" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 17 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ

Χαίρετε,

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι οι διωγμοί Μοναχών και Γερόντων του Αγίου Όρους και ιδιαιτέρως της Ιεράς Μονής Μεγ. Λαύρας που έχουμε την ευλογία να είμαστε προσκυνητές, ξεκίνησαν και συνεχίζονται, δυστυχώς όχι από αλλόδοξους και πολέμιους της Ορθοδοξίας, αλλά από τον Παναγιώτατο Oικ. Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, 
γιατί είχαν το σθένος και το ανάστημα να αντιταχθούν ως οφείλουν στις εργασίες και αποφάσεις της Πανορθόδοξης Οικ. Συνόδου που έλαβε χωρα τον Ιούνιο στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις τις Συνόδου η Ορθόδοξη πίστη καθίσταται δέσμια του οικουμενισμού και της πανθρησκείας που προετοιμάζεται, δεχόμενη ως ''Εκκλησίες'' τις αιρέσεις που προηγούμενες Οικ. Σύνοδοι έχουν καταδικάσει.


Εμείς ως απλοί πλην όμως ενημερωμένοι Λαικοί διαφωνούμε κάθετα με τις διώξεις Μοναχών και με τις ακολουθούμενες διαδικασίες. 
Μοναχών που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση τόσο με το ήθος όσο και με την εν γένει συμπεριφορά τους εντός και εκτός του Αγίου Όρους, καθώς και με την απαρέγκλιτη στάση και πορεία όσον αφορά τις διδαχές και παρακαταθήκες των Πατέρων της Ορθοδοξίας. 
Προσευχόμεθα στην Υπεραγία Θεοτόκο να μην επιτρέψει το σαράκι του οικουμενισμού να φωλιάσει στο Περιβόλι Της και κατ'επέκταση στη Μία Αγία και Καθολική Εκκλησία.



Μετά τιμής, οι υπογράφοντες


Καλαιτζίδης Αριστείδης
Καμπούρης Αθανάσιος
Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος
Σακουλέβας Σωτήριος
Γούσιος Νικόλαος
Φαλκώνης Μιχαήλ
Παπαδόπουλος Δημήτριος
Φιλοκώστας Γεώργιος
Καρτάλης Ευστράτιος
Ιωαννίδης Βασίλειος
Κίσσας Νικόλαος
Διάφας Τριαντάφυλλος
Χατζής Παναγιώτης
Γεωργιάδης Λεωνίδας
Αντωνόπουλος Αντώνιος
Δημόπουλος Αλκιβιάδης
Πούλιος Ιωακείμ

Σχόλιο
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις "προσβάσεις" της δεσποτικής εξουσίας στις Διοικήσεις των Αστυνομικών. Είναι προς τιμήν των παραπάνω αστυνομικών που τόλμησαν να ομολογήσουν την αλήθεια και να υπερασπιστούν τους αδίκως διωκόμενους πατέρες 

Σε ένα "επάγγελμα" που αρκετοί κοιτάνε να περάσει η βάρδια, αράζοντας σε απομονωμένες καφετέριες ή μπουγατσατζίδικα, που εσκεμμένα καθυστερούν να φτάσουν στο συμβάν, ώστε όταν φτάσουν να έχει λήξει, χαιρόμαστε που υπάρχουν ακόμη παλικάρια.

Μόλις πριν λίγο καιρό αναφερθήκαμε σε ένα ακόμη περιστατικό που μας έκανε περήφανους, δείτε το  εδώ.
Μπράβο λοιπόν στους παραπάνω 17 αστυνομικούς. 
Αφού δεν μιλάνε οι "ποιμένες", ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι ΠΙΣΤΟΙ.

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Μπράβο!

captain giannis είπε...

Αγαπητέ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ"....Στο τέλος του σχολίου σου αναφέρεις "αφού δεν μιλάνε οι "Ποιμένες" ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πιστοί"...!!!!! Εκεί μας κατάντησαν οι "Ποιμένες" και έπεται συνέχεια..Δυστυχώς όταν αυτοί οι "ποιμένες" δεν σέβονται την αποστολή τους και "περί άλλων τυρβάζουν",ας μάθουν οτι το ποίμνιο τους μπορεί να τους¨"βάλει τα γυαλιά"...Με τα όσα συμβαίνουν πλέον γύρω μας καταλάβαμε οτι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε αυτούς αλλά και αυτοί να το "χωνέψουν" οτι δεν θα μείνουμε απαθείς στη λαίλαπα που ετοιμάζεται και οτι στο τέλος αυτοί θα ρεζιλευτούν....!!!!Συγχαρητήρια και μπράβο στους αστυνομικούς που τόλμησαν την αλήθεια του Θεού..."Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουριδα μέλι" λένε στο χωριό μου..Ετσι σιγά σιγά ας αρχίσει η αφύπνιση μας....

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.