" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο «ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ» κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΥΠΕΡ των ΕΡΓΑΣΙΩΝ του Ουνίτικου BOSE!!! Ποιος θα μας φυλάξει από τους "φύλακες";;; Το σχόλιο μας.

Καμαρώστε έναν ακόμη "αντι"-οικουμενιστή!!!
Είπαμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εκκλησία μας δεν είναι η αίρεση του Οικουμενισμού. Αυτήν, ακόμη και "τυφλοί", την αντιλαμβάνονται. Χιλιάδες οι δηλώσεις, οι συμπροσευχές, οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Οι αποδείξεις της αίρεσης υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ στο διαδίκτυο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η "γκουροποίηση", ο "μεσσιανισμός". 
Κατασκευάζουμε "γκουρού" τους οποίους επιμένουμε να αποδεχόμαστε ως "ηγέτες", ενώ στην πλειοψηφία τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά "νάνοι", που με συγκυρίες (πχ βρέθηκαν δίπλα σε κάποια άξια μορφή ή πχ λόγω καλών δημοσίων σχέσεων και με άφθονο "γλείψιμο") κατέλαβαν έναν δεσποτικό ή ηγουμενικό θρόνο. 

Είναι τέτοιος ο εναγκαλισμός τους με την εξουσία, που έχουν χάσει τον φόβο τους στον Θεό.

Από τέτοιους "ηγέτες", τι να περιμένουμε; 
να αντισταθούνε στην αίρεση και να διακόψουν το μνημόσυνο;;; 
Μα οι ίδιοι συνκοινωνούν με τους αιρετικούς.
Και τι θα απογίνουν οι μήτρες και οι πολυτελή λιμουζίνες και οι μισθοί αν κάτι πάει στραβά και τους αφαιρέσουν την δεσποτική τους εξουσία ή το μοναστήρι τους;

Ποιος θα μας φυλάξει από τους "φύλακες";;;

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"





Κάποιοι ξαφνιάστηκαν ὅταν εἶδαν τὴν Εὐχετήρια ἐπιστολὴ τοῦ Καλαβρύτων πρὸς τὸν Enzo Bianchi τῆς Οὐνίτικης Μονῆς τοῦ Bose, ποὺ χθὲς δημοσίευσανκάποια ἱστολόγια (ἐδῶ κι ἐδῶ).


Καὶ τοῦτο γιατὶ τὰ τελευταῖα χρόνια ὁ κ. Ἀμβρόσιος καλλιεργεῖ προφὶλ ἀντι-Οἰκουμενιστή, ὑποβοηθοῦντος πρὸς τοῦτο τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου» ποὺδημοσιεύει τὶς ἐκρήξεις ἐντυπωσιασμοῦ τοῦ Καλαβρύτων.

Στὸ Αἴγιον, ὅμως, εἶναι γνωστὲς οἱ φιλοπαπικὲς θέσεις τοῦ κ. Ἀμβρόσιου,ποὺ δὲν θὰ ἐπαναλάβουμε ἐδῶ. Θὰ σημειώσουμε λίγα λόγια γιὰ τὴν σχέσητου μὲ τὴν «ΔΟΛΙΑ ΠΑΠΙΚΗ “ΜΟΝΑΣΤΙΚΗ” ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ BOSE» (ἐδῶ).
Το μήνυμα του Βαρθολομαίου στο οικουμενιστικό συνέδριο (μοναστήρι)


Ὡς γνωστόν, στὴ Μητρόπολη Καλαβρύτων ἦταν φιλοξενούμενος ὁ οἰκουμενιστής Μητροπολίτης Σηλυβρίας Αἰμιλιανός, ὁ ὁποῖος σὲ τακτὰ χρονικὰ διαστήματα (καὶ ἐν γνώσει τοῦ Μητροπολίτη κ. Ἀμβρόσιου) μετέβαινε στὴν παπικο-οἰκουμενιστικὴ κοινότητα τοῦ Bose, τῆς ὁποίας ἦταν …μοναχὸς καὶ ταυτόχορονα λειτουργὸς καὶ καθοδηγητὴς τῶν πιστῶν τοῦ Αἰγίου! (ἐλέῳ τοῦ κ.Ἀμβρόσιου). Ὅπως ἐγράφη: «Ο Αιμιλιανός υπήρξε πρωτοπαλλήκαρο του αιρετικού, κατά τον όσιο γέροντα Ιουστίνο Πόποβιτς, πατριάρχη Αθηναγόρα και μοναχός της παπικο-οικουμενιστικής κοινότητας του Bose στην Ιταλία. Depuis octobre 1995 il avait décidé de vivre à Bose, comme un frère de lacommunauté, lui qui avait connu fr. Enzo dès 1968. (ἐδῶ)


Ὁ Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ἀμβρόσιος, ὅταν ἐκοιμήθη ὁ Αἰμιλιανός,εἶπε γι’ αὐτὸν καὶ τὰ ἑξῆς (24/2/2008):
«Από τον Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου κηδεύθηκε σήμερα το πρωί στις 11 η ώρα ο πολυσέβαστος και πολύκλαυστος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κυρός Αιμιλιανός σε ηλικία 95 ετών. Η φιλόξενη γη της Αιγιάλειας δέχθηκε στα σπλάγχνα της το παρθενικό και αμόλυντο σαρκίο του, ενώ Άγγελοι φωτός παρέλαβαν την αγιασμένη ψυχή του, για να την οδηγήσουν ενώπιον του Θρόνου του Τρισυπόστατου Θεού όπου θα προγεύεται τα βραβεία, που πρέπουν στους αγιασμένους ανθρώπους. Ο πατήρ Lino έτρεξε στο Αίγιο από την Ιταλία, από την Μονή Bose, την οποία ο μακαριστός Ιεράρχης επισκεπτόταν συχνά για να διδάξει εκεί την Ορθόδοξη Θεολογία(!!!)» (καὶ παρεβρέθηκε στὴν κηδεία τοῦ Αἰμιλιανοῦ).

Ἀλλὰ καὶ ὁ ἴδιος ὁ κ. Ἀμβρόσιος ἐπισκέφτηκε (ἢ καὶ ἐπισκεπτόταν) τὴν οἰκουμενιστικὴ μοναστικὴ αὐτὴ κοινότητα, ὅπως φαίνεται στὴν παρακάτω φωτογραφία.




Αὐτὰ γιὰ κάποιους ποὺ πιστεύουν στὰ λόγια ἐντυπωσιασμοῦ του καὶ τὸν φιλοξενοῦν στὶς σελίδες τους, ἀλλὰ καὶ γιὰ τοὺς Αἰγιῶτες ποὺ δέχονται τὶς εὐλογίες του!

Σημάτης Παναγώτης

5 σχόλια:

GeorGRE είπε...

https://m.youtube.com/watch?v=-5jNobpePAs

Πολύ κατατοπιστικό βιντεάκι που δείχνει τον Αμβρόσιο να λέει ότι ο καθολικισμός δεν είναι αίρεση αλλά σχίσμα και ότι τα "μυστήρια" τους είναι εγκυρα!!!!

Απόστολο είπε...

Τι προφίλ αντιοικουμενιστή; Τηλεοπτικά είπε ότι ο Παπισμός είναι εκκλησία και έχει έγκυρα μυστήρια. Όσο για το Filioque, δεν ήταν εκεί είπε να βλέπει από πού εκπορεύεται το Άγιο Πνεύμα! Επειδή πετάει πατριωτικές κορώνες; Αιρετικός είναι ο άνθρωπος και υβριστής.

Απόστολο είπε...

http://sarandides.blogspot.gr/2016/09/blog-post_8.html

Ανώνυμος είπε...

Αδικείται τον Αμβρόσιο.
Προτρέχει η γλώσσα σας της διανοίας.
Βάλτε χαλινάρι στην κατάκριση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αντί να στείλετε μήνυμα στον Αμβρόσιο για να μετανοήσει για την συνεχιζόμενη στάση του
αντί να καταγγείλλετε την επιστολή που έστειλε στο Bose
καταγγέλλετε εμάς που την αποκαλύψαμε!
Πράγματι, εμείς φταίμε! που αποκαλύπτουμε την αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.