" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

ΣΟΚ στον Πύργο! Ο Δήμαρχος απαγόρευσε σε μαραθωνοδρόμο να μπει στο στάδιο, επειδή έφερε Ποντιακή σημαία !

"Δεν μπαίνεις μέσα, αυτή η σημαία δεν είναι ελληνική"


Ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων και την απαγόρευση εισόδου στον υπερμαραθωνοδρόμο Γ. Ζαχαριάδη στον χώρο της Αρχ. Ολυμπίας επειδή  κρατούσε τη σημαία του Πόντου εξέδωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος. Αναλυτικά:«Τιμούμε την ημέρα μνήμης των Πόντιων αδελφών μας ,παραθέτοντας ένα μικρό ιστορικό γιατί λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 326.000-382.000 Ελλήνων. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην
Ελλάδα.
Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το ελληνικό κράτος, την Κύπρο, την Αρμενία, την Σουηδία, ορισμένες ομοσπονδιακές δημοκρατίες της Ρωσίας, την Σερβία, οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ και την Αυστραλία. αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

Κατόπιν εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Το 1998 η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου ως «ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».Σήμερα παράλληλα άλλη μια εξευτελιστική πράξη έλαβε χώρα στον ιερό χώρο της Αρχ. Ολυμπίας .Στον υπερμαραθωνοδρόμο Γεώργιο Ζαχαριάδη από την Πτολεμαΐδα και καταγωγή από τον Πόντο, ο οποίος μετά από 25 ώρες και 180 χιλιόμετρα, έφθασε στην Ολυμπία από την Αρχαία Νεμέα ,κάνοντας συμβολικό αγώνα για να τιμήσει την ήμερα μνήμης της Γενοκτονίας , ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ η είσοδος επειδή κρατούσε την σημαία του Πόντου!!! η οποία δεν θεωρήθηκε ή αναγνωρίσθηκε ως Ελληνικό σύμβολο!!!...
Ζητάμε την άμεση ΔΗΜΟΣΙΑ συγνώμη του Δήμαρχου Αρχ.Ολυμπίας στον αθλητή. 
(εμείς δεσμευόμαστε να ενημερώσουμε τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια).»
το είδαμε εδώ


Σχόλιο: 
Σίγουρα χρειαζόμαστε μαθήματα αληθινής ελληνικής ιστορίας μέσα στα "πολυπολιτισμικά" σχολεία μας.
Αφού το κράτος, η "ελληνική" πολιτεία, συνεχίζει τον εγκληματικό ρόλο της σιωπής σε όσα συνέβησαν, τέτοια θλιβερά και απαράδεκτα περιστατικά έρχονται ως φυσική συνέπεια.
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.