" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Σκέψεις για την Πανορθόδοξη και όσα ακολουθήσουν. Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα.

Παραθέτουμε αρχικά ένα βίντεο :
Ο π. Θεόδωρος Ζήσης διαβάζει από τον π. Αθανάσιο Μυτιληναίο για την Πανορθόδοξη. ! 
Εξαιρετικός πράγματι πολύ ενδιαφέρον ο λόγος που διαβάζει -και σχολιάζει- ο π.Θεόδωρος. Προφητικότατα τα περιέγραφε ο π.Αθανάσιος όσα γίνονται σήμερα :





Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλει πάση θυσία η "πανορθόδοξη" να γίνει.  Ακόμη κι αν δεν ληφθούν όλα όσα επιδιώκουν. 
Πέτυχαν ήδη να αποκαλούνται οι αιρέσεις "εκκλησίες", 
πέτυχαν να μην συμμετέχουν στην Σύνοδο όλοι οι επίσκοποι αλλά μόνον αντιπρόσωποι. 
Πέρασαν επίσης ότι ακόμη και οι συμμετέχοντες επίσκοποι αντιπρόσωποι ΔΕΝ θα έχουν δικαίωμα ψήφου!!!


Οι μασόνοι και οι νεοταξίτες οικουμενιστές που διοικούνε την εκκλησία μας, πλέον ασυδοτούν. Δεν ντρέπονται καθόλου να προβάλλονται τα οικουμενιστικά τους αίσχη. Δεν φοβούνται ούτε την δημοσιοποίηση στα ιστολόγια. Σαν να έχουν έναν πολύ δυνατό "προστάτη" που τους κάνει να αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια. Πάντως με τέτοια "ζωή" και τέτοιες παραβιάσεις ιερών κανόνων, δεν νομίζουμε αυτός να είναι ο Θεός. Άλλες δυνάμεις είναι οι προστάτες τους..



Δυστυχώς στην άλλη μεριά, στην αντι-οικουμενιστική, επικρατεί υπερβολική "σύνεση", σε σημείο αδράνειας. Λέμε, λέμε, λέμε .. τι περιμένουμε;



Παραθέτουμε ένα ερώτημα γραμμένο προς τον π.Γεώργιο Μεταλληνό (το είδαμε εδώ):

Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι οι Οικουμενιστές θα διαπράξουν την κουταμάρα να σας καθαιρέσουν; Τόσο ανόητους τους έχετε;
Είναι δυνατόν να ξεσηκώσουν τον κόσμο με καθαιρέσεις πριν την ώρα τους; 

Αφού με τον χαρτοπόλεμο που κάνετε, η δουλειά τους προχωρά τόσο καλά! 
Ο Οικουμενισμός ταχύτατα εδραιώνεται. Οι πιστοί μια χαρά εθίζονται και εκκοσμικεύονται! 
Προς τι να σας καθαιρέσουν;

Δεν καταλάβατε ότι είστε ένας άριστος σύμμαχός τους; 
Ο αιρεσιάρχης Πατριάρχης μετακινείται άνετα από τους Αγίους τόπους, και έως την Ρώμη και σε όλη την ελληνικὴ επικράτεια, τιμώμενος από τους Ἐπισκόπους που κι εσάς τιμούν (όπως π.χ. ο Ιγνάτιος Λαρίσης) και συλλειτουργώντας με "ορθόδοξους" Επισκόπους, όπως κι εσείς συλλειτουργείτε με οικουμενιστές Επισκόπους…




Κλείνοντας,
Προτείνουμε στους αληθινούς αντι-οικουμενιστές ιερωμένους που πραγματικά αγαπάνε την εκκλησία μας, να ετοιμαστούν για τα χειρότερα: 
να χάσουν τον μισθό τους, να συρθούν στα δικαστήρια, να χάσουν τις εκκλησίες τους και τα μοναστήρια τους. Να υποστούν εξευτελισμούς και διώξεις, ακόμη και από την κρατική εξουσία. Ότι ακριβώς συνέβη με όσους ακολούθησαν το Πάτριο ημερολόγιο. Μακάρι να αποδειχθούμε υπερβολικοί.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Υγ. Μετά την σύνταξη της ανάρτησης αυτής, πληροφορηθήκαμε το αγωνιστικό και ξεκάθαρο μήνυμα -τελεσίγραφο- που έστειλαν ορισμένοι αγιορίτες (δείτε το εδώ


Αφού συγχαρούμε τους πατέρες και ευχηθούμε και άλλοι να τους μιμηθούν, δηλώνουμε ως ομάδα ότι θα στηρίξουμε όλους όσους προχωρήσουν στην διακοπή του μνημοσύνου.

Επί τέλους πρέπει να γίνει μια "επιθετική" ενέργεια, όπως προστάζουν οι ιεροί κανόνες και η παράδοση της εκκλησίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.