" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Παρά το "πογκρόμ" των ΜΜΕ, και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας λέει «ΟΧΙ» στα παιδιά των λαθρομεταναστών. Δείτε γιατί.

Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση χώρων για τη διδασκαλία των παιδιών των προσφύγων εκφράζουν αυτή τη φορά, μετά το Ωραιόκαστρο, γονείς από τον Σύλλογο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας.


Μετά τις απειλές για κατάληψη στο Ωραιόκαστρο, από γονείς που δεν επιθυμούσαν τη διδασκαλία προσφυγόπουλων κατά τις απογευματινές ώρες στους ίδιους χώρους με τα παιδιά τους, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας αντιδρά στην ένταξη τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε σχετικό υπόμνημα παραθέτουν μια σειρά από λόγους για τους οποίους αρνούνται να δεχτούν προσφυγόπουλα στις διδακτικές αίθουσες των παιδιών τους.


Οι λόγοι όπως παρουσιάζονται στο υπόμνημα είναι οι ακόλουθοι:

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Προέρχονται από άλλη Ήπειρο, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο ασθενειών και συνθηκών υγιεινής. Δεν είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με το Εθνικό μας σύστημα εμβολιασμού και είναι άγνωστο αν είναι έστω εμβολιασμένοι από το περιβάλλον που προέρχονται. Σε καθημερινή βάση ενημερωνόμαστε για παρουσία νέων περιστατικών από ασθένειες που έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις με άκρως μεταδοτικές ασθένειες στις οποίες δεν συνεργάστηκαν καθόλου με τις υγειονομικές αρχές. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά χρήζουν ειδικής μέριμνας λόγω των ψυχικών τραυμάτωνκαι των καταστάσεων που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια στις πατρίδες τους. Παράγοντες που ίσως δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην προσαρμογή τους.
Γνωρίζοντας τα παραπάνω ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι βέλτιστες συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται σε κάθε σχολείο.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ.
Δεν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά μεταναστών τα οποία έχουν: α) τεράστιο εκπαιδευτικό κενό λόγω της πολύχρονης αποχής τους από οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης, β) διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας, τη θρησκεία, με ελληνόπουλα που οι γονείς τους στερήθηκαν και στερούνται για να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη μόρφωση, αυτή που αναγνωρίζουν και συγχαίρουν τα σχολεία της Ευρώπης.
Πως μπορεί ένα παιδί, των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, δεκατριών ή δεκαπέντε ετών να ενσωματωθεί στην ίδια τάξη με μικρότερα παιδιά δεδομένου ότι δεν θα γνωρίζει βασικές λέξεις ελληνικής γλώσσας?

Μήπως οδηγηθούμε σε σχολικό εκφοβισμό εναντίων των παιδιών μας;
Στο σύνολο αυτά τα παιδιά είναι ορισμένες φορές πολύ περισσότερα από τα ελληνόπουλα που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Η τοπική κοινωνία της Φιλιππιάδας είναι πολύ μικρή και διαθέτει μόλις τρία δημοτικά σχολεία μικρής δυναμικότητας. Η ένταξη επομένως των προσφυγόπουλων θα αλλοιώσει αφενός τον ελληνικό χαρακτήρα των σχολείων και αφετέρου θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες στο μαθησιακό κομμάτι των μαθητών των δημοτικών της πόλης μας.

Σαν γονείς βλέπουμε μπροστά μας να έρχεται η υποβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας.

Ο προαύλιος χώρος του σχολείου χρησιμοποιείται τις απογευματινές ώρες για αθλοπαιδιές, πολιτιστικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας (πλατείες –αθλητικές εγκαταστάσεις) στην Παλαιά Φιλιππιάδα. Οι αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν για μαθήματα σκακιού, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και για διδασκαλία παραδοσιακών χορών των παιδιών του σχολείου και της ευρύτερης περιοχής.


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
Το 100% των μαθητών μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γιορτάζουμε όλες τις θρησκευτικές μας γιορτές όπως αρμόζει σε κάθε ελληνικό σχολείο που σέβεται την ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του Έθνους του αλλά και σέβεται την ιστορία και τις θρησκείες των άλλων λαών. Δεν θα επιτρέψουμε των θρησκευτικό φανατισμό που όπως αποδεικνύεται από τις φανατικές επιθέσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν, αλλά να πλήξουν την Θρησκεία μας. Οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, των Αγίων μας αλλά και των ηρώων μας θα εξακολουθούν να κοσμούν τις τάξεις μας και περιμένουμε από όλους τους μαθητές να τις σέβονται.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. 
Το χάσμα στον πολιτισμό είναι τόσο μεγάλο που μια βίαιη μετακίνηση και εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας μόνο προβλήματα προσαρμογής θα δημιουργήσει. Και είναι πιθανόν να αλλοιώσει πτυχές του δικού μας πολιτισμού, όπως της Εθνικής, Πολιτισμικής και Θρησκευτικής μας ταυτότητας. Σε μια ύποπτη διαδικασία υποβίβασης του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας, που με πολλές στερήσεις εξασφαλίζουμε. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για ακραίες συμπεριφορές που ενδεχομένως προκύψουν. Κανένα αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού δε δικαιολογεί την αποδοχή της μείωσης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνούν οι Ελληνες από τον λήθαργο.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Οσο για τα εμβόλια που βάζουν ως πρώτο θέμα μάλλον το κάνουν για λόγους political correct.
Ρε Πείτε στα ισα και παλληκαρίσια ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔEΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!
ΑΠΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ.

Υ.Γ. Μην επιμένει κανείς στα εμβόλια , άλλο που δεν θέλουν οι "αλληλέγγυοι και σωτήρες μας " να παραγγείλουν καμιά διακοσαριά δισεκατομμύρια εμβόλια, με μερικά δις κόστος στις πλάτεςμας και "ολίγον κέρδος" ... να μας "διεμβολίσουν" όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΙΑ ΒΟΥΛΗΣΕΙ (;) , ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ
ΑΝΤΙ ΝΟΜΟΥ!

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΟ 'ΚΑΤΕΧΟΝ'
...
Φανταστείτε τις παρακάτω σκηνές, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να συμβούν μέσα σε μία δικαστική αίθουσα:

ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ

Ληξίαρχος βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου διότι, αρνήθηκε να παραλάβει το σύμφωνο συμβίωσης δύο ομοφυλοφίλων.

Πρόεδρος του δικαστηρίου: Γιατί αρνηθήκατε να παραλάβετε αυτό το έγγραφο;

Ληξίαρχος: διότι δεν θέλω να νομιμοποιήσω μία αφύσικη συμβίωση.

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ΕΝΟΧΟΣ .

ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Πολίτης βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου διότι, καταφέρθηκε εναντίον ξένων πληθυσμών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πρόεδρος του δικαστηρίου: γιατί χρησιμοποιήσατε 'ρατσιστικούς' χαρακτηρισμούς έναντι αυτών των ομάδων;

Πολίτης: διότι δεν επιθυμώ την αλλοίωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής ταυτότητας της Ελλάδας από αλλόθρησκους και αλλόφυλους πληθυσμούς.

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ΕΝΟΧΟΣ.


ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΤΗ

Χωρικός βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου διότι σκότωσε ένα σκύλο.

Πρόεδρος του δικαστηρίου: Γιατί θανατώσατε αυτό το ζώο;

Χωρικός: Γιατί ο πάππους μου μου έμαθε ότι οι ιερές Γραφές λένε: «άρχετε των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και πάντων των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπετών των ερπόντων επὶ της γης».

Εισαγγελέας : Ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ΕΝΟΧΟΣ.

Αυτά θα βλέπουμε από εδώ και στο εξής στα δικαστήρια εφόσον συνεχιστεί η αριστερόστροφη πορεία της κοινωνίας μας. (δείτε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο επί του θέματος)
...
http://theodotus.blogspot.gr/2016/09/blog-post_20.html#more

Και αντε τώρα να απολογηθούμε όλοι μας , μαζύ και οι γονείς γιατί
...ο ήλιος δύει στην δύση και όχι στην ανατολή!
πολεμούν να μας τρελάνουν αλλα δεν θα το καταφέρουν.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΑΝΩΝ
ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

@21 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:03 π.μ.
Όλο και κάποιος "σωτήρας" θα βρεθεί να αναλάβει το κόστος μετακυλίοντας το, στις πλάτες μας δια των μνημονίων.
Αυτοί δεν χαρίζουν ούτε νερό στον άγγελο τους , τους έπιασε ο πόνος για τους “πρόσφυγες”!

Επενδύσεις 500 εκατ. δολ. σε δράσεις που σχετίζονται με πρόσφυγες προανήγγειλε ο Soros
20/09/2016 - 23:47

Soros: «Θα επενδύσουμε σε νέες εταιρείες, σε υφιστάμενες εταιρείες, σε πρωτοβουλίες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από μετανάστες και πρόσφυγες»

Το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 455 εκατ. ευρώ) δεσμεύτηκε ότι θα επενδύσει σε δράσεις που σχετίζονται με το προσφυγικό ζήτημα σε διάφορα σημεία του πλανήτη ο δισεκατομμυριούχος μεγαλο-επενδυτής George Soros.
Σε άρθρο του σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ο Soros έγραψε ότι θα προσφέρει τα χρήματα αυτά στο Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας που διαθέτει, για να τα διαχειριστεί σε πρωτοβουλίες υποστήριξης των προσφύγων ανά τον κόσμο.
«Θα επενδύσουμε σε νέες εταιρείες, σε υφιστάμενες εταιρείες, σε πρωτοβουλίες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από μετανάστες και πρόσφυγες», όπως διευκρίνισε.
«Ο πρωταρχικός μας στόχος θα είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά ωφελούν τους μετανάστες και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν», επεσήμανε ο Soros.
Ο ίδιος εξέφρασε τη βούλησή του να συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, στην προσπάθειά του να αποφασίσει ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος επένδυσης των κεφαλαίων του.
Η πρωτοβουλία του Soros αποτελεί ανταπόκρισή του στο «Κάλεσμα σε Δράση» του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, τον Ιούνιο του 2016, με το οποίο ζήτησε από τις αμερικανικές επιχειρήσεις να συνδράμουν στην επίλυση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ο ΑΝΤΙ ΝΟΜΟΣ επικράτησε με την αμέριστη 40χρονη συμπαράσταση του
ΑΝΤΙ ΝΟΟΥ.
Μήπως έφτασε ο καιρός να εμφανιστεί …ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ!

Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις φιλάνθρωπε υποστηρικτή των προσφύγων ;
Ο ΑΝΤΙ ΝΟΜΟΣ θα μας απαγορεύσει ακόμα και να σκεπτόμαστε συνδυάζοντας τις ειδήσεις και εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα.
Χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία όμως γίνονται ιδεολογικά όπλα κατά όσων ωρύονται ενάντια στους ιμπεριαλιστές τραπεζίτες και ταυτόχρονα με την στάση τους ΕΥΝΟΟΥΝ τις ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ των τραπεζιτών ιμπεριαλιστών!

Εάν παρόλα αυτά ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ σαν πολιτικοί δημοσιογράφοι συνδικαλιστές κλπ. συνεχίζουν το παραμύθι του πολέμου και των δήθεν προσφύγων εμπαίζοντας εν γνώσει τους, τους ανενημέρωτους αφελείς και πράγματι φιλάνθρωπους φιλόξενους Έλληνες Χριστιανούς ορθοδόξους συμπολίτες μας , ας μάθουν πως

ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ , ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ’ΟΡΑ!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.