" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ιδιόχειρες επιστολές του Αγίου Παϊσίου του αγιορείτη στις οποίες εγκωμιάζει τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη!

Σας στέλνω προς δημοσίευση κείμενο που περιλαμβάνει ανέκδοτες ιδιόχειρες επιστολές του Αγίου Παϊσίου του αγιορείτη στις οποίες εγκωμιάζει τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη!


Νομίζω ότι είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον μεγάλο αγωνιστή της ορθοδοξίας, τον π. Αυγουστίνο.


Με εκτίμηση,
Βασίλης ΚερμενιώτηςΕγκωμιαστικοί λόγοι του Αγίου Παϊσίου 

γιά τον Πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη! Ο Πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης υπήρξε, αναμφίβολα, «σημείον αντιλεγόμενον». 
Αγαπήθηκε πολύ αλλά και μισήθηκε πολύ.
Άλλοι τον θεωρούσαν εφάμιλλο των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και άλλοι ―ακόμη και επίσκοποι― τρελό, ακραίο και φανατικό.
Αυτό που μετράει όμως δεν είναι η γνώμη η δική μας αλλά η γνώμη του Θεού. Γι’ αυτόν τον άνθρωπο μίλησαν με θερμά λόγια σύγχρονοι πνευματοφόροι άγιοι: ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης και ο Γέροντας Παΐσιος ο αγιορείτης. Ο πρώτος εκ των δύο, ο προορατικός άγιος της Δράμας, τον θεωρούσε «Μάρτυρα του Χριστού». Τα μεγαλύτερα εγκώμια, όμως, απέναντι στον Πατέρα Αυγουστίνο να αναπέμπει ο μεγάλος σύγχρονος άγιος της Εκκλησίας μας: Ο Άγιος Παΐσιος ο αγιορείτης! Μέσα από ανέκδοτες, ιδιόχειρες επιστολές του που θα διαβάσουμε σήμερα: 

● Εκφράζει τον μεγάλο του σεβασμό προς τον Πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη και τον αποκαλεί «Νέο Χρυσόστομο» της Εκκλησίας! 

● Δηλώνει ότι στηρίζει πάνω σ’ αυτόν τις ελπίδες του για την ανόρθωση της Εκκλησίας από την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται! 

● Γράφει ότι επιτελεί «θεάρεστο έργο» και δηλώνει πρόθυμος να τον υπηρετήσει κι ο ίδιος! 

● Ζητάει τη βοήθειά του για να αντιμετωπίσει αιρετικούς! 

● Τον αποκαλεί «Πατέρα» με κεφαλαίο πι. 

● Μοιράζει και διαφημίζει τα βιβλία του! Οι ιδιόχειρες επιστολές του Γέροντος Παϊσίου θα δουν σήμερα, για πρώτη φορά, το φως της δημοσιότητας. 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: https://drive.google.com/open?id=0B1rFS_QTfNudaXVNZ18tYWZMVE0


1 σχόλιο:

Παναγιώτης Παναγιώτου είπε...

Εξαιρετικές επιστολές που δείχνουν ότι ο άγιος Παΐσιος είχε αγωνία και για τα ζητήματα της Πίστεως.
Ας έχουμε την ευχή του και την ευχή του μακαριστού γέροντα Αυγουστίνου και ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί όντως ορθόδοξη Σύνοδος,η οποία θα αναγνωρίσει την αγιότητα του (διότι οι οικουμενιστές αποκλείεται να το κάνουν).
Να μην λησμονούμε και τον μακαριστό και δεδιωγμένο αγωνιστή π Χριστοφόρο Καλύβα στον οποίο βρίσκει απόλυτη εφαρμογή το αγιογραφικό ''«Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται» (Τιμ. 3, 12)''.Την ευχή του να έχουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.