" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε τη σημαία της Βορείου Ηπείρου σε ελληνικό γήπεδο!

 Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, ποδοσφαιρικός αγώνας Ελλάδας - Αλβανίας :
Η "Ελληνική" (κατ' ευφημισμό) αστυνομία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε μέλη του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" να πάρουν μαζί τους στις κερκίδες την σημαία της Βορείου Ηπείρου 


 Φίλοι της Εθνικής Ελπίδων ανοίγουν τη σημαία της Βορείου Ηπείρου έξω από το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου





13 Ιουλίου 2011 - Στάδιο Κορυτσάς
Οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αναρτούν στον αγώνα με την Σκεντερμπέου, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σημαίες της Βορείου Ηπείρου.

Δεν αντέδρασαν οι αλβανοί αστυνομικοί αλλά αντέδρασαν οι Έλληνες στο Περιστέρι!!!



Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 5:45 μ.μ μέλη του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" καθώς και άλλοι Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες πατριώτες παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ελλάδα - Αλβανία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2017, κάτω των 21 ετών.

Κατά την είσοδο τους όμως στο στάδιο η Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από έλεγχο, τους απαγόρευσε να εισέλθουν με τις ιστορικές σημαίες της Βορείου Ηπείρου.

Στις έντονες διαμαρτυρίες των Βορειοηπειρωτών φιλάθλων για τον λόγο που δεν επέτρεπαν οι αστυνομικοί την ανάρτηση των συμβόλων της ιδιαίτερης πατρίδας τους, τα όργανα της τάξης απαντούσαν ότι "η συγκεκριμένη σημαία δεν είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος", "απαγορεύονται σύμβολα με πολιτικό μήνυμα", "δεν πρέπει να προκαλούμε τους αλβανούς όπως προκαλούν αυτοί" και άλλες παρόμοιες φαιδρές δικαιολογίες. 

Στις επισημάνσεις ότι η συγκεκριμένη σημαία αποτελεί ιστορικό σύμβολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες, ενώ το
ζήτημα του παραμένει ανοικτό διεθνώς, οι αστυνομικοί είπαν ότι εκτελούσαν εντολή χωρίς να διευκρινίσουν ποιος ήταν αυτός που την έδωσε, παραπέμποντας τους φιλάθλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Σε επικοινωνία που είχαν όμως οι φίλοι της Εθνικής Ελλάδος με τη ΓΑΔΑ, ζητώντας την εντολή απαγόρευσης εισόδου και ανάρτησης της σημαίας της Βορείου Ηπείρου γραπτώς, έλαβαν τις ίδιες αόριστες απαντήσεις για τον υπεύθυνο αξιωματικό που έδωσε την εντολή και στον οποίο ήθελαν να απευθυνθούν καθώς και ότι πρέπει να πάνε στα γραφεία αν ήθελαν να καταθέσουν παράπονα. 

Εφόσον οι σημαίες δεν πέρασαν, οι φίλαθλοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία ανοίγοντας μία μεγάλη σημαία της Βορείου Ηπείρου έξω από το Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου κατά την διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων. 

Επειδή όμως "το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι" η σημαία της Βορείου Ηπείρου έδωσε το παρόν στις κερκίδες τυπωμένη στην μπλούζα νεαρού Βορειοηπειρώτη! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί παρακολούθησαν απαθείς την ρίψη μπουκαλιού από αλβανούς οπαδούς στον παίκτη της Εθνικής Ελλάδος Άνταμ Τζανετόπουλο κατά την αποχώρηση του προς τα αποδυτήρια, μετά την αποβολή του, στο 85ο λεπτό της συνάντησης. 
Στην διαμαρτυρία φιλάθλου για το γεγονός, τα "όργανα της τάξης" δικαιολόγησαν την αδράνεια τους λέγοντας ότι "είναι δουλειά του παρατηρητή αγώνα", αν και η αυτονόητη κίνηση που έπρεπε να κάνουν ήταν να προβούν αμέσως στη σύλληψη του δράστη


Η ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει την ανάρτηση ιστορικών συμβόλων που συνεχίζουν να εκπροσωπούν ένα κομμάτι του Ελληνισμού αλλά κλείνει τα μάτια σε κινήσεις που απειλούν την ακεραιότητα των παικτών της Εθνικής μας! 

Εις ανώτερα!

Η υπόθεση μόλις άνοιξε...
Βορειοηπειρώτες με τον ακούραστο "Εθνικάρα" Γιάννη Ματζουράνη,
που συνεχίζει στα 81 του χρόνια να στηρίζει την Εθνική Ελλάδος
από ανακοίνωση του αγωνιστικού συλλόγου: 
"Εθνικού Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος 1914"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.