" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

video - φωτογραφίες ΝΕΑΣ δίωξης μοναχού από τη Ρουμανία. Σχόλιο.

Οι επιταγές «αγάπης» των οικουμενιστών
 οδηγούν στην… αποτείχιση   

Τη Δευτέρα το βράδυ, στην αυλή της σκήτης Ραντένι, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο από το Μοναστήρι Πέτρου Βόντα, που «ξεφόρτωσε» τον μοναχό Sava Vulpe, με τις αποσκευές του μαζί. 

Ο συγκεκριμένος μοναχός, ετών 62, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω προσβολής του από πολιομυελίτιδα σε ηλικία 2 ετών. 


Από την συνέντευξη-συζήτηση (βλ. βίντεο), με τον θεολόγο Mihai-Silviu Chirilă και τον ομολογητή ιερομόναχο Π. Pamvo Jugănaru προκύπτει ότι ο μοναχός Σάββας εκδιώχτηκε, έπειτα από 15 χρόνια[1] κανονικής κοινοβιακής ζωής, από την μονή της μετάνοιας του


Ο λόγος;: 
Πριν από περίπου μια εβδομάδα ο μοναχός Σάββας μοίραζε, στη μονή, κάποια φυλλάδια που ενημέρωνε περιληπτικά για θέματα σχετικά με τη περσινή ψεύδο-σύνοδο της Κρήτης. 
Ο [ψεύδο]ηγούμενος τον ρώτησε αν έχει ευλογία να το κάνει αυτό και εφόσον έλαβε αρνητική απάντηση τον διέταξε να μαζέψει τα πράγματα του και να αναχωρήσει εντός των ημερών για τη… σκήτη Ραντένι. Ο επιβεβλημένος κανόνας έχει αόριστη χρονική διάρκεια.

Παρόλο που ο μοναχός Σάββας είχε έντονους προβληματισμούς όσον αφορά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης δεν είχε αποφασίσει για την διακοπή μνημοσύνου λόγο της φυσικής του κατάστασης. Συνεπώς συμμετείχε σε όλες τις ακολουθίες της μονής. Συνάμα, όμως, ομολόγησε εμπράκτως διαμοιράζοντας τα εν λόγω φυλλάδια.

Η αντίδραση του [ψευδο]ηγούμενου υπήρξε σφοδρή πλην αντικανονική και αυθαίρετη. 

Επιπλέον, ως «καλός ποιμήν», «άδειασε» των μοναχό για την σωτηρία του οποίου θα δώσει λόγο ενοποιώ Θεού, σε μια σκήτη που ο ίδιος ο [ψευδο]ηγούμενος θεωρεί «σχισματική». Πόση παράνοια πιά;;; 

η "περιουσία" του διωχθέντος μοναχού

Με αυτή του τη κίνηση, ο αφηνιασμένος [ψευδο]ηγούμενος «πατέρας» Hariton Negrea δημιουργεί ένα μοναδικό προηγούμενο στην Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία μετατρέποντας τον μοναχό Σάββα Βούλπε στο πρώτο κατ’ επιβολήν αποτειχισμένο! 


Ο π. Πάμβο Τζουγκανάρου περιέλαβε με αγάπη και φροντίδα τον μοναχό Σάββα ο οποίος δύναται να επιδοθεί πλέον απερίσπαστα στις μοναχικές του μέριμνες.

[1] Τη κουρά του μοναχού Σάββα Βούλπε είχε τελέσει ο αείμνηστος Γέροντα Iustin Pîrvu, ένας από τους επιζώντες των κομμουνιστικών φυλακών, κάτι αντίστοιχο με το σοβιετικό γκούλαγκ.

Πηγή (στα Ρουμανικά)
μετάφραση Σ.Δ.

Σχόλια:
1) Κάποτε οι "δήμιοι" έγιναν το μέσο, να γεμίσει η εκκλησία μας με μάρτυρες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Με τη διαφορά ότι στις μέρες μας οι "δήμιοι" φοράνε ράσα και κρατάνε  δεσποτική ή ηγουμενική ράβδο.


2) Τι πιο απλό: Όποιος δεν σκύβει το κεφάλι στον Οικουμενισμό, δεν ράβει το στόμα του και δεν αποδέχεται την (ψευδο)Σύνοδο θα διώκεται.. (και θα εκδιώκεται από το μοναστήρι)

Τα μοναστήρια -ακόμη και στο Άγιο Όρος- έγιναν πλέον θέρετρα πολυτελείας. Δεν έχουμε πρόβλημα: Μοναχούς θα βρίσκουμε (εξ άλλου ακόμη κι όταν έχει νηστεία, μπορούν να συνοδεύουν τον ηγούμενο τους "έξω" και να τρώνε κανονικά. Οι μοναχοί στις μέρες μας έχουν συγγενείς, διαλέξεις, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς κρασιών και μαγειρικής, συνοδείες εικόνων και άλλες άφθονες αφορμές για να βγαίνουν όλο και πιο συχνά στον κόσμο, οπότε παίρνουν "ευλογία" να μην νηστεύουν).


3) Πάλι καλά που τον μοναχό π.Sava Vulpe τον έστειλαν σε άλλη σκήτη (ίσως τον λυπήθηκαν λόγω της κατάστασης του), και δεν τον πέταξαν μέσα στα μεσάνυχτα έξω από το μοναστήρι, μέσα στο σκοτάδι, όπως συνέβη πχ σε μοναχό στην Κουτλουμουσίου του Αγ.Όρους (δείτε εδώ). Και ΧΩΡΙΣ τα πράγματα του! 
Προηγουμένως είχαν παραβιάσει και αντικαταστήσει την κλειδαριά από το κελί του! Με ένα μικρό σακίδιο (με το οποίο περιφερόταν από καλύβα σε καλύβα μια βδομάδα), χωρίς φαγητό από την Μονή για μέρες, μέσα στο σκοτάδι, έξω από το μοναστήρι. Πραγματική ευλογία. 
Τα ίδια που συνέβησαν στο Χιλανδάρι, στην Μεγίστης Λαύρας, στην Ρουμάνικη Σκήτη κλπ (δείτε δεκάδες περιπτώσεις διώξεων στην ετικέτα μας "Διώξεις αγιοριτών".


4) Ας τα βλέπουν κάποιοι (κάποτε) αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "αντιοικουμενιστές" που
κλείνουν τα μάτια σε όσα συμβαίνουν. Έτσι μας θέλει ο Κύριος;  Σιωπηλούς απέναντι στην αδικία;  Τι νομίζετε, θα δώσετε λόγο για την ένοχη αυτή σιωπή σας ή όχι;


Θυμίζουμε πρόσφατη ανάρτηση μας:

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εαν ενα μελος της ομαδας "παιδαγωγος" διαφωνησει με τους υπολοιπους, και θελει να επικρατηση η δικη του αποψη στο ιστολογιο, δεν ειναι φυσικο και επομενο η υπολοιπη ομαδα να τον αποβαλη, για να διατηρηση τις αποψεις και την φυσιογνωμια του ιστολογιου αναλλοιωτες ?
Αυτος θα πρεπει κατοπιν να διαμαρτυρεται, οτι διωκεται ?

Ανώνυμος είπε...

Βλάσφημο ντοκιμαντέρ για τον Ιησού Χριστό ετοίμασαν και παρουσιάζουν οι Έλληνες Μυθικιστές-Τον συγκρίνουν με τον Μπάτμαν! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ:ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ .

Συνηθισμένοι να προκαλούν απλά για να επιβεβαιώσουν την υπαρξή τους -ή άραγε καλύτερα την ανυπαρξία τους- οι αυτοαπακαλούμενοι Έλληνες Μυθικιστές ετοίμασαν και παρουσιάζουν ντοκιμαντέρ που ξεπερνά τα όρια της βλασφημίας και συγκρίνει μεταξύ άλλων τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό με τον ήρωα τον κομικ Μπατμαν!
Το ντοκιμαντέρ “Το αρχέτυπο του Ήρωα” (αγγ. τιτλος Batman & Jesus) του Αμερικανού σκηνοθέτη Jozef K. Richards, μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων με….ερευνητές, με όπλο τον αήθη σαρκασμό υποστηρίζει πως εξετάζει όλα τα δεδομένα για την ιστορικότητα του Ιησού, συγκρίνοντας τα διαθέσιμα στοιχεία με το πεδίο που αποκαλεί “μοντέρνα μυθολογία”.
Στο “Αρχέτυπο του Ήρωα” ανιχνεύονται οι ρίζες της Ιουδαϊκής και Χριστιανικής διδασκαλίας.
Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του γνωστού ήρωα των κόμιξ, του Μπάτμαν, ερευνάται η “διάδοση μυθικών ιστοριών στις ανθρώπινες κοινωνίες”, ενώ παράλληλα γίνεται ένας εντελώς αστοιχείωτος και απαράδεκτος παραλληλισμός της “μετάλλαξης των Ευαγγελίων της Βίβλου δια μέσου των αιώνων, με την αντίστοιχη εξέλιξη της ιστορίας του Μπάτμαν σε βιβλία και κινηματογράφο κατά τις τελευταίες δεκαετίες”.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, η διάρκειας 100 λεπτών ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του Mythinformation IV στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ.
Όσον αφορά στην Ελλάδα οι Έλληνες Μυθικιστές εξασφάλισαν τις απαραίτητες άδειες, δούλεψαν πάνω στη μετάφραση και τον υποτιτλισμό της ταινίας και ήρθαν σε επαφή με τον κινηματογράφο Τριανόν στο κέντρο της Αθήνας (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101) και ανακοίνωσαν πλεόν τη διοργάνωση ενός διήμερου κινηματογραφικού event, στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το νέο φιλμ του Jozef K. Richards
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο “Αρχέτυπο του Ήρωα” για τις ανάγκες των γυρισμάτων εξασφαλίστηκε ακόμα και η ενοικίαση μιας Ευαγγελικής εκκλησίας, που διαμορφώθηκε κατάλληλα. κοιταξε το αδελφε αλεξιος κ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς ανώνυμο: 23 Σεπτεμβρίου 2017 - 5:28 μ.μ

Άρα αποδέχεσαι ότι όλοι συμφωνείτε και αποδέχεστε την Σύνοδο της Κρήτης.
Όπως αποδέχεστε έγκυρα μυστήρια στους αιρετικούς (παπικούς).Γι αυτό αποκαλείτε τον Πάπα "αγιότατον επίσκοπο", γι αυτό συμπροσεύχεστε μαζί τους, γι αυτό αναγνωρίζετε "εκκλησίες" (καταπατώντας ακόμη και το Σύμβολο της Πίστεως που μιλάει για Μία εκκλησία), γι αυτό ...

Η διαφορά είναι ότι δεν περιμένουμε ΕΣΕΙΣ να μας πετάξετε έξω από την νέα αίρεση (του Οικουμενισμού). ΕΜΕΙΣ χτίζουμε τείχος και προστατευόμαστε από τον μολυσμό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (μία ακόμη δίωξη πατέρα), αποκαλύπτουμε το άλλο πρόσωπο σας, το πραγματικό, με την προβειά προβάτου αλλά με τα δόντια λύκου. Να μάθει ο πιστός λαός -που δυστυχώς έχει ακόμη μαύρα μεσάνυχτα- τι κρύβετε πίσω από τα χαμόγελα και τις αγαπολογίες σας.

Ανώνυμος είπε...


http://entoytwnika1.blogspot.gr/2017/09/blog-post_23.html?m=1

Οι νέα φουρνιά "ιερέων" της κρατικής "εκκλησίας" της Ελλάδος!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα επρεπε να ντρεπονται για την διωξη του μοναχου ο οποιος ειναι και σε αναπηρικο καροτσακι.Αυτοι δεν ειναι ιεραρχες.....Ν τ ρ ο π η !!!!
Αννα

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΜΙΛΙΩΝ, ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΟΝΑΧΕΣ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ Γ. ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Γέροντα Σάββα, ευχαριστούμε για το σχόλιο.Την ευχή σου.

Ανώνυμος είπε...

Γεροντα Σαββα....δυναμη ειμαστε διπλα σας και σας ευχαριατουμε για τον αγωνα που κανετε για εμας τους απλους πιατους
Την ευχη σας!!!!
Αννα

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.