" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Έτσι -πραξικοπηματικά- καταρρέουν (οικονομικά) Τράπεζες και κράτη. Έτσι ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Εξαιρετικό βίντεο του Russia Today με ελληνική μετάφραση.

το βίντεο είδαμε στο ιστολόγιο συναδέλφου, εδώ 
(τιτλοφορείται : Γιατί η δημοκρατική Ευρώπη βαδίζει τον δρόμο του φασισμού; )




Πολύ ενδιαφέρον και το πρόσφατο άρθρο που διαβάσαμε εδώ:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη και να φέρει την Νέα Παγκόσμια Τάξη». Αποκαλυπική συνέντευξη της Ιταλίδας Ida Magli για το βιβλίο της “Η Ευρωπαϊκή Δικτατορία” (2010)

Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η δημοκρατική Ευρώπη βαδίζει τον δρόμο του φασισμού;

“Ταυτόχρονα, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ξεπεράσει το τεχνικό επίπεδο και να εξηγήσει στον μέσο Ευρωπαίο από πού πηγάζει

η φασιστική νοοτροπία της ΕΚΤ και της Κομισιόν,

από πού πηγάζει η αντίφαση του φασισμού με το ευρωπαϊκό κεκτημένο της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Σχολιάζουμε λοιπόν το έργο της ομάδας του InfoWar με αφορμή την φιλοδοξία του να φύγει πέρα από τα τεχνικά στοιχεία και να διερευνήσει την σύνδεση πολιτικής-οικονομίας και την αιτία κατασκευής του Ευρώ.”



Άλλο ένα προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ,
και ένας προπαγανδιστικός τίτλος;;;;;;;;;

(Στο ντοκιμαντέρ αναφέρομαι και στον τίτλο του άρθρου, όχι στην ανάλυση εντός του άρθρου και ιδίως στο δεύτερο μέρος της .

Ταιριάζει ο τίτλος ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ με το παρακάτω αποσπάσμα;
Γιατί λοιπόν φασιστική και όχι
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, σύμφωνα με την ίδια την ανάλυση εντός του άρθρου ;

Ένα απόσπασμα από το Β’ Μέρος:

“Σε όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα η δυτική προπαγάνδα συνέχισε να πανηγυρίζει για την κατάκτηση της “λαϊκής κυριαρχίας”. Τι απέγινε με το υπαρκτό έλλειμμα “ελευθερίας-ισότητας- αδελφότητας”;

Το “αληθινό κράτος δικαίου” και την “γνήσια λαϊκή κυριαρχία” ανέλαβε ίδια περίοδο να προωθήσει ο “αντίπαλος” της Δύσης, το σοσιαλιστικό κίνημα.

Το κίνημα μετατόπιζε το πρόβλημα στην “πάλη των τάξεων”, προωθούσε την ισοπέδωση στην θέση της ισότητας και κατακεραύνωνε τους “εθνικισμούς” του καπιταλισμού.

Η Δύση προέβαινε σε καταγγελία της ανελευθερίας του σοσιαλιστικού (ανατολικού) μοντέλου,

αδυνατώντας όμως να καταγγείλει τον χρηματοδότη των σοσιαλιστικών-διεθνιστικών Επαναστάσεων και των σοσιαλιστικών κομμάτων,

τον κατασκευαστή της Ε.Ε., που, ως καπιταλιστής-διεθνιστής, ανέλαβε να ενοποιήσει την Ευρώπη, δυσφημώντας και καταστρέφοντας τα έθνη-κράτη του 19ου-20ου αιώνα”….


Το αβίαστο συμπέρασμα από το ντοκιμαντέρ και τον τίτλο, μπορεί να είναι τίποτα άλλο εκτός από :

Εφόσον η Ευρώπη είναι φασιστική “η λύση” είναι είτε ΑΡΙΣΤΕΡΗ = κομμουνιστική είτε φιλελεύθερη = αριστερή , αυτό το συμπέρασμα δεν θα εβγαζε οποιοσδήποτε διαβάζει και ακούει τίτλους ειδήσεων;
Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στους οποίους απευθύνεται το βίντεο!
Φιλελεύθεροι και αριστεροί που συμφωνούν σε όλα “πλην της οικονομικής πολιτικής” που διατάσσεται από το “φασιστικό ναζιστικό “ ΔΝΤ και την τρόικα και –“ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ” - δικαιολογείται από την αριστερά

ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ!

Από την ΝΕΠ του Λένιν στο Μνημόνιο του Τσίπρα (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)
http://attikanea.blogspot.gr/2016/07/blog-post_83.html

ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ
ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !
Μια φασιστική και ναζιστική Ευρώπη που σύμφωνα με το άρθρο

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη και να φέρει την Νέα Παγκόσμια Τάξη». !

διοικείται από κομμουνιστές ως η Μερκελ!!!


“Ο Άρης Χατζηστεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στο Λονδίνο και ως ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με εφημερίδες
όπως η Ημερησία και Η Καθημερινή, καθώς και με αρκετά περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι δημιουργός της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής εκπομπής Infowar του ΣΚΑΪ και αρθρογραφεί στην εφημερίδα Πριν. ….”
http://www.livanis.gr/ViewAuthors.aspx?ValueId=621568

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.