" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Προβολή ταινιών για επέτειο 25ης Μαρτίου


Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»Μπουμπουλίνα - MpoumpoulinaΠαραθέτουμε ενδεικτικά 2-3 βίντεο από την ταινία "Σουλιώτες":

Η προδοσία του Πήλιου Γούση:

Δίνεται η ευκαιρία στον διδάσκοντα, να διακόπτει την ταινία και να σχολιάζει:

πχ που ήταν το Σούλι, λόγω του δύσβατου τόπου ήταν δύσκολο να το κατακτήσουν, να μιλήσει για το παιδομάζωμα και τους γενίτσαρους, για τα κωλύματα ιεροσύνης (με αφορμή το σχόλιο του ιερέα), για το "Ελευθερία ή Θάνατος", για το Ζάλογγο, για τους προδότες που είναι πολυάριθμοι στην πατρίδα μας, όπως και οι ήρωες, ονομαστικά στον Πήλιο Γούση, για την σεμνότητα στο ντύσιμο των γυναικών και για την λεβεντιά των παλληκαριών και πολλά άλλα.

Αξίζει να κάνετε μια αναφορά και να δείξετε και το δείγμα από την ταινία "Έξοδος", που πρόσφατα κυκλοφόρησε (δείτε αναλυτικά εδώ)Αξίζει να τους διαβάσετε το εξαιρετικό κείμενο Μπορείτε να κλείσετε με το ερώτημα "υπάρχουν σήμερα ήρωες",

να εξηγήσετε ότι ήρωας είναι αυτός που θυσιάζει την ζωή του για την πατρίδα
και να αναφερθείτε στις θυσίες των Ισαάκ και Σολωμού στην Κύπρο (δείτε εδώ)
και στην θυσία του Αριστοτέλη γκούμα στην βόρειο Ήπειρο επειδή επέμενε να μιλάει την μητρική του γλώσσα τα ελληνικά, (στην κατεχόμενη από Αλβανούς Β.Ήπειρο).
Ο Παιδαγωγός.

3 σχόλια:

Α.Α. είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 1821
ΣΤΟ YOUTUBE ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ
. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΝΗΜΗ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η ταινία "Σουλιώτες" μέχρι πριν 10 μέρες ήταν ολόκληρη. Μετά την κατέβασαν. Ίσως το ψάχνουν περισσότερο τώρα λόγω εθνικής επετείου.

Ανώνυμος είπε...

Αποκατάσταση του Πήλιου Γούση:
http://katoci.blogspot.gr/2015/06/blog-post_42.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.