" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ακόμα ένα ευχάριστο νέο: αποτείχιση ορθοδόξου ιερέως στην Ιταλία! Νέα Επιστολή αποτείχισης από την Ρουμανία.

Ακόμα ένα ευχάριστο νέο:  αποτείχιση ορθοδόξου ιερέως στην Ιταλία!   

Ο ρουμάνος ιερέας Ioan Sîrbu, από την ενορία Oderzo, επαρχία Treviso, διάβασε, σήμερα, 17/09/2017, εν ώρα κηρύγματος, την ανοιχτή, ομολογιακή, επιστολή του προς τον Επίσκοπο Ιταλίας, Σιλουανό, όπου του ανακοινώνει την παύση μνημοσύνου του ονόματός του ωσότου και ο ίδιος αποφασίσει να διακόψει την κοινωνία με τους αιρετικούς οικουμενιστές. Έπειτα από την αποπεράτωση της θείας λειτουργίας το εκκλησίασμα εξέφρασε την επιθυμία να συλλέξουν υπογραφές προς στήριξη του πνευματικού τους πατρός.Την ευχή σας, πατέρα Ιοάνε!


Νέα Επιστολή αποτείχισης από την Ρουμανία. 
Δόθηκε στη δημοσιότητα η ομολογιακή επιστολή του ιερομόναχου Λαυρεντίου Καρπ προς τον φερόμενο ως Μητροπολίτης Μολδαβίας (στη Ρουμανία), κ. Θεοφάνη. Κατά συνέπεια ο ομολογητήτς πατέρας εκδειόχθηκε από την μονή της μετάνοιας του, το Μοναστήρι των Αγίων Τριών Ιεραρχών, στο Ιάσιο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πατέρας Λαυρέντιε ήταν μάλλον από τους κοντινούς συνεργάτες του κου Θεοφάνη.

Σχόλιο:
Ευχαριστούμε κ πάλι την αναγνώστρια μας για την αποστολή των μεταφράσεων.
Θυμίζουμε ότι χθες προβάλαμε μία ακόμη αποτείχιση από την Ρουμανία, (και σχετικό σχόλιο για την πορεία του αντι-οικουμενιστικού αγώνα), εδώ.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

ληξουριώτισσα είπε...


Στο λινκ είναι μια φωτογραφία του πρώτου άποτειχισμένου ρουμάνου ιερέα, Ioan Sîrbu, της - τόσο χτυπημένης από τα κήματα του οικουμενισμού - διασποράς, με το ποίμνιο του.

http://ortodoxinfo.ro/wp-content/uploads/2017/09/comunitate-Oderzo.jpg

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Με τους κομουνιστες τι θα γινει τελικα;ειναι ο μεγαλυτερος κινδυνος στην ανθρωποτητα και για την εκκλησια βεβαιως-βεβαιως.Να ζηταγαμε μηπως την βοηθειαν του αγαπητου υμων αδερφου Παπαν και των μεγαλειωτατων βασιλεων της γηραιας αλβιωνος;γιατι οχι και τη βοηθεια του ελευθερου κοσμου της αμερικης.Των μασωνωνισως;γιατι οχι;

Unknown είπε...

να τους έχει ο Χριστός καλά

Ανώνυμος είπε...

Ioan Sîrbu, Λαυρέντιος Καρπ, Κλαούδιου Μπουζα , Λίβιος
πρόκειται για τέεσερις, ΟΧΙι ένα !!
Γεράσιμος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.