" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Στο δρόμο της ΕπΑνάστασης. Ομιλία 11η

Εγκαινιάσαμε μια σειρά ομιλιών ενός αγωνιστή νέου θεολόγου, του Βασιλείου Μαυρίδη.


Όπως πληροφορηθήκαμε ο κ.Μαυρίδης πρόσφατα εγκατέλειψε οριστικά την Κύπρο όπου ζούσε αφού προηγουμένως ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από την μόνιμη θέση που είχε ως θεολόγος σε μητρόπολη (ποιος θεολόγος δεν θα ζήλευε μια μόνιμη θέση;),
για να επιστρέψει στο χωριό του, στη Μακεδονία, και να βγάζει "τον άρτον τον επιούσιον" με "τον ιδρώτα του προσώπου του", σκάβοντας την γη.


Καλύτερα να ατενίζεις στον Θεό με ιδρωμένο το πρόσωπο σου από τον μόχθο, περήφανος που κράτησες την ορθόδοξη αλήθεια, παρά να σκύβεις τον αυχένα μέσα στα μητροπολιτικά γραφεία, σε δειλούς ρασοφόρους που ανέχονται και συνκοινωνούν με την αίρεση.
Η οδός της ομολογίας, σίγουρα κοστίζει.


Τα κηρύγματα του (ποτέ δεν ξεπερνούν τα 15 λεπτά) αν και ξεκινάνε ήπια, πολύ γρήγορα μας αφυπνίζουν, μας καλούν σε προσωπική ΕπΑνάσταση.
Γι αυτό δώσαμε (με δική μας πρωτοβουλία) τον τίτλο : "Στο δρόμο της ΕπΑνάστασης". 
Ο ομιλητής, διαρκώς δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο αυτό. Σήμερα, παρουσιάζουμε την 11η ομιλία του.


Ακούστε τες και χαράξτε κι εσείς την μαρτυρική και αγωνιστική πορεία σας στον ίδιο δρόμο.


Ομιλία 11η
(Κυριακή  3/9/2017)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία. Οι ιερείς που είναι συνταξιούχοι,αν αποτειχιστουν και λειτουργούν χωρίς να μνημονεύουν σε ιδιωτικές εκκλησίες,μπορούν οι οικουμενιστες να τους κόψουν τη σύνταξη; Για καθαίρεση μπορεί να κινδυνεύουν αλλά τη σύνταξη μπορούν να τη κόψουν; Έχω την εντύπωση πως όχι και απορω πως δεν υπάρχει κανένας να το πράξει αφού δε θυσιάζουν και τίποτα. Καθαρά ενημερωτικά ρωταω αν ξέρετε

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τους κόψουν την σύνταξη. Η σύνταξη τους δίνεται από το κράτος για τα έτη που εργάστηκαν και συνεπώς έδιναν ασφαλιστικές εισφορές.

Παρόλα αυτά όπως βλέπετε όσοι διακόπτουν την μνημόνευσης ΔΕΝ το κάνουν με τη σιγουριά της κοσμικής εξασφάλισης αλλά πραγματικά ρίσκαραν τα πάντα (μοναδική εξαίρεση αποτειχισμένων που γνωρίζουμε ο π.Γεώργιος Αγγελακάκης που λαμβάνει σύνταξη ως εκπαιδευτικός).
Είναι θέμα φρονήματος λοιπόν. Και όπως φαίνεται οι "συνταξιούχοι" το έχουν χάσει ... Ίσως αισθάνονται από τώρα "νεκροί".

Ανώνυμος είπε...


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΑΣ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ''ΙΕΡΑ ΠΛΕΚΤΑΝΗ'' ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:


«ΕΦΟΣΟΝ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ. "THE PATRIARCH MUST BE AN ARAB"»

Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ: http://www.aljazeera.com/indepth/features/2017/09/palestinians-demand-removal-church-patriarch-170909094228831.html

http://entoytwnika1.blogspot.gr/2017/09/blog-post_56.html10

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.