" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΥ .



ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ :
https://agiosioannisotheologoskavalas.blogspot.gr/2017/01/blog-post_56.html
https://agiosioannisotheologoskavalas.blogspot.gr/2017/04/blog-post_7.html



ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ .

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ .....ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΥΤΕ 9 ΜΗΝΩΝ !!!


ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ .....ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ .

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ;

ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ !!!


ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ -ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑΣ :
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΓΟΧ ; 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ...ΥΠΑΡΧΕΙ ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΡΑΣΟ ΤΩΝ ΓΟΧ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ;


ΚΑΛΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΩΝ ΓΟΧ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ .....ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ .


Και ένα σχόλιο απάντηση:

Αδελφέ θα σου την λυσω εγω την απορία 
Επειδή οι γοχ δεν τολμάνε να καταδικάσουν τους παναιρετικούς του κολυμπαρίου και να βγάλουν τα μυστήρια του διαβόλου άκυρα, ενω ο Μεθόδιος το έκανε.
Επειδή οι γοχ απεδειξαν οτι ελεγαν 25 χρόνια ΨΕΜΑΤΑ με την τότε ευρωπαική ταυτότητα και νυν κάρτα πολίτη, κάνοντας την μεγαλύτερη κωλοτούμπα της 25ετίας,[τυφλα να εχει η έξοδος του Πετρούνια ].

Τελος επειδή ο Μεθόδιος δεν συμφωνεί με την υπαγωγή των γοχ στο θρησκευτικό νομοσχέδιο, ενω οι γοχ το εχουν κανει δόγμα πίστεως, και οποιος δεν συμφωνεί ειναι αιρετικός πλανεμένος και εργαζεται εναντιον της εκκλησίας.

Το ερωτημα ειναι άλλο ομως:
Τι δουλειά εχει το εσφιγμένου να εχει κοινο ποτηριο με την εκκλησια γοχ η οποια εχει 100% αντιθετη πίστι;;;


Σχόλιο:
Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ με όλες μας τι δυνάμεις την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, την μόνη που από το 1970 συνεχίζει να ΜΗΝ μνημονεύει τους αιρετικούς Οικουμενιστές πατριάρχες.

Δεν συμφωνούμε ως προς τα "άκυρα" μυστήρια" που λέει ο σχολιαστής. Κατά τη γνώμη μας
τα μυστήρια θεωρούνται -κατ' οικονομίαν- έγκυρα μέχρι να συνέλθει Σύνοδος και να τους αφορίσει. Αυτό γινόταν πάντα με τις αιρέσεις. Είμαστε λοιπόν οι ίδιοι αναρμόδιοι να κρίνουμε άκυρα  τα μυστήρια. 

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πηγαίνουμε να μεταλαμβάνουμε ή να εξομολογούμαστε στους οικουμενιστές ή σε όσους τους μνημονεύουν γιατί μολυνόμαστε από την κοινωνία μαζί τους. Γι αυτό ακριβώς στηρίζουμε την διακοπή μνημόνευσης.

Όσο για την ηγεσία (εκκλησιαστική) των ΓΟΧ, έχουμε κι εμείς σχετικές πληροφορίες από αγωνιστές αδερφούς τους πατρίου ημερολογίου. Δεν σχολιάζουμε ούτε οξύνουμε το κλίμα, ως αναρμόδιοι, αλλά βλέποντας την συμπαιγνία "σιωπής", οφείλουμε να αντιδράσουμε στην προσπάθεια της Νέας τάξης να εξαφανίσει ένα από τα τελευταία προπύργια της Ορθοδοξίας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

40 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Αγαπητέ παιδαγωγέ, καταθέτω την παρακάτω ερώτηση.

Μας παραδόθηκε ή όχι η Όλη Αλήθεια μέσα στους αιώνες Τής Μίας Αγίας Εκκλησίας;

Εφόσον μάς παραδόθηκε ολόκληρη η Μία Αλήθεια διότι η Αγία Εκκλησία Τέλεια εστί και όχι ελλειπείς,
πού (ερωτηματικό), ειπώθηκε ότι οι Σύνοδοι που έγιναν ανά τους αιώνες έγιναν για την καταδίκη των μυστηρίων;
Υπάρχει πουθενά γραμμένο από Αγία Σύνοδο ότι προ συνοδικής καταδίκης μίας αίρεσης τα μυστήρια τής πρός καταδίκη αίρεσης είναι ισχυρά; Ή είναι και αυτά σημεία των καιρών;

Τέλος ναί θα συμφωνήσω ότι οι Σύνοδοι καταδίκασαν τίς αιρέσεις και αναθεμάτισαν τους αιρετικούς, το οποίο είναι φυσική συνέχεια μιάς Συνόδου εφόσον διέκρινε, διαχώρισε την αλήθεια από την πλάνη.
.
Όμως μήπως τελικά οι Σύνοδοι δεν έγιναν για να αναθεματίσει, αλλά για να διαπιστώσει την αλήθεια,
και να κατατροπώσει, να αφορίσει την αίρεση και τους αιρετικούς;

Συγχωρέστε με, χιλιοειπωμένα, όμως πρέπει τις γνώμες μας να τις στηρίζουμε στην Αγιοπνευματική πραγματεία.

Ευχαριστώ για τον αγώνα σας.

SCRIPTA MANENT είπε...


Μόλις διάβασα το σχόλιο του Μ. Ριτσούδη
πάνω στο ίδιο σκεπτικό προσθέτω προς προβληματισμό:

Οι αιρετικοί που υπήρξαν 300 χρόνια πριν γινει η Α’ οικουμενική, ειχαν ισχυρά μυστηρια και πηγαν στον παράδεισο;

mnk είπε...

Περί ανεξήγητης συμπεριφοράς ΓΟΧ:
(δεν γνωρίζω κάτι, απλώς αναρωτιέμαι)

Στην Εκκλησία της Ελλάδος, οι μασώνοι έχουν κάνει απόβαση εδώ και πολλές-πολλές δεκαετίες, ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν την σημερινή κατάσταση.
Θα άφηναν, άραγε, τους ΓΟΧ να αλωνίζουν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι;
Είναι οι μασώνοι αφελείς και ανόητοι;

Ανώνυμος είπε...

Τα είπες όλα

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙ ΄ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΓΟΧ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΥΤΤΟΥΝ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ; ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ. ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ; ΑΝ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙ ΚΙ΄ ΕΠΩΜΕΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο αιρετικός (ενεργός ή μέσω της σιωπής του έναντι του οικουμενισμού) επίσκοπος, παραβρίσκεται σε ναό μικρού χωριού. Μέσα οι ψάλτες, και ο πιστός λαός προσεύχονται.
Αγνοούν και την ψευδοσύνοδο της Κρήτης και όλα τα αίσχη των οικουμενιστών. Υποθετικό σενάριο αλλά ας δεχθούμε ότι μπορεί να συμβεί σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό με ποίμνιο ηλικιωμένους πιστούς.

Μας βεβαιώνετε ότι ο γέροντας ή το νήπιο που μεταλαμβάνει, δέχεται ΑΚΥΡΑ μυστήρια;
Μπορεί κάποιος να το ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ αυτό; Εμείς πάντως όχι.

Ένας που γνωρίζει τι συμβαίνει (πχ τα είδε στο διαδίκτυο), εφόσον συμμετέχει, μολύνεται από την αίρεση. Αλλά ένας που πραγματικά αγνοεί;;; Γι αυτό το λόγο αναμένουμε να γίνει Σύνοδος οπότε επίσημα θα καταδικαστούν οι αιρετικοί και επίσημα τα μυστήρια τους θα είναι άκυρα.

Ανώνυμος είπε...

Οι λαϊκοί Χριστιανοί κοιμόμαστε όρθιοι. Μάλλον αυτό εκμεταλλεύονται εφόσον γεγονός που δεν παίζει στα ΜΜΕ απλούστατα …δεν υφίσταται.

Όλα τα είχαμε …έχουμε και νέο εικονομάχους;
Τα ίδια λένε και για την Εικόνα Της Αναστάσεως.
Φαίνεται πως ενοχλεί πολύ Η Αγία Τριάδα και Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ! Κατεβάζουν όλες τις Εικόνες από τα δημόσια κτήρια σε λίγο θα απαιτήσουν να τις κατεβάσουμε και από τις εκκλησίες μας!


"Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία τα ομοιώματα του Πατρός και του Αγίου Πνεύματος, είναι απαγορευμένες απεικονίσεις, επειδή η Αγία Γραφή απαγορεύει σε πολλά εδάφια τις εικόνες της αόρατης Θεότητας. Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία η ενσάρκωση του Λόγου δίνει τη δυνατότητα απεικόνισης μόνο του Υιού, και μόνο κατά την ανθρώπινη φύση του…"

http://users.sch.gr/aiasgr/Agia_Triada/Theologia/H_Theologia_twn_eikonwn_ths_Agias_Triadas.htm


"ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΝΕΟΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΝΑΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ , ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΙΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΙΝ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ !! ΚΑΙΤΟΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΝ !!

πᾶσιν τοῖς Αἱρετικοῖς ἀνάθεμα γ΄ Αγία Ζ΄ οικουμενική σύνοδος . " Ἡ στάση, πού τηροῦσαν οἱ τοπικές Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες καί Ἐνορίες διαχρονικά, ὅταν κηρυσσόταν αἵρεση, ἦταν νά ἀναθεματίζουν συνεχῶς τήν αἵρεση καί τούς αἱρετικούς. Αὐτό συνέβαινε σχεδόν καθημερινά, κατά τίς ἀδιάψευστες ἱστορικές πηγές, τήν περίοδο τῆς Εἰκονομαχίας. Ἅπαντες οὔν οἱ νεωτερίζοντες ἤ αἰρέσει ἤ σχίσματι, ἑκουσίως ἐνεδύθησαν κατάραν ὡς ἰμάτιον, κἄν τε Πάπαι, κἄν τε Πατριάρχαι, κἄν τε κληρικοί, κἄν τε λαϊκοί κἄν ἄγγελος ἐξ οὐρανού, ἀνάθεμα."

https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2017/07/blog-post_30.html



Ανώνυμος είπε...

Προς παιδαγωγο :

Ας υποθέσουμε ότι γίνεται η πολυαναμενομενη ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΎΝΟΔΟΣ που θα καταδικασει τους αιρετικους ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. Στο ναό όμως του παραδειγματος σας το ποιμνιο συνεχίζει να μην έχει ενημέρωση και αγνοεί και την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ.

Τα μυστήρια τότε του αιρετικου θα εξακολουθούν να σώζουν;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όταν γίνεται μια ΟΡΘΟΔΟΞΗ σύνοδος, συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι επίσκοποι, μοναχοί κλπ.
Οι οποίοι οφείλουν ακολούθως να ενημερώσουν τον πιστό λαό για τις αποφάσεις.

Εφόσον αναθεματίζονται ΔΕΝ έχουν στο εξής έγκυρα μυστήρια. Ότι κι αν πιστεύει κάποιος πιστός.

Βέβαια η Ιεραρχία έβγαλε πρόσφατα ένα φυλλάδιο "Προς το Λαό", που μοιράστηκε -με ελάχιστες εξαιρέσεις- παντού. Άρα θεωρητικά λίγο πολύ όλοι ξέρουν -παραπληροφορήθηκαν- για να ακριβολογούμε με την προπαγάνδα των οικουμενιστών.

Ανώνυμος είπε...

ειναι το μονο προπυργιο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στο αγιον ορος που δεν υποκυπτουνε στην παναιρεση του οικουμενισμου ολλα τα αλλα μοναστηρια μνημονευουνε κανονικα ειμαστε μαζι τους θα τους υπερασπιζουμε και η αληθεια θα λαμψει θα καταισχυνθουνε οι αιρετικοι αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Σύνοδος που να καταδικάσει αυτά που πήγαν και ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ το καλοκαίρι του 2016 στο Κολυμπάρι της Κρήρης δεν έγινε,ΟΜΩΣ δεν μιλάμε για ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ αιρέσεις,αλλά για ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ αιρέσεις.(βλέπε ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ)

Ποιός μπορεί λοιπόν να μας βεβαιώσει ότι εξακολουθουθούν να έχουν μυστήρια στην ΕΠΙΣΗΜΩΣ πλέον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ κρατική εκκλησία της Ελλάδος????

Υπάρχει κάποιος ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ τους, που να τόλμησε να αρνηθεί ΓΡΑΠΤΩΣ και ΕΠΙΣΗΜΩΣ τα πεπραγμένα στο Κολυμπάρι της Κρήτης???

Ανώνυμος είπε...

Είναι άλλο να κάνουμε κατά παράβαση όλης της Εκκλησιαστικής τάξης, “οικονομία” για χάρη κάποιων αδελφών μας στους κακόπιστους, αιρετικούς, σφετεριστές των Επισκόπων θρονων που βλασφημούν τον Χριστό και άλλο να οικονομεί η Αυτοαγάπη Κύριος Ιησούς Χριστός κατά το, "το Πνεύμα όπου θέλει πνεί”, όλες τις καλοπροαιρετες ψυχές που μόνο αυτός γνωρίζει ποιοι είναι και που βρίσκονται.

Ανώνυμος είπε...

Οι Σύνοδοι συνέρχονταν καταδίκαζαν την αίρεση κι αποφάσιζαν αν θα γίνονταν κάποιες οικονομίες για πολύ συγκεκριμένους λόγους που διευκόλυναν την προσέλευση η επιστροφή των ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΩΝ αιρετικών στην Εκκλησία. Οπότε αυτό που λέτε για κατ' οικονομίαν έγκυρα προ συνοδικής καταδίκης δεν ισχύει.
Δεύτερον, οι οικουμενισμός είναι ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ αιρεση.
Τρίτον, ακόμα κι αν αγνοήσουμε όλα τα άνωθεν τι ακριβώς σας βεβαιώνει ότι ενδεχομένως έχουν Χάρη; Το παράδειγμα με τους αδαείς γέρους είναι απλοϊκό και καθόλου ρεαλιστικό. Το πώς θα ενεργήσει ο Θεός σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ούτε το γνωρίζουμε, ούτε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.
Τέταρτον αυτό που κάποιοι επιμένουν να διαδίδουν ότι οι αιρετικοι οικουμενιστες έχουν Χάρη έστω και κατά οικονομίαν πέραν του ότι δεν στηρίζεται πουθενά, είναι κι άκρως επικίνδυνο.
Θα σας δώσω το προσωπικό μου παράδειγμα και δεν είμαι η μοναδική. Ήξερα τι είναι ο οικουμενισμός αλλά αποτειχιστηκα μόλις έμαθα τι λένε οι Σύνοδοι, οι Πατέρες κι οι Άγιοι μεμονωμένα. Ποτέ δεν φοβήθηκα ότι θα μολυνθεί η πίστη μου από κοινωνία μαζί τους (τόσο μου κόβει). Αποτειχιστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι δεν έχουν Χάρη, Άγιο Πνεύμα κι άρα Μυστήρια. Αν πίστευα ότι έχουν Μυστήρια έστω και κατά οικονομία θα αντιδρούσα μόνο στα λόγια κι ακόμα θα ήμουν εκεί. Και μην νομίζετε ότι είμαι μόνο εγώ. Σταματήστε λοιπόν ανευθυνως να διαδίδετε ότι έχουν Χάρη (δεν απευθύνομαι μόνο στον παιδαγωγό).
Επιπλέον δεν έχουν Αποστολική Διαδοχή, έπαυσε από την στιγμή που το δόγμα τους στρεβλωσε. Η ιερωσύνη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Αποστολική διαδοχή. Ανοίξτε οποιαδήποτε Δογματική να τα δείτε. Συγκεκριμένα εγώ τα είδα στου Ρωμανίδη, τόμος Α.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε τίποτε από τους οικουμενιστές, είμαστε πλήρως αποκομμένοι από τους αιρετικούς κι αν ποτέ γίνει Ορθόδοξη Σύνοδος κι αποφασίσει οικονομίες θα τις δεχθούμε, δεν παριστάνουμε τους συνοδικοτερους των Συνόδων.
Κάθε κουβέντα που αποδέχεται ότι οι αιρετικοί έχουν Χάρη έστω και κατά Οικονομία την ώρα που η αίρεση λυσσομαναει και καταποντίζει ψυχές είναι εκ του πονηρού, είτε προέρχεται από λαϊκούς κι ιδιαιτέρως αν προέρχεται από ιερείς και μοναχούς!

SCRIPTA MANENT είπε...


H Ληστρική του Κολυμπαρίου, κυριολεκτικά κατέλυσε «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ» καὶ «ἐπ᾽ ἐκκλησίας», την μοναδικότητα της Ορθοδοξίας, αναγνωρίζοντας τις αρχαίες κατεγωσμένες αιρέσεις ως εκκλησίες, και αναγνωρίζοντας τα μυστήριά τους, Βάπτισμα, μικτούς γάμους κλπ
Η Πανορθόδοξη της Κρήτης αφού αποδέχθηκε σωτηριολογικά τους αιρετικούς στο τέλος θεσμοθέτησε και την δαιμονολατρία του ΠΣΕ … ως σωτηριολογικό οργανισμό στην εκκλησία. Αυτό πως λεγεται αν οχι βλασφημία του αγιου πνεύματος;;
Οταν αναγνωρίζεις βαπτισμα στους προαιώνιους καταδθκασμένους αιρετικούς τοτε αυτο πως λεγεται αν οχι αίρεση;

Η διοικουσα εκκλησία συνειδητά πλεον δεχεται, παντρευει, κοινωναει τους Αβάπτιστους καθολικούς αγγλικανους κλπ
ενω συγχρόνως είναι αιρετικοί στην πιστι γιατι δεν άλλαξαν σε τιποτα τα πιστευω τους και μαλιστα με εντολή Πανορθοδοξης Συνόδου… αυτή λοιπον η εκκλησια πως λέγεται;
Σημειωτέον, οι αποφάσεις των οικουμενικών συνόδων γραφουν: οποιος δεν υπακούσει στις αποφάσεις μας, να ειναι ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

ΚΙ αν δεν γινει ποτέ η επομενη ορθοδοξη οικουμενική [ που δεν θα γινει ] τότε θα εχουν εγκυρα μυστηρια οι αιρετικοί και οι βλασφημοι επειδη δεν υπαρχουν σε παγκόσμιο επιπεδο επισκοποι να τους αναθεματίσουν;;

Δια ταυτα
Εαν οι οικουμενιστες εχουν στο κεφάλι τους τα αναθέματα των οικουμενικών συνόδων, για τις ήδη γνωστές αιρεσεις, οπότε τι μας ενδιαφέρει το περαιτέρω Ανάθεμα της επόμενης συνόδου;;
Αυτά που ηδη υπάρχουν δεν φθάνουν;;
Τι δεν γνωρίζει η Εκκλησία από τα ανωτέρω και θα πρέπει να μας γνωστοποιήσει και επικυρώσει η επόμενη Πανορθόδοξη; Από πότε αυτός που ακυρώνει όλο το Ευαγγέλιο αναγνωριζοντας σωτηρια σε αβαπτιστους αλλοθρησκους και δαιμονολατρες δεν είναι apriori καθηρημένος και αναθεματισμένος;
Από πότε το αγιο Πνεύμα συλλειτουργεί με τους μεγαλύτερους βλάσφημους όλων των εποχών;

Σήμερα ΔΕΝ υπάρχει η δικαιολογια του δεν ηξερα
Και στο τέλος τέλος, που το γραφει ότι εχεις δικαίωμα να μην γνωρίζεις;;;;;
Οσο για τους κληρικούς ούτε συζήτηση
Ο Χρυσόστομος λέγει: αν δεν ήξερες να μην γινόσουν Ιερέας

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρωτάτε πού είναι η σύνοδος των ΓΟΧ;

Οι ΓΟΧ έχουν πολλές συνόδους και πολλούς αρχιεπισκόπους στην Ελλάδα!

Μήπως πρέπει να ρωτάτε καλύτερα πού είναι η σύνοδος του Καλλίνικου,η μία από τις πολλές;

Orthodox True είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Cave Dweller είπε...

Περί καταδίκης οικουμενισμού και οικουμενιστών :

Άγιος Λούκας ο Ιατρός :

" Θα μου πείτε πως σήμερα έχουμε πολλές καινούριες αιρέσεις και σχίσματα. Ναι, έχετε δίκαιο. Αλλά πρέπει να ξέρουμε πως οι καινούριες αυτές αιρέσεις δεν λένε τίποτα καινούριο αλλά επαναλαμβάνουν αυτά που έχουν ήδη πει οι παλαιοί αιρετικοί. Και όλες αυτές οι αιρέσεις αναθεματίστηκαν από τη Ζ οικουμενική Σύνοδο."

Πηγή : Άγιος Λούκας, Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας - Τόμος Α

Εκδόσεις : Ορθόδοξος Κυψέλη

Ανώνυμος είπε...

Αν τα Μυστήρια των Οικουμενιστών έχουν Άγιο Πνεύμα τότε γιατί να αποτειχιστούν οι Ορθόδοξοι.Δηλαδή το Άγιο Πνεύμα κοινωνεί με τους Οικουμενιστές;;Μυστήριο!Μόνο στους κληρικούς που καταδικάζουν την ψευτοσύνοδο της Κρήτης κοινωννεί το Άγιο Πνεύμα.Τέλος η οικονομία μετά την ψευτοσυνοδο του Βαρθολομαίου.Ούτε γάμο ούτε βάπτιση στους Κολυμπαριστές!

yannop είπε...

https://youtu.be/8OyLqEsK0o4?t=23m25s γιατι μιλαει ετσι για τον αγιο Παϊσιο και τον αγιο Πορφυριο και οτι στην εκκλησια δεν ειναι παρων ο Θεος; Ειναι παπας στ αληθεια η κατι αλλο παιζεται; (λεπτο 22.20 και μετα)

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς είναι οπως τα λεει ο 8.42
Ειναι ΟΜΑΔΑ πια αιρετικων, με επισημη βουλα ψευτοσυνοδου και Δ."Ι".Σ. της κρατουσας, δεν ειμαστε προ δεκαετιων οπου ο μεμονωμενος (ή τουλάχιστον όχι συνολο)αιρετιζων Ιερωμενος μπορούσε να μεταδιδει Μυστηρια μεχρι να καθαιρεθει απο Συνοδο.
Δεν χρειαζεται Συνοδος για να ορισει τα περι Μυστηριων, καθως οι αιρετικοι δεν εχουν Μυστηρια, συμφωνα με τους Ιερους Κανονες. Το αν θελει ο Κυριος να υπερβει για καποιες εξαιρεσεις τους Ιερους Κανονες, αυτο ειναι δικο Του θέμα, αλλα εμεις παμε by the book. Η τυχόν Συνοδος, αν γινει, θα οριοθετησει τυχον οικονομιες σε ΚΑΠΟΙΑ απ τα Μυστηρια, εφοσον υπαρχει ο Ορθοδοξος τυπος και θα ακολουθησει το Μυρωμα, καθως απουσιασε η αγιαστικη Χαρις του Μυστηριου
Τα περι μολυνσεως σε κοινωνια με αιρετικους ισχυαν τις προηγουμενες δεκαετιες..πληροφορηση υπαρχει απλετη τοσες δεκαετιες για οσους θελουν και δεν προσπερνανε, δεν εχουν αλλες προτεραιοτητες...οι αντιδρωντες εγραφαν συνεχεια κειμενα, παρουσιαζαν ντοκουμεντα ακομα και με φωτο και δεν σταματησαν να μιλουν

Όσο για τη Συνοδο ΓΟΧ, αν θελει μετα απο τοσους αγωνες των Πατέρων μας να μεταμορφωθει στη κρατουσα, συστημικη του πατρωου και της Ν.Τ.Π. τοτε να ειναι σιγουροι ότι αυτο θα το αναδειξουμε πληρως

Σταύρος

Orthodox True είπε...

​Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και εν Χριστώ αδελφοί,

διακηρύσσουμε όλοι, ότι απαιτείται η διενέργεια Συνόδου για να καταλογίσει τα επιτίμια στους Οικουμενιστές, και επίσημα να διακηρύξει την αλήθεια από την πλάνη. Λαμβανομένου υπόψην λοιπόν,
(α) Η νέα τάξη πραγμάτων που κυριαρχεί στον κόσμο άλλαξε τον τρόπο δράσης, δηλαδή ο διάβολος, και όλοι γνωρίζουν ότι τέτοια σύνοδος αποδυναμώνει το οικουμενιστικό έργο, άρα είναι επιβολή τους να μην επιτρέψουν να λάβει χώρα. Και η Αγία Εκκλησία όμως ως ελεύθερη έχει τους τρόπους της να ενεργήσει και να αποδίδει την Αλήθεια.
(β) την οπτασία του Αγίου Παχωμίου για την κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιαστικών στα έσχατα χρόνια, που θα είναι απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι, από τους ισχυρούς οργανωμένους σε Συνόδους Εκκλησιαστικούς, οι οποίοι θα απασχολούνται με περιουσίες, χρήματα και κτήματα, ((όπως σήμερα οι ΓΟΧ υπο τον Κο Καλλίνικο, που οργανώθηκαν στην ίδρυση θρησκευτικών νομικών προσώπων και εντάχτηκαν στο τμήμα των ετεροδόξων και ετεροθρήσκων του Υπουργείου παιδείας, μεταξύ των άλλων λόγων και οι οικονομικοί)),
και (γ) το ότι τις Συνόδους τις συγκάλεσαν Φιλόχριστοι Αυτοκράτορες, για την διερεύνηση της αλήθειας και την παύση των ταραχών στην Εκκλησία, που σημαίνει ότι σήμερα δεν υφίστανται τέτοιοι, άρα αδυναμία εκ των πραγμάτων της σύγκλισης Συνόδου, αναλογίζομαι ότι μήπως τελικά η Αγία Σύνοδος που καταδικάζει τους Οικουμενιστές έχει επιτρέψει ο Θεός να λάβει Χώρα, με ένα διαφορετικό τρόπο και όχι με τους συνηθισμένους όπως έχουμε συναντήσει στην ιστορία;
Πιο συγκεκριμένα, αναλύω, ότι τα απαραίτητα τα απαραίτητα στοιχεία μίας Συνόδου είναι. ΔΙΑΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ, ΠΟΡΙΣΜΑ-ΚΑΘΟΛΙΚΉ ΑΠΟΔΟΧΗ.
.
Σε συνέχεια...

Orthodox True είπε...

...
ΠΡΑΚΤΙΚΑ-ΔΙΑΛΟΓΟΙ: ὀλα όσα γράφτηκαν, δημοσιεύτηκαν, ειπώθηκαν σε ημερίδες, σε κηρύγματα, σε διαλόγους στις ιστοσελίδες στα blogs, παντού σε δημοσια θέση, από Αγίους της Εκκλησίας, από Ακαδημαϊκούς, από Καθηγητές, από Εκκλησιαστικούς, από τον ευσεβή λαό, για οποία οποιος ενδιαφέρεται εχει εύκολα και γρηγορα την πρόσβαση, και τα οποία όλα παραμένουν ισχυρά και ακατάριπτα.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ : H Καταδίκη του Οικουμενισμού ξεκινησε από την καταδίκη της ημερολογιακής καινοτομίας υπο των τριών Πανορθοδόξων Συνόδων. Συνεχίστηκε από τις αποτειχήσεις, και από την καταδίκη του απλού λαού, που αντεδρασε και αντιδράει μεχρι σημερα, κατά χιλιάδες στον κοσμο, και όταν ακόμη βγηκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την "Αλά Φράγκα προδοσία".

ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ: Πολλές είναι οι Θεοσημείες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια ως φανέρωση της Βούλησης του Θεού, με τρανταχτότερη εκείνη της εμφανίσεως του Τιμίου Σταυρού πάνω από τον Υμηττό της εορτής της Υψώσεως με το Πάτριο Εορτολόγιο. Ηταν και είναι επισφράγιση της εύνοιας του Αγίου Τριαδικού Θεού, όπως πάλαι ποτέ η Αγία Ευφημία η μεγαλομάρτυς, με θαυμαστό τον τρόπο επικύρωσε τα πρακτικά της Αγίας 4ης Οικουμενικής Συνόδου!

ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ : Ο Πειραιώς Κος Σεραφείμ της Κρατούσας Εκκλησίας την Κυριακή Ορθοδοξίας του 2014 εξαπολύει ανάθεματα κατά των Οικουμενιστών. Ουδείς τα αναίρεσε, μόνο ένας "Θεολόγος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ο οποίος δημόσια τοποθετήθηκε και είπε ότι τα αναθέματα αφορούν τους πρωτεργάτες της Οικουμενικής κίνησης δηλαδή του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και των λοιπών Συνοδικών. Ουδείς απάντησε επ΄ αυτού, ουδείς αναίρεσε, και η αποδοχή ήταν δια της σιωπής. Πέρασε στην ιστορία ως η καταδίκη του Οικουμενισμού από το ίδιο της το σώμα, και εάν κάποιος υποστηρίζει ότι είναι άκυρα, θα πρέπει να αιτιολογήσει με επιχειρηματολογία την ακυρότητα στις αυτοκατάρες που έριξαν στους εαυτούς τους και στα παιδιά τους, ισχυρά στους αιώνες οι Εβραίοι, για το αίμα και το θάνατο πάνω στο Σταυρό του Δεσπότη μας Ιησού Χριστού.

ΠΟΡΙΣΜΑ -ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ : Όλοι, ο απλός λαός, επιφανείς και Εκκλησιαστικοί ανά τον κόσμο, έχουν καταλήξει, εχουν αποφανθεί, και κατονομάζουν την αίρεση του Οικουμενισμού και τους πρωτεργάτες αυτής, αιρετικούς οικουμενιστές.
Ουδείς, έχουν αρνηθεί τοιούτο πόρισμα εκ της καρδιάς του πληρώματος και της Αγιας Εκκλησίας, ούτε και οι της Οικουμενιστικής Εκκλησίας.
Άρα τελεία, αναντίρρητη, αποδοχή από όλους!
.
Σε συνέχεια....

Orthodox True είπε...

...
Επιπλέον των παραπάνω παραθέτω μερικές σκέψεις.

Όσοι υποστηρίζουν την διενέργεια της μιάς Συνόδου ως υποχρεωτική αντιμετώπιση της Εκκλησίας του Βαρθολομαίου που ​θα καταλογίσει επιτίμια και τον τελικο αφορισμό εκ της ορατής Εκκλησίας, ειναι σαν να κηρυτουν σκλαβωμένη Εκκλησία στα χέρια των μασόνων. Ομολογούν ότι η Εκκλησία των μυστηριων του νέου ειναι εγκλωβισμένη υπο τη μπότα των Οικουμενιστών, εφόσον ουδείς αναλαμβάνει να κάνει τη Συνοδο και να καθαρίσει την Εκκλησία απο τους αιρετικούς. Ω της βλασφημίας! Η Εκκλησία σκλαβωμένη, εγκλωβισμένη, υποταγμένη, στις διαθέσεις των μασόνων.

Ο Πατήρ Θεοδώρητος στο αντίδοτο γράφει: ""Το υποχρεωτικό του 15ου κανόνος εφόσον κρίνει άξιους τιμής τους πρό συνοδικής διαγνώμης, ταυτόχρονα επιφορτίζει μέ ατιμία και όνειδος τούς μη ανακόπτοντας, και αναμένοντας τη Συνοδική διαγνώμη, εάν οι πρώτοι χωρίζονται από λύκου και ψευδεπισκόπου, οι δεύτεροι συντάσσονται μετά αιρετικού ψευδεπισκόπου.
Επιπλέον υποστηρίζει ότι η διακοπή μνημοσύνου είναι αυτόματα έμμεση αποκήρυξη, όμως υπεραμύνεται ότι η φυγή του λαού και η απομάκρυνση εκ τών τοιούτων ψευδοποιμένων, τη ουσία είναι η αποκήρυξη της αληθούς Εκκλησίας κατά του ψεύδους μέλους της, κατά ποιμένος, ή ακόμη Συνόδου ολόκληρου....""!!!

Θα συμφωνούσα λοιπόν, χωρίς να θεωρείται υπερβολή, ότι Αγία Σύνοδος έχει σχηματιστεί και έχει καταδικάσει τον Οικουμενισμό, με ένα διαφορετικό τρόπο, και όποιος διαφωνεί ας αιτιολογήσει τους λόγους της διαφωνίας.
..
.

Ἁγιορείτης είπε...

SCRIPTA MANENT:Τι δουλειά εχει το εσφιγμένου να εχει κοινο ποτηριο με την εκκλησια γοχ η οποια εχει 100% αντιθετη πίστι;;;

Ἕνα σχόλιο μὲ ἀγάπη καὶ ταπείνωση: Δὲν οἰκοδομοῦμε πατέρες καὶ ἀδελφοὶ μὲ ἄστοχες ὑπερβολὲς καὶ λάθος "ἀγῶνες", κατὰ τὴν γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ yannop 3 - 36, αυτός που ομιλεί για τους Αγίους Πορφύριο και Παίσιο με τα λόγια "ψέμα, απάτη, διαφθορά και πλουτισμός" είναι ο κ. Μεθόδιος, ηγούμενος των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου, και καταδικασμένος πρωτοδίκως με 20 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε ρίψη βομβών Μολότωφ μέσα στο Αγιον Ορος.

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΜΕΛΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ :ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΛΙΠΩΝ Κ.Κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ .

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πρωτάρηδες στα ιστολόγια δεν είμαστε,
μόλις διαβάσαμε το σχόλιο με την "απορία" του "yannop" αντιληφθήκαμε αμέσως την προβοκάτσια.

Με ένα κλικ είδαμε ότι το προφίλ του είχε δημιουργηθεί τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2017 (!!!) και είχε μόλις 1 ΠΡΟΒΟΛΗ (την δική μας!!!).

Συνεπώς ήταν ένα προφίλ που έκανε μόνον για να γράψει σχόλιο στο ιστολόγιο μας.

Εδώ και καιρό μιλάμε για "επαγγελματίες" (κυριολεκτικά), που χαρτζιλικώνονται από δεσποτάδες.
Η απόδειξη είναι ο τάχα "ανώνυμος" που του απαντάει στις 10:10 μμ!
Ο μοναδικός που ασχολήθηκε με το σχόλιο-μπαρούφα του "yannop" και που φυσικά επαναλαμβάνει την προπαγάνδα του Βαρθολομαίου.

Δύσκολα βγαίνουν χρήματα στην εποχή που ζούμε. Η εκπόρνευση ήταν πάντα μια διέξοδος. Με τόσα μαύρα χρήματα στα δεσποτικά μέγαρα, χαιρόμαστε που δίνουμε την ευκαιρία σε αρσενικές "πόρνες" να βγάλουν μεροκάματο γράφοντας (και) σχόλια.

Κάποτε τουλάχιστον οι προδότες της πίστης έβαζαν υψηλό αντίτιμο. Και είχαν κάποια συναίσθηση του λάθους τους. Ο Ιούδας κρεμάστηκε. Είχαν τουλάχιστον τύψεις για την κατάντια τους. Οι σημερινοί είναι από κάθε άποψη αξιολύπητοι ...

SCRIPTA MANENT είπε...

Αγιορείτης 9.18

Καμία αστοχία και καμία υπερβολή

1.Το εσφιγμένου ΔΕΝ δινει ουτε αντίδωρο στους νεοημ/τες προσκυνητές, ενω οι ΓΟΧ τους κοινωνούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία
2.Το εσφιγμένου Βαπτίζει τους νεοημ./τες, ενω οι ΓΟΧ τους δέχονται με τα ποδόλουτρα και μάλιστα χωρίς να τους μυρώσουν
[2-3 οι εξαιρέσεις ]
3.Το εσφιγμένου εχει αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή την κάρτα πολίτη, ενω για τους ΓΟΧ δεν υπάρχει κανένα θέμα.
4.Το εσφιγμένου ΔΕΝ δινει ευλογία να υπογράψουν οι πιστοί το θρησκευτικό νομοσχέδιο, ενω για τους ΓΟΧ οποιος αντιδρά είναι εχθρός της εκκλησίας.

Εαν οι παραπάνω διαφορές δεν ορίζουν την διαφορετική πίστι, τότε ας μας εξηγήσει κάποιος να το καταλάβουμε κι εμείς

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ρε παιδιά οικονομία σε Αιρετικούς; Κι'από πότε; Εσείς δεν λέτε πως Οικονομία δεν γίνεται σε θέματα πίστεως;Είναι δυνατόν να καταδικάζουμε τους Αιρετικούς Οικουμενιστές για την βρομερή διδασκαλία τους και συγχρόνως να κάνουμε οικονομία στα μυστήρια τους...;

Ἁγιορείτης είπε...

Συνειδητοποιεῖς ἀγαπητὲ τί ἐστὶν τὸ «100% ἀντίθετη πίστη»; Οὔτε οἱ αἱρετικοὶ οὔτε οἱ ἀλλόθρησκοι δὲ εἶναι τοιοῦτοι. 100% εἶναι πχ γιὰ μᾶς ἡ μοιχεία εἶναι ἁμαρτία, γιὰ τοὺς ἄλλους ἐντολή, ἐμεῖς πιστεύουμε ἕνα Θεό, οἱ ἄλλοι πολλούς, τὰ ὁποῖα δὲ ἰσχύουν οὔτε στοὺς μουσουλμάνους καὶ σὺ τὰ λὲς γιὰ τοὺς κοινωνικοὺς μὲ κοινὸ ποίμνιο. Σὲ παρακαλῶ, θὰ δώσουμε λόγο γιὰ αὐτὰ ποῦ δημόσια γράφουμε, καὶ πιθανὸν πολλοὶ θὰ παρερμηνεύσουν.
Γιὰ τὰ ὑπόλοιπες διαφορὲς (μὲ ὑπερβολές), ὅπως εἶπα καὶ στὸ προηγούμενο σχόλιο, δὲ οἰκοδομοῦν. Οὔτε ὁ τρόπος, οὔτε τὰ μέσα. Πάντα κατὰ τὴν ταπεινὴ γνώμη μου. Συγχώρεσέ με.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω τίποτα το περίεργο κ. Παιδαγωγέ. Εσένα σου φαίνεται περίεργο που οι Οικουμενιστές (μασόνοι) θέλουν να βάλουν φυλακή τον ηγούμενο της Εσφιγμένου, που αμφισβητεί τον μασονο-Αρχοντώνη; Δεν το γνωρίζεις ότι η μασονία ελέγχει την Δικαιοσύνη;

Ανώνυμος είπε...

Αγιορείτης
Ο scripta manent εγραψε τι εννοεί με το 100% αντιθετη πιστι

Θα συμφωνήσω για το ότι θα δώσουμε λόγο στον Θεό.
Για όλα τα παραπάνω που διάβασες αλλά και για τα κατωτέρω ο Μεθόδιος θα δώσει ΦΡΙΚΤΟ ΛΟΓΟ στον Θεό
γιατί ΣΙΩΠΗΣΕ και συγκάλυψε

Μαθε κι αυτά συν τοις άλλοις:

1.Μνημονεύεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος
Ο Ειρηναίος δεν δικάσθηκε για θέματα πίστεως .
Ουδέποτε αποκήρυξε την αιρετική εκκλησία που υπηρέτησε, αντιθέτως παρακαλάει να πάρει πίσω τον θρόνο του στην κανονική εκκλησία….
Αυτό το μνημόσυνο καθιστά τους ΓΟΧ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

Δες και την αποδειξη από την σελίδα των ΓΟΧ επίσημα:

Η Απόφαση που πάρθηκε στην Οδησσό στις 17/30 – 6 – 2015

« Ἀμφότερες οἱ Πλευρὲς διεπίστωσαν, ὅτι τὸ ὄνομα τοῦ πατριάρχου Ἱεροσολύμων Εἰρηναίου μνημονευόταν ἀπὸ τὴν ΡΟΕΔ μόνον στοὺς Ἁγίους Τόπους… Οἱ δὲ Ἀρχιερεῖς τῆς ΡΟΕΔ ἀναμένουν ἀπὸ τὸν πατριάρχη Ἱεροσολύμων Εἰρηναῖο μία σαφῆ Ἀντι-οικουμενιστικὴ δήλωση/ τοποθέτηση, ὥστε βάσει αὐτῆς νὰ ἀποφασισθῆ ἡ ὅποια διαμνημόνευσις αὐτοῦ, ἢ μή, στὸ μέλλον »

Οἱ Ἀρχιερεῖς τῆς ΡΟΕΔ

Ἡ Ἀντιπροσωπεία
τῆς Ἐκκλησίας ΓΟΧ Ἑλλάδος


2. Οι ΓΟΧ εβγαλαν εγκύκλιο ότι μυρώνουν άπαξ στο μέτωπο, βλασφημώντας την αποφαση της Β οικουμενικής που οριζει μυρωμα σε όλο το σώμα [ βλεπε Δογματική και ευχολόγιο ]

3. Αγιοσύνη στους Σεργιανιστές Σεραφείμ Σόμπολιεφ και Λουκά Ιατρού. Επισης εχουν οικουμενιστική διδασκαλία ότι μπορεις να αγιάσεις στην αιρεση, εξ ου και οι αγιοποιησεις των δυο Σεργιανιστών.
Ο Λουκας αντάλλαξε τον αγωνα και την εξορία με τον αρχιεπισκοπικόν θωκο το 1942 ενώ τον τιμησε ο ιδιος ο Στάλιν.
Ο δε Σόμπολιεφ αποστάτησε από την μαρτυρική εκκλησία της Ρωσικής διασποράς, και προσχώρησε στην κομμουνιστική εκκλησία του Στάλιν που εκτέλεσε 50 εκατομμυρια χριστιανούς. Αυτους τους Προδοτες αγιοποιησαν οι ΓΟΧ Εχουν γεμισει οι ενοριες και τα μοναστηρια τους με αγιογραφίες των δυο Σεργιανιστων

4.Ενωτικό κείμενο ΓΟΧ του 2014.
«Εἰδικώτερον περὶ τῶν Μυστηρίων τῶν τελουμένων εἰς τὰς λεγομένας ἐπισήμους οδόξους Ἐκκλησίας, ἡ Γνησία Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δὲν διαβεβαιοῖ περὶ τοῦ κύρους αὐτῶν, οὔτε καὶ περὶ τῆς σωτηριολογικῆς ἀποτελεσματικότητος τούτων, ἰδίως εἰς ὅσους κοινωνοῦν «ἐν γνώσει» μετὰ τοῦ συγκρητιστικοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ὡς καὶ τοῦ Σεργιανισμοῦ…»
[ αλλα τους αγίασαν τους δυο Σεργιανιστές...κοιμηθείτε με τα τσαρούχια ]

Είναι η πρακτική και τελεία εφαρμογή της εκκλησιολογίας «ἥξεις, ἀφήξεις….»
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι θέλεις, ανάλογα με την διάθεση εκάστου. Από την μία γράφουν για παναίρεση και επικαλούνται τα αναθέματα των 1983 της ΡΟΕΔ και 1998 των ΓΟΧ, και από την άλλη ΔΕΝ μας βεβαιώνουν, εάν οι παναιρετικοί και αναθεματισμένοι έχουν σωτηριολογικά μυστήρια, δειχνοντας φανερά και δικολαβίστικα οτι έχουν.
Δηλαδή οι ίδιοι οι ΓΟΧ ακυρωσαν τις εγκυκλιους των ΓΟΧ του 1935 - 1950 - 1974 -1998 - 2002 που γραφουν το ακριβώς αντιθετο, και μαλιστα τις εχουν αναρτημενες και στην σελιδα ΓΟΧ

Ετσι λοιπον ειναι ευχαριστημενοι ολοι οι πελάτες


Ανώνυμος είπε...

Το εκκλησία πονηρευομένων σας λέει τίποτα;

ΧΡΙΣΤΟΣ οταν θα μιλάτε για την πίστι, το ναι να είναι ναι και το όχι να είναι όχι.
Οι ΓΟΧ με ολα τα παραπάνω το έκαναν: ΙΣΩΣ
μόνο που το ΙΣΩΣ εδιωξε την χάρη του βαπτίσματος απο τον υποτακτικό του Μ. Παισίου

Εγαψαν πολλοί σε σχόλια, ο κόσμος ηλικία εχει και ας αποφασίσει που είναι το ψέμα και που η αληθεια
Απο εμας χαίρετε

The Cave Dweller είπε...


Προς παιδαγωγό :

Αν θυμάμαι καλά ως ιστολόγιο είχατε αποφασίσει να σταματήσουν οι αντεγλήσεις μεταξύ ΓΟΧ και αντι-ΓΟΧ.

Κάτι που δεν τηρείται σε αυτή την ανάρτηση. Αν άλλαξε η πολιτική του ιστολογίου σας, παρακαλώ να μας ενημερώσετε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κρίναμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε την παρούσα ανάρτηση.

Δυστυχώς κ πάλι τα σχόλια ξέφυγαν.
Δεν θα το επαναλάβουμε και ζητούμε συγνώμη.

Unknown είπε...

Αγαπητοί αδελφοί ΓΟΧ διακόψτε τα μνημόσυνα αν θέλετε των επισκόπων σας αγαπητοί αδελφοί του νέου αν θέλετε κι εσείς .ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ ΑΔΕΡΦΙΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω ότι υπάρχει μια μονή στο Άγιο Όρος, που εδώ και πολλά χρόνια δεν μνημονεύει τους Οικουμενιστές, η μονή Εσφιγμένου.

Και τώρα έρχεστε εσείς κ. Παιδαγωγέ και μας λέτε ότι δεν θα ξαναγράψετε για τη μονή αυτή. Τελικά με ποιούς είστε;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν δεν διαβάζετε τακτικά το ιστολόγιο μας, μην βιάζεστε να μας κατηγορήσετε.

Συχνά αναρτήσεις άσχετες με το θέμα του ημερολογίου (παλαιού/νέου), με αφορμή κάποιο σχόλιο ανωνύμου, μετατρεπόταν σε "αρένα".
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό γινόταν εσκεμμένα, από προβοκάτορες πάντως σε καμία περίπτωση δεν βοηθούσε να περιοριστεί η απόσταση μεταξύ των παλαιοημερολογιτών (που υπέστησαν αντίστοιχες διώξεις πριν 100 περίπου χρόνια) και αποτειχισμένων (πιστών του νέου ημερολογίου που διέκοψαν την μνημόνευση πατριάρχη/επισκόπων λόγω οικουμενισμού).

Γι αυτό το λόγο πήραμε την απόφαση να μην επιτρέπουμε σχόλια που αναφέρονται στο θέμα του ημερολογίου, ΓΟΧ κλπ.

Δεν είπαμε ότι θα κλείσουμε να μάτια μας μπροστά σε νέες πιθανώς διώξεις της Εσφιγμένου. Δεν νομίζουμε να δώσαμε ποτέ τέτοια εντύπωση αδιαφορίας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο κ.Βαρβερής είχε δίκιο.

Επανορθώνοντας, Δίνουμε 48 ώρες περιθώριο όσοι έγραψαν σχόλια και αναφέρονται στο θέμα του ημερολογίου, παρατάξεις ΓΟΧ ή στα "άκυρα" ή όχι"μυστήρια, να τα ξαναγράψουν ΧΩΡΙΣ αυτές τις αναφορές.

Όσα σχόλια έχουν τέτοιες αναφορές που προκαλούν σύγχυση και κυρίως που οξύνουν την "κόντρα" παλαιού ημερολογίου και αποτειχισμένων, θα διαγραφούν μετά από αυτή την προθεσμία.
Δεν έχουμε τίποτε να "χωρισουμε" με τους αδερφούς του πατρίου (είτε ανήκουν στην Εσφιγμένου είτε σε κάποια παράταξη ΓΟΧ). Όταν έρθει ο καιρός, θα βρεθεί λύση από τους κατάλληλους πατέρες.
Εχθρός είναι ο Οικουμενισμός, η αίρεση αυτή και όχι όσοι διώχθησαν ή διώκονται.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παιδαγωγέ
καταρχην οσοι γνωριζουνε το blog, ξερουνε τη στηριξη που εχεις προσφερει στην Ι.Μ.Εσφιγμενου και ξερουμε οτι αυτό θα συνεχισεις να κανεις. Οι υπολοιποι βιαζονται να πουνε διάφορα

Ως προς το θεμα που φαινεται να δημιουργηθηκε διαφωνω, καθως τουλαχιστον απο τα δημοσιευμενα σχολια που βλεπω :
1) To αρθρο ειχε εξ αρχης αποψεις για Εκκλησιολογια ΓΟΧ και Μεθοδιου, όπως και Μυστηρια νεο/των και επ΄αυτων εγιναν κοσμια-τεκμηριωμενα σχολια, αν εξαιρεσουμε ισως καποιον χαρακτηρισμο που δεν μου αρεσε, τον θεωρώ βιαστικο
2) Θεωρω χρησιμη την κουβεντα - ενημερωση τόσο για τα Μυστηρια νεο/των όσο και για Συνοδο ΓΟΧ, απ΄τη στιγμή που εκείνη δεν απανταει καν σε τοσες επισημες καταγγελιες που έχουν γινει, οποτε πρεπει να ενημερωθει ευρυτερα το Ποιμνιο. Κι ηδη έχουνε ενημερωθεί οι Ζηλωτές κι όχι μόνο η Εσφιγμένου
3) Δεν ειδα καμια κοντρα ΓΟΧ κι αποτειχισμενων, αν εξαιρεσουμε ενα σχολιο του yanop κι ενος αλλου, που πηγαν να δημιουργησουν καταστασεις κι ουδεις ασχοληθηκε. Ίσα-ίσα ο αδελφός Δημητρούκας έκανε το σχόλιο που εκανε. Υγιης στόχος ειναι η ενοτητα των πραγματικων Ορθοδοξων εν αληθεία, οπότε θα πρεπει κι οι 2 πλευρες, ΓΟΧ κι αποτειχισμενοι, να λυσουν ο καθενας τα θέματά του

Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.