" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ 20 ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ Ι. ΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ Α ν ο ι κ τ ή Ε π ι σ τ ο λ ή

Προς:
Καθηγουμένους των 20 Ιερών Μονών
του Αγίου Όρους και κληρικούς

της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Πατριάρχες, Αρχιερείς και καθηγούμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους,

παίρνω το θάρρος και σας απευθύνομαι βλέποντας τις τρομακτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στην Ορθοδοξία μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο όπως αυτοαποκαλείται, η οποία όμως στην πράξη έσπειρε ζιζάνια διχόνοιας και αμφιβολίας στους πιστούς.


Η παραχώρηση του πνευματικού όρου "Εκκλησία" σε Παπικούς, Προτεστάντες και λοιπούς ετερόδοξους Χριστιανούς αλλοιώνει το σύμβολο της Πίστεως μας και το δόγμα της Ορθοδοξίας, υποστηρίζουν επώνυμοι καθηγητές του Εκκλησιαστικού δικαίου, Μητροπολίτες, Ιερείς αλλά και μοναχοί του Αγίου Όρους.


Ως πατέρες και ποιμένες, θα περίμενε κανείς από εσάς να τους αγκαλιάσετε δίνοντας τους μια εξήγηση. Αυτό θα ανακούφιζε όλους όσους ακόμη είναι ζωντανοί στην πίστη.

Αντί αυτού όμως ξεκινήσατε μια δίωξη κατά των πνευματικών τέκνων σας, φαινομενικά εξ αιτίας της
ομολογίας της πίστεως που επιδεικνύουν, γεγονός που εξοργίζει τους Ορθοδόξους, αφού τέτοιες πρακτικές είναι αυταρχικές, μεσαιωνικές και ξένες προς την Ορθοδοξία.

Ως απλός πιστός αλλά και με την επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου 
σας καλώ άμεσα σε δημόσιο διάλογο και σας προσκαλώ στο μέσο στο οποίο εργάζομαι προκειμένου να διαλευκανθεί η κηλίδα που άφησε πίσω της η σύνοδος του Κολυμπαρίου της Κρήτης.
Η πλευρά των Αγιορειτών Πάτερων είμαι σίγουρος πως μετά χαράς θα αποδεχθεί την πρόσκληση μου. Εύχομαι και σεις…


Μετά λύπης
Λοΐζος Λοΐζος
Ελεύθερος επαγγελματίας - Δημοσιογράφος Τvkosmos
Νοτιοανατολικό Αιγαίο

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος "Εκκλησιά" χρησιμοποιείται ως "τεχνικός όρος" (terminus technicus) και όχι με δογματικό περιεχόμενο και κατά κυριολεξία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Τι θα πει "τεχνικός όρος";
Μια Σύνοδος (που κατά την εκκλησία της Κύπρου έχει θέση 8ης οικουμενικής!) μπορεί να αποκαλεί τους αιρετικούς εκκλησίες; Τότε εμείς τι είμαστε; Αν αυτοί είναι η εκκλησία;

Ξέρουμε πολύ καλά πως αποκαλούν τους αιρετικούς εντός και εκτός ναών.
Δες τα βίντεο, πως προσφωνούν στο Φανάρι και αλλού, τον Πάπα:
"Αγιότατο Πάπα Ρώμης". Συνέθεσαν και πολυχρόνιο και του ψάλλουν. Και το θυμιάτισμα του Πάπα; κι αυτό "τεχνικός όρος";


ΥΓ.
Πάντως τα σχόλια-δικαιολογίες, πρέπει να τα γράφουν έμμισθοι δημοσιογράφοι ή δικηγόροι. Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ θεολογική τεκμηρίωση. Επιχειρήματα της πλάκας, στο πόδι.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως και ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός που προσφωνούσε τους Ρωμαιοκαθολικούς "ρωμαϊκή εκκλησιά" και "αδελφή εκκλησιά" και τον Πάπα Ρώμης "ἁγιώτατε πάτερ" ήταν και αυτός αιρετικός; Έλεος !!!

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Ακούστε κι αυτό το επιχείρημα κληρικού - δεν τον ονοματίζω

" και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η εκκλησία του δήμου!!! "

τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Με δυο λογια

Στο Σαμπεζύ αναγνώρισαν τους Μονοφυσίτες ως αδελφή ορθόδοξη εκκλησία.
Δηλαδή οι Ν/τες έχουν στο κεφάλι τους το ΑΝΑΘΕΜΑ της 4ης οικουμενικής Συνόδου επι βλασφημία του αγίου Πνεύματος.
Ρωτώ: Τότε δεν λάλησε σωστά το άγιο Πνεύμα, και ήρθατε εσείς να του υποδείξετε τι να λαλήσει εκ νέου το 1993 στο Σαμπεζύ;;;


Οταν ασπάζεσαι την δεξιά του Πάπα, την δεξιά του Αγγλικανού, και συλλειτουργείς μαζί τους ( ειρηνικά, ανάγνωση Ευαγγελίου, μικρή είσοδος ) όπως και με επισκοπίνες Προτεστάντισες τότε δεν χρειάζεται καμία άλλη έγγραφη αναγνώριση, ( Κολυμπάρι ) διότι τους αναγνώρισες στην πράξη κι επίσημα δια συλλείτουργου.
Το συλλείτουργο είναι η πιο επίσημη και κατοχυρωμένη πράξη της Εκκλησίας καθώς σφραγίζεται η κοινή πίστη ένθεν κι ένθεν.
Το παραμύθι της Πανορθοδόξου καταδίκης κράτησε 10ετίες αιχμάλωτες τις ψυχές σας.
Αλλά επέτρεψε ο Κύριος, να τελειώσει και το τελευταίο άλλοθι.

ΥΣ
αργολογία θα κάνουμε ν' αναφερθούμε στο επίσημο μνημόσυνο των Μουσουλμάνων στην Λέσβο.
Μόνο αυτό φθάνει για να τους Αναθεματίσω με όλη μου την δύναμη και την διάνοια.
Εαν οι Αρειανοί Νεστοριανοί Μονοφυσίτες εικονομάχοι Αναθεματίζονται, τότε αυτοί που κηρύττουν για παράδεισο στους αβάπτιστους και αντίχριστους βλάσφημους Μουσουλμάνους και εκ πεποιθήσεως δολοφόνων των χριστιανών καθώς τους εντάσσουν ως μέλη της Εκκλησίας...
αυτοί λοιπόν οι Σατανοκίνητοι, που μπορούν να σταθούν;

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Είναι αλήθεια ότι ο Μάρκος ο Ευγενικός αναγνώρισε τον Πάπα. Αυτό όμως ήταν στην ποιμαντική του πρακτική, προκειμένου να μαλακώσει το θηρίο, μήπως και βγεί κάτι υπέρ της ορθοδοξίας.

Ειναι γνωστό άλλωστε ο ανθρώπινος εγωισμός, ο οποίος είναι Εωσφορικότερος του Εωσφόρου...
( ποιμαντικά πράττουμε κι εμείς στον κάθε αντίθετο που μας βρίζει και συκοφαντεί είτε δια ζώσης είτε δια ιστολογίων Του απαντάμε σαν να ήταν προιστάμενός μας και όχι υφιστάμενος, μήπως και κάτι καταλάβει)

Ας δούμε τώρα την άλλη μισή αλήθεια.
Οταν ήταν πλήρης ημερών ο άγιος, άφησε παρακαταθήκη, στην κηδεία του να μην παραστεί ΚΑΝΕΝΑΣ απο αυτούς τους Προδότες επισκόπους που υπέγραψαν την ένωση. Οπερ και εγένετο.
Τούτο σημαίνει ότι τους αποκήρυξε ως αιρετικούς.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η απάντηση στον ανώνυμο 3:33 μμ:

http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html

Κάνε τον κόπο να ψάχνεις κ να διαβάζεις πριν μασήσεις την επόμενη καραμέλα!

Ανώνυμος είπε...

Προς σχ:7:55
Στο Μπαλαμαντ τα αναισχυντα υπεγραψαν 9 ορθοδοξες εκκλησιες.
Βαλε στο νου και προκοβε στη γνωση,τουλαχιστον γενικα να εκφραστω,γιατι και η Μαρθα διαλεξε την αγαθη μεριδα,και στη Μαρθα Ο Κυριος ειπε ''εγω ειμαι η Ανασταση και η Ζωη κλπ'' και στη Σαμαριτιδα Ο Κυριος ειπε ''Ο Θεος ειναι Πνευμα'.
Ποιος χριστιανος ορθοδοξος θα ακουσει αυτα οτι τα υπεγραωαν 9 εκκλησιες ορθοδοξες,που ειναι ορθοδοξες αυτες οι εκκλησιες ,οταν διαβαζαν επι παραδειγματι πως η ουνιτικη εκκλησια εχει καθε δικαιωμα να συμμετεχει στους διαλογους,που οι ουνιτες στην ουκρανια εχουν παρει ολες τις εκκλησιες απο τους ορθοδοξους,,,,οτι αναγνωριζεται το το βαπτισμα των Φραγκων και οτι απαγορευεται ο επαναβαπτισμος των αλλα και ο προσηλυτισμος των ,δηλαδη απαγορευουν στο αγ.πνευμα να ενεργησει σε οποιες ψυχες θελουν να επιστρεψουν στην Ορθοδοξη εκκλησια,και τα υπεγραψαν οχι μονον αυτα,και αλλα ,τα υπεγραψαν 9 ορθοδοξες εκκλησιες.
Και ερωτω ,λαθος εκαναν ενα μεγαλο μερος της ορθοδοξου εκκλησιας;;;;
Αυτα τα απαισχυντα,υπογραφηκαν,οπως οι υπογραφες στο Μπαλαμαντ;;;
Γιατι αν ηταν ετσι,καταλαβαινει κανεις τι γινεται και ποση λοβιτουρα !
Ολες αυτες οι εκκλησιες ,δεν γνωριζαν τα δογματα τους;;;
Μονον η προσευχη ηταν ικανη να τους αναβιβασει σε αλλους ουρανους ,ωστε να μην ειναι ικανοι να διακρινουν το φαυλο απο το αληθες;;;το κακοδοξο,το βλασφημο,αυτο που θιγει την Τριαδικη θεοτητα,αυτο που μολυνει τον ουρανο,ενω οι ιδιοι βρισκονταν σε πελαγη προσευχης,ποια προσευχη ειναι αυτη,που δεν σε πληροφορει πως κανεις λαθος ενω εισαι σε μια φαση κατα την οποια υπογραφεις κατι που εχει σχεση με την ορθοδοξη πιστη και πρεπει να εισαι νηφαλιος και προσεκτικος;Επομενως,εχουμε προβλημα οι εκκλησιες ...και το προβλημα ειναι τοσο βαθυ και μεγαλο που οι ευθυνες ειναι πρωτα μπρος στο βημα Του Κυριου.Και αυριο μεθαυριο,οταν θα ρθει το ποθουμενο,θα ειναι αναπολογητοι ολοι αυτοι που με την συγκαταθεση τους και συμμετειχαν σε αυτο το ανακατεμενο συμβουλιο παρασυναγωγων κα συναγωγων και μετεπειτα ,οντες και φεροντες το ονομα ''ορθ.εκκλησια'',θα πρεπει να αναλαβουν την ευθυνη εκεινη που λεει πως αρνηθηκαν τα δογματα τους,αρνηθηκαν τον Κυριο.Γιατι ορθοδοξη εκκλησια ,μπορει να ειναι και τρεις μονον Ορθοδοξοι ,οι υπολοιποι βαρυνονται και αν δεν μετανοησουν οι εκκλησιες οι κατα τοπους που συμμετεχουν ακομα εκει,τα πραγματα ειναι οδυνηρα για ολους.....
Αλλα ποιος να παει να μιλησει σε αυτους;;;;Τα φρονηματα των ορθοδοξων εκκλησιων αλλοιωθηκαν και τωρα ,εφοσον αυτοι κατατρωγουν τους εαυτους τους,κατατρωγουν και τα ποιμνια τους.Αν ειναι κριμα λεει,....
Να πεφτεις και να κλαις με μαυρο δακρυ!
Ο διαβολος μας παιζει και εμεις κοιμομαστε τον υπνο του απιστου και αλλοι νομιζουν πως μονο η προσευχη τους παει σε λιβαδια καταπρασινα,αλλα οταν πρεπει να ομολογησουν την πιστη τους και να υποστηριξουν αυτον τον Σταυρο,πανω στον οποιον Ο Κυριος εδωσε το Τιμιον κ Αγιον Αιμα του γιαυτους και για ολους,αυτοι υπογραφαν την καταδικη τους,οντες μονον κατ'ονομα ορθοδοξοι.
Δυστυχως,,,,,,οι φιλιες με τους ετεροδοξους ,φανηκαν για μια ακομα φορα εμπρακτως,,,,κατα πως οι πατερες φρονουν,οδοι απωλειας.
Πριν τον 20 αιωνα οι πατερες της Κων/λης ,οταν ο Παπας εκανε κρουση για να ερθουν στην λατινοφρονια,αυτοι ως ανδρες τιμιοι και αγιοι ορθοδοξωτατοι και εναρετοι τους ανταπαντουσαν''η προσθηκη που βαλατε στο φιλιοκβε σας βαρυνει απο τη συνοδο του Μ.Φωτιου,γιαυτο ,για να μη ξυνουμε παλι παιες πληγες,πεταξατε τα αιρετικα σας φρονηματα και μετα μιλαμε''και ηταν σε τουρκικο εδαφος,αλλα δεν ειχαν καμμια ευνοια αλλη παρα το οτι ειχαν της Παναγιας την διαφυλαξη και των αγιων τηνπροστασια ,ουσιαστικα του Τριαδικου Θεου.
Οταν γινεις δουλος δικος τους,σε σερνουν απο δω κ απο κει μη μπορωντας να εγερθης.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.