" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ΔΙΕΚΟΨΕ από σήμερα 12/9/2017, την μισθοδοσία του π.Φωτίου Τζούρα, ιερέως με 2 ανήλικα παιδιά.

Γράψαμε εδώ για τον ευλαβή ιερέα που ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου (ο Μακάριος συμμετείχε και προσυπέγραψε τις αποφάσεις της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης).Πριν λίγα λεπτά αδερφός έλαβε το παρακάτω μήνυμα από τον π.Φώτιο,
"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! 
ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΟΥ.

ΟΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ (σχόλιο: εννοεί Σεπτεμβρίου). 
ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΧΑΡΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ."
(σχόλιο: η μισθοδοσία εκάστου μήνα γίνεται στις 12 του μηνός)


Να θυμίσουμε ότι ο π.Φώτιος κατοικεί μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά του σε κάποιο σπίτι της τοπικής κοινότητας και πριν λίγες ημέρες ο τοπικός πρόεδρος απαίτησε να φύγει από το σπίτι εντός 1 εβδομάδας! μέχρι το τέλος Αυγούστου! Δημοσιεύσαμε το θέμα στο διαδίκτυο (εδώ) και ο Δήμος για να αποφύγει την κατακραυγή αποποιήθηκε κάθε ευθύνη.


Αυτή τη στιγμή αν πραγματοποιηθεί η απειλή του τοπικού προέδρου ο π.Φώτιος, πέρα από ΧΩΡΙΣ μισθό, δεν θα έχει που να μείνει με τα παιδιά του.

Ένα παλιό οίκημα που υπήρχε μαζί με το παρεκκλήσιο που αγοράστηκε από πιστούς (στα Κάτω Πορόϊα, μέσα στο δάσος, λίγο έξω από το χωριό -σχετικά με το παρεκκλήσιο δείτε εδώ), είναι τελείως ακατάλληλο ακόμη για κατοίκηση (πολύ περισσότερο για να μείνουν μέσα παιδιά, είναι καταστραμμένα τα υδραυλικά, μπάνιο, δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση, δεν υπάρχει κουζίνα κλπ).

Ευλαβείς πιστοί ανέλαβαν το κόστος για κάποιες εργασίες αλλά υπήρξαν απειλές από πρόσωπα (μήπως καθοδηγούμενα από την μητρόπολη;) ότι θα καταγγείλουν στην πολεοδομία τις εργασίες (από την μια τον πιέζουν να φύγει από το σπίτι της κοινότητας, από την άλλη δεν τον αφήνουν να επισκευάσει το οίκημα, τι άνθρωποι είναι αυτοί; τι κακία έχουν μέσα τους;) και οι εργασίες δεν ξεκίνησαν μέχρι να εκδοθεί άδεια. Κι ο χειμώνας πλησιάζει (ειδικά στην περιοχή αυτή, με το κρύο και την υγρασία). Ταυτόχρονα όπως πληροφορούμαστε ιερείς της μητρόπολης πιάνουν έναν-έναν τους πιστούς που έχουν αποτειχιστεί (διακόψει την μνημόνευση) και γι αυτό εκκλησιάζονται στο ιδιωτικό παρεκκλήσιο και συκοφαντούν τον π.Φώτιο  ότι τάχα  "είναι αιρετικός"!


(σχόλιο: σίγουρα ΟΛΟΙ ορθόδοξοι δύσκολο να είμαστε:
να πως θα γιορτάσει ο "ορθόδοξος" πατριάρχης του "Σταυρού" (14/9/2017):
"συλλείτουργο στην Μπολόνια με τους παπικούς". 

Είναι βέβαια κάπως ειρωνικό, 
 αυτοί που προσεύχονται με παπικούς, ινδουιστές, μουσουλμάνους και βουδιστές 
να κατηγορούν τους ορθοδόξους ότι "δεν" είναι ορθόδοξοι!

Στην ορθοδοξία υπάρχουν Ιεροί Κανόνες.
Και ορίζουν τις ποινές προς όσους συμπροσεύχονται με αιρετικούς)οι φωτογραφίες με τον "ορθόδοξο" μητροπολίτη Σύρου να τελεί αγιασμό σε σχολείο
έχοντας δίπλα του τον παπικό καρδινάλιο, χθες (11/9/2017),
δημοσιευμένες στην επίσημη ιστοσελίδα της "ορθόδοξης" μητρόπολης Σύρου ..., εδώ


Καμαρώστε τι ψέμματα γράφει μια παπαδιά ιερέως της μητρόπολης στο Facebook.
Ότι τάχα "ΤΟ ΕΠΙΠΛΟΣΑΝ ΠΛΗΡΗ" (το σπίτι) , να μην τον λυπάστε!
(λέγε, λέγε συκοφαντίες, κάτι θα μείνει)

Μα ποιο "ΣΠΙΤΙ" παπαδιά; μπήκες 
ποτέ μέσα παπαδιά, να δεις το "σπίτι";
Και είδες και καινούργια έπιπλα;
Της το παραχωρούμε ΔΩΡΕΑΝ της παπαδιάς και κάθε παπαδιάς,

αρκεί να δεχθεί να μείνει μια βδομάδα στο γιαπί αυτό,
να δούμε σε τι έπιπλα θα κοιμηθεί η παπαδιά που τα είδε και "
ΠΛΗΡΗ"
να δούμε που θα κάνει μπάνιο, που θα βάζει τα πιάτα και που θα πηγαίνει τουαλέτα)


Παπαδιά, αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο γράφεις τα σχόλια,
αν ο άντρας σου δεν έπαιρνε μισθό από την μητρόπολη, δεν θα τα έγραφες,
πάντως να ξέρεις,

μια μέρα θα δώσεις λόγο στον Θεό για όσα ψέμματα έγραψες.

27 Αυγούστου εσύ είδες ότι "ΤΟ ΕΠΙΠΛΟΣΑΝ"  και ήταν και "ΠΛΗΡΗ"

Με αυτά τα δεδομένα (διαρκείς απειλές εκ μέρους του μητροπολίτη, εκφοβισμός, εκβιασμός, εκδίωξη από τον ναό του στο Σταυροδρόμι, απαγόρευση ιερουργίας, συκοφαντίες, προσπάθεια εκδίωξης από την οικεία του και τώρα στέρηση και της μισθοδοσίας), 
οποιοσδήποτε άλλος θα αγωνιούσε, θα ανησυχούσε (εύλογα) για το που θα στεγαστεί και πως θα ζήσει τα παιδιά του (λαμβάνοντας υπόψη ότι ο π.Φώτιος υποφέρει από σοβαρά προβλήματα υγείας, που καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε χειρονακτική εργασία εκ μέρους του).
Την αντίδραση του π.Φωτίου την βλέπετε.
Επίλογος - Πρωτοβουλία :
Όπως βλέπετε, οι δεσποτάδες μας κυριολεκτικά "δεν έχουν τον Θεό τους" (αυτή είναι η λαϊκή έκφραση που ταιριάζει σε όσα συμβαίνουν).

Ήρθε όμως η ώρα των ορθοδόξων πιστών.
Καλούμε κάθε πιστό που μπορεί, να συνεισφέρει μηνιαίως με ότι ποσό μπορεί.
Το ιδανικό θα ήταν να βρεθούν πχ 12-15 πρόσωπα που θα κατέβαλαν από  πχ 50 ευρώ μηνιαίως. Έτσι θα εξασφαλιστούν τουλάχιστον 600 ευρώ. (θυμίζουμε ότι ακόμη και το αυτοκίνητο του π.Φωτίου  είναι με δάνειο και έχει δόσεις να πληρώσει). Αν αργήσουν να βρεθούν τόσα πρόσωπα, ίσως θα πρέπει να δίνονται στην αρχή 100 ευρώ από 6-7 αδερφούς.
Διαφορετικά θα δίνει ο καθένας ότι ποσό μπορεί, όποτε και όταν μπορεί και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να βρεθούν αυτά τα πρόσωπα (ενδεχομένως αν συμφωνούν θα μπορούσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα αρχικά τους για να διασφαλιστεί ότι πράγματι τα χρήματα θα φτάνουν στον π.Φώτιο). Τις λεπτομέρειες για το πως θα φθάνουν τα χρήματα θα τις συζητήσουμε συλλογικά. Κάποιοι μπορούν να τα δίνουν απευθείας στον ίδιο, άλλοι αν αδυνατούν να μεταβούν εκεί αν θέλουν μπορούν να τα δίνουν σε εμάς στη Θεσσαλονίκη (με ταυτόχρονη ειδοποίηση του π.Φωτίου) και να του τα παραδίδουμε εμείς.

Αν υπάρχει άλλος φορέας -ομάδα πιστών ή πρόσωπο που επιθυμεί να συντονίσει την πρωτοβουλία, δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση να το αναλάβει. Ομοίως είμαστε ανοιχτοί να στηρίξουμε κάθε άλλη πρωτοβουλία.


πάντως
Μπράβο πατέρα Φώτιε.
Άξιος.

Και για το μαρτύριο που σε αξίωσε και σου έδωσε ο Θεός και για την αντίδραση σου.

Κυριακή 27/8/2017, ο π.Φώτιος τελεί το μνημόσυνο στη μνήμη των αγωνιστών π.Αυγουστίνου Καντιώτη και θεολόγου κ.Νικολάου Σωτηρόπουλου, δείτε εδώ

Παρακαλούμε όσους πιστούς επιθυμούν να
επικοινωνήσουν άμεσα  μαζί μας (ή απευθείας με τον π.Φώτιο). Όπως βρέθηκε με την βοήθεια του Θεού το ιδιωτικό παρεκκλήσιο (ποιος να το φανταστεί ότι υπήρχε και ότι οι κληρονόμοι ήθελαν να το πουλήσουν), όπως βρέθηκαν τα χρήματα για να αγοραστεί, όπως εξοπλίστηκε (και πάλι εξ' ολοκλήρου με χρήματα απλών πιστών), έτσι δεν θα αφήσει και τώρα ο Θεός απροστάτευτο τον ευλαβή ιερέα και τα παιδιά του, και δεν θα αφήσει ΚΑΝΕΝΑ ομολογητή μοναχό ή ιερωμένο μόνο του στους λύκους.

Κρατήστε εσείς τους ναούς και τα δεκάδες αντίγραφα των εικόνων που περιφέρετε για να μαζέψετε χρήματα (ποιος ξέρει που καταλήγουν;) και τις εκατοντάδες μήτρες και δεσποτικές στολές και τις πατερίτσες σας. Ο ΔΙΚΑΙΟΣ Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός δεν θα μας αφήσει. 

Κι αν χρειαστεί να περάσουμε παγωνιά, κι αν χρειαστεί να παγώνουμε στεκόμενοι έξω από το μικρό παρεκκλήσιο που δεν θα μας χωρά, θα ρθει και πάλι η Άνοιξη, το Πάσχα, η Ανάσταση και θα γκρεμοτσακιστούν οι δαίμονες.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και πάλι ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

από άρθρο του κ.Βασίλη Κερμενιώτη, αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε, εδώ.


"... Τζειμέσα εκατώκησεν ένας μεάλος δράκος 
Τζαι δεν τα’ αφήνει το νερόν στην χώραν τους να πάει ..."

16 σχόλια:

captain giannis είπε...

Στην επιστολή μου πρός τον "αγιο" Σιδηροκάστρου ανέφερα οτι δεν πρόκειται να αφήσουμε μόνο του τον παπα-Φώτη ούτε και τα παιδιά του....!!!!! Καλώ από εδώ μέσα όλους τους αναγνώστες να στηρίξουμε με όποιο ποσό από το υστέρημα μας [αυτό έχει σημασία] τον πραγματικό ιερέα του Υψίστου....Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ομολογιτης του Χριστου ο πατηρ Φωτιος αντι να ξεσηκωθουνε οι μοναχοι βγηκανε μπροστα οι παντρεμενοι ιερεις προς τιμη του και ντροπη και καταισχινη των μοναστηριων που προσκηνησανε τον αντιχριστο να χαιρεται για τον διωγμο χαριν της πιστεως καμαρωσα την απαντιση του πατερα φωτιου απαντιση ενος αληθινου κληρικου γεναιου αληθινου αγωνιστου και οχι μισθωτου αξιος χιλιες φορες τι στεφανι του ετοιμαζει ο ΧΡΙΣΤΟΣ αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός του πατρός Φωτίου;Αν ναι μπορείτε να τον δημοποιήσετε;Επίσης γράψτε την ακριβή ταχυδρομική διεύθυνση του π.Φώτιου

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά και υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός. Δεν θα θέλαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία να τον δημοσιεύσουμε γιατί προκύπτουν και άλλα ζητήματα στην περίπτωση αυτή.
Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε απευθυνθείτε απευθείας στον π.Φώτιο.
(συνεχίζει να κατοικεί στο Σταυροδρόμι Σερρών).
Τηλ π.Φωτίου :6942571684

Παναγιώτης Παναγιώτου είπε...

Καλή δύναμη,ιερέα Του Υψίστου,πάτερ Φώτιε!Είθε να ακολουθήσουν και άλλοι το μαρτυρικό παράδειγμα σου!Νοιώθω πως υπάρχει ελπίδα!

Ανώνυμος είπε...

Ο ταπεινός π.Φώτιος ζει την Αναστάσιμη Πασχαλιά ενώ άλλοι επέλεξαν να ζουν από τώρα την κόλαση. Καλή μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

ευλογημένος να είσαι Πατέρα Φώτιε..ΑΞΙΟΣ,η μικρή δύναμη της ψυχής μου να σε συντροφευει...ξέρει ο θεός...

Ανώνυμος είπε...

Π-Α-Ν-Α-Ξ-Ι-Ο-Σ!

Unknown είπε...

Δοξάζω το ΧΡΙΣΤΟ μας που έχει ένα τόσο εκλεκτό σκεύος εσάς παναξιε λειτουργεί Του Υψηστου πάτερ Φωτιέ.Την ευχή σας.

mnk είπε...

Μπράβο στον Σιδηροκάστρου Μακά(β)ριο που αναδεικνύει νέους Μάρτυρες της Μίας Αγίας και Καθολικής Εκκλησίας και ενισχύει το φρόνημά μας.

Ανώνυμος είπε...

με κουβαλητό νερό ο μύλος δεν γυρνάει, θα δώσουν όλοι κάτι στην αρχή και μετά θα τον ξεχάσουν τον άνθρωπο, δυστυχώς έτσι γίνεται με τους πονεμένους στην σημερινή εποχή, πάρτε κάποιος την οικογένεια σπίτι φιλοξενία κάποιος που του περισσεύουν λίγα αργύρια παραπάνω κι ένα σπιτάκι περισσευούμενο να στεγαστούν κάτι ένα χωραφάκι...πόση ευλογία θα σας δώσει ο Κύριος δεν μπορείτε να το διανοηθείτε...

GeorGRE είπε...

"Κατ οικονομία και ως ύψιστο θεολογικό επιχείρημα εγώ ο άξιος ιεράρχης σου, σου μηδενίζω το μισθό μικρό μου απολωλός. Είσελθε στο....ταμείον σου κενός μέχρι νεοτέρας. Να μου φιλήσεις τα παιδάκια σου. Τα αγαπώ πολύ.
Σε αφήνω τώρα γιατί θέλω να επικοινωνήσω με έτερον ιεράρχη της Θεσσαλίας που είναι ξεφτέρι στα οικονομικά θέματα.
Είναι ταλέντο στα ...κατ'οικονομία αυτός. Α μαθαίνω και Ιταλικά γιατί μου είπαν ότι θα χρειαστούν.
Τσάο"

SCRIPTA MANENT είπε...

Ετσι ξεκίνησε ο αγώνας των ΓΟΧ πριν απο 100 χρόνια
Ασε πως κατάντησαν σήμερα

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Scripta Manent:
Παρακαλούμε μην ανοίγετε άλλα θέματα (πολύ περισσότερο χρησιμοποιώντας αρνητικούς χαρακτηρισμούς). Δεν γίνεται σε κάθε ανάρτηση να συζητάμε το θέμα των ΓΟΧ.

Πράγματι όμως, όταν επιβλήθηκε το νέο ημερολόγιο (1923) οι πιστοί (ιερωμένοι και λαϊκοί) που κράτησαν το παλαιό, πέρασαν κυριολεκτικά "δια πυρός και σιδήρου" (αστυνομικοί ξύριζαν τους ιερείς, τους πήραν όλους τους ναούς, άγια λείψανα, εικόνες ιερά σκεύη κλπ, δεν τους άφηναν να τελέσουν θείες λειτουργίες κλπ).

Δεν θέλει πολύ να πάμε προς τα εκεί
να θυμίσουμε τι έγινε πριν μόλις 2 εβδομάδες Κυριακή, στο Μαυρομάτι Καρδίτσας; https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/08/blog-post_51.html

ή στην Ηλεία (εκδίωξη 2 μοναχουσών):
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/08/2_25.html

ή πριν 1 περίπου μήνα στην Πτολεμαϊδα που κρατήθηκε το μοναστήρι χάρη στην παρουσία πιστών;

ή στην Αθήνα (π.Ευστράτιο)
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/08/4.html

ή σε αρκετούς αγιορείτες πατέρες (δείτε τα όλα αυτά στις ετικέτες που ξεκινάν με τη λέξη "Δίωξη ..."

Η εποχή που πηγαίναμε χαλαρά στην ενορία μας να εκκλησιαστούμε για μισή μια ωρίτσα τελείωσε. Τώρα ο καθένας αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απέναντι στην αίρεση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

" θα δώσουν όλοι κάτι στην αρχή και μετά θα τον ξεχάσουν τον άνθρωπο, δυστυχώς έτσι γίνεται με τους πονεμένους στην σημερινή εποχή"

Αγαπητέ
με ανθρώπινη σκέψη μπορεί να έχεις δίκιο
και κάπως έτσι κινηθήκαμε κι εμείς και γι αυτό προσπαθούμε να βρούμε πρόσωπα που σε τακτική (μηνιαία αν γίνεται) βάση, στοιχειωδώς θα τον στηρίζουν. Την ίδια σκέψη, τον ίδιο φόβο -κατ ουσίαν- έχουμε.

Αν ο π.Φώτιος ήθελε την ασφάλεια, δεν θα διέκοπτε την μνημόνευση. Μόλις έβλεπε την οργή του δεσπότη, θα επέστρεφε και θα έγραφε και μια επιστολή συγνώμης δημόσια, όπως έκαναν 2-3 άλλοι. Η εποχή μας είναι απόλυτα υλιστική. Δεν είναι καιρός για "παλικαριές".

Ο π.Φώτιος ΔΕΝ στηρίζεται στην δική μας μικρή, αδύναμη, ανθρώπινη αυθόρμητη πρωτοβουλία. Άσχετα αν -μετά από πίεση μας- μας έδωσε την άδεια να το δημοσιεύσουμε.
Ο π.Φώτιος έχει εμπιστοσύνη στον Θεό. Σε Αυτόν μόνο ελπίζει.

Έχει ο Θεός λοιπόν. Το πιστεύουμε κι εμείς μετά από όσα έχουμε ζήσει.
Ο Θεός δεν θα τον εγκαταλείψει.

Ανώνυμος είπε...

άγιε σιδηροκάστρου ! παραιτήσου ! είναι το συμφερότερο που μπορείς να κάνεις ! σοβαρέψου !

Γεράσιμος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.