίες των
συλληφθέντων ανηλίκων μαθητών :
Χ.Π. (11 ετών),  Π.Π. (13 ετών),  Π.Α.  (15 ετών),  Η.Π. (16 ετών) !
(Διευκρινίζουμε ότι ο 11χρονος ξέφυγε τελικά αλλά συνέλαβαν τον 20χρονο αδερφό του).



Φλώρινα
Παραδόξως, ίδια αντιμετώπιση εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είχαμε και σε 2 εικοσάχρονους νέους στην Φλώρινα, πριν 3 εβδομάδες (Κυριακή των Βαΐων), όταν διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επίσκεψη του οικουμενιστή μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου. 
Επίσης συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για αρκετές ώρες, μέχρι να λήξουν οι εκδηλώσεις (για τις αντιδράσεις ευλαβών ορθοδόξων πιστών στην Φλώρινα, γράψαμε εδώ).



Πογκρόμ αναρχικών σε μοναστήρι με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ.;;;

Θυμίζουμε τα 2 απειλητικά προγκρόμ αναρχικών σε μοναστήρι όπου διαμένουν 4 μοναχές του πατρίου ημερολογίου στην Λάρισα (εδώ), 
την 1η φορά τα ξημερώματα Κυριακής των Βαϊων, 
και 2 εβδομάδες αργότερα,το Σάββατο 7 Μαίου 2016, στις 10:30 περίπου μμ. 

Μάλιστα στην δεύτερη προσπάθεια εκφοβισμού, και ενώ παρέμειναν έξω από το μοναστήρι για πάνω από μισή ώρα, γράφοντας ακόμη και συνθήματα στους τοίχους και βλασφημώντας, απειλώντας και υβρίζοντας τις 4 μοναχές, η ΕΛ.ΑΣ., ήταν και πάλι προκλητικά ΑΠΟΥΣΑ, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμειναν εκεί.



Κάτω η Χούντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, στην Ελλάδα του 2016, 
δείτε στην φωτογραφία δημοσίευμα από ένα ακόμη κλείσιμο της κεντρικής οδικής αρτηρίας Λάρισας Τρικάλων,  από λαθρομετανάστες στο Κουτσόχερο Λάρισας
παράνομοι λαθρομετάστες να κλείνουν με το έτσι θέλω σιδηροδρομικές γραμμές και κεντρικούς δρόμους καταγκρεμίζοντας την ήδη δεινοπαθούσα ελληνική οικονομία 
,  
ένα ακόμη δημοσίευμα αποκλεισμού οδών από λαθρομετανάστες στην Λάρισα, εδώ
Αλλά γι αυτά δεν συγκινείται η τοπική αστυνομία.. αυτά δεν τα απαγορεύει..

και Έλληνες πολίτες και τα ανήλικα παιδιά τους, να υφίστανται συλλήψεις, βία, εξευτελισμούς, απαγορεύσεις και απειλές κράτους και "παρακράτους".


Υ.Γ. Όπως μας διαβεβαίωσαν οι ίδιοι, παρά το ότι γονείς των συλληφθέντων μαθητών απευθύνθηκαν στον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος ήταν παρών στις εκδηλώσεις, ζητώντας του να επέμβει για τις συλλήψεις των ανηλίκων μαθητών, αυτός αδιαφόρησε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+ Ι.Γ.Ζ.
Εαν είχε γίνει το ίδιο με μουσουλμανάκια επειδή μοίραζαν φυλλάδια για τον Αλλάχ, σήμερα θα είχαμε πόλεμο με την Σαουδική Αραβία.

Ανώνυμος είπε...

Εφ όσον τα καταγγελόμενα είναι αληθή (και δεν έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε γι αυτό) τότε είναι μελαγχολεί κανείς και να θρηνεί για την ποιότητα της "δημοκρατίας" στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας! Πρόκειται για δημοκρατία ή για δειμοκρατία;
Λ.Ν.
Υ.Γ.1: το ανήκουστο αυτό συμβάν θα πρέπει να πάρει δημοσιότητα και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες αρμοδίων ως οίον τε τάχιστα και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις στους ενόχους.
Υ.Γ.2: Περιμένουμε από το μητροπολίτη Ιγνάτιο να καταδικάσει κατηγορηματικά και χωρίς περιστροφές τις συγκεκριμένες αθλιότητες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά...αριστερά!

Ανώνυμος είπε...

http://imlarisis.gr/%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%82/
Μητροπολίτης Ιγνάτιος προς Παυλόπουλο: "σας ευχαριστούμε πολύ που αγαπάτε και προστατεύετε την αγία μας Εκκλησία".
Πώς την αγαπάει και πώς την προστατεύει σεβασμιώτατε; Υπογράφοντας το διάταγμα για τη νομιμοποίηση του αισχρού συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων; Να τον "χαίρεστε" τον κο Προκόπη Παυλόπουλο σεβασμιώτατε!
Και σεις σεβασμιώτατε Νέας Κρήνης Ιουστίνε να τον "χαίρεστε" που στην προσφώνησή σας είπατε τα εξής: "Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας η παρουσία σας την προηγούμενη ημέρα στη Θράκη και σήμερα στη Θεσσαλία δείχνει ότι ξέρετε να τιμάτε, να σέβεσθε τα ιδανικά και την πίστη αυτού του τόπου. Περιφρουρήστε αυτές τις αρχές, διατηρείστε την Εκκλησία ελευθέρα και ζώσα".
Έτσι θα φερόταν σε ανάλογη περίπτωση ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης;
http://imlarisis.gr/%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"...ο ευσεβής λαός όχι ξηρά οστά, αλλά έναν ζωντανό άγιο, έναν άγιο άγιο που παρηγορεί, στηρίζει ενδυναμώνει και εμπνέει σκέψεις και αποφάσεις ελευθερίας και δημοκρατίας.
Ο τόπος αυτός μαζί με τους αγίους του, με τους Νεομάρτυρες, με τους ήρωες του έμαθε να ζει, να αγαπά την ελευθερία, να τιμά τη δημοκρατία, να κοιτά προς τα πάνω."


Τώρα τι δουλειά έχει το πολίτευμα της Δημοκρατίας με τον Άγιο Αχίλλιο ...
μόνον ο μητροπολίτης Ιουστίνος μπορεί μας εξηγήσει.


Τι θα έλεγε αν είχαμε Βασιλεία; Θα συσχέτιζε τα λείψανα του Αγίου με την Βασιλεία!


Δυστυχώς η Ιεραρχία αντί να στηριχτεί στον Θεό, στηρίζεται στην εξουσία (κυβερνητική, νομική, δικαστική, αστυνομική κλπ).
Δεν βρέθηκαν τυχαία οι αγωνιζόμενοι ορθόδοξοι πιστοί της Λάρισας ματωμένοι. Όταν τολμάς να αμφισβητήσεις τον δεσπότη σου, το σύστημα γίνεται αδίστακτο.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορα φασιστερα...
και για "απορρρόφηση" των κραδασμων και παραπλανηση, συνοδευομενη κι απο "πατριωτικο" δεκανικι (το οποίο θα πρεπει να δικαστει χειροτερα απο ολους τους προηγουμενους και νυν προδοτες)
Το σχεδιο ητανε στημενο απο χρονια (όπως κι όλα τα σχεδια τους), με τον Πανουλη να μην επιδιωκει Ελληνορθοδοξη Πατριωτικη συσπειρωση, αλλα να συμπεριφερεται πολυ ασχημα στους Πατριωτες και μονο για τους αριστερους να εχει διαλλακτικοτητα και καψουρα κι εκτός από την συμβολή του στο πραξικοπημα του αποτελεσματος δημοψηφισματος, έχει καταπατησει κι όλο το καταστατικο των ΑΝΕΛ. Ψηγματα βεβαια αυτα μπροστα στην Θεομπαιξια, με το να "εξομολογειται" ακομα και σε Γεροντα του Αγ. Όρους και να επισκεπτεται Εκκλησιες προεκλογικα για αντληση ψηφων

Οπως καταλαβαινετε κι απο το αλλο αρθρο για τους Πατμιους (αλλα και τοσα που γινονται τοσα χρονια και δεν τα αντιμετωπιζουμε συσπειρωμενα και με τον πρεποντα τροπο), τα φασισταρια της Νεας Ταξης βρυχωνται κι η αντιδραση πρεπει να ειναι αναλογη. Όπως δεν επετρεπαν στους πρωτους Μαρτυρες να διατηρησουνε τη Πιστη τους (κι εκεινοι την ειδωλολατρεια τους), όπως δεν επιτρεπουνε το ιδιο στους Εσφιγμενιτες, έτσι δεν θα επιτρεψουνε και τα ναι μεν αλλα, εκτός αν τους βολεύει για την "απορρρόφηση" των κραδασμων", δηλαδή εξυπηρετει τα σχεδια τους.

Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

Απλά για να καταλάβουν οι αρχές της ορθόδοξης Ελλάδος το τι " καλό" έκαναν στα αφεντικά τους με τις αντίχριστες αυτές ενέργειες (οι οποίες αυτές οι αρχές και μάλιστα οι αστυνομικές έχουν δώσει τον θρησκευτικό τους όρκο ενώπιον του ιερού Ευαγγελίου μετά του ιερωμένου) πρέπει να μάθουν ότι οι αθώες αυτές ψυχές των παιδιών έδωσαν πλέον την ομολογία ν τους ενώπιον του Τριαδικού Θεού, και όλα αυτά τα " θαυμαστά" έγιναν εις την επίσημον κατά το σύνταγμα Ελλάδα της Ορθοδοξίας.
Και ο άπιστος κατακτητής επί τουρκοκρατίας τα ίδια έκανε στην τότε σκλαβωμένη πατρίδα μας. Μήπως επιθυμούν οι ντόπιοι ταγοί σήμερα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της τότε οθωμανικής κυριαρχίας; Εάν ναί τότε να αναμένουν, νέους ομολογητάς, μάρτυρας και αγίους. Η Ελλάς αντιστέκεται.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Πάντως γνωρίζει ἡ Ἀστυνομία, ἄριστα καί σέ συνεργασία μέ τούς ἄλλους θεσμοῦς Προεδρία καί ἱ. μητρόπολη πῶς νά ὑποσκάπτωσιν μέ ἀκρίβεια τό κύρος τους καί τόν θεσμό πού ἐκπροσωποῦσιν ΑΝΑΞΙΟΙ ἐκπροσώποι, χρησιμοποιώντας κατά τό δοκοῦν τά ἀνδρείκελά τους.

Τόσον πολύ ἐφοβήθησαν τά ἀνήλικα παιδάκια καί τήν ἐν λόγῳ ἐφημερίδα τους;

Μοῦ θυμίζει, τόν ἀγώνα (ΕΟΚΑ) τῶν ἀμούστακων καί ἀνήλικων παιδιῶν τῆς Κύπρου κατά τῆς ἱμπεριαλιστικῆς Ἀγγλίας...

Ἡ ἱστορία τελικά ἐπαναλαμβάνεται, ἁπλῶς ἀλλάζει ἡ ἐξωτερική εἰκόνα...

"Συγχαρητήρια" στούς ἀνόνητους «ἄθεσμους θεσμούς»...!

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιώτης Νούνης δίνει ομολογιακές μάχες όπως και το ιστολόγιο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ για τα δύο μείζονα πνευματικά μεγέθη, για την Ορθοδοξία, πρωτίστως και κυρίως, ως κανόνος πίστεως και ζωής, για να μνησθούμε και του μακαριστού π.Αυγουστίνου, και του Ελληνισμού συνακολούθως.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου "Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ". Προ ολίγων λεπτών απέστειλα το εξής e-mail στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης επί τη αναγνώσει των πρωτοφανών γεγονότων που έλαβαν χώρα προχθές, στις 15/5/2016 στη Λάρισα, για τα οποία καταχωρήθηκε σχετικό διαφωτιστικό ρεπορτάζ από την πλευρά του εγκρίτου ιστολογίου σας:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_79.html

"Σεβασμιώτατε και σεβαστοί πατέρες! Εάν τα καταγγελόμενα είναι αληθή περιμένουμε να καταδικάσετε ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΡΙΜΕΩΣ το συγκεκριμένο αίσχος! Αποτελεί αφόρητη πρόκληση να κακοποιούνται μικρά παιδιά. Δεν πρόκειται, επί του παρόντος, να προβούμε σε ανάλυση της αντικανονικής καταλήψεως του μητροπολιτικού θρόνου της Λάρισας από την πλευρά του νυν μητροπολίτου Ιγνατίου. Πρόκειται, όμως,για ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣΤΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των διαμαρτυρόμενων πιστών! ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ!
Λ.Ν.


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η αστυνομία είναι ένας ακόμη φορέας -παρακλάδι- του συστήματος. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες από μόνη της.

Όλοι μπορούν να διαβάσουν ΠΟΙΟΣ θίχτηκε από την διανομή της συγκεκριμένης εφημερίδας.
Πάντως εναντίον του Τσίπρα και του Καμένου δεν καταφερόταν.
Δείτε την και θα καταλάβετε ποιος "φρόντισε" να "περιποιηθούν" τα παιδιά αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ο τοπικός σύλλογος πολυτέκνων τι έχει να πει για το συγκεκριμένο αίσχος;

Ανώνυμος είπε...

Οι γονείς των παιδιών οφείλουν να καταγγείλουν στα ΜΜΕ το θλιβερό γεγονός του προπηλακισμού των παιδιών τους!

Ανώνυμος είπε...

η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μου
Δεν νομίζω κανείς αστυνομικός διοικητής να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες από μόνος του, ξέρει ότι θα φάει το κεφάλι του, και για να έφτασε εκεί που έφτασε, ξέρει να φυλάγεται.
Ούτε είναι δυνατόν, οι ασφαλίτες και οι νέοι αστυνομικοί, να μην καταλαβαίνουν ότι έχουν μπροστά τους αγνά παιδιά της εκκλησίας.Φαίνονται και από τα ρούχα τους στη φωτογραφία.Όλα καλοντυμένα και ευπρεπή (ούτε σχισμένα τζιν ούτε ακρότητες).
Άρα από κάπου διατάχθηκαν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες και να δράσουν με τέτοια βία; Από που;;;

Η εκκλησία έχει κάθε λόγο να στηρίζει το σύστημα, για να την στηρίζει κι αυτό όταν την χρειάζεται. Και τώρα την χρειάζεται.
Κ.Ι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν διοργανώνεις εκδηλώσεις με τον τοπικό μητροπολίτη,
πως να γράψεις μετά πως αντιμετωπίζονται όσοι τόλμησαν να τα βάλουν μαζί του;
Ως 'καλοί' χριστιανοί, κλείνουμε τα μάτια μας και κάνουμε ότι δεν είδαμε τίποτε. Ουαί Υμίν
Κ.Ι.

xristianos.orthodoxos είπε...

Πολλά - πολλά συγχαρητήρια και εύγε στα άξια Χριστιανόπουλα!!!

Μας βάλαν τα γυαλιά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Άβουλο όργανο είναι ο κάθε Δ/ τής και αστυνομικός, και θα διαταχθεί να πράξει αυτά τα ανομήματα; Ουδέποτε έχει γίνει ανάλογο περιστατικό στον τόπο μας. Δυστυχώς οι επιθυμούντες την διαφορετικότητα της παγκοσμιοποίησης έχουν εισχωρήσει παντού. Θρησκευτικό συναίσθημα δεν είχαν όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι; Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ελαφρυντικά όταν κάποιος σηκώσει χέρι σε ανήλικους. Εδω τι γίνεται; Ένα ζωάκι βασανίζεται και σείονται όλα τα ΜΜΕ, σύλλογοι παρασύλλογοι κλπ. Γονείς εδώ δεν υπάρχουν; Οι φωτό είναι μια ένδειξη ότι κάτι έγινε για το κοινό. Περίεργη σιωπή εκτός από το παρόν μπλόκ του παιδαγωγού και ξανά δυό άλλων. Τόσο ψεκασμένοι είμαστε;

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

-«Ὤχ βρέ ἀδελφοί, δέ βαριέστε... τά παιδιά μας εἶναι»;

-«Παιδιά ἄλλων γονέων εἶναι»· τινός μᾶλλον κατώτερου Θεοῦ ἐκ τοῦ ἰδικοῦ μας... τρομάρα μας!

Τά παιδάκια ὅμως θά λάβωσιν τέτοιαν Χάριν καί δύναμιν πού οἱ διάδοχοι τοῦ ἐν λόγῳ ἀλλοτριοεπισκόπου θά κλαίνε γοερῶς... μιᾶς καί θά πεισμώσουσιν καί θά ἐμπεδωθοῦσιν βαθέως εἰς τήν Πίστη τους.

Ἀξιότιμε κύριε Λυκούργε Νάνη, ἐπειδή εἶμεθα νέοι ἄνθρωποι, μᾶς ἐνδιαφέρει πραγματικά νά μάθωμεν τήν σύγχρονη Ἐκκλησιαστική Ἱστορία περί τοῦ ἀντικανονικοῦ καί μοιχεπιβατικοῦ ἤ καί Χουντικοῦ Σφαγιασμοῦ τινῶν πανάξιων καί ἁγίων Μητροπολιτῶν. Κάποιος τέλος πάντων πρέπει νά γράψει τά πράγματα μέ στοιχεία καί ἱστορικά ντοκουμέντα. Παρακαλοῦμεν συνεχίστε τήν ἐξιστόρησιν περί τῶν Μοιχεπιβατῶν Λυκοποιμένων «ἐπισκόπων» τῆς Ἐκκλησίας.

Προσωπικά δέν ἔχω καμμία αἴσθησιν, περί τινάς Ὁμολογίας, διότι ἁπλῶς καταγράφω, ἐξομολογούμαι καί περιγράφω, τινές προσωπικές σκέψεις, ἀνοησίες, λογισμούς καί ἀντιρρήσεις μου, ἤ καί ἐπιστημονικές ἀπόψεις ἄλλων, ὡς Λαϊκόν μέλος τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, ἐξάπαντος εἰς τό προσωπικόν μου Ἡμερολόγιον-ἱστολόγιον.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να τον ελέγξουν αυτοί τον εγκωμίασαν! Τι να πει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά κ.Νούνη
Οι σημερινοί "χριστιανοί" (κατ' όνομα), κοιτάνε να βολέψουν τα παιδάκια τους.

Ήτοι,να τα ταΐζουν καλά, να σπουδάσουν καλά, να 'μην τους λείψει τίποτε', να βρουν μια καλή εργασία, εύκολη για να μην κουράζονται αλλά θα τους φέρνει πολύ χρήμα, να παντρευτούν με μια χριστιανή σύζυγο (να μην είναι 'των άκρων', αλλά να είναι χριστιανή για να μην μπλέξει και χωρίσουν), να εργάζεται και αυτή για να φέρνει κι αυτή χρήματα (ο Θεός είναι το χρήμα και η καλοπέραση)
για να ζήσουν και τα παιδιά στον ευδαιμονιστικό 'παράδεισο', που ζούνε και οι 'χριστιανοί' γονείς τους.

Αν αυτή η 'νεκρή' ζωή έχει οποιανδήποτε σχέση με τον Χριστό μπορεί να το αξιολογήσει ο καθένας.
Γι αυτό και δεν νοιάζονται για το αν προπηλακίστηκαν τα ανήλικα παιδιά άλλων γονέων.


Άξιοι επαίνουν λοιπόν οι γονείς που επέτρεψαν στα παιδιά τους να διανέμουν τις αγωνιστικές εφημερίδες
τα συγχαρητήρια όμως πρωτίστως στα γενναία παιδιά που δεν πτοήθηκαν από τις βρισιές και τους προπηλακισμούς

Ευχόμαστε όλοι να βρούνε μιμητές.
Κατά καιρούς επισκέπτομαι το αγωνιστικό σας ιστολόγιο. Ο Θεός δεν μας αφήνει, βρίσκει συμπαραστάτες και ευλογεί προσπάθειες, ακόμη κι όταν οι 'καθαρόαιμοι', οι 'περιούσιοι' δειλιάζουν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΙΕΡΑ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ;

http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/05/blog-post_26.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.