" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Σήμερα, Επέτειος του ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ του ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ (τον κρέμασαν οι "πολιτισμένοι" Εγγλέζοι επειδή πολεμούσε για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα), τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ στην ΠΡΟΤΟΜΗ του ΗΡΩΑ, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου!!

Στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, υπάρχει η προτομή του ήρωα Ευαγόρα Παλικαρίδη.

Η φωτογραφία είναι αληθινή, από την φυλακή όπου κρέμασαν οι Εγγλέζοι αρκετά παλικάρια της ΕΟΚΑ

Σαν σήμερα, 60 χρόνια πριν
14 Μαρτίου 1957, ο 18χρονος μαθητής (και ποιητής) Ευαγόρας Παλληκαρίδης, μαθητής της Γ' Λυκείου, μέλος της ΕΟΚΑ, απαγχονιζόταν από τους "πολιτισμένους" Εγγλέζους (τον κρέμασαν δηλαδή)

Προηγουμένως, η Βασίλισσα Ελισάβετ (είναι η ίδια που ζει και βασιλεύει και σήμερα στην Αγγλία), ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δώσει χάρη όταν μητέρες Κυπρίων αγωνιστών την επισκεπτόταν και την παρακαλούσαν να δώσει χάρη για να μην κρεμαστούν οι γιοί τους.



Σήμερα, Επέτειος του ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ του ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΔΗ 
ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ σε γονείς, μέλη της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου", να καταθέσουν στεφάνι στην προτομή του ΗΡΩΑ. 
Τα ελληνόπουλα του Ωραιοκάστρου ΔΕΝ επιτρέπεται να μαθαίνουν Ελληνική ιστορία.



Το στεφάνι κατατέθηκε αναγκαστικά στην είσοδο του σχολείου. 
"Ελλαδιστάν 2017".
Δείτε το κατάντημα:
η είδηση και η φωτογραφία από το facebook της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου"



Κύριε Διευθυντά,
ήρθε η ώρα να μάθετε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Ευαγόρας Παλληκαρίδης
Μάρτυρας του αγώνα των ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα.




Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα, της επαρχίας Πάφου. Μπήκε νωρίς στον αγώνα, από τα μαθητικά του χρόνια κιόλας. Το 1953, σε ηλικία 15 ετών, κατεβάζει και τεμαχίζει την αγγλική σημαία στο Κολέγιο της Πάφου, κατά την ημέρα στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο. Δύο χρόνια αργότερα, συλλαμβάνεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΟΚΑ, επειδή συμμετείχε σε παράνομη πορεία.




Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 συλλαμβάνεται εκ νέου και κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση παράνομου οπλισμού. Η δίκη του ορίζεται για τον Μάρτιο του 1957. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν αφήνει περιθώρια στους δικηγόρους του για να τον υπερασπιστούν.

Παραδέχεται την ενοχή του, με αξιοθαύμαστο τρόπο: «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο».



Την επομένη της καταδίκης του Παλληκαρίδη σε θάνατο, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να σώσει τον νεαρό μαθητή. Οι εκκλήσεις για την απονομή χάριτος από την Ελλάδα, την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτονται από τον άγγλο κυβερνήτη Τζον Χάρντινγκ και την αγγλική διπλωματία.

Ο Βαγορής, όπως ήταν το χαϊδευτικό του, δεν πτοείται. Στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει:
«Θ' ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να 'ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το καθετί. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα, τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»


Τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 1957 οδηγείται στην αγχόνη. Τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο. Δύο λεπτά αργότερα (14 Μαρτίου) η καταπακτή ανοίγει και ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης περνά στην αιωνιότητα.


φωτογραφία από τα φυλακισμένα μνήματα. Οι Εγγλέζοι, ακόμη και μετά τον απαγχονισμό των Ελλήνων της Κύπρου, νεαρών μελών της ΕΟΚΑ, αρνούνταν να δώσουν τα άψυχα σώματα τους στους δικούς τους για ενταφιασμό, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Τα έθαβαν ΜΕΣΑ στην φυλακή

"ΗΡΩΩΝ ΓΗ" Στίχοι: Ευαγόρας Παλληκαρίδης


Καταλάβατε τώρα σε ποιον αρνηθήκατε να κατατεθεί στεφάνι κύριε Διευθυντά του 1ου δημοτικού Ωραιοκάστρου;

Μήπως εκτός από τις εικόνες του Χριστού μας, σας πειράζουν και οι προτομές; 
Μήπως να αφαιρέσουμε και τις εικόνες των ηρώων του 1821 από τις τάξεις σας;
Ή μήπως τις έχετε αφαιρέσει ήδη όπως έχει γίνει σε πολλά σχολεία;
Είναι δημοκρατικό μια μειοψηφία που έχει καταλάβει θέσεις εξουσίας 
να δρα αντίθετα με την θέληση του ελληνικού λαού;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ να τιμούμε τους ΗΡΩΕΣ του ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ;;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" 

6 σχόλια:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ξεχάσαμε να δώσουμε τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ στην Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου.

Όταν ο κάθε Έλληνας έχει κλειστεί στο "καβούκι" του, και κοιτάει πως θα καταφέρει οικονομικά να επιβιώσει, υπάρχουν Έλληνες που θυσιάζουν χρήματα, χρόνο και ψυχή για να μην καταντήσουν τα παιδιά μας "γενίτσαροι".

Ανώνυμος είπε...

Και ποιοι θα πάνε να καταθέσουν στεφάνι;
Οι λαθρόκαυλοι αριστεροί;
Τους περισσεύουν πατριωτικά αισθήματα;

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Σε αντιδιαστολή,
Τα σύγχρονα χρωματιστά και θεματικά φυτώρια [γράφε σχολεία] στοχεύουν σε ανάλογες χρωματιστές και θεματικές συγκομιδές.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΗ ΜΟΡΦΗ;
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΧΙΛΙΑ ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΙΣΗ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΜΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΗΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΗΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΗΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΓΓΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΕΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΕΞΙΟΣ Κ

Ανώνυμος είπε...

Ποια ηταν η θέση των αριστερών στην ένωση με την Μητέρα Ελλάδα;
Εδώ δεν ξέρουν ιστορία και ουτε θέλουν να την μάθουν οι παπάδες , στους δάσκαλους είναι το πρόβλημα που ξέρουμε πως παίρνουν τα "διευθυντηλήκια" στην κομμουνιστική μεταπολιτευτική Ελλάδα...
https://papailiasyfantis.wordpress.com/

Να γράφει Ιερέας στο διαδίκτυο και να μην ξέρει τι εστί αριστερά στην Ελλάδα και παγκόσμια ...με ξεπερνά

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγαθος Θεος της Ορθοδοχιας μας να ευλογηση την ηρωικη ψυχη του αγωνιστη μας και Ηρωα Ευαγορα Παλληκαριδη και ολων των αλλων ηρωων μας που για Πιστη/Πατριδα/Ελληνισμο εχουν αδισταχτα δωσει την ζωη Τους. Σε αντιθεση ο σημερινος Ελληνας κατακυριευμενος απο μωρια και την συνεπαγωμενη δειλια (βλεπουμε πως καταντησαμε)εκφραζει ανικανοτητα να αντιμετωπισει αντιξοες καταστασεις του χθες και σημερα χωρις ο αμοιρος να καταλαβαινει οτι με λιγη προσπαθεια μπορει να βρυχαται παλι σαν λιονταρι σαν τους Ηρωες μας γιατι απλουστατα ειναι στα γονιδια μας (οι λιγοστοι προδοτες εξαιρουνται)

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.