" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η "ήξεις αφίξεις" επιστολή της παράταξης "Κοινωνία" προς την Ιερά Επιστασία Αγ.Όρους, για τις διώξεις των αγιορειτών πατέρων. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Επιστολή της Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» 
στην ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 

Έκκληση για ενδοεκκλησιαστική ειρήνευση

10 Σεπ 2016 

Στο διάστημα των τελευταίων μηνών πληροφορηθήκαμε προς μεγάλη μας λύπη τις διώξεις Αγιορειτών μοναχών εξαιτίας του αντιοικουμενιστικού τους φρονήματος. Οι μοναχοί αυτοί μάχονται για την υπεράσπιση της Πίστεώς μας, έστω και αν ενίοτε υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα εκφραστικά όρια. Ωστόσο, το έναυσμα δίδει ο εναγκαλισμός ορισμένων Αρχιερέων με την διάχυτη αίρεση της Δύσεως.

Θέλουμε να κάνουμε έκκληση και προς τις δύο πλευρές για ειρήνευση, επειδή, όπως διαπιστώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής, η Εκκλησία μας βάλλεται από παντού. Σε αυτή την τόσο οδυνηρή κατάσταση που βρίσκεται η Εκκλησία μας, έχει ανάγκη όλες τις δυνάμεις Της, και, συνεπώς, οι τριβές στο εσωτερικό της δεν μπορούν παρά να συμφέρουν μόνο εκείνους που απειλούν κάθε γνήσια έκφραση της ζωής Της.


Λέων Μπράνγκ 
Διευθυντής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων
Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»Το σχόλιο μας:

"Οι μοναχοί αυτοί (...) ενίοτε υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα εκφραστικά όρια"...
Ποιά είναι "τα όρια" που υπερβαίνουν οι διωκόμενοι μοναχοί κύριε Μπράγκ και κύριοι της Κοινωνία;

Δεν άφηναν οι αγιορείτες το Άγιο Όρος και περιόδευαν στον κόσμο για να τον στηρίξουν, όταν οι αιρέσεις λυσσομανούσαν; 
Για θυμηθείτε, γιατί βγήκε από το Άγιο Όρος ο Άγιος Κοσμάς; Δεν βγήκε για να αποτρέψει τους εξισλαμισμούς; 
Ο Άγιος Διονύσιος (υποτακτικός του Αγίου Μητροφάνη, από την Μικρά Αγία Άννα; Δεν βγήκε στην Χαλκιδική επί τουρκοκρατίας για τον ίδιο λόγο, δείτε εδώ)


Σήμερα δεν μαστίζει η ΑΙΡΕΣΗ του Οικουμενισμού την εκκλησία μας; 
Μόνον "εναγκαλισμός ορισμένων Αρχιερέων" βλέπετε εσείς; 
Τις συμπροσευχές; Την παρουσία αιρετικών μέσα στην Θεία Λειτουργία; Δεν ορίζουν ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ οι Ιεροί Κανόνες για αυτά; 
Και το πιο σημαντικό: πριν 3 μήνες στην Κρήτη, η (ψευδο)σύνοδος, υπέγραψε και επίσημα ότι οι αιρετικοί θα καλούνται "εκκλησίες"! Αυτό αποτέλεσε την αιτία της οριστικής ρήξης. "Τι γαρ χρείαν έχομεν μαρτύρων"; Το υπέγραψαν σχεδόν όλοι. Για τους μετέχοντες (και την αντιπροσωπεία της εκκλησίας της Ελλάδος, οι αιρετικοί είναι ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ). 
Επιπλέον αναγνώρισαν επίσημα και το ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συμβούλιο "ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ", με τις εκατοντάδες αιρέσεις του). 
Οι αιρετικοί λοιπόν έχουν επισκόπους και μυστήρια και τα αναγνωρίζουμε!Αν και έγκριτος θεολόγος, εσείς κ.Μπραγκ βλέπετε απλά "εναγκαλισμούς ορισμένων αρχιερέων".
Και οι υπόλοιποι αρχιερείς; Που είναι οι υπόλοιποι; 
3 μήνες αφωνίας. Αυτά μας δίδαξε ο Χριστός; 
Αυτή ήταν η αντίδραση των Αγίων Πατέρων μας προς τους αιρετικούς; "Αφωνία":"
Θέλουμε να κάνουμε έκκληση και προς τις δύο πλευρές για ειρήνευση"
και προς τους λύκους και προς τα πρόβατα, "να ειρηνεύσουν"!
έτσι είναι οι πολιτικοί.. 
πρέπει να τα χουμε καλά με όλους, 
όλοι έχουν πνευματικοπαίδια που επηρεάζουν προεκλογικά, συνεπώς ... , δεν βλέπουμε ούτε λύκους ούτε "πρόβατα επί σφαγή", 
μια απλή παρεξήγηση έγινε!
"Απλά ειρηνεύστε"! 

Κάντε ότι δεν βλέπετε τι συμβαίνει στην εκκλησία μας, 
κάντε ότι δεν ακούτε την προσφώνηση "Αγιότατο Πάπα Ρώμης" και το "πολυχρόνιο", 
κάντε ότι δεν βλέπετε τις συμπροσευχές τους με τους αιρετικούς,
όπως κάνουμε κι εμείς! 

Ως πολιτικό κόμμα χρειαζόμαστε τις ψήφους όλων..

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

9 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Σωστά.

Ανώνυμος είπε...

"Θέλουμε να κάνουμε έκκληση και προς τις δύο πλευρές για ειρήνευση"


ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΟΤΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ Ως ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ. ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΣΥΝΒΑΔΙΖΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η κοινωνία των πολιτών του Καποδίστρια;
Πολύ κρίμα!
Είχα μία ελπίδα σε αυτούς.
Πίστευα πως δεν μασούν τα λόγια τους.
Εύχομαι να επανορθώσουν διαφορετικά πάει "και ο Καποδίστριας" , τον έφαγε η πολιτική ορθότητα και αυτόν.
Και πάλι κρίμα.
Εύγε Δάσκαλοι που μας ενημερώνετε!
Συνεχίστε έτσι να μην χαρίζεστε σε κανένα κόμμα μέχρι είτε να επανορθώσουν είτε να βρούμε αυτό που πραγματικά αξίζει στους Ελληνες Χριστιανούς ορθοδόξους και δεν φοβάται να πει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ευγε στους ανθρωπους του ιστολογιου παιδαγωγος. Αναδεικνυουν τα πραγματα οπως ειναι ακριβως

ΝΙΒΑ είπε...

Καλησπέρα σας. Μου δίνετε την εντύπωση πως δεν έχετε παρακολουθήσει την όλη πορεία της ΚΟΙΝΩΝΙΑ, γιατί διαφορετικά θα γνωρίζατε πως κάθε άλλο παρά "καλά τους ενδιαφέρει να τα έχουν με όλους" Στις πολιτικές αρχές της η παράταξη ,ξεκαθαρίζει: Πιστεύουμε στην Οικουμενικότητα του Ελληνισμού αλλά όχι στην Παγκοσμιοποίηση, που είναι ο πνευματικός θάνατος του ανθρώπου. (http://www.koinwnia.com/2010-01-19-10-29-58/tautotita/orama-politikes-arxes)
Από που φαίνεται ότι παραβλέπουν όσα γίνονται; Και για την μασωνεία έχουν μιλήσει, και για τον οικουμενισμό. Στην ανακοίνωση αποκαλείται η πίστη της δύσεως με το όνομα της, αίρεση δηλαδή και όχι εκκλησία. Η λέξη "εναγκαλισμός" ορθοδόξων και αιρετικών εκφράζει όχι μόνο τους μεταξύ τους απσπασμούς αλλά το γενικότερο πνεύμα συνύπαρξης που επιχειρείται να προωθηθεί. Η ειρήνευση είναι μια προτροπή για έναν ουσιαστικό διάλογο των υπερασπιζομένων την πίστη έχοντας αναφορές στους Άγιους Πατέρες, με όσους προσπαθούν να την νοθεύσουν. Η ειρήνευση αναφέρεται και στις δυο πλευρές με σκοπό την διατήρηση της ενότητας της πίστης μας. Είμαι ψηφοφόρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ και προσωπικά έχω συνειδησιακά αναπαυθεί που μου δίνεται η δυνατότητα μέσω της Κοινωνία να συμβάλλω με την ψήφο μου και να ομολογήσω πως επιθυμώ την Ορθοδοξία στο τιμόν της Πατρίδας μας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Οι μοναχοί αυτοί μάχονται για την υπεράσπιση της Πίστεώς μας, έστω και αν ενίοτε υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα εκφραστικά όρια."

Δικαίωμα σας να ανήκετε σε όποιο κόμμα θέλετε και να το προασπίζεστε.
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ στην ανακοίνωση για την ΨΕΥΔΟσύνοδο της Κρήτης.
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για διακοπή μνημοσύνου.
"Οι μοναχοί υπερέβησαν τα επιτρεπόμενα εκφραστικά μέσα"!

Πως τα υπερέβησαν κύριοι της Κοινωνία;
Όπως τα υπερέβη κι ο Άγιος Θεόθωρος Στουδίτης, ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής κλπ;
που διέκοψαν το μνημόσυνο και κάθε σχέση με τους εισάγοντας τις αιρέσεις;

ΟΥΔΕΝ άλλο ΣΧΟΛΙΟ εκ μέρους μας.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι
αντιγραφω το παρακατω κειμενο απο την ιστοσελιδα του κοινωνια:σύμφωνα με το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα, το Κράτος δεν θα καλύπτει πλέον δωρεάν τα έξοδα των εκτρώσεων –όπως γίνεται τώρα με τις αφιλάνθρωπες πολιτικές του Τόπου μας– αλλά οι γυναίκες που θα κάνουν έκτρωση θα καλύπτουν με δικά τους χρήματα τα έξοδα του Νοσοκομείου.

Τα χρήματα που θα εισπράττονται από τα νοσήλεια των εκτρώσεων, θα μοιράζονται ως επίδομα στις πολυτεκνικές οικογένειες.
Έτσι, και οι εκτρώσεις θα μειωθούν σημαντικά και το Κράτος δεν θα συμπράττει επιχορηγώντας τα εγκλήματα των εκτρώσεων.

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένη η Νέα Χρονιά!

Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης
2010 μηνυμα προεδρου κοινωνια
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/deltia-typoy-89135/851-christoygenniatiko-mhnyma-toy-proedroy-ths-koinwniaαυτα ελεγαν για τις εκτρωσεις.
θα γινονται, θα επιτρεπονται αλλα οχι δωρεαν!
καμαρωστε ορθοδοξο κομμα. για να αρεσουν σε ολους. και στους πολυτεκνους που θα επερναν τα χρηματα και στις γυναικες που θα μπορουσαν να κανουν εκτρωσεις.


4 ετη μετα (2014) αφου ειχαν γινει ρεζιλι στο διαδικτυο, και εβλεπαν οτι εχαναν ψηφους χριστιανων εκαναν αλλη ανακοινωση και δεσμευθηκαν για ποινικοποιηση εκτρωσεων:
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/anakoinoseis/1112-i-koinonia-apanta-gia-to-thema-ton-ektroseon
οι πολιτικοι ειναι ολοι ιδιοι.
λαοπλανοι.
σημερα επειδη ως πολιτικοι εχουν καταρρευσει γεμισαμε χριστεμπορους. ακομη και οι αριστεροι παριστανουν τους θρησκους.
η πολιτικη ειναι σαν την δικηγορια. αναγκαστικα θα πεις ψεμματα.

Manuel V. Voloudakis είπε...

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι Πολιτική Παράταξη, δεν είναι Θεολογική Σχολή, ούτε Θρησκευτικός Σύλλογος, ούτε έχει αρμοδιότητα και εξουσία να αναλύει τις λεπτομέρειες της Πίστεώς μας και να γνωμοδοτεί σε Θεολογικά θέματα, που –εκτός της ουσίας τους– απαιτούν για τον χειρισμό τους Πνευματική Διάκριση και Ποιμαντική ευθύνη, όπως έχουν χρέος να πράττουν οι Ορθόδοξοι Ποιμένες μας.
Με την Ανακοίνωσή μας, δώσαμε το στίγμα της Ορθοδοξίας, τοποθετηθήκαμε ευθέως κατά του Οικουμενισμού, κάτι που κατ’ επανάληψη έχουμε κάνει σαφές με διάφορα κείμενά μας και αφήσαμε τους Πνευματικούς Πατέρες μας να μιλήσουν και να δογματίσουν περί της ακριβείας της Πίστεως.
Μας θλίβει το γεγονός ότι οι πάντες παρωθούν την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» να ομιλεί επί παντός επιστητού, για να έχουν εν συνεχεία την ευχέρεια να την κατηγορούν.
Η Παράταξή μας ποτέ δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος προκειμένου να αρθρώσει ευθαρσώς τον λόγο της, σε αντίθεση με οτιδήποτε θεωρείται "πολιτικώς ορθό".
Εξ άλλου, ήδη γνωρίζουμε, ότι η απερίφραστη τοποθέτησή μας κατά του Οικουμενισμού θα έχει εκλογικές συνέπειες εις βάρος της Παρατάξεώς μας από την μερίδα των θρησκευομένων Οικουμενιστών ψηφοφόρων, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ομολογία μας.
Ωστόσο, δεν θα δεχθούμε να μας ποδηγετήσει κανείς για να υπερβούμε ασύνετα τα επιτρεπόμενα όρια του πολιτικού σκοπού, που έχουμε ως διακόνημα αναλάβει, μόνο και μόνο για να γίνουμε αρεστοί σε κάθε μικρή ή μεγάλη θρησκευτική ομάδα που έχει τις απόψεις της και θέλει να μετατρέψει την Παράταξή μας σε αγωνιστικό θρησκευτικό Σωματείο.
Αν ακολουθούσαμε αυτή τη λογική, να παρασυρόμεθα αποφαινόμενοι κάθε φορά επί λεπτεπιλέπτων θεολογικών εξειδικεύσεων, πέραν του ότι θα παρεκκλίναμε του σκοπού μας ως Πολιτικού φορέως που υπηρετεί την Πολιτική της Ρωμηοσύνης και μας επιτάσσει ότι έτερον «η Βασιλεία» και έτερον «η Ιερωσύνη», θα έπρεπε για να ικανοποιήσουμε όλες τις εκδοχές των Αντιοικουμενιστών Ορθοδόξων Θεολόγων να ιδρύσουμε δεκάδες Πολιτικών Παρατάξεων, δεδομένου ότι αν ρίξει κανείς μια ματιά στα blogs των Αντιοικουμενιστών Πνευματικών Πατέρων και των Πνευματικών τους τέκνων που διαφοροποιούνται μεταξύ τους θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για πλειάδες!
Παρακαλούμε, λοιπόν, θερμώς «του λοιπού κόπους εις ημάς (επ’ αυτών των θεμάτων) μηδείς παρεχέτω», μας αρκεί ο έξωθεν από «τα στοιχεία του κόσμου» διαρκής και ανελέητος πόλεμος!
«Ειρηνεύετε και ο Θεός της Ειρήνης έσται μεθ’ υμών»!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.