" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Αποτειχισμένοι εκ Δράμας : ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Χαιρετώ όλους τους αδελφούς Χριστιανούς!

Λόγω των τελευταίων γεγονότων στην Πίστη μας, παρακολουθούμε καθημερινά την εκδίωξη των ιερέων από Εκκλησίες και των μοναχών και καλογριών απο μοναστήρια, ακόμη και από το Άγιον Όρος, επειδή σταμάτησαν την μνημόνευση. 
Κοντά σε αυτούς αρχίζουν σιγά σιγά και λίγοι χριστιανοί να αποτειχίζονται...


Λόγω αυτών των δυσάρεστων γεγονότων και των συνθηκών που δημιουργήθηκαν, θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση ή καλύτερα να υποβάλλω μια πρόταση. Επειδή οι αποτειχισμένοι ιερείς είναι λίγοι, αν μπορούν με κάποιο τρόπο να μοιραστούν σε όλες τις περιοχές τις Ελλάδος για να εξομολογούνται, να εκκλησιάζονται και να κοινωνούν οι πιστοί έστω και μια φορά τον μήνα. Να επιλέγουν έναν Νομό και να πηγαίνουν σε κάποια πόλη όπου θα μαζευόμαστε οι αποτειχισμένοι να εξομολογούμαστε να εκκλησιαζόμαστε και να κοινωνούμε.


Για παράδειγμα στους Νομούς, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και όλης της υπόλοιπης Θράκης δεν υπάρχει Ιερέας που έχει κάνει αποτείχιση, με αποτέλεσμα εμείς οι λαικοί να είμαστε αλειτούργητοι. Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά αν είναι δυνατόν έστω και μια φορά τον μήνα να μοιραστούν σε διάφορες πόλεις οι ιερείς μας...Ευχαριστώ για την ανάγνωση...ο Χριστός να μας βοηθήσει κ να μας φωτίσει....ταπεινά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Αποτειχισμένοι εκ Δράμας

Ομάδα ΄΄Ορθοδοξία΄΄

Σχόλιο:
Πολύ σωστή η πρόταση. 
Πλησιάζουμε σε καιρούς κατακομβών που για να βρούμε ορθόδοξο ιερέα για να εξομολογηθούμε και να μεταλάβουμε, θα χρειάζεται να κάνουμε εκατοντάδες  χιλιόμετρα.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

6 σχόλια:

Χρύσα είπε...

αποτειχισμενοι Δράμας που μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η πρόταση. Να βοηθήσει κι' ο Πανάγαθος Θεός, να χωρίσει επιτέλους, η ήρα απ'το στάχυ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Χρύσα", επικοινώνησε μαζί μας με πλήρη στοιχεία, για να φέρουμε σε επαφή με την Ομάδα "like Ορθοδοξία".

Χρύσα είπε...

το mail σας Ποιο ειναι;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

opaidagogos@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα πάντως να είστε αλειτούργητοι στη Δράμα, παρά να παίρνετε ενέργεια διαβολική από τα χέρια οικουμενιστών ιερέων και επισκόπων...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.