" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στο δρόμο της ΕπΑνάστασης. Ομιλία 16η.

Στο δρόμο της ΕπΑνάστασης.
Μαυριδης Βασιλειος (θεολογος ) 


Ομιλία 16η.
"Οικουμενισμος" (μερος β')

εκφωνήθηκε 14/9/2017
(κατά την Παράκληση του Αγίου Λουκά)

https://youtu.be/WI4HsvUPxbE

ομιλία με αρκετές αναφορές στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς,κ.Μαυρίδη,οι Τοπικές Εκκλησίες είναι 14 και όχι 10.Κατά δεύτερον,κ.Βασίλη,οι Εκκλησίες της Ρωσίας και Γεωργίας ΔΕΝ ήταν στην Ψευδοσύνοδο της Κρήτης.
Ο Άγιος Κούξα ζούσε το 1902-1904 και θα άκουσε για τις προεργασίες της Συνόδου-Ψευδοσυνόδου.Για το αν ήταν η 8η Οικ.Σύνοδος(η Ψευδοσύνοδος του Κολυμβαρίου) ή όχι, ΔΕΝ υπάρχουν αμφιβολίες γιατί και οι Οικουμενιστές δεν την ονόμασαν Οικουμενική αλλά Αγία και Μεγάλη.Άρα δεν ισχύουν αυτά που λέει ο Άγιος για αυτήν την Ψευδοσύνοδο και δεν ήταν μέσα στην αίθουσα ο Αντίχριστος!
Το ότι οι Παλαιοημερολογίτες γύρισαν με το Νέο Ημερολόγιο είναι μια επαλήθευση του λόγου του Αγίου Κούξα!!
Οι προφητίες που μας λέτε δεν έχουν σχέση με την Ψευδοσύνοδο των ημερών μας.
Καλό αγώνα με προσοχή και διάκριση!!!

Ανώνυμος είπε...

Κ. Μαυρίδη σίγουρα τα σχέδια της Νέας Τάξης είναι ακριβώς όπως λέτε, όπως επίσης και η ψευδο-σύνοδος της Κρήτης, ΑΛΛΑ: Πώς είστε τόσο σίγουρος ότι αυτά είναι τα χρόνια του αντιχρίστου (και ότι μπορεί να ήταν και στη σύνοδο); Πώς είστε τόσο σίγουρος ότι σε αυτήν αναφερόταν η προφητεία; Η Αποκάλυψη και οι αρχαίες προφητείες μεγάλων αγίων που την επεξηγούν δείχνουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη να γίνουν (π.χ. γεγονότα Αρμαγεδώνος, επανευαγγελισμός οικουμένης, γενική ασέβεια με τρανταχτά παραδείγματα που δεν υπάρχει σε καμμία περίπτωση σήμερα, κλπ).Μέχρι και για την πραγματική 8η οικουμενική μας λένε που θα γίνει και θα καταδικάσει όλες τις αιρέσεις πριν τον επανευαγγελισμό! Τώρα είναι απλά μια πρόβα του αντιχρίστου (άγ. Παίσιος) και όχι τα τελικά χρόνια του αντιχρίστου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποτειχιζόμαστε (όπως κι εγώ έχω ακολουθήσει αυτή την οδό και δεν επιστρέφω στους οικουμενιστικούς ναούς), αλλά δεν μπορείτε να καταργείτε όλα τα παραπάνω! Ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι δεν θα παρέλθει η γενεά αυτή πρωτού πραγματοποιηθούν ΟΛΑ τα γραμμένα. Τόσο δύσκολο είναι να κάνουμε τον αγώνα μας υπέρ της Ορθοδοξίας ταπεινά χωρίς κορόνες και συμπεράσματα περί τελικών χρόνων αντιχρίστου; Προσωπικά συστήνω να διαβαστούν από όλους οι αρχαίες εσχατολογικές προφητείες (Μεθοδίου Πατάρων, ο. Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού, κλπ κλπ κλπ) καθώς και η ανάλυση της Αποκάλυψης από τους αγίους Πατέρες (όπως και από άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή). Ο μοναχός Λεόντιος έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά και έχει μαζέψει όλη την ανάλυση της Αποκάλυψης από τους άγιους Πατέρες σε ένα μέρος (αν και δε συμφωνώ πλήρως με τα προσωπικά του συμπεράσματα) - είναι πλήρως διαφωτιστικό (υπάρχει στο διαδίκτυο). Αυτά ακριβώς αναπαρήγαγαν και ο άγιος Παίσιος, και ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός και άλλοι σύγχρονοι γέροντες για τα μελλούμενα. Με όλη την καλή διάθεση, ελπίζω τα παραπάνω να βοηθούν...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή -πιθανότατα το ίδιο άτομο- επιμένει να πιάνεται από λεπτομέρειες (συνήθως) κατηγορώντας τον κ.Μαυρίδη, θα κάνουμε 2 επισημάνσεις:
1) ο κ.Μαυρίδης ΔΕΝ διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, εμαιλ κλπ, αδυνατούμε να του μεταφέρουμε τηλεφωνικά τις διαφωνίες, και ακολούθως να μεταφέρουμε τις απαντήσεις

2) λάβετε υπόψη ότι ο λόγος του είναι προφορικός και όχι γραπτός.
Στον γραπτό λόγο προσέχεις κάθε λεπτομέρεια, κάθε λέξη, στον προφορικό, ειδικά όταν είναι καταιγιστικός όπως ο λόγος του αγωνιστή θεολόγου, είναι λογικό να ξεφεύγουν φράσεις, ή να χρησιμοποιούνται λέξεις στη ροή του λόγου που προκαλούν παρερμηνείες.

Unknown είπε...

παιδια όλα καλα αλλα ο ηχος είναι λιγο σιγανος να το δειτε λιγο σας παρακαλο..σας ευχαρηστω..

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.