" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ένας ακόμη ιερέας αποτειχίζεται (στην Ρουμανία) : ΑΞΙΟΣ αδερφέ! Σχόλιο για την πορεία του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Την είδηση καταγράφει ο αποτειχισμένος ιερέας Κλαούδιου Μπουζα από επαρχία της νότιας Ρουμανίας.

«Άξιος, αδελφέ Λίβιου!

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο απόφοιτος θεολογίας Λίβιου Ιονέσκου, ψάλτης στην Εκκλησία του Οσίου Γερμανού της Κονστάντσα, κήρυξε στους πιστούς, με πνευματική παρρησία, θάρρος και με αγάπη για την Αλήθεια, εναντίον του οικουμενισμού και της ψευδοσυνόδου της Κρήτης.


Μου ομολόγησε τηλεφωνικώς ότι στη διάρκεια του κηρύγματος ένιωθε την Χάρη του Θεού να τον ενισχύει και αισθάνθηκε μεγάλη χαρά άμεσος μετά και τις συζητήσεις με τους ενορίτες, κατάσταση η οποία διακατέχει ακόμα τόσο τον ίδιον όσο και την σύζυγό του Ντανιέλα.

Στο τέλος του ομολογιακού του κηρύγματος ο αδελφός Λίβιου ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του ψάλτη.

Ιερέας Κλαούδιου Μπούζα»
Πηγή (στα ρουμανικά)
Σχόλιο:
Ευχαριστούμε και πάλι την αναγνώστρια μας για την αποστολή της μετάφρασης. 
Με την αφορμή αυτή, καταθέτουμε λίγες σκέψεις:

Εμείς δεν διαθέτουμε οργανωμένα επιτελεία μητροπολιτικών γραφείων, πατριαρχικών "μονών" και "ιδρυμάτων", θεολογικές σχολές με δεκάδες καθηγητές στρατευμένους στον Οικουμενισμό. 
Εμάς δεν μας προβάλουν τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων, γιατί πολύ απλά δεν διαθέτουμε χρήματα (ευτυχώς αυξάνονται τα ορθόδοξα ομολογιακά ιστολόγια αλλά και προβάλλονται οι ειδήσεις μας όλο και περισσότερο χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις μη ελεγχόμενες πατριωτικές φωνές). 
Εμείς δεν μπορούμε να υποσχεθούμε διορισμούς, αποσπάσεις, διευκολύνσεις, 
δεν μπορούμε να υποσχεθούμε "καριέρα" .. με ράσο ή χωρίς (δεν είναι τυχαίο που δεν έχει απομείνει σχεδόν κανείς καθηγητής με ορθόδοξο φρόνημα και με διάθεση ομολογίας στις θεολογικές μας σχολές .. οπότε όποιος φοιτητής θέλει να "προχωρήσει", ξέρει με ποιους πρέπει θα συνταχθεί ..., έχουμε την εντύπωση ότι ένα σωρό τιποτένιοι φόρεσαν "ράσο", για να ξεχωρίσουν επαγγελματικά και να αναδειχθούν).
Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση στην κρατική εξουσία, σε υπουργούς, σε δημάρχους, σε δικαστές, σε αστυνομία για να μας χρηματοδοτούν, για να "εξαφανίζουν" τις βρωμιές μας ή και να "καταδιώκουν" ορθόδοξους ομολογητές. 
Όμως ένα σωρό απλοί πιστοί από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδος 
προσφέρονται στον αγώνα, 
έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας αναζητώντας κάποιο στήριγμα στην ευρύτερη περιοχή τους 
στηρίζουν ΧΩΡΙΣ απολύτως καμία οργανωτική δομή 
και φυσικά δεν έχουν απολύτως τίποτε "να πάρουν" αλλά μόνον προσφέρουν.Όσοι συμμετέχουμε διαπιστώνουμε καθημερινά -το ζούμε- ότι η διακοπή μνημόνευσης είναι ένας μαρτυρικός αγώνας που γίνεται κυριολεκτικά μόνον με την ευλογία και τη χάρη του Θεού, 
γεμάτος με απίστευτα αναπάντεχες χαρές που αποδεικνύουν την στήριξη του Κυρίου μας! 
Και αυτό είναι που μας γεμίζει χαρά και βεβαιότητα για την ορθή πορεία που επιλέξαμε.


Αυτόνομες προσπάθειες, αυτόνομες φωνές, 
που καλούν τους αιρετικούς σε μετάνοια 
και τους πιστούς σε
εγρήγορση, 
χτίζουν τείχος (αποτείχιση), για να προστατεύσουν το ορθόδοξο ποίμνιο από την αίρεση του Οικουμενισμού.

Έχουμε την ευλογία να συνταχθούμε με πραγματικά άξιους και ευλογημένους πατέρες, με ασκητικές μορφές, που θυσιάζουν κάθε επίγεια εξασφάλιση με το βλέμμα στον Σταυρό του Κυρίου μας.ΥΓ. Πριν ένα μήνα, προβάλαμε ιερωμένο, από την Ρωσία, που επίσης -αν και υπερπολύτεκνος-  "πέταξε" τα "αργύρια" και ομολόγησε την ορθόδοξη Αλήθεια. Το θυμίζουμε εδώ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΨΑΛΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΑΛΤΗ . ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε. Μια παρέμβαση ...ορθογραφική. με όλο το θάρρος και καλοπροαίρετη. όπως σωστά γράφετε την λέξη "αποτείχιση" με "ει" αντί του "οι" ( της αποτοίχισης), έτσι πρέπει να γράφετε και την λέξη "τείχος" αντι της λέξης "τοίχος" σε μια πρόταση που είδα σε άρθρο σας. ... πιστούς σε
εγρήγορση, χτίζουν τοίχος (αποτείχιση), για να προστατεύσουν το ορθόδοξο ποίμνιο από την αίρεση του Οικουμενισμού.

Ο τοίχος, είναι ο τοίχος των κτιρίων , σπιτιών, κλπ. Το τείχος ! είναι το περιμετρικό προστατευτικό οικοδόμημα που διαχωρίζει κάποιο έδαφος από ένα μεγαλύτερο εδαφικό τμήμα. Ο τοίχος - Το τείχος. Ευχαριστώ .
Υ.Γ. Δεν θέλω να δημοσιοποιηθεί απλά να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι έστω με κάποιο δικό σας σχόλιο η άρθρο ώστε να γίνεται ορθή γραφή.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πολύ σωστή η επισήμανση - διόρθωση σας.
Αφήνουμε το σχόλιο για να το πληροφορηθούν και άλλοι.
Σας ευχαριστούμε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.