" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης πάλι .... «αγρόν ηγόρασε» . Τσιμουδιά για την "Ληστρική" Σύνοδο της Κρήτης.

Πριν λίγες μέρες αποκαλύψαμε ότι, πριν καν περάσει ο κουρνιαχτός από την (ψευδο) Σύνποδο της Κρήτης,  ο (θεωρούμενος) παραδοσιακός μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π.Κοσμάς, ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ του Αγίου Κοσμά στη μητρόπολη του τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, δείτε  εδώ.




Τον 15Αύγουστο, επισημάναμε (δείτε εδώ) τις "βουβές" εγκυκλίους  ΟΛΩΝ των "παραδοσιακών", (υποτίθεται) αντιοικουμενιστών επισκόπων, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ οποιαδήποτε αναφορά στην ληστική (ψευδο)Σύνοδο στο Κολυμπάρι!



Στην επέτειο του Γράμμου, διαπιστώσαμε "ιδίοις όμμασι" ότι ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, έψαλλε ο ίδιος δυνατά "Βαρθολομαίου του ...", (δείτε εδώ).



Μια εβδομάδα μετά, λαμβάνουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Δελτίο Τύπου με τις αποφάσεις του ιερατικού του Συνεδρίου της Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης.
Τοποθετήθηκαν για την "εκκλησιαστική περιουσία", για την "αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία και την φημολογούμενη κατάργηση προσευχής, παρελάσεων" κλπ.
Τοποθετήθηκαν μία ακόμη φορά και για το "βορειοηπειρωτικό"!
Ευχήθηκαν στο τέλος: "σύντομα να μας εξαγάγη (ο Θεός) «εις αναψυχήν»»"(!)



Στείλαμε άμεσα την παρακάτω απάντηση .

"Εκφράζουμε την λύπη μας που μία ακόμη φορά δεν βγάζετε λέξη για την ληστρική Σύνοδο της Κρήτης.
Αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων μεμπτών- οι αιρετικοί να αποκαλούνται εκκλησίες και εσείς ασχολείστε με τον Φίλη και το βορ/κό!

Και σε επίσημο Δελτίο Τύπου
Να μένει η αδιαφορία για την προδοσία της πίστεως στην ιστορία."


Φυσικά δεν θα λάβουμε καμία απάντηση, όπως δεν μας απάντησε η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην πρόσφατη ανάρτηση μας (παρά το ότι τους στείλαμε εμαιλ και δεσμευθήκαμε να δημοσιεύσουμε την απάντηση τους), όπως δεν μας απάντησε και η Μητρόπολη Κονίτσης στα σχόλια μας με αφορμή την εκδήλωση στον Γράμμο.





Μήπως τελικά μάταια περιμένουμε από κάποιους δεσποτάδες να σταματήσουν το μνημόσυνο στον Βαρθολομαίο; 
Έτσι φαίνεται ..

Τη στιγμή που οι αιρετικοί οικουμενιστές έχουν επιβληθεί, οι "αντι-οικουμενιστές" κρύβονται και σιωπούν
Τους υπενθυμίζουμε ότι πέρα από τον Θεό, θα μας κρίνει και η Ιστορία. 
Εκεί θα καταγραφούν εκτός από λιοντάρια και "οι νάνοι".


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που λάβαμε:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ


Εν Δελβινακίω τη 6η Σεπτεμβρίου 2016




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το (22ο) Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεώς μας, στην Ι. Μονή Ταξιαρχών («Γκούρας») κοντά στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου ε.ε.

Οι σύνεδροι Ιερείς, υπό την προεδρία του Σεβ/του κ. ΑΝΔΡΕΟΥ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ωραίες (ευαγγελικές) Εισηγήσεις και να προβληματισθούν σε καίρια ζητήματα της Ιερατικής ζωής και της διακονίας μέσα στην Εκκλησία, και μάλιστα στους σημερινούς, τόσο δύσκολους καιρούς. Ακόμη, είχαν την ευκαιρία να συμπροσευχηθούν τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, καθώς και να συμμετάσχουν στο τρισάγιο που τελέσθηκε επί του τάφου του αοιδίμου Ιεράρχου ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, στην Ι. Μονή της Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης. Μετά το πέρας του Συνεδρίου οι αιδεσιμώτατοι πατέρες ενέκριναν δια βοής το ακόλουθο


ΨΗΦΙΣΜΑ

«1) Δοξάζουμε τον Δομήτορα της Εκκλησίας μας Κύριο Ιησού Χριστό, και για την ευλογία του φετινού Ιερατικού μας Συνεδρίου.

2) Μας λυπεί η προσπάθεια κάποιων πολιτικών κύκλων να βάλουν στο περιθώριο την Εκκλησία, την τροφό και φρουρό του Έθνους, ενώ την κατηγορούν ότι δήθεν έχει «τεράστια περιουσία», την οποία πρέπει να παραδώση στο Κράτος. Πρέπει, όμως, όλοι να γνωρίζουν ότι,

σήμερα, η Εκκλησία έχει μόνο 4% από την άλλοτε, όντως μεγάλη, περιουσία της, την οποία είτε άρπαξε αυθαίρετα η Πολιτεία, χωρίς να δώση καμμιά αποζημίωση, είτε η Ίδια η Εκκλησία την εδώρησε απλόχερα, για ευαγείς σκοπούς.

3) Ανησυχούμε για την πρόθεση της Πολιτείας, όπως αποτυπώνεται στα Μ.Μ.Ε., για την κατάργηση της προσευχής και του εκκλησιασμού, όπως και των παρελάσεων των Σχολείων στις εθνικές επετείους. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για το πνεύμα της αναρχίας, της ασυδοσίας και της εγκληματικότητας, που αυξάνει ημέρα με την ημέρα στην Χώρα. Και επειδή φοβόμαστε πως η μεταλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από κατηχητικό σε θρησκειολογικό θα προκαλέση μεγάλη σύγχυση στον μαθητόκοσμο και στην Κοινωνία, ζητούμε να παραμείνη το μάθημα όπως είναι μέχρι σήμερα.

4) Επειδή, στην ακριτική μας Επαρχία παρακολουθούμε στενά το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, καλούμε όλα τα κόμματα και τους φορείς να μην εφησυχάζουν, αλλά να βάλουν φρένο στις ανθελληνικές μεθοδεύσεις των Αλβανών και των «Τσάμηδων». Τέλος,

5) Προσευχόμαστε εκτενώς και ζητάμε από τον Θεό να δώση ομόνοια και αγάπη σε όλους τους Έλληνες και σύντομα να μας εξαγάγη «εις αναψυχήν»».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.