" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: 1) τέσσερις ακόμη ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κρήτη. 2) ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Φλωρίνης, ο ηγούμενος π.Μάξιμος Κραβάς και όλοι οι πατέρες της μονής. 3) ΔΙΕΚΟΨΕ ο π.Φώτιος Βεζύνιας την μνημόνευση του μητροπολίτη Λαγκαδά. ΣΚΛΗΡΗ αντίδραση του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωαννη Τασια: Εδιωξε τον ευλαβη ιερεα π.Φώτιο από τον ναό και το σπίτι και του απαγόρευσε να εξομολογεί και να λειτουργεί. 4) Σκέψεις με αφορμή τις νέες διακοπές μνημόνευσης.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: 
1) τέσσερις ακόμη ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.  
2) ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Φλωρίνης, ο ηγούμενος π.Μάξιμος Κραβάς και όλοι οι πατέρες της μονής. 
3) ΔΙΕΚΟΨΕ ο π.Φώτιος Βεζύνιας την μνημόνευση του μητροπολίτη Λαγκαδά.  
ΣΚΛΗΡΗ αντίδραση του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωαννη Τασια: Εδιωξε τον ευλαβη ιερεα π.Φώτιο από τον ναό και το σπίτι και του απαγόρευσε να εξομολογεί και να λειτουργεί. 
4) Σκέψεις με αφορμή τις νέες διακοπές μνημόνευσης.




1) τέσσερις ακόμη ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.  

Χθὲς 5-3-2017, ταυτοχρόνως μὲ τὴν διακοπὴ μνημοσύνου ποὺ ἔκανε ὁ π. Θεόδωρος Ζήσης, ἄλλοι 4 ἱερεῖς, συντασσόμενοι μὲ αὐτόν, διέκοψαν τὸ μνημόσυνο τοῦ Ἐπισκόπου τους. Οἱ ἱερεῖς αὐτοὶ εἶναι, τρεῖς ἀπὸ τὸν Νομὸ Χανίων Κρήτης καὶ ἕνας ἀπὸ τὸν Νομὸ Ρεθύμνης.

Τὰ ὀνόματά τους εἶναι:

Πρωτοπρεσβύτερος Γαβριήλ Μαζανάκης
Πρεσβύτερος Ἐμμανουήλ Σαρρής
Πρεσβύτερος Σπυρίδων Δαμανάκης
Πρεσβύτερος Παῦλος Μαζανάκης

Αὔριο θὰ δημοσιεύσουν στὸ διαδίκτυο τὴν ἐπιστολὴ τους πρὸς τοὺς Ἐπισκόπους τους.

Πηγή:"Κατάνυξις"




2) ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Φλωρίνης, ο ηγούμενος π.Μάξιμος Κραβάς και όλοι οι πατέρες της μονής. 


ΔΙΕΚΟΨΕ και ο ηγούμενος π.Μάξιμος, στην Μητρόπολη Φλωρίνης

Υπενθυμίζουμε ότι και ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου (υπάγεται στην μητρόπολη Φλωρίνης) πατήρ Μάξιμος Καραβάς, ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή 5/3/2017 (στο αρχονταρίκι όπου έγινε η ομιλία του π.Θεοδώρου Ζήση), 
ότι ΕΧΕΙ ΗΔΗ διακόψει την μνημόνευση του επισκόπου του, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μοναχών του.

δείτε στο βίντεο, στο 4 λεπτό και 40 δευτ:





3) ΔΙΕΚΟΨΕ ο π.Φώτιος Βεζύνιας την μνημόνευση του μητροπολίτη Λαγκαδά.  
ΣΚΛΗΡΗ αντίδραση του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωαννη Τασια: Εδιωξε τον ευλαβη ιερεα π.Φώτιο από τον ναό και το σπίτι και του απαγόρευσε να εξομολογεί και να λειτουργεί. 

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. 

Και ενώ γνωρίζουμε ήδη τη δίωξη που ασκήθηκε κατά του π. Νικολάου από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης και περιμένουμε να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι με τον π.Θεόδωρο Ζήση (την υπόθεση του οποίου καλύπτουμε με ειδικό ρεπορτάζ), πληροφορηθήκαμε πως ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης Τασιάς, ενήργησε άμεσα διώκοντας τον πατέρα Φώτιο. Λάβαμε το εξής μήνυμα από φίλη αναγνώστρια του ιστολογίου μας που επιβεβαιώνει το δικό μας ρεπορτάζ:

“Kαλημέρα σας,
Ήθελα να σας ενημερώσω ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας και ο πατήρ Φώτιος Βεζυνιάς, ιερέας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Ασκό Λαγκαδά, διέκοψε το μνημόσυνο του Επισκόπου του, κυρίου Τασιά.
Εχθές ο μητροπολίτης Λαγκαδά έφτασε στον Ασκό και ζήτησε από τον πατήρ Φώτιο να παραδώσει τα κλειδιά της εκκλησίας και του σπιτιού που του είχε παραχωρηθεί, καθώς και να σταματήσει να εξομολογεί και να κοινωνεί. Ο μητροπολίτης έχει ήδη βάλει άλλον ιερέα στο ναό για την τέλεση λειτουργιών!!

Φιλικούς χαιρετισμούς, Σ. Π.”

Ως Ιστολόγιο δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση σε όλους τους διωκόμενους ιερείς για θέματα διακοπής μνημοσύνου και ιδιαίτερα στον από εχθές διωκόμενο π.Φώτιο. Όσο για τους διώκτες θεομάχους δεσποτάδες… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...




4) Σκέψεις με αφορμή τις νέες διακοπές μνημόνευσης.

Σχόλιο:



Α. Εύγε στους προαναφερθέντες πατέρες που εν μέσω απειλών και σκληρών διώξεων, τόλμησαν να επιλέξουν τον ανηφορικό δρόμο της ομολογίας.


Η λίστα μας με τους πατέρες που έχουν διακόψει την μνημόνευση, συνεχώς μεγαλώνει 
(δείτε την εδώ). 


Πέρα όμως από τα χειροκροτήματα και την χαρά και συγκίνηση που αισθανθήκαμε, ειδικά μετά την ιστορική απόφαση του ομότιμου  καθηγητή της Θεολογικής, π.Θεοδώρου Ζήση και πλήθους άλλων πατέρων,  ας είμαστε ρεαλιστές.




Β. Ο δρόμος ΔΕΝ είναι ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα ούτε εύκολος. Θα είναι δύσκολος, ανηφορικός, θα είναι μαρτυρικός. 

Γνωρίζουμε τι έχουμε ανεχθεί τόσες δεκαετίες: την δεσποτοκρατία (η οποία συντέλεσε στο να επιβληθεί ο οικουμενισμός μέσα στην εκκλησία μας). Δεν είναι εύκολο να εκριζωθεί το "παπικό αλάθητο" των δεσποτάδων και η νοοτροπία τους να διώκουν ανελέητα όσους ομολογούν την αλήθεια, χωρίς να αναμένουν καμία αντίδραση. Ακόμη και τα πρόβατα, όταν τα σκοτώνουν, "βελάζουν".


Ο διάβολος, όταν βλέπει τους ευλαβείς πατέρες και πιστούς να αντιδρούν στις μεθοδεύσεις του, στην νέα αίρεση, την παναίρεση του Οικουμενισμού, αγριεύει ακόμη περισσότερο και επιστρατεύει όλα τα μέσα και την πονηρία του.
Όσα συνέβησαν το 1924 στους ευλαβείς πιστούς που επέλεξαν να διατηρήσουν το πάτριο ημερολόγιο, οι εκδιώξεις από τους ναούς, τα ξυρίσματα των ιερέων, η αστυνομική βία, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι προπηλακισμοί, λίγο ή πολύ θα  επαναληφθούν. Ο εχθρός είναι ο ίδιος.
Αργά ή γρήγορα, ας ετοιμαστούμε να ζήσουμε ξανά ημέρες κατακομβών.



Γ. Όσο είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μας πειράξει.
Δεν υπάρχει πιο πολύτιμο πράγμα από την Ορθόδοξη αλήθεια. Δεν θα στείλει αγγέλους από τον ουρανό ο Θεός. Εμείς, οι πιστοί καλούμαστε να την διαφυλάξουμε.
Έχουμε αθάνατη ψυχή.
ΟΛΟΙ οι πιστοί οφείλουμε να ομολογήσουμε την αλήθεια, να γυρίσουμε τις πλάτες μας στους οικουμενιστές και σε όσους αποδέχθηκαν έμμεσα ή άμεσα την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Ας αδειάσουμε τις εκκλησίες τους.







Δ.Και τώρα, όρθιοι, στις Θερμοπύλες.
Στον "πόλεμο", δεν πρέπει να κοιτάς ποτέ πίσω, ποτέ σ' αυτούς που κάθονται κουρνιασμένοι. Αυτοί δεν άλλαξαν και δεν θα αλλάξουν ποτέ την ροή της ιστορίας.

Δεν πρόκειται να ξυπνήσουν γιατί γίναμε ένας λαός "νεκρός",  ανάξιος της ένδοξης ιστορίας του (ορθόδοξης και ελληνικής). Πως θα μας αντικρίζουν άραγε οι μάρτυρες ομολογητές της Ορθοδοξίας και οι ήρωες πεσόντες στους αγώνες του έθνους μας;





Στον πόλεμο, 

για τους πολεμιστές,

για όσους πραγματικά πιστεύουν στον Θεό,

υπάρχει μόνον ένας δρόμος:
ΕΜΠΡΟΣ.





Στον μητροπολίτη Λαγκαδά αναφερθήκαμε πρόσφατα εδώ
Η ανάρτηση μας είχε τίτλο: 
"Καλέ τι όμορφος δεσπότης είναι αυτός ...!!!" ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Όχι μόνον δεν πτοήθηκε αλλά συνεχίζει τις προκλητικές φωτογραφίσεις του μέσα στους ναούς.

Ήρθε η ώρα να μάθει ο πιστός λαός ποιοι είναι οι δεσποτάδες του. Ποιοι είναι αυτοί που αλλάζουν μητροπόλεις σαν τα πουκάμισα, ποιοι απειλούν όσους ευλαβείς ιερωμένους συγκεντρώνουν πιστούς και κάνουν έργο και ομολογούν την ορθόδοξη αλήθεια. Όσα εγκόλπια και μήτρες και πολυτελή άμφια κι αν φορέσουν, αισθάνονται "γυμνοί" μπροστά στους λιγοστούς άξιους ποιμένες. 
Ήρθε η ώρα να μάθει ο πιστός λαός ποιοι τιμωρούν και μισούν με τόσο πάθος.

Όπως έχουμε δεσμευθεί δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ευλαβή ιερωμένο να γίνει κρέας στα δόντια και στα νύχια των οικουμενιστών.


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εννοείτε πως με πιθανή κατάργηση των δεσποτων θα σωθεί η εκκλησία;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μπράβο, το κατάλαβες! ακριβώς αυτό εννοούμε! Μα πρέπει να είσαι πολύ "έξυπνος"!
Τύπωσε τώρα το σχόλιο και δώστο στον δεσπότη σου να πάρεις το χαρτζιλίκι σου. Με παρατρεχάμενους που γράφουν τόσο "έξυπνα" σχόλια, μπορούνε να συνεχίσουν να κοιμούνται ήσυχοι.

GeorGRE είπε...

5:01μμ
Όποιος κατέχει ένα αξίωμα συνήθως έχει και κάποιο ΠΡΟΤΥΠΟ που θέλει να μοιάσει. Ο Ιωάννης ήταν τόσα χρόνια δίπλα σε έναν μαχητή επίσκοπο που πραγματικά ΔΕΝ βλέπουμε να πήρε κάτι. Να ρωτήσουμε λοιπόν όλους αυτούς "Σε ποιόν θέλεις να μοιάσεις;" ή "Ποιόν άγιο πατέρα της Εκκλησίας μας ευλαβείσαι"; Να δούμε πόσοι συμφωνούν με τα πρότυπα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ. (ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ) Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΜΑ ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Θα το ξαναγράψω, για να γίνει κατανοητό:
ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ.
Η ήρα στους πολιτικούς, στους ρασοφόρους, στους δικαστές, στους θεσμούς όλους... στους ανθρώπους γύρω μας... σ' ολάκερη την ελληνική κοινωνία, θα καταλήξει, εκεί που καταλήγουν όλα τα απορρίμματα... στις χωματερές...

Κάποια στιγμή, πολλοί θ' αντιληφθούν, πως αυτή η τραγωδία, αυτή η κρίση, θα αποβεί σωτήρια για όλους εκείνους που έχουν ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!

Εύχομαι ολόψυχα το παράδειγμα των ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, να το ακολουθήσουν κι άλλοι ιερείς... ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.

Είναι καιρός, να στηρίξουμε όλους ιερείς αρνούνται να υποταχθούν στον Εωσφόρο της Πανθρησκείας και σταματούν την μνημόνευση των οικουμενιστών μητροπολιτών.
Και να σταθούμε με πράξεις και όχι με... λόγια.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. μητροπολίτη Τασιά, ενας ρασοφόρος, πρέπει να τιμά τα ΙΕΡΑ ΡΑΣΑ... πολύ σκυφτούς βλέπω τους ιερείς σου, να σε ...ντύνουν... κι ας μην αρχίσω τα γαλλικά μου.

Όσο για την αντίδρασή σου στον ιερέα Φώτιο Βεζύνια, που διέκοψε την μνημόνευσή σου, δείχνει τόση μικροπρεπεια και κακία, που αν κατέβαινε ο Χριστός στη γη, θα άρπαζε το φραγγέλιο και θα σε πέταγε εκτός νυμφώνος.

Υ.Γ.2. Ελπίζω οι αγαπητοί συνάδελφοι του blog "παιδαγωγός", να μην ενοχληθούν που ο τίτλος της ανάρτησής τους, αλλάχθηκε από εμένα...
Έγινε πιο... δημοσιογραφικός...

Υ.Γ.3. Εγγονή ΙΕΡΕΑ είμαι και κόρη ΔΑΣΚΑΛΟΥ... και με αδελφό καρδιάς, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ... κι αυτά όλα, λένε πολλά... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...

http://attikanea.blogspot.gr/2017/03/blog-post_956.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΛΜΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΑΜΕ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΞΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΛΛΑ ΤΕΤΙΑ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΡΩΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΕΞΒΩ ΟΙ ΛΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΦΩΤΙΕ ΠΡΩΧΩΡΑ ΜΗΝ ΦΩΒΑΣΕ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΘΕΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΘΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΛΕΞΙΟΣ Κ

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Μόνο με δημοσιοϋπαλληλικές ποινές ξέρουν να απαντούν και να διώκουν, με συνείδηση τμηματάρχη παρηκμασμένης υπηρεσίας. Δεν ήταν "του παππού σας το τσιφλίκι" το ράσο κι ο ναός αυτών των λεβέντηδων παπάδων για να τους το αφαιρέσετε εσείς. Για να αδειάζετε τους ναούς πάντως τα καταφέρνετε. Ποιος θα πατήσει ξανά για να δει αυτό το αίσχος με 10 νοματαίους να παλεύουν να σκεπάσουνε με ύφασμα αυτή τη βραχονησίδα;

. είπε...

Άξιοι!!!'Eχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους ιερείς που διακόπτουν τη μνημόνευση. Με στόχο τη δική μας προστασία και με όπλο την αγάπη, την πίστη τους στο Χριστό καθοδηγούμενοι από το αίσθημα της Ορθοδόξου Συνειδήσεως πράττουν έτσι!!! Πάντα άξιοι ο Θεός να τους ευλογεί, να τους χαριτώνει. Πραγματικά ευχαριστούμε που έχουμε τόσο άξιους ιερείς, σε μία εποχή που τους καλεί να μαρτυρήσουν. Δόξα τω Θεώ που μας αξίωσε να σας έχουμε ιερείς!!!
Ας αντιδράσει το ίδιο το ποίμνιο με το να μην εκκλησιάζεται πλέον στον Ναό τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση επιστοφή των διωκόμενων Πατέρων..ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Προς παιδαγωγό :

Επειδή στον π.Φώτιο του φέρθηκαν εξαιρετικά απάνθρωπα καθώς τον έδιωξαν από τον Ιερό Ναό του και από το σπίτι του, παρακαλούμε το ιστολόγιό σας να έρθει σε επαφή με τον πατέρα Φώτιο προκειμένου να βρούμε τρόπους να τον βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε.

Κυριάκος Βαρβέρης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του κ.Βαρβερη.Βαλτε ένα λογαριασμό ,να βοηθήσουμε

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες -επώνυμους και ανώνυμους- για τις συμβουλές.

Επικοινωνήσαμε με κατοίκους της περιοχής. Δεν πρόκειται να αφήσουν τον ιερέα τους ούτε νηστικό ούτε να πεθάνει στο δρόμο.

Τους προτείναμε και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά στην επόμενη "δεσποτική φιέστα", στους χαιρετισμούς ή όπου αλλού. Μας είπαν ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο ο π.Φώτιος.

Επιδίωξη του δεσπότη είναι να τον "ξεφορτωθεί" το συντομότερο, και όπως πληροφορούμαστε τον πιέζει να πάει σε άλλη μητρόπολη και μέχρι τότε τον έχει θέσει σε αργία και απαγόρευση μυστηρίων για να εκβιαστεί να συναινέσει. Βλέπετε όσο ακούγεται το όνομα του δεσπότη, περιορίζονται οι προσδοκίες του για την "νύμφη του Θερμαϊκού"!
Τα ίδια είχαν κάνει και στον ευλαβή Ρουμάνο ιερέα π.Ματθαίο, στην Βέροια. Αναγκάστηκε να καταφύγει οικογενειακώς στην μητρόπολη Πειραιώς ..

Την καλύτερη απάντηση θα δώσει ο λαός αν πάψει να εκκλησιάζεται σε ναούς και ιερείς που μνημονεύουν τον δεσπότη.
Ιερά σύνοδος και Πατριάρχης Βαρθολομαίος ΔΕΝ ορθοτομούν πλέον την αλήθεια. Καλύτερα να προσευχόμαστε μόνοι στα σπίτια μας, παρά να μνημονεύουμε τους αιρετικούς οικουμενιστές. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ήδη ιερείς που τόλμησαν. Ως πιστοί οφείλουμε να παροτρύνουμε κι εμείς όσους ευλαβείς και με φόβο Θεού ιερωμένους γνωρίζουμε.

Ο μόνος τρόπος να "καταλάβουν" ότι ο πιστός λαός τους γυρνά την πλάτη, είναι να αδειάσουν τα παγκάρια τους. Ας σταματήσουμε να ενισχύουμε οικονομικά την δεσποτοκρατία.
Ένα σωρό άλλοι ιερείς και οι οικογένειες τους, θα χρειαστούν την οικονομική μας στήριξη. Αργά ή γρήγορα θα χάσουν τον μισθό τους. Ας τους στηρίξουμε. Επειδή εκδιώκουν τους ιερείς από τους ναούς τους, πρέπει να βρούμε παρεκκλήσια ή να μετατρέψουμε χώρους (πχ υπόγεια, δωμάτια κλπ), σε εκκλησάκια. Εκεί προς το παρόν θα πρέπει να λειτουργούν και να εξομολογούν.

Ο Θεός μας αξιώνει να ξαναζήσουμε την εκκλησία των κατακομβών. Όπως ξαναγράψαμε, ο δρόμος δεν θα 'ναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα χουμε όμως την μοναδική ευλογία να ναι μαζί μας, δίπλα μας, ο Κύριος Ημών, Ιησούς Χριστός.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα 2 έγγραφα ντροπή του κ.Ανθίμου που τιμωρούν και ασκούν δίωξη στον π.Θεόδωρο Ζήση
https://katanixis.blogspot.gr/2017/03/2_7.html

Απαγορεύουν στον π.Θεόδωρο να τελέσει οποιαδήποτε ακολουθία, Θεία Λειτουργία και κήρυγμα και ...

Κάποιοι κυριολεκτικά "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ .."

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον οι δεσποτάδες πρέπει να αντιληφθούν πως οι εκκλησίες ΔΕΝ είναι δικές τους!

Δεν νομίζω πως όσοι μισούν την Αλήθεια θα ήθελαν τους Έλληνες εντός των Ιερών Χριστιανικών ορθοδόξων Ναών. Εάν είναι σχεδιασμένο “από ψηλά” τα χρήματα τουλάχιστον στους υψηλά ιστάμενους δεν θα τους λείψουν…
Ευκαιρία θα βρουν εάν αδειάσουν , να τους μετατρέψουν σε οτιδήποτε άλλο.
Ίσως εάν αφήναμε στην εκκλησία όσο ακριβώς το κόστος των κεριών;

Εξάλλου σκεφθείτε πόσοι συνάνθρωποι μας ιδίως ηλικιωμένοι ΔΕΝ μπορούν να μετακινηθούν. Ίσως και οι εκκλησίες και τα εκκλησάκια να γινόταν και εύκολος στόχος των γνωστών αγνώστων και τότε πραγματικά θα αναγκαζόμασταν να κρυβόμαστε γινόμενοι έτσι όλο και πιο λίγοι.
Όπως λέτε και εσείς ας μην κρυβόμαστε. Τώρα επικρατεί ένας ενθουσιασμός προς τους Ιερείς που διακόπτουν το μνημόσυνο και γεμίζουν οι εκκλησίες τους.
Όταν θα αρχίσουν οι διώξεις θα είναι όλο και πιο λίγοι από φόβο ενδεχόμενης έξωθεν "επίθεσης".

Στις εκκλησίες όμως με γεμάτες από κόσμο κανείς δεν θα τολμήσει να χτυπήσει. Ακόμα και ένα αυτό το κάνουν θα στιγματιστούν σε oλην την υφήλιο και κάτι τέτοιο ΔΕΝ το επιθυμούν. Δεν ζούμε στο 1918 να μην μαθαίνει ο υπόλοιπος πλανήτης τι γίνεται στην Ελλάδα!

Μάλλον πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος!
Ίσως θα είναι πολύ χειρότερα για όσους ακολουθούν την παναίρεση του οικουμενισμού ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΡΑΜΜΕΝΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ…

Επί πλέον Χριστιανοί δεν είμαστε στην Ελλάδα μόνο όσοι πάμε στις εκκλησίες. Παρά τα όσα αντίθετα θέλουν να εμφανίζουν τα ΜΜΕ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι , άσχετα από την συμπεριφορά μας που καθόλου δεν είναι , αλλά αυτό ισχύει και για όσους εκκλησιάζονται.
Όλοι αυτοί οι πολυπληθέστατοι Έλληνες Χριστιανοί ας μην νομίζει κανείς πως συντάσσεται με την Ιεραρχία. Απεναντίας είναι πολύ πιο “θυμωμένοι” προς αυτούς από τους αντί οικουμενιστές Έλληνες ορθοδόξους. Όχι εξαιτίας της παναίρεσης που δεν την γνωρίζουν αλλά για όλη τη συμπεριφορά των Ιεραρχών στα χρόνια της κρίσης και όχι μόνον.
Γνωρίζω πολλούς που εδώ και χρόνια κάνουν αυτό το οποίο τώρα μας προτρέπετε , προσεύχονται στο σπίτι τους.
Όλοι αυτοί είναι μαζί με τους αντί οικουμενιστές αλλά δεν ξέρουν πώς να το εκφράσουν. Όλοι αυτοί και όλοι εμείς , ΟΛΟΙ μαζί ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

Ένας λόγος που έχουν απομακρυνθεί από την λειτουργία και τα μυστήρια είναι και τα σκάνδαλα.
Η Ελλάδα έχει μικρές πόλεις , δεν είναι όλες ως η Αθήνα.
Αυτά θα πρέπει , χρησιμοποιώ τα λόγια μάλλον του Μητροπολίτη Αμβρόσιου σε τηλεοπτική εκπομπή όπου απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους που κατηγορούσαν τους Ιερείς – για πολλά και διάφορα – τους είπε εάν γνωρίζετε ποιοι είναι πείτε τα ονόματα τους…
Φαντάζεστε τους Έλληνες στην εκκλησία να εκδηλώνουν με την στάση τους “τις γνώσεις” τους περί αυτών. Θα τρέχουν να κρυφτούν οι αντίχριστοι και όχι οι Χριστιανοί!
Μάλλον αυτό χρειάζεται να γίνει για να φύγουν αυτοί από τις εκκλησίες ΜΑΣ και να επιστρέψει και ο Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος στους Ιερούς ναούς.
Ακόμα όμως και Έλληνες που δεν πιστεύουν , κρίνοντας από άλλα ιστολόγια , συντάσσονται με τους Ιερείς που αντιδρούν, αντιλαμβανόμενοι έστω και εάν δεν το ομολογούν ξεκάθαρα πως ΜΟΝΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝΩΝΕΙ και έχει την δύναμη να αλλάξει πολλά!!!

Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ΔΕΝ φοβόσαστε γνωρίζετε πολλά και το δείχνετε και μέσα από το ιστολόγιο σας.
Το θέμα είναι να μάθουμε και οι ΠΟΛΛΟΙ τα πολλά και την αντίσταση που έχει ξεκινήσει για όλα όσα και αυτοί οι πολυπληθέστατοι Χριστιανοί, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού , απομακρύνθηκαν από τις εκκλησίες …
ΑΣ ΤΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ…

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΜΕ!!!

Η Αλήθεια Του Λόγου Του Ιησού Χριστού μας ούτε κρύβεται ούτε και φοβάται.
Όσοι αρνούνται αυτήν την αλήθεια , αυτοί θα πρέπει από εδώ και μπρος να κρυφτούν και να φοβούνται πρώτα από όλα τον Τριαδικό Θεό μας και έπειτα όλα τα υπόλοιπα.

Γεωπολιτικά όλα αλλάζουν στον πλανήτη , μόνο τυφλός δεν το βλέπει και όλοι αυτοί που στηρίζονταν στους αντίχριστους θα πρέπει να βοηθήσουμε με τον λόγο μας και τις πράξεις μας , πάντα σύμφωνα με την Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία ,
ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ!!!

Φωνή λαού οργή Θεού!!!
Είμαστε τα εκατομμύρια των Ελλήνων – και όχι μόνον - Χριστιανών ορθοδόξων και όλοι οι άλλοι είναι ελάχιστοι , άσχετα εάν φαίνεται το αντίθετο…
Καλές και οι “κατακόμβες” αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να προετοιμάζονται αυτοί που τους αρέσει το σκοτάδι, αυτοί που τους αξίζει.
Δεν είμαστε στο 1924 και η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.
Εδώ Είναι Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!
Είναι και θα παραμείνει όπως ακριβώς κάθε άλλη χώρα έχει δικαίωμα να επιλέγει την θρησκεία της…
ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Υ.Γ. Μια άποψη εκφράζω. Σίγουρα εσείς γνωρίζετε καλλίτερα.


Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΟΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Μελετάτε κάθε μέρα την Αγία Βίβλο, κάνετε τα σπίτια σας εκκλησίες κατ' οίκον γίνετε εσείς οι ίδιοι ναοί πνευματικοί του Αγίου Πνεύματος όπως μας το ζητούν οι απόστολοι Πέτρος και Παύλος.

Ο Κύριος το λέει, όπου είναι δύο και τρεις μαζεμένοι εις το όνομα μου είμαι και εγώ ανάμεσα τους. Δεν έχετε ανάγκη ναούς, παπάδες και δεσπότες αν αυτοί είναι αποξενωμένοι από τον Κύριο Ιησού. Όπου είναι οι αποτειχιζόμενοι ιερείς εκεί να πηγαίνετε.

Ημείς εις την Αθήνα οργανωθήκαμε σε ομάδες όπου δεν εκκλησιαζόμεθα πουθενά μέχρι να ευρεθεί κάποιος ιερεύς να αποτειχισθεί. Στηρίξατε τους διωκομένους ιερείς όπως τον π. Φώτιο που δεν έχει ούτε σπίτι.

Οι δεσπότες που όρθιοι και χωρίς εντροπή στέκονται να τους ενδύσουν οι διάκοι να ξυπνήσουν και να καταλάβουν ότι το βυζάντιο πέρασε, ο κόσμος δεν προσκυνά πια την ιεραρχία σαν αλάθητη όπως τότε.

Αδειάσατε τους ναούς τους μόνο εκεί πονάνε οι πλείστοι των σημερινών ηγετών. Εις τους άδειους ναούς, διότι τα κενά καθίσματα έχουν κι άλλες επιπτώσεις γι' αυτούς. Μακριά, φύγετε μακριά από τους δεσποτοκράτες.

Ανώνυμος είπε...

Προς Εφφαθά:

Υσείς εις την Αθήνα,δηλαδής,προτιμήσατε την ακοινωνησία του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού,κρίνατε τους ιερείς-αδελφούς σας ως οικουμενιστές και μας προτρέπετε να σας μιμηθούμε;;

Κύριε ελέησον και σώσον ημάς Παναγία Παρθένε

(Για όνομα του Θεού,παίδες,μετανοείτε)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ακριβώς αδερφέ
όσο κι αν σε ξενίζει, αυτή είναι η αλήθεια.

Με το σκεπτικό σου, θα επιτιμούσες τον Άγιο Ραφαήλ, που ων πρωτοσύγγελος στην Πόλη, τον Δεκέμβριο του 1452, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να υπακούσει στον Πατριάρχη και τον Αυτοκράτορα και να πάει στο συλλείτουργο. Προτίμησε να εξοριστεί παρά να δεχθεί να συλλειτουργηθεί με τους παπικούς.

Καλύτερα μόνος, με τον Χριστό, παρά με τον μολυσμό της αίρεσης. Ευτυχώς και στις τόσο δύσκολες μέρες, υπάρχουν και σήμερα ιερωμένοι που δεν γονάτισαν στην αίρεση. Άρα μπορούμε και να εξομολογηθούμε και να μεταλάβουμε από αυτούς. Ας πάμε και 100 και 500 χιλιόμετρα αν χρειαστεί.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.