" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

κόντρα στο μίσος της δεσποτοκρατίας και στο μένος των αιρετικών οικουμενιστών : Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ. Τα σχόλια μας.





Σχόλια:
Εστιάζουμε σε μερικά από όσα αναφέρει ο π.Θεόδωρος Ζήσης:

1) Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (πολυχώρος Nouvelle), στις 5 μμ, ΟΛΟΙ στην μεγάλη εκδήλωση καταδίκης της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης.

2) Ο π.Θεόδωρος προτρέπει  να ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ τους ναούς των οικουμενιστών 
(σχόλιο ο παιδαγωγός: το σωστό είναι να αδειάσουμε ΚΑΘΕ ναό όπου μνημονεύονται αιρετικοί -οικουμενιστές- επίσκοποι και πατριάρχες).

3) Η 2η συγκέντρωση θα είναι στο Κίεβο, στην Ορθόδοξη Ουκρανία, μαζί με τον επίσκοπο Λογγίνο.



Σημαντικές εξελίξεις λοιπόν! 
Κόντρα στα οργανωμένα κέντρα, στις ξενοκίνητες δυνάμεις, στα σχέδια λεσχών και στοών, κόντρα στο μίσος της δεσποτοκρατίας και στο μένος των αιρετικών οικουμενιστών :
ένα ακόμη κερί, μια ακόμη λαμπάδα ανάβει, 
δείχνοντας ότι αυτοί που "δεν έκλεισαν γόνυ" δεν είναι λίγοι! Δεν είμαστε οι μόνοι!
"Τις Θεός Μέγας ως ο Θεός Ημών"!



ΥΓ. Όπως ξεκαθαρίσαμε και πριν από 3-4 μήνες, όταν -μετά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου- ως ομάδα πήραμε την απόφαση της Διακοπής Μνημόνευσης (=αποτείχισης), δείτε εδώ
δεν μας απασχολεί αν θα είμαστε πολλοί ή λίγοι.
Στις κρίσιμες στιγμές, ο πιστός λαός οφείλει να κάνει το χρέος του: να κρατήσει ανόθευτη την ορθόδοξη αλήθεια. Αυτό που ΔΕΝ έκαναν οι ορθόδοξοι (λυκο)ποιμένες μας, οικουμενιστές και "αντιοικουμενιστές"..  
Αρκετά ανεχθήκαμε. Μπορεί να είμαστε μικροί, ανάξιοι, αμαρτωλοί, οι χειρότεροι όλων, αλλά ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ δεν είμαστε και ΔΕΝ θα γίνουμε, ότι κι αν μας κοστίσει.


Τρίτη 5/4/2017, όλοι στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης! 
Η πόλη που έσωσε την αξιοπρέπεια της Ελλάδος (στο θέμα της λαθρομετανάστευσης) έρχεται να σώσει και την αξιοπρέπεια της ορθόδοξης εκκλησίας μας.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

11 σχόλια:

Ευαγγελία ζαλ είπε...

ΟΛΟΙ ανεξαιρετως πρεπει να παρευρεθουμε,αξιζει δε να παρουν οσοι εργαζονται αδεια.Σας ευχαριστουμε που οργανωνετε αυτη την συναξη.

Ανώνυμος είπε...

2) Ο π.Θεόδωρος προτρέπει να ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ τους ναούς των οικουμενιστών
(σχόλιο ο παιδαγωγός: το σωστό είναι να αδειάσουμε ΚΑΘΕ ναό όπου μνημονεύονται αιρετικοί -οικουμενιστές- επίσκοποι και πατριάρχες).

Το ίδιο δεν λέτε και οι δύο, ο π Θεόδωρος και εσείς; Όλοι Οικουμενιστές δεν γίνονται με τη μνημόνευση Οικουμενιστή Πατριάρχη;

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι συνάξεις και χρήσιμες. Αλλά να εκλείπουν οι αποκλεισμοί προσώπων. Όλοι μαζί παρ' όλες τις δευτερεύουσες διαφωνίες. Όχι αποκλεισμοί προσώπων.

Επίσης να επανέλθει το κείμενο της Ομολογίας του 2009. Γιατί θάφτηκε το κείμενο αυτό της Γατζέας; Ένα κείμενο που έθετε το πρόβλημα του οικουμενισμού σε όλη του τη διάσταση. Η σύνοδος στο Κολυμπάρι είναι ένα σύμπτωμα της αιρέσεως. Ν' αναδειχθεί το πρόβλημα του οικουμενισμού στην ολότητα του. Να επαναφέρετε το κείμενο του 2009. Οικουμενισμός υπάρχει σε όλα τα πατριαρχεία και τις αυτοκέφαλες εκκλησίες.

Απορώ ένας άνθρωπος της επιφάνειας του π. Ζήση και λέει ότι οι σλαβόφωνες εκκλησίες είναι σε καλύτερη θέση από τα ελληνόφωνα πατριαρχεία στον οικουμενισμό; Αφού και οι σλάβοι συμμετέχουν στο ΠΣΕ και μάλιστα έχουν υπογράψει επίσημα συνοδικά έγγραφα που αναγνωρίζουν την παπική εκκλησία και μεταδίδουν την θ. κοινωνία στους παπικούς, πχ. οι Ρώσοι επισήμως και συνοδικώς από το 1965!!!

Οι σλάβοι δεν πήγαν στο Κολυμπάρι όχι γιατί είναι ορθόδοξοι αλλά γιατί έχουν εθνικιστικό κίνημα εναντίον του Πατριαρχείου Κων/πόλεως. Μην μπερδεύεστε π. Θεόδωρε. Πώς θα καταδικάσει τον οικουμενισμό ο επίσκοπος Λογγίνος αφού μνημονεύει τον πατριάρχη Μόσχας; Ο Μόσχας δεν πήγε στην αμερικανική συναγωγή όπως και ο Κων/πόλεως; Ο Μόσχας δεν συμμετέχει στο ΠΣΕ όπως και ο Κων/πόλεως; Όλοι οι οικουμενιστές είναι το ίδιο οικουμενιστές! Στο πατριαρχείο Γεωργίας π. Ζήση έχει καταργηθεί ακόμη και η νηστεία της Σαρρακοστής. Και λέω πάλι, όχι αποκλεισμοί προσώπων.

Ο Λογγίνος αναθεμάτισε την σύνοδο της Κρήτης, τον πατριάρχη του Κύριλλο τον αναθεμάτισε που συμμετέχει στο ΠΣΕ, επισκέφτηκε την συναγωγή στις ΗΠΑ και υπέγραψε βλάσφημο κείμενο στη Κούβα μαζί με τον πάπα Ρώμης;

Σ' ένα άρθρο το κείμενο λέει ότι πλανήθηκαν και οι πατέρες των δύο πλευρών και έχουμε σήμερα το σχίσμα των Εκκλησιών. Δηλ. ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, υπέγραψε ότι οι ορθόδοξοι πατέρες πλανήθηκαν.

Π. Θεόδωρε πως θα αναθεματίσει τη σύνοδο στο Κολυμπάρι ένας επίσκοπος που είναι μέλος του οικουμενιστικού ως το λαιμό; Γιατί δεν αποτειχίζεται ο Επίσκοπος Λογγίνος ώστε να έχει και κύρος ό,τι πει στη Σύναξη σας στην Ουκρανία; Εσείς οι αποτειχισμένοι κληρικοί δέχεστε να έχετε κοινωνία με επίσκοπο που συμμετέχει στο πατριαρχείο Μόσχας ως ενεργό μή αποτειχισμένο μέλος; Άλλος είναι ο οικουμενισμός των Ελλήνων άλλος των σλάβων;

Μην πέσουμε στην παγίδα της εντός Ελλάδος αποτείχισης αλλά εκτός Ελλάδος υπαγωγής στον σλαβικό οικουμενισμό μέσω Λογγίνου. Αν αποτειχιστεί ο Λογγίνος τότε κανένα ζήτημα κοινωνίας μαζί του. Αλλά αποτείχιση στην Ελλάδα και κοινωνία με μέλος του οικουμενιστικού πατριαρχείου Μόσχας μας ακούγεται πολύ περίεργο...

Ανώνυμος είπε...

To να καταφερεται καποιος κατα του μονου εν ζωη αγιου ομολογητη επισκοπου που υπαρχει στον κοσμο, δεν μπορει παρα να καταδεικνυει το βαθος του σκοτασμου του νοος του.

Χρύσα Πολίτη είπε...

Πολύ καλή και ευλογημένη η κίνηση των πατέρων για την πραγματοποίηση κληρικολαϊκής σύναξης αλλά ποιός ακριβώς θα είναι ο ρόλος του π. Άγγελου Αγγελακόπουλου, ο οποίος υπάγεται στην Μητρόπολη Πειραιώς και δεν έχει διακόψει ακόμα την κοινωνία με τον επίσκοπό του και συμπράττοντα στον οικουμενισμό δια της σιωπής και μνημόνευσης του αρχιεπισκόπου και πατριάρχου, Σεραφείμ Πειραιώς;;

Χρύσα Πολίτη είπε...

Επίσης απέσυρε και ο π. Παΐσιος την συμμετοχή του από την ημερίδα για τους λόγους που εξηγεί εδώ: https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2017/03/blog-post_235.html.
Tί συμβαίνει και δεν μιλάνε ξεκάθαρα οι ιθύνοντες πατέρες;;Πού οδεύουν τον αγώνα τους;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πολύ καλώς έπραξε αλλά απ ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί.
Πιστεύουμε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η γραμμή προς το καλύτερο.Αμιγώς αντιοικουμενιστική και υπέρ της διακοπής μνημόνευσης όσων ανέχονται την αίρεση του οικουμενισμού.

Χρειάζεται και ενότητα όσο είναι εφικτό και διατύπωση της αλήθειας και λίγη οικονομία -αποκλειστικά επειδή ο λαός μας είναι ακατήχητος και όχι ως "διδασκαλία" του λάθους.


Στον πόλεμο άλλος κάνει 3 βήματα,
άλλος κάθεται στη θέση του και πολεμάει κι άλλος ένα.
Πάντως λίγο λίγο προχωράνε όλοι και χτυπάνε τον εχθρό.

Χρύσα Πολίτη είπε...

Eννοείται ότι σε έναν ομολογιακό αγώνα δεν γίνεται όλοι να ομονοούν απόλυτα σε όλα τα ζητήματα (αν και αυτό θα ήταν το θεάρεστο), ίσως και ο κάθε πατέρας να διαφοροποιείται και για λόγους επίγνωσης του μεγέθους της ευθύνης που φέρει απέναντι στο ποίμνιό του!Εμείς, όπως και να έχει, θα τους στηρίξουμε και ελπίζουμε χάριτι Θεού να εφαρμόσουν με ακρίβεια την διαχρονική πατερική γραμμή!

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΕΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΘΩΑ
Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΟ
«ΓΝΩΣΤΗΣ»

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΕΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ "

Ευχαριστούμε πολύ για τις συστάσεις.
Ειδικά όταν γράφονται ανωνύμως (έχουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα), με τόση υπευθυνότητα, χρησιμοποιούν την σωστή ορολογία (πχ "νεοπροτεστάντες" πρέπει να αφιερώσατε ημέρες για να βρείτε τον πετυχημένο αυτό όρο) και τηρούν τους γραμματικούς κανόνες της γλώσσας μας (πχ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ).

Θα προσέχουμε, ευχαριστούμε πολύ, να είστε καλά!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να γίνει παρόμοια κίνηση και στην Αθήνα

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.