" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Γέρων Σάββας λαυριώτης 7-9-16:Tο αποτέλεσμα της αιρετικής συνόδου της Κρητης. Πιέσεις για διακοπή του μνημοσύνου. Το σχόλιο μας

Κατάθεση ψυχής από τον Πατέρα Σάββα Λαυριώτη.

Μιλάει ελεύθερα για όλα τα θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις τους στο ραδιόφωνο Κόσμος 93.8 και στον Λοΐζο Λοΐζο.

Ζητά διακοπή μνημοσύνου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των υπολοίπων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης αλλά και καταδίκη του Βαρθολομαίου από τους επισκόπους των Εκκλησιών που δεν συντάσσονται με την σύνοδο του Κολυμπαρίου.


Σχόλιο:
Η μοναδική μας ένσταση στις άριστες τοποθετήσεις του αγωνιστή αγιορίτη π.Σάββα είναι η τελευταία τοποθέτηση του, που ανέφερε ότι με το τσιπάκι -ακόμη και από κάρτα- μπορούν να επηρεάζουν μέχρι και τον ψυχισμό μας. 
Νομίζουμε ότι αν δεν μπορείς να παραθέσουμε  αποδείξεις, δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε θέματα που ακούγονται ως υπερβολές.

Υπάρχει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το ζούμε καθημερινά, η αχρήματη κοινωνία επεκτείνεται όλο και περισσότερο, προχωράμε ραγδαία προς την εποχή που όποιος δεν πάρει το "χάραγμα" στο χέρι ή στο μέτωπο δεν θα μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει. Αρχικά μπορεί να είναι μια κάρτα, σε τελικό στάδιο θα είναι ένα εμφύτευμα στο σώμα (για να μην μπορούν να το κλέψουν, όπως είχε προφητεύσει ο π.Παϊσιος ο αγιορίτης). Σίγουρα δεν φτάσαμε εκεί ακόμη. Όμως και η παραμικρή υπερβολή ή ασάφεια, μπορεί να γελοιοποιήσει ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Κατά τα άλλα, συγχαίρουμε τους αγιορίτες -κελιώτες κυρίως- πατέρες για την ομολογία τους. Πραγματικά θυσιάζουν τα πάντα για την "αγάπη και την αλήθεια του Χριστού".
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην είστε τόσο σίγουροι γι αυτό...ο Γέροντας ίσως έχει δίκιο
η κάρτα έχει ήδη δοθεί σε κάποιους πριν χρόνια, δύο ή 3 αρνήθηκαν και απολύθηκαν

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν αναφέρεστε στην ΕΛ.ΑΣ., πράγματι ένας απολύθηκε και ένας συνταξιοδοτήθηκε. Μάλιστα ο πρώτος, μετά μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, δικαιώθηκε τελικά.
Έχει κάποια σχέση αυτό με τον επηρεασμό του ψυχισμού μας με το τσιπάκι που ανέφερε ο π.Σάββας; Κατανοούμε ότι όταν μιλάς συνεχώς για 40 λεπτά, μπορεί εκ παραδρομής να πεις και κάτι λάθος, ή να μην το διατυπώσεις σωστά. Δεν θέλουμε να εστιάσουμε άλλο σε μια ασήμαντη λεπτομέρεια του βίντεο. Άλλο είναι το θέμα εώρα. Καίγεται η εκκλησία μας. Οι αιρετικοί μπήκαν μέσα και "με τη βούλα". Τώρα άρχισαν οι διώξεις των αγνών ασυμβίβαστων ποιμένων. Οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.