" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Επιστολή πιστών στο Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό για τη Σύνοδο της Κρήτης - Μην περιμένετε άδικα! Διαβάστε το σχόλιο μας.

Διαβάζουμε εδώ:

Σεβασμιώτατε “Αγιε Ηλείας,
Αποστέλλουμε προς την πατρική σας αγάπη την παρούσα επιστολή, με την παράκληση όπως ευαρεστηθείτε να μελετήσετε το θέμα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και ειδικότερα τις αποφάσεις της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία συνήλθε στο Κολυμπάρι της Κρήτης (26/06/6016). Η εν λόγω Σύνοδος δια των δεσμευτικών αποφάσεών της έχει αμέσους σωτηριολογικές επιπτώσεις επί του όλου σώματος της Εκκλησίας και της σωτηρίας των ψυχών, υπέρ ών Χριστός απέθανε.

Παρακαλούμε και πάλι, με αγάπη Χριστού, όπως συντόμως λάβετε ξεκάθαρη θέση επί των αποφάσεων της Συνόδου. Εαν δηλαδή είναι Ορθόδοξες ή αιρετικές, εαν συμφωνούν με τα Δόγματα και την Θεολογία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και εάν ο Πάπας και οι λοιποί αιρετικοί αποτελούν Εκκλησίες.


Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών της Μητροπόλεως Ηλείας αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία να ακούσει την φωνή σας. 

Σας υπενθυμίζουμε την απάντηση της Συνόδου των Ορθοδόξων Πατριαρχών εν έτει 1848 προς τον Πάπα Πίο ότι:
«υπερασπιστής της Θρησκείας είναι το σώμα Εκκλησίας, ήτοι αυτός ο λαός, ο οποίος θέλει το Θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον και όμοιον με αυτό το των Αγίων Πατέρων αυτού»
Μετά τιμής

Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως Ηλείας


Θυμίζουμε παλαιότερες αντιδράσεις πιστών στην παραχώρηση κτηρίου εκ μέρους της τοπικής μητρόπολης για την διαμονή λαθρομεταναστών.
Δείτε εδώ (2013):

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις πρώην γηροκομείου της Εκκλησίας για την φιλοξενία εργατών που απασχολούνται στις καλλιέργειες φράουλας.
(...)
Το κτίριο της Μητροπόλεως Ηλείας στην Βάρδα αρχικά λειτουργούσε ως οικοτροφείο, στη συνέχεια μετατράπηκε σε γηροκομείο μέχρι που πρόσφατα, εξαιτίας της αδυναμίας της να το συντηρήσει, η Μητρόπολη ανέστειλε τη λειτουργία του.

Το φθινόπωρο η Μητρόπολη το ενοικίασε σε ιδιωτική εταιρεία η οποία θα το χρησιμοποιήσει για τα επόμενα επτά χρόνια ως ξενώνα για τους αλλοδαπούς εργάτες προκαλώντας την οργή των κατοίκων. 

Παρά τις αντιδράσεις και τις πιέσεις που δέχεται από τοπικούς φορείς, ο Μητροπολίτης εμμένει στην θέση του σημειώνοντας πως όσο ήταν κλειστό κόστιζε στην Μητρόπολη 2.500 ευρώ για τη φύλαξη του ενώ τώρα που ενοικιάστηκε θα αποφέρει στα ταμεία της, 1.500 ευρώ.(...)

Σχόλιο:
Κλείνουν τα οικοτροφεία, κλείνουν τα γηροκομεία, και τα μετατρέπουν σταδιακά σε "επιχειρήσεις", όπως έχουν γίνει οι παπικοί και προτεσταντικοί "ναοί" στο εξωτερικό που δεν μπορούν να συντηρηθούν! 
Πάντως θα θέλαμε να μάθουμε ποιον πληρώνει με 2500 ευρώ μηνιαίως η μητρόπολη για την ασφάλεια του άδειου γηροκομείου!



Δείτε και αντιδράσεις για το ίδιο θέμα, (2017), διαβάστε και δείτε το βίντεο εδώ:


Σχόλιο:
Βρε μανία αυτός ο δεσπότης να πιστεύει ότι η "ανάπτυξη" έρχεται με τους λαθρομετανάστες! 
Ή πολύ παράξενος είναι ο δεσπότης ή πολύ συμπονάει τους λάθρο, ή πολύ "έξυπνοι" οι παρατρεχάμενοι του (συνήθως αυτοί κατευθύνουν τους δεσποτάδες ..).


Όσο για το πιο σημαντικό, για τους πιστούς της Ηλείας που ρωτάνε τι πιστεύει ο μητροπολίτης τους για την (ψευδο) συνοδο της Κρήτης:
"Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών της Μητροπόλεως Ηλείας αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία να ακούσει την φωνή σας. "


Ας μην αναμένουν άδικα. Το Δελτίο Τύπου της Ιεραρχίας το λέει ξεκάθαρα:



Απέναντι στην αίρεση του Οικουμενισμού, ΚΑΘΕ πιστός οφείλει να πάρει θέση

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Οι τοποθέτηση του μητροπολίτη Ηλείας για την "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" της Κρήτης, πριν την πραγματοποίηση της (εισήγηση στην Ιεραρχία), υπάρχει εδώ:

http://www.imilias.gr/mitropolitis/keimena-mitropolitou/616-eisigisi-mhtropolitou-ileias-gia-megali-synodo-orthodoksou-ekklisias.html

Στο νο7 (στην τελευταία του πρόταση), αποκαλεί ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ, ΟΛΟΥΣ τους αιρετικούς εκκλησίες:
"απεφασίσθη οι προσκλήσεις των Παρατηρητών να είναι ονομαστικές. Θα προσκληθούν οι κάτωθι:

α) Δύο εκ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας,
β) Εις εκ της Κοπτικής Εκκλησίας,
γ) Εις εκ της Εκκλησίας της Αιθιοπίας,
δ) Εις εκ της Αρμενικής Εκκλησίας του Ετσμιατζίν,
ε) Εις εκ του Καθολικάτου της Κιλικίας,
ς) Εις εκ της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας,
ζ) Εις εκ της Αγγλικανικής Εκκλησίας,
η) Ο Αρχιεπίσκοπος των Παλαιοκαθολικών της Ενώσεως της Ουτρέχτης,
θ) Εις εκ της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας,
ι) Ο Γενικός Γραμματεύς του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και ο Διευθυντής της Επιτροπής Πίστις και Τάξις του αυτού Συμβουλίου,
ια) Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών,
ιβ) Ο Γενικός Γραμματεύς του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής , και
ιγ) Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας.
Σας ευχαριστώ"



Προηγουμένως πρότεινε στην εισήγηση του να διορθωθεί το κείμενε το σχετικό με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο:
"Δια τούτο προτείνω να προταθή εις την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον να φύγουν από την παραπάνω φράσι οι δύο λέξεις «Εκκλησιών και» και η φράσις να διαμορφωθή ούτως• «Η Ορθόδοξος Εκκλησία αναγνωρίζει την ιστορικήν ύπαρξιν άλλων χριστιανικών Ομολογιών ....» "

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.