" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μια πιστή, ΑΠΑΝΤΑΕΙ στον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΥΣΕΒΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΝ ΔΙΩΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ.



Μια απάντηση στον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο.

Έχουμε χρέος να σεβόμαστε τον Πρόεδρο της δημοκρατίας;Τον οποιονδήποτε;
Κι αν επί προεδρίας ενός Προέδρου Δημοκρατίας γινόταν Πραξικόπημα και καταλυόταν η Δημοκρατία, αλλά ο περί ου ο λόγος «Πρόεδρος» της Δημοκρατίας δεν αντιδρούσε καταγγέλλοντας το γεγονός αλλά παρέμενε στη θέση του για λόγους νομιμοφάνειας; Αν μάλιστα ο «Πρόεδρος» αυτός είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του υποτιθέμενου Πραξικοπήματος; Θα του οφείλαμε σεβασμό; 
Όχι. Θα ήταν υπόλογος για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος, σφετερισμό εξουσίας, κοκ, και στην καθομιλουμένη, πολύ πριν του αποδοθεί αυτός ο τίτλος από την ιστορία, θα ονομαζόταν Προδότης και όχι Πρόεδρος.



Με τον ίδιο τρόπο, δεν οφείλουμε καμία αναγνώριση και καμία υπακοή σε Πατριάρχη, Σύνοδο, ή Επίσκοπο που κηρύττει την οποιαδήποτε αίρεση, πόσο μάλλον την παναίρεση του Οικουμενισμού. Οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι θέτουν τον εαυτό τους, οι ίδιοι, εκτός της Μίας Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, με τις κακοδοξίες που κηρύττουν, σταματώντας τη μνημόνευσή τους. Αν μετανοήσουν και ομολογήσουν Ορθόδοξα, η Εκκλησία θα πράξει ανάλογα. Αν εμμείνουν στις αιρετικές θέσεις τους, τότε η Εκκλησία αποκόπτεται από αυτούς εντελώς. 



Οφείλει να διαφυλάττει...

Ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να υπηρετεί και να διαφυλάττει την Δημοκρατία. Για το λόγο αυτό ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ιερός για τους πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους. Δεν επιτρέπουν, επομένως, σε κανένα πρόσωπο, ακόμα και σε αυτόν που φέρει (αναξίως) τον τίτλο του Προέδρου να εξευτελίζει το αξίωμα απαξιώνοντας τον θεσμό (Δημοκρατία) που υπηρετεί.
Έτσι και οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι ή ο Ορθόδοξος Πατριάρχης οφείλουν πρώτα και κύρια να διαφυλάττουν και να υπηρετούν την Ορθοδοξία. Όταν την προδίδουν δεν έχουν καμιά δουλειά να
παραμένουν στις θέσεις τους και να μιαίνουν τους θεσμούς της Εκκλησίας.
Όσο για αυτούς που, όπως ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκλητος, φοβούνται την αναρχία, να τους πληροφορήσουμε ότι το αντίθετο της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της προδοσίας δεν είναι η αναρχία, αλλά η αποκατάσταση της νομιμότητας.


Με τιμή, μια ασήμαντη συμπολίτισσα σας
Ελισάβετ Μαύρη



Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παντως πραξικοπημα εγινε, αλλα βεβαια οι Ελληνοφωνοι κι ειδικα οι δημοσιοι υπαλληλοι τους ξαναψηφισαν

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δε θέλει το σχίσμα σεβασμιώτατε Φλωρίνης!
Πολύ μεγάλο όμως μερίδιο ευθύνης για μία τέτοια εξέλιξη φέρουν αυτοί που προδίδουν την Ορθοδοξία με δηλώσεις και εκδηλώσεις τους.
Κλασσική περίπτωση αποτελεί ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τον οποιο εσείς ουδέποτε ελέγξατε δημοσίως ενώ ο προκάτοχός σας του οποίου υποτίθεται ότι είστε συνεχιστής όχι μόνο τον ήλεγξε αλλά διέκοψε το μνημόσυνό του. Και αυτό συνετέλεσε κάπως να μετριασθεί ο κατήφορός του.
Ο πιστός λαός θέλει μπροστάρη στους αντιοικουμενιστικούς αγώνες το διάδοχο του πατρός Αυγουστίνου! Και όχι συνεχώς να σιωπά!

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατία , σύνταγμα λέξεις κενές περιεχομένου στην σύγχρονη "δημοκρατική" Ελλάδα.
Μάλλον κ. Μαύρη θα πρέπει αντί για ασήμαντη να γίνεται σημαντική (απο οτι φαίνεται τις γραμματικές ικανότητες τις έχετε) για να προστατεύσουμε την δημοκρατία.
Απλώς σας αντιγράφω (εαν διαβάζεται το αξιολογότατο ιστολόγιο που δημοσιεύει την επιστολή σας) την επικεφαλίδα του και παρακαλώ οπως ξαναδιαβάσεται την επιστολή σας και εσείς και όλοι όσοι είμαστε Ελληνες.

" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Καλά τα γράφετε αλλα δεν ξέρω ειλικρινά εαν είμασταν Ιερείς εαν πράτταμε κάτι διαφορετικό απο αυτό που κάνουμε ως απλοί Ελληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι πολίτες.
Με αυτό που γράφω δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν Ιερέα , αλλά και εμείς οι "ασήμαντοι" πολίτες ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

MEPOΣ TETAPTO - Eιδικές τελικές και μεταβατικές διατάξεις > TMHMA Δ΄ - Aκροτελεύτια διάταξη

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Αθήνα, 2008

O ΠΡOΕΔΡOΣ ΤΗΣ ΒOΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΙΟΥΦΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο κήρυγμα! Αδιανόητο για το διάδοχο του μακαριστού Αυγουστίνου!

Ανώνυμος είπε...

Mία διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιο: ο μακαριστός Φλωρίνης διέκοψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα και όχι του Βαρθολομαίου τον οποίο πάντως προειδοποίησε για ενδεχόμενη διακοπή όπως και το μακαριστό Δημήτριο. Πάντως τους ήλεγξε δημοσίως. Και αυτό έχει σημασία!
Ο ανώνυμος 8:49
Ο ανώνυμος 8:49.

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το σχολιο των 9.42!
Μεγα θεμα η παναιρεσις του οικουμενισμου,κυριως επιτιθεμενος,εξουσιαστικως κ δεσποτικως κατα παντα κληρικον,μοναχον,επισκοπον,η και λαικον,επιβαλοντας τη αιρεσει δια της βιας κ μετατρεπονταςτους ορθοδοξους σε αιρετικους,τους δε αιρετικους κατασκευαζοντας τους σε ''ορθοδοξους''.
Ετσι οι παραμικροι επιτιθενται εις τους ανωτερους,οι δε ανωτεροι χειραγογουνται ηγεμονικως απο τους υψηλα ισταμενους, κ απο αυτους υπαρχουν αλλοι πιο πανω κ πιο πανω αλλοι.Κ παει λεγοντας.....

Κ ...,,,,,....εχει μπλεξει ασχημα η εκκλησια Του Χριστου και η υποδουλωση,αποκλειει την πιθανοτητα ελευθεριας,εχουμε μπει σε μια περιπετεια,οπου ερχονται συμφορες μεγαλες!
Αλλα οταν υπογραφαν τα κειμενα στο Μπαλαμντ,στο Πουσαν κλπ ανενοχλητως τα πατριαρχεια ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ,,,,,,,,τωρα κ αυτοι προ τετελεσμενων γεγονοτων ,θα μας υποδουλωσουν με τας ευχας της Συνοδου.
Τριακοσια χρονια ηταν υποδουλοι στους παπικους οι κυπριοι.
Ευχομαι να μην τους ακολουθησουμε!
Στην Ελλαδα κοιμωμασταν τον υπνο του δικαιου!
Εμπαινες πριν μια 7ετια στα σαιτ κ πολυ λιγοι εκφραζονταν για τον οικουμενισμο.
Τι;ο οικουμενισμος;
Μιλουσαν γι αυτον λες κ ηταν ενα ιστορικο γεγονος που περασε''και διηγοντας τα να κλαις!
Και οταν πηγαινες να μιλησεις σουλεγαν
''Μακρια! Εχουν γνωσιν οι φυλακες!
Αυτα ειναι για αλλους!
Ειναι για δυνατους γερονταδες,οπως ο παισιος κλπ
Τι να κανεις εσυ,που πας ξυπολιτος στ;αγκαθια,
Ασε οπως παει''
Οπως παει κ το προβλημα ηταν υπαρκτο εντος της εκκλησιας.
Οι εχθροι ειχαν μπει στην ποιμνη κ αρχισαν το ροκανισμα του ποιμνιου.
Και κανεις δεν μπορουσε να σταματησει αυτη την εφοδο.
Τωρα,φθασαμε στο γεγονος να εχουμε μοναστηρια που θελουν να ακολουθησουν τον οικουμενισμο! Οριστε κατασταση!Και αυτοι που δεν ελαβαν μερος στη Συνοδο της Κρητης κ αυτοι δεν ειναι αμοιροι ευθυνων εκτος των πατριαρχειων Βουλγαριας κ Γεωργιας.
Βγηκε καποιος κ ειπε πως τα πατριαρχεια που δεν ελαβαν μερος στην Κρητη,να κανουν συνοδο καταδικης του οικουμενισμου.Ποιο;Το της Ρωσιας που αμεσως μετα τη συνοδο συμφιλιαζοταν με τους παπικους;Το Πατριαρχειο της Αντιοχειας,δεν εχει κοινωνια εν τοις Μυστηριοις με τους Μονοφυσιτες η κανω λαθος;Τι εχουν αφησει ακαινοτομιτο,πειτε μου γιατι θα τρελλαθω απο τις παραβασεις.
Επιτρεπεται τα φιληματα του Παπα Πρωην Βενεδικτου με τον θρησκευτικοηγετη των μουσουλμανων;;;Στα δικα μας τωρα! Τα φιληματα μεταξυ των δυο κ δεν μιλα κανεις;
Συγνωμη !ειμαστε αμαρτωλοι.Αλλα μαλλον να δειξουμε πως εμεις,δεν ειμαστε οπισθοδρομικοι,δεν ειμαστε ευσεβοφανεις,ο Παπας ειναι μοντερνος;;;και εμεις!
Δεν εχουμε προβλημα,να ξεπερασουμε κ την ευσεβεια κ την ευλαβεια.
Ποτε κ που πειτε μου πατριαρχης πριν τον 20 αιωνα φιληθηκε τοιουτοτροπως με καταδικασμενο αιρετικο.Και βγαινουν κ μιλουν για χριστιανικη ηθικη.Ελεος!
Ο γορδιος δεσμος που μας ενωσε,''αφου ειστε ιδιοι,ιδου ο τοιχος εριφθη και εχετε μανιακον ζηλον οχι με Τον Θεον που σας ανεστησε,αλλα εργαστειτε δραστηριως να αρετε ο,τι σας´θεσπισε η Του Χριστου Εκκλησια!''...
Τωρα,αντι να ενδειαφερθουν για τη σωτηρια της γης,ενδειαφερονται για τον ανθρωπο της μασονιας του Αντιχριστου.
Τι ψαχνουμε να βρουμε!
Τη Νεα Εποχη;π
Δεν μπορω πλεον ,η καρδια μου κοντεβει να χασει την ευσεβεια της!
Ποσα λογια κ να ειπεις,σε ενα ξεροπηγαδο θα πεσουν!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.