" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος ΠΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΦΙΛΟΘΕΪΤΗ -ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΙΖΟΝΑΣ- ΘΕΜΑ: Αίτημα για απάντηση δια τα περί της « εν Κολυμπάρι Αγίας και Μεγάλης Συνόδου»


Σχόλιο Ιστολογίου "Ο Παιδαγωγός": Στην φωτογραφία ο γέροντας Εφραίμ Αριζόνας, δέχεται παράσημο από τον μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμων, (γνωστός για τις παρασημοφορήσεις μοναχών αλλά και μοναζουσών, μία ακόμη ανοησία που καθιερώθηκε για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες, δείτε κι άλλες παρασημοφορήσεις του Βεροίας αλλά και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ).  
Σχόλιο Ιστολογίου "Ο Παιδαγωγός": Πολλοί θεωρούν τον γέροντα Εφραίμ Άγιο. Πάντως εμείς θα περιμέναμε να επιπλήξει τον μητροπολίτη και να πετάξει την ίδια στιγμή το παράσημο στον σκουπιδοτενεκέ. Πηγή 2 φωτογραφιών



ΑΠΟ
Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος
Εκπροσωπουμένη από τον κ.Ιωάννη Καρυανό


ΘΕΜΑ: Αίτημα για απάντηση δια τα περί της « εν Κολυμπάρι Αγίας και Μεγάλης Συνόδου»
ΣΧΕΤΙΚΑ : Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο



ΠΡΟΣ
Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεϊτης–Ιερά Μονή Αριζόνας

St. Anthony's Greek Orthodox Monastery
4784 North St. Joseph's Way
Florence, AZ 85232-9399
τηλ. +1 (520) 868-3188.




Αγαπητέ εν Χριστώ Πατέρα Εφραίμ την ευλογίαν σας.


Γνωρίζοντας την άρρηκτη πνευματική σας σχέση , ακολουθία, εν Χριστώ υπακοή και συνέχεια που είχατε την ευλογία να φέρετε με τον αγιασμένο και Οσιακώς βιώσαντα Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή του Αγίου Όρους ,γεγονός που σας καθιστά στην συνείδηση των Ορθοδόξων πιστών ως θεματοφύλακα, συνεχιστή και εγγυητή του πνεύματος και του ομολογιακού χαρακτήρος του Οσίου (όπως αυτό φαίνεται τηλαυγώς από τις ευλογημένες επιστολές του) και εν μέσω μίας εποχής που εντείνει ακόμη περισσότερο, μεθοδικά και δυναμικά, τον πόλεμο κατά της Ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως μας, παρακαλούμε από υμάς όπως μας γνωστοποιήσετε :



-Ποία η θέση και άποψή σας για την πρόσφατη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που έλαβε χώραν προσφάτως εις το Κολυμπάριον της Κρήτης και τα ψηφισθέντα υπ΄αυτής κείμενα;



Προς τούτο σας αποστέλλουμε συνημμένα
1)ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ Ή ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Περίληψη κανονικο-δογματικής μελέτης –ΤουΚυριάκου Κυριαζόπουλου
καθηγητή (επ.) του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.
Και
2)ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (19-26/7/2016) Καθηγητού κ.Δημητρίου Τσελλεγγίδη Α.Π.Θ (Τμήματος Θεολογίας-τομέως δογματικής Θεολογίας)
(δείτε τα 2 σημαντικά κείμενα εδώ)


Παρακαλούμε θερμά και ενόσω το συγκεκριμένο θέμα τυγχάνει τόσο σοβαρής σημασίας σε σημείο που ήδη πολλοί πιστοί , λαϊκοί ,κληρικοί και Μοναχοί ,εντός και εκτός Αγίου Όρους να αντιδρούν ομολογιακά ,όπως
μας απαντήσετε με πάσαν ειλικρίνεια βάζοντας το χέρι εις την υπό του Κυρίου ημών θερμαινόμενη καρδιά σας.



Η δική σας φωτισμένη εκτίμηση και στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα θα βοηθήσει τα μέγιστα εις τον συνειδησιακό προσδιορισμό μας δια το αναφερόμενο και τόσο σοβαρό προκύψαν θέμα.





Μετά τιμής και απείρου σεβασμού

Για την Ομάδα Προσκυνητών Αγ. Όρους .
Μετά τιμής, εν Χριστώ προσκυνητής

Ιωάννης Καρυανός του Νικολάου (Α.Δ.Τ. ΑΗ233243)
Απόστρατος Αξιωματικός Σ.Ξ.
Εφέσου 14, Ναύπλιον
Τηλ.: 6972664871
Email: jok64@otenet.gr





Επειδή πολλές διαφορετικές τοποθετήσεις και φωνές κρίνουν και μιλούν για τα περί της εν Κρήτη προσφάτης Συνόδου, γεγονός που φέρει τον λαό Του Θεού σε συνειδησιακά και Θεολογικά διλλήματα πίστεως, θεωρήσαμε σωστό και Ορθόδοξο να συμβουλευτούμε τους Αγιασμένους Γέροντες, Πνευματικούς και Ιερές Μονές που πιστεύουμε ότι έχουν Ορθό Θεολογικό κριτήριο προκειμένου να διαμορφώσουμε την σωστή τοποθέτηση στο προκύψαν αυτό γεγονός της Συνόδου της Κρήτης.


Ήδη έχουμε απευθυνθεί (30η Αυγούστου) στα πνευματικά τέκνα του Αγίου Παϊσίου ,ήτοι :
1ον Στο Ι.Ησυχαστήριο Ευαγγ.Ι.του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης,
2ον Στον Γέροντα Ευθύμιο στην Καψάλα του Αγίου Όρους,
και στις Ι.Μονές
3ον Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής και 
4ον Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής.


Πλέον αναφερόμαστε και απευθυνόμαστε και στο Γέροντα Εφραίμ τον Φιλοθεϊτη , άξιο συνεχιστή και θεματοφύλακα του Ορθοδόξου και Ομολογητικού πνεύματος του Οσίου Ιωσήφ του Σπηλαιώτου προκειμένου να μας διαφωτίσει περί του αναφερομένου και σημαντικοτάτου θέματος.

Σε κάθε περίπτωση που οι παραλήπτες Πατέρες μας απαντούν θα σας γνωστοποιούμε και τα κείμενα τους προς πληροφόρησή σας.
Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος





Σχόλιο:
Όπως πληροφορούμαστε, ο γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα δεν είναι σε καθόλου καλή σωματική κατάσταση και δεν γνωρίζουμε αν τις κρίσιμες αυτές στιγμές μπορεί να βοηθήσει.
Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"






Νεότερη Ενημέρωση:
Μόλις λάβαμε το παρακάτω εμαιλ:



ΕΚΤΑΚΤΟ !

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΨΑΛΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ»
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ 
ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Όπως μας δήλωσε ο Γέροντας Ευθύμιος από την Καψάλα και πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη χθές το μεσημέρι στις 1:30 μ.μ:


Αφού ενημερώθηκε για την επιστολή που του εστάλη από την Ομάδα προσκυνητών Αργολίδος σχετικά με την Σύνοδο του Κολυμπαρίου , μας έκφρασε την έντονη πικρία του για την συγκεκριμένη σύνοδο , συμφωνώντας πλήρως με τις θεολογικές και κανονικές αποτιμήσεις των κ.Καθηγητών Κ.Κυριαζόπουλου και Δημ. Τσελεγγίδη και μας γνωστοποίησε την πλήρη διαφωνία του με τις αποφάσεις της Συνόδου του Κολυμπαρίου και ότι δεν τις αποδέχεται, δηλώνοντάς μας παράλληλα την βαθιά του λύπη για την δημιουργία των πολύ αρνητικών πνευματικών συνεπειών αυτής στο σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.



Μαζί με τον Πατέρα Ευθύμιο αντιτίθενται στην αν-ορθόδοξη σύνοδο του Κολυμπαρίου και οι Πατέρες της «Παναγούδας» π.Αρσένιος και π.Ησαϊας όπως και ο π.Συμεών από το κελλί «Παναγία του Καζάν» καθώς και άλλοι πολλοί Αγιορείτες Πατέρες που πολύ σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματά τους.


Για την Ομάδα προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδας
Ιωάννης Καρυανός του Νικολάου
Απόστρατος Αξιωματικός Σ.Ξ.
Εφέσου 14, Ναύπλιον
Τηλ.: 6972664871
Email: jok64@otenet.gr



Σχόλιο:
Σίγουρα χαιρόμαστε με κάθε επιστολή πιστών και με κάθε δημόσια δήλωση ευσεβών ιερωμένων. 
ΚΑι ποιος θα τολμούσε να απαντήσει ότι αποδέχεται όσα υπογράφτηκαν στην (ψευδο)Σύνοδο;
Από κει και πέρα δεν εξαρτούμε την στάση μας από κανέναν.
"Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και όμως! Ο π. Εφραίμ είναι άγιος όσο και αν δεν συμφωνεί με τα ευσεβιστικά κριτήρια που ορίζουν ορισμένοι!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν εσάς σας αναπαύει ένας μοναχός να "παρασημοφορείται" και να φωτογραφίζεται η παρασημοφόρηση του (μην κρυβόμαστε: για να προβληθεί μέσω του μοναχού ο δεσπότης που τον παρασημοφορεί)
είναι θέμα κοινής λογικής και εκκλησιαστικού ήθους.
Δεν έχουμε τίποτε άλλο να προσθέσουμε.

Αν κάποιοι θέλουν να τους "υπηρετούν" οι "άγιοι",
και οι "άγιοι" το ανέχονται,
να μας επιτρέπετε να το επισημαίνουμε, χωρίς να μας εγκαλείτε για "ευσεβιστικά" κριτήρια..

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.