" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Τετάρτη 21-09-16, στις 19:00, Βιβλιοπαρουσίαση: "ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑΣ & ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ".



Ὁ «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητῶν καί Φίλων τῆς Ἐθνικῆς Ἀντιστασιακῆς Ὀργανώσεως "Χ"» 
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ στά γραφεῖα του, Πανεπιστημίου 64, 6ος ὄροφος, 
σέ συνεργασία μέ τίς ἐκδόσεις "ΠΕΛΑΣΓΟΣ"

διοργανώνουν ἐκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση, τοῦ βιβλίου τοῦ ἱστορικοῦ συγγραφέα Ἰωάννου Ἀθανασόπουλου, τό ὁποῖο κυκλοφόρησε μέ τίτλο «Ναπολέων Ζέρβας καί τό Ἔπος τῆς Ἐθνικῆς Ἀντιστάσεως τοῦ ΕΔΕΣ – ΕΟΕΑ», 

τήν ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στίς 7 μ.μ.

Ἡ παρουσία σας θὰ μᾶς δώσει μεγάλη χαρά, 
Σᾶς περιμένουμε ὃλους 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.:
Ὁ Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ 
Ἡ Γ. Γ. ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

---------------------------------------------------------------------------
Θὰ θέλαμε νὰ σᾶς εὐχαριστήσουμε, τόσο τὰ παλαιά, ὃσο καὶ τὰ νέα Μέλη καὶ τοὺς Φίλους μας, γιὰ τὴν
ἀγάπη καὶ τὴν ἐμπιστοσύνη σας. 
Ἡ παρουσία σας στὸν ἒνδοξο Σύνδεσμό μας ἀποτελεῖ ἰδιαίτερη τιμή γιὰ ἐμᾶς καὶ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια νἀ φανοῦμε
ἀντάξιοί της.
Σᾶς περιμένουμε,
Ἀπό το Δ.Σ.
Ὁ Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ
Ἡ Γενική Γραμματέας ΘΩΜΑἹΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ
---------------------------------------------------------------------------

Γιά ἐνίσχυση τοῦ έργου της Ὀργάνωσης "Χ" :
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Ἀριθμός Λογαριασμοῦ:
6908-129252-310 (Ἀπλό Ταμιευτήριο)
ΙΒΑΝ GR63 0171 9080 0069 0812 9252 310

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ «Χ»
ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 3596 / 1989
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64, 6ος, * Τ.Κ. 106 77, ΑΘΗΝΑΙ,
ΤΗΛ. 6972034533
E–MAIL: ethnikiantistasix@gmail.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η μεταπολίτευση παρουσιάζει τον Ζέρβα ως δεξιό ενώ είναι καθαρά βενιζελικός δηλαδή φιλελεύθερος και σφόδρα ΑΝΤΙ ΔΕΞΙΟΣ ως όλοι οι φιλελεύθεροι που έχουν αριστερή κοσμοθέαση;
Δεν είναι μόνο ο Ζέρβας αλλά και πάρα πολλοί άλλοι γνωστοί σήμερα ...ως δεξιοί!

Η αριστερή μεταπολίτευση ...έχει κάνει το άσπρο μαύρο για αυτό έχουμε χάσει τα αυγά και τα καλάθια.
Τα φόρτωσε όλα στην δεξιά ...χωρίς να υπάρχει στην μεταπολιτευτική βουλή ένα πραγματικά δεξιό κόμμα να υπερασπίστει τα αυτονόητα!
Ετσι φτάσαμε να θεωρείται ακροδεξιός ο καμμένος ο υπερασπιστής του φιλελεύθερου και αρα με αριστερή κοσμοθεώρηση Ζέρβα.
Ετσι εξηγείται και η σημερινή συνεργασια ανελ-συριζα, η οποία εφαρμόζει το πρόγραμμα της αριστεράς κατά γράμμα, χωρίς καμία ουσιαστική κοινοβουλευτική αντίδραση από τα κόμματα του "συνταγματικού τόξου"!


Μια ματια στα παρακάτω είναι άκρως διαφωτιστική!


Ο Ναπολέων Ζέρβας (Άρτα, 17 Μαΐου 1891 - Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 1957)[1] ήταν Έλληνας στρατιωτικός, κινηματίας, ιδρυτής του ΕΔΕΣ και πολιτικός
Από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή

Δεν είχε κατορθώσει να αποφοιτήσει από τη Σχολή Ευελπίδων αλλά από τη Σχολή Υπαξιωματικών το 1914[3] Από το 1916 είχε συνταχθεί με τους Βενιζελικούς στη Θεσσαλονίκη διακρινόμενος ως επιτελάρχης του στρατηγού Ιωάννου στην ταξιαρχία Αρχιπελάγους. Την περίοδο αυτήν, σύμφωνα με τους Βρετανούς είχε αποκτήσει τάσεις επιδειξιομανίας.[4] Το 1920 φτάνει στο βαθμό του ταγματάρχη προαγόμενος πάντοτε επ' ανδραγαθία. Όταν ηττήθηκαν οι Βενιζελικοί στις εκλογές του ίδιου έτους κατέφυγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε μέλος της εκεί βενιζελικής Πολιτικής Επιτροπής.[5]

Αντιμεταξική δράση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στους πρώτους μήνες του 1937 ο Ζέρβας έρχεται σε επαφή με το απότακτο βενιζελικό αξιωματικό Λεωνίδα Σπάη και σχηματίζει αντιδικτατορικό πυρήνα που οδήγησε στο σχηματισμό της οργάνωσης Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος με σκοπό την ανατροπή του Μεταξικού καθεστώτος.[14]

Το Μεταξικό καθεστώς τον φυλακίζει επειδή τον υποπτεύεται για συνωμοσία με γερμανόφιλους κύκλους.Ανακτά την ελευθερία του λίγο μετά τη γερμανική εισβολή.[15]
...
Κατοπινή πολιτική δράση

Στις εκλογές του 1950 περιορίζεται στις 7 έδρες. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1950 ανέλαβε το υπουργείο Δημοσίων Έργων στην κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου. Στη συνέχεια εκτίθεται με συνδυασμό του Κόμματος των Φιλελευθέρων στις εκλογές του 1951 και το 1952 εκθέτει ανεξάρτητη υποψηφιότητα στην εκλογική περιφέρεια Άρτης.[51]

Πέθανε το 1957.

Κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου Αύγουστος 1950

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Η Κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου Αυγούστου 1950 (21 Αυγούστου 1950 - 9 Σεπτεμβρίου 1950) ήταν βραχύβια κυβέρνηση συνασπισμού Φιλελευθέρων - ΔΣΚ (Σοφ. Βενιζέλου - Γεωργίου Παπανδρέου), η οποία ανασχηματίστηκε 19 ημέρες μετά το σχηματισμό της[1].

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Νικολάου Πλαστήρα, η εντολή δόθηκε στον αρχηγό του κόμματος των Φιλελευθέρων Σοφοκλή Βενιζέλο που ορκίστηκε στις 21 Αυγούστου 1950.

Μετά δύο ημέρες η κυβέρνηση διευρύνθηκε με τη συμμετοχή του ΔΣΚ (Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα) του Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ανέλαβε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μέλη της κυβέρνησης ήταν οι:
Σοφοκλής Βενιζέλος πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και προσωρινά Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών

Νικόλαος Μπακόπουλος ,Φωκίων Ζαΐμης

Ευάγγελος Αβέρωφ υπουργός Γεωργίας και προσωρινά Εθνικής Οικονομίας και υπουργός Εφοδιασμού και Διανομών

Γρηγόριος Κασιμάτης

Σταύρος Κωστόπουλος
Λεωνίδας Ιασωνίδης

...
Γεώργιος Παπανδρέου αντιπρόεδρος Υπουργικού Συμβουλίου και υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου

...
Ευάγγελος Αβέρωφ υπουργός Εθνικής Οικονομίας και προσωρινά Εφοδιασμού και Διανομών

Ανδρέας Λαμπρόπουλος ...

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1950 διορίστηκε ο:

Ναπολέων Ζέρβας υπουργός Δημοσίων Έργων

.
https://el.wikipedia.

Ανώνυμος είπε...

Όντως ο Στρατηγός Ν.Ζέρβας, υπήρξε βενιζελικός και μάλιστα πολύ σκληρός.
Ωστόσο το βιβλίο αναφέρεται στη δράση του Ζέρβα στην Κατοχή και μάλιστα και στη συνεργασία του με το Γενικό Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής.
Το εν λόγω βιβλίο είναι μία απάντηση στους κάλπικους αγώνες της αριστεράς που μόνο αυτή αναφέρει πως έκανε..."αντίσταση".
Αξίζει κανείς πρώτα να το διαβάσει και έπειτα να βγάλει τα συμπεράσματα του. Σημείο αναφοράς ο εκδ. οίκος "ΠΕΛΑΣΓΟΣ", που κυκλοφορεί βιβλία εθνική αυτογνωσίας, εν μέσω περιόδου παρακμής και διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Το βιβλίο αναφέρεται μεταξύ άλλων στις εκθέσεις των Συμμάχων αλλά και των τότε κομμάτων της Ελληνικής Βουλής που εκθείασαν την συνεισφορά και την ανιδιοτελή προσφορά του Ναπολέοντα Ζέρβα και της οργάνωσής του.
Παρ' όλα αυτά συστηματικά από την δεκαετία του 1980, η μέγιστη αυτή προσφορά άρχισε να αποσιωπάται συστηματικά μέχρι και να διαβάλλεται. Τι δεν ειπώθηκε κατά του στρατηγού Ζέρβα και του ΕΔΕΣ... Κατηγορήθηκε σαν "μισθοφόρος" των Βρετανών, λες και δεν ήταν από τους πρώτους, χωρίς την βοήθεια ή την στήριξη κανενός άλλου, που στράφηκε προς τη δημιουργία αντάρτικου για το "σωσμό της Πατρίδος μου" όπως έγραφε... Κατηγορήθηκε σαν συνεργάτης των κατοχικών δυνάμεων, λες και δεν ήταν ο ίδιος που προθυμοποιήθηκε να ρίξει το γεφύρι του Γοργοποτάμου, όταν άλλοι αρνιόντουσαν πεισματικά να συνεισφέρουν, βάζοντας από την αρχή προτεραιότητα όχι τον εθνικό αγώνα αλλά την οδό για την μεταπελευθερωτική εξουσία. Λες και δεν ήταν αυτός που ανάγκασε τον Χίτλερ να καθηλώσει Γερμανικές Μεραρχίες στην Ήπειρο, το καλοκαίρι του 1943, στην επιχείρηση "Animals". Λες και ήταν αυτός που χαρακτήρισε την αντίσταση κατά των Ναζί Γερμανών "απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος", τον Οκτώβριο του 1943! Λες και δεν ήταν αυτός που υπέστη διμέτωπο αγώνα κάτω από διασταυρούμενα πυρά της Edelweiss και επίλεκτων δυνάμεων του Άρη Βελουχιώτη, την ίδια περίοδο. Λες και δεν ήταν ο μοναδικός που σταθερά και πειθαρχημένα δυσκόλεψε την ανεμπόδιστη οπισθοχώριση των Γερμανών το καλοκαίρι του 1944.

Ας δει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης το παρακάτω βίντεο από την πρώτη του παρουσίαση στις 10-04-2016.

https://www.youtube.com/watch?v=1fiYfa7aHFQ

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα μου δεν είχε να κάνει με τους αγώνες του Ζέρβα εναντίον των ναζί, αυτό είναι δεδομένο.
Αυτό που ήθελα να δείξω είναι πως ο Ζέρβας ΔΕΝ ήταν δεξιός με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική την οποία ασπαζόταν!
Εννοείται πως στην αριστερόστροφη μεταπολίτευση πας μη σταλινικός = δεξιός!
Ως και ο Α. Παπανδρέου ο τροτσκιστής κομουνιστής , ως δεξιός αναφέρεται από την σταλινική προπαγάνδα που κυριάρχησε στα ΜΜΕ!
Έτσι βόλευε , έπρεπε να φτάσουμε στο όραμα* των Βενιζελικών αργά και σταθερά και ποτέ να μην έχει κυβερνήσει …η αριστερά!
Φτάσαμε και ακόμα δεν έχει κυβερνήσει η αριστερά και όλα αυτά χωρίς καμιά αντίδραση από τους βενιζελικους που κυριάρχησαν μετά τον Β.Π.Π.!

Βεβαίως και ο Ζέρβας πολέμησε εναντίον των Γερμανών.
Βεβαίως και η αριστερή προπαγάνδα ιδίως της μεταπολίτευσης παραχάραξε την ιστορία εμφανίζοντας εαυτούς ως τους μόνους που πολέμησαν εναντίον των ναζί.
Αυτό το πολέμησαν οι αριστεροί εναντίον των Γερμανών είναι ενα άλλο κεφάλαιο για το οποίο έχουν γραφεί πάρα πολλά …που από ότι βλέπετε και πάλι μόνο τα φιλελεύθερα κόμματα της μεταπολίτευσης φαίνεται να μην τα γνωρίζουν!
Τιμούμε τους αγώνες της αριστεράς ο Κουλης , μεσίστιες οι σημαίες κατά τον θάνατο του Φλωράκη από τον Καραμανλή τον νεότερο , συνεργασία σήμερα του υποστηρικτή του Ζέρβα Καμμένου με τους κομμουνιστές.
Έφτασε στο σημείο εντός της βουλής και ο “κομμουνιστοφάγος” Μιχαλολιάκος να πει και αυτός τιμούμε τους αγώνες της αριστεράς!

Έχετε ποτέ ακούσει τους φιλεύθερους η αριστερούς η χρυσαυγίτες να πουν τιμούμε τους αγώνες της δεξιάς;
Ποτέ! Ούτε και το απαίτησαν ποτέ οι φιλελεύθεροι αλλά ούτε και οι ίδιοι δεν θέλουν να χαρακτηρίζονται ως δεξιοί!
Τρέμουν στην ιδέα να χαρακτηριστούν ως δεξιοί από το παγκόσμιο αριστερό σύστημα και φυσικά από το εγχώριο.
Και όμως μόνο η δεξιά – ως ιδεολογία - υποστηρίζει το Έθνος την πατρίδα την θρησκεία και την οικογένεια.

Αυτό το νόημα είχε το μήνυμα μου.
Εάν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στις πατροπαράδοτες αξίες μας και να αποκτήσουμε την ελευθερία μας – όχι την ελευθεριότητα , εάν θέλουμε – πρέπει να γνωρίζουμε με ποια ιδεολογία θα πορευτούμε και ποιες θα αφήσουμε.

“Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο όρος Δεξιά στην πολιτική, σήμερα, αναφέρεται στις πολιτικές που προωθούν την ιδέα της συντήρησης. Η ιδεολογία της δεξιάς ασπάζεται την προάσπιση των θρησκειών και των εθνικών παραδόσεων, γιατί αποτελούν, κατ' αυτή, αναπόσπαστο στοιχείο κάθε κοινωνίας, απαραίτητο για την μετεξέλιξη και τη διαρκή πρόοδό της.
Ο όρος αναφέρεται κυρίως σε αντιλήψεις και θέσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως συντηρητικές, με την πολιτική έννοια του όρου, που αφορούν δηλαδή τη διαφύλαξη της ιστορικής εθνικής κληρονομιάς και της θρησκείας, σφυρηλατώντας την αυθόρμητη τάξη κάθε κοινωνίας. …”!

Οι φιλελεύθεροι βενιζελικοί μαζύ με τους αριστερούς κυριαρχούν στην Ελλάδα μας ,εναντίον της δεξιάς ιδεολογίας - με την υποστήριξη των Άγγλων Γάλλων και Αμερικανών - εμφανέστατα από τότε που έκανε την εμφάνιση του ο Βενιζέλος ο οποίος ονομάζεται και εθνάρχης.
Τα αποτελέσματα αυτής της κυριαρχίας τα βιώνει εδώ και εκατό χρόνια ο Ελληνισμός!
Όποιον τον ικανοποιούν οι φιλελεύθερες πολιτικές του Βενιζέλου και των αριστερών είναι δικαίωμα του να συνεχίζει να τους υποστηρίζει .

ΔΕΝ είναι όμως δικαίωμα του να φορτώνει τα αποτελέσματα τα οποία σήμερα βιώνουμε σε όλο τους το μεγαλείο στην ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Και όσο αυτός ο γρίφος δεν λύνεται …για όλα θα φταίει η δεξιά μέχρι που να καταλήξουμε – που καταλήξαμε αλλά ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει , θα γίνει και αυτό - στο όραμα* του Βενιζέλου του εθνάρχη!

συνεχίζεται το όραμα...για να καταλάβουμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε καθώς και με ποίους φτάσαμε!

Ανώνυμος είπε...

2)
*«Ιδιώνυμο»: η πρώτη ποινικοποίηση των κομμουνιστικών ιδεών στην Ελλάδα


«Το νομοσχέδιον δεν επιδιώκει να διώξη τον κομμουνισμόν ως ιδέαν, αλλά τη Γ' Διεθνή και τας μπολσεβικικάς αρχάς αυτής, αίτινες απέχουν πολύ του ιδεώδους κομμουνισμού. Το νομοσχέδιον επιδιώκει τη δίωξιν των οπαδών της Γ' Διεθνούς.

Δε δυνάμεθα να διώξωμεν τον κομμουνισμόν, διότι και ο Χριστός υπήρξε κήρυξ της ιδέας αυτής.

Ο Χριστός διεκήρυξε πρώτος τον κομμουνισμόν,

αλλά από την υψηλήν ιδεολογίαν του κομμουνισμού

μέχρι των ανατρεπτικών ενεργειών των ανθρώπων της Μόσχας, υπάρχει διαφορά» είχε πει στην Βουλή ο Βενιζέλος.

Περισσότερα στο http://tvxs.gr/news


Υ.Γ.Ξαναγράφω για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Βεβαίως ο Ζέρβας πολέμησε κατά των Γερμανών ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ , ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΥΣΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ!
Σίγουρα οι αγώνες όλων αυτών των ανθρώπων θα πρέπει να αναγνωριστούν και να πάψει η αριστερή προπαγάνδα να καπηλεύεται τους αγώνες των Ελλήνων εναντίον των ναζί!
Όμως ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα πρέπει να γνωρίζουμε και την πολιτική τοποθέτηση όλων αυτών των αγωνιστών εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα για το ΑΜΕΣΟ μέλλον!

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τους Άγγλους μας ευχαρίστησαν καταλλήλως και πολλαπλώς για την αντίσταση εναντίον των Γερμανών!
Εάν ΠΑΜΕ πιο πίσω στην Μικρασιατική καταστροφή θα διαπιστώσουμε την “αμέριστη συμπαράσταση” των Αγγλογάλλων σε όλο της το μεγαλείο!
Τις σχέσεις Βενιζέλου με Άγγλους Γάλλους δεν θα έπρεπε λογικά να τις γνωρίζουν όλοι οι Βενιζελικοί της εποχής;

“ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ”!

21 Σεπτεμβρίου 1956: Απαγχονίζονται Από Τους Άγγλους Οι Ήρωες: Ανδρέας Παναγίδης, Μιχαήλ Κουτσόφτας και Στέλιος Μαυρομμάτης


Σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου του 1956, η Αγχόνη των Άγγλων επρόκειτο να λειτουργήσει για άλλη μια φορά, στέλνοντας στο Πάνθεον των Ηρώων τους τρεις Αγωνιστές της ΕΟΚΑ: Ανδρέα Παναγίδη (22 ετών και πατέρας τριών παιδιών), Μιχαήλ Κουτσόφτα (22 ετών) και Στέλιο Μαυρομμάτη (24 ετών). Το μαρτύριο επαναλαμβάνεται, χάνοντας τρεις νεανικές ζωές και κάνοντας τους «λαμπάδες», στο βωμό της Απελευθέρωσης.


http://www.elamcy.com/latest-articles/item/14005-21-septemvriou-1956-apagxonizontai-apo-tous-agglous-oi-iroes-andreas-panagidis-mixail-koutsoftas-kai-stelios-mavrommatis.html

Τυχαίο που και ο οικουμενιστής Αθηναγόρας ήταν ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΣ;

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας (6 Απριλίου 1886 - 7 Ιουλίου 1972) γεννήθηκε στα Τσαραπλανά (σημερινό Βασιλικό) της Ηπείρου, που εκείνη την περίοδο ακόμα αποτελούσε έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και το κοσμικό του όνομα ήταν Αριστοκλής Δημήτριος Σπύρου.
Το 1903 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή Χάλκης. Το 1910, έλαβε το πτυχίο του στη θεολογία, εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος.
Το 1919, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Μελέτιος Μεταξάκης τον προσέλαβε αρχιδιάκονο και γραμματέα της Αρχιεπισκοπής.

Μετά την επικράτηση του κινήματος του 1922*

ανέλαβε γραμματέας της "Παγκληρικής Ένωσης", μιας κίνησης αγάμων κληρικών φίλα προσκείμενων στη βενιζελική παράταξη που είχε ως συνέπεια στο τέλος του ίδιου έτους, τον Δεκέμβριο του 1922, επί επαναστατικής κυβέρνησης Ν. Πλαστήρα,

και ενώ ακόμα ήταν διάκονος, να χειροτονηθεί επίσκοπος και να εκλεγεί Μητροπολίτης Κέρκυρας.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%82

Κίνημα , επανάσταση για να ρίξουν τον Βασιλιά εξαιτίας του οποίου διχάστηκε η Ελλάδα σε νότια και βόρεια! Τα κανόνια των Άγγλων και Γάλλων χάρισαν την νίκη στους Βενιζελικούς!

Ότι έχει σχέση με φιλελεύθερους αριστερούς η wikipedia
τα ονομάζει κινήματα , επαναστάσεις προλεταρίων κλπ.,
ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΥΘΗΚE ΑΠΕΙΡΟ ΑΙΜΑ ΙΔΙΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ!

Ότι έχει να κάνει με την ΔΕΞΙΑ είναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και ΧΟΥΝΤΑ
ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ
…ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ… ΤΟ ΑΙΜΑ!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.