" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ασσίζη: 30 χρόνια ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: "Ορθόδοξοι" δεσποτάδες ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ και φιλούν το χέρι του Πάπα!

Τα ντοκουμέντα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.

Διαβάστε κατ' αρχήν ενδιαφέρον άρθρο του CNN (εδώ) για την διαθρησκειακή συνάντηση στην Ασσίζη της Ιταλίας (30 χρόνια μετά την 1η συνάντηση-συμπροσευχή) στην οποία πήραν μέρος Πάπας, Βαρθολομαίος, Κόπτες, Εβραίοι, βουδιστές, μουσουλμάνοι κλπ.
Διαβάζουμε :
 "Στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου έγινε το απόγευμα και η οικουμενική προσευχή όλων των εκπροσώπων και των ηγετών των Χριστιανικών Εκκλησιών"


Στο ίδιο ρεπορτάζ, λίγο παρακάτω διαβάζουμε:

"Ο Πάπας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι  «Είμαστε στην Ασίζη όχι για κάποιο θέαμα, αλλά για να προσευχηθούμε υπέρ της ειρήνης»."

Μέχρι και οι μη έχοντες σχέση με τα εκκλησιαστικά δημοσιογράφοι, αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για συμπροσευχή. Θυμίζουμε ότι η εκκλησιαστική ποινή για συμπροσευχή με αιρετικούς για τους ιερωμένους είναι η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ.
Στην Ελλάδα όμως, κάποιοι παριστάνουν ότι, ούτε ακούν ούτε βλέπουν.
το επίσημο δείπνο στην Ασσίζη (λέτε να υπάρχει κι εδώ ένας "Ιούδας";)


Προβάλαμε εδώ τις φωτογραφίες των θρησκευτικών ηγετών να ανάβουν (στις τελετές της Ασσίζης, Σεπτ 2016) ένας ένας κερί στο ίδιο μανουάλι (κοινή λατρεία, σε ΠΟΙΟΝ Θεό όμως ;;;)

(ολόκληρο το βίντεο με την τελετή στο προαύλιο του ναού της Ασσίζης, εδώ
στο 1:21 θα δείτε διαδοχικά τους διάφορους ηγέτες να ανάβουν από ένα κερί (δάδα) ο καθένας στο κοινό μανουάλι)Πάμε λίγο πίσω. Φανάρι 2006. Πάπας και Βαρθολομαίος και πάλι ανάβουν μαζί κερί:


Θυμίζουμε και στα Ιεροσόλυμα (2014):


Δείτε και το βίντεο για να μην αμφιβάλλετε ότι  η φωτογραφία είναι αυθεντική :Επανερχόμαστε στην Ασσίζη (Σεπτέμβριος 2016):

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί,
Δείτε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να συστήνει έναν έναν ορθοδόξους επισκόπους και αυτοί να σκύβουν να προσκυνούν ή να φιλούν το χέρι του Πάπα! Μπροστά στον Βαρθολομαίο φιλούν το χέρι του Πάπα (αναγνωρίζουν συνεπώς στον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ιερωσύνη και επισκοπικό αξίωμα!).

"Ορθόδοξοι" μητροπολίτες, 
προσκυνάνε και φιλούν το χέρι του Πάπα :


Το πλήρες βίντεο (1 ώρα και 17 λεπτά) από την άφιξη στην Ασσίζη "Arrival in Assisi for the World Day of Prayer for Peace - 2016.09.20", εδώ.Τι κάνουν οι επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας; Οι ιερείς; Οι μοναχοί; Οι λαϊκοί;;;
ΔΕΝ βλέπουν τι συμβαίνει;Για να σας ανεβάσουμε λίγο την διάθεση, θα κλείσουμε με μια ευχάριστη -χιουμοριτική νότα (που είδαμε εδώ) :
ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΔΡΑ
ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ


"Διεγέλα τα πάντα, γέλωτος ορών άξια τα τοις πολλοίς σπουδαζόμενα".
(Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)


Η χιουμοριστική νότα από τους "Προσκυνητές Αργολίδας", εδώ, που καθημερινά μας αιφνιδιάζουν με τις πρωτοτυπίες τους!

Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

GeorGRE είπε...

Για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα χρειάζεται και αυτό:
http://proskinitesargolidas.blogspot.gr/2016/09/blog-post_75.html?

Απόστολο είπε...

Δεν ξαναβλέπω άλλα τέτοια. Αηδίασα. Το στομάχι μου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ? ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ( ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ) ΤΑΓΟΙ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ Η ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ . ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ Η Δ.Ι.Σ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ? ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ ΠΟΙΜΝΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΩΣ ΕΔΩ !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

3 είναι τα συμτώματα της Ελλαδικής (δεν την αποκαλούμε ούτε Ελληνική ούτε Ελληνορόδοξη) κοινωνίας μας:

1) ο φιλοτομαρισμός:
δεν μας νοιάζει τίποτε, αρκεί να έχω εγώ τον μισθό, την μεζονέτα, το αυτοκίνητο, την σύνταξη μου. Εγώ και τα παιδιά μου. Όλα τα υπόλοιπα αξιολογούνται με βάση αυτό.

2) ο μεσσιανισμός:
παρά το ότι μας γέλασαν ένα σωρό πολιτικάντηδες, συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε έναν "Μεσσία". Μια και τα παλιά πρότυπα εξάντλησαν τις δεξαμενές τους, τώρα αναζητούνται ελληνορθόδοξοι πατριδοκάπηλοι και απατεώνες. Πάντως είμαστε τόσο άξιοι της μοίρας μας, που ένα σωρό "χριστιανοί" δημόσιοι υπάλληλοι, είναι πρόθυμοι να τα ξεχάσουν όλα (σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, αλλαγές στα θρησκευτικά, ιθαγένεια σε παιδιά λεθρομεταναστών) και να ξαναψηφίσουν Τσίπρα.

Ο Μεσσιανισμός υπάρχει και στην εκκλησία μας. Περιμένουμε να μας σώσει ένας Μεσογαίας, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης Άνθιμος κλπ. Δεν βλέπουμε τα λάθη τους. Ο "Μεσσίας" που περιμένουμε, πρέπει να δείχνει αλάθητος γι αυτό θάβουμε ότι δεν μας βολεύει, παρόλο που γνωρίζουμε ότι έγινε συνειδητά και με σκοπιμότητα.

3) Η γκουροποίηση:
Αποκόβουμε φράσεις από γέροντες (από διηγήσεις ακροατών τους .. καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι να έχει μεταφερθεί κάτι αλλοιωμένο) για να δικαιολογήσουμε την ζωή μας.
Όλο και κάποιο χωρίο θα ταιριάζει με τις επιλογές μας. Το αποκόβουμε και το προβάλουμε.

Η Ελλάδα γεμίζει με ισλαμιστές
η εκκλησία με μασόνους και ομοφυλόφιλους και φιλοχρήματους δεσποτάδες
και εμείς στον "νιρβάνα" μας.

Ανώνυμος είπε...

Και εάν δεν ψηφίσει Τσιπρα τι νομίζετε πως θα ψηφίσει;
Μάλλον προς ώρας η εντολή είναι Τσιπρας σε γαλοζοπράσινη συσκευασία και έπειτα Τσιπρας σε κόκκινη!
Πρώτη φορά... πραγματική αριστερά!
Το θέατρο έχει άριστα στηθεί και οι ηθοποιοί έχουν πάρει τις θέσεις τους εδώ και καιρό!

ΧΟΝΤΡΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν φέιγ-βολάν: «Ιδιωτικοποιήστε και την «…» την μάνα που σας γέννησε»

http://attikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_191.html

Εάν ο λαός δεν αποφασίσει να δει πέρα από τα οικονομικά ,όλο και διαφορετικούς ηθοποιούς θα ανεβάζουν στο ίδιο θέατρο.

Ο έξυπνος παραδέχεται-ο πονηρός δικαιολογείται- ο ηλίθιος επιμένει.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.