" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο αρχιερατικός επίτροπος του "ευσεβούς" μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ράπτης, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ με παπικούς καρδινάλιους και με τον Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Φωτογραφίες, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.


Επισκεπτόμαστε το ιστολόγιο "Φως Φαναρίου"
και διαβάζουμε στο ρεπορτάζ για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο Φανάρι (Μάρτιος 2017):


Διαβάζουμε: 
Ἐκκλησιάσθησαν οἱ Σεβ. Μητροπολῖται Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντῖνος, Πέργης κ. Εὐάγγελος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανος, Προύσης κ. Ἐλπιδοφόρος καί Κυδωνιῶν κ. Ἀθηναγόρας, ὁ Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπος Ἀνθηδῶνος κ. Νεκτάριος, Ἐπίτροπος τοῦ Παναγίου Τάφου ἐν τῇ Πόλει, οἱ Θεοφιλ. Ἐπίσκοποι Ἀβύδου κ. Κύριλλος καί Ἁλικαρνασσοῦ κ. Ἀδριανός, οἱ Σεβ. Καρδινάλιοι κ. Angelo Bagnasco καί κ. Péter Erdö, ὁ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτης κ. Ναθαναήλ, Ἡγούμενος τῆς ἐν Ἁγίῳ Ὄρει Ἱ. Μονῆς Ἰβήρων, Ἱερομόναχοι καί Μοναχοί ἐκ τῆς Ἁγιωνύμου Μοναστικῆς Πολιτείας, Ἄρχοντες Ὀφφικιάλιοι, ὁ Ἐξοχ. κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, Ἀναπληρωτῆς Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν τῆς Ἑλλάδος, ἐκπροσωπήσας τήν Ἔντιμον Κυβέρνησιν αὐτῆς, ὁ Ἐξοχ. κ. Ἐλευθέριος Κρέτσος, Γεν. Γραμματεύς Ἐνημερώσεως καί Ἐπικοινωνίας, ἡ Ἐξοχ. κ. Στυλιανή Μπεζιρτζόγλου, Διευθύντρια τοῦ Διπλωματικοῦ Γραφείου τοῦ κ. Ἀν. Ὑπουργοῦ, οἱ Ἐξοχ. κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, Ἀνεξάρτητος Βουλευτής, Πρόεδρος τοῦ Χριστιανοδημοκρατικοῦ Κόμματος, κ. Κυριακός Λουκάκης, Πρέσβυς τῆς Ἑλλάδος ἐν Ἀγκύρᾳ, κ. Γεώργιος Φλωρεντῆς, Εἰδικός Γραμματεύς Ἐπικοινωνιακοῦ σχεδιασμοῦ Γ.Γ.Ε.Ε., καί κ. Εὐάγγελος Σέκερης, Πρέσβυς, Γεν. Πρόξενος τῆς Ἑλλάδος ἐν τῇ Πόλει, ἡ Ἐξοχ. κ. Φωτεινή Τομαῆ, Πρέσβυς, ὁ Ἐντιμ. κ. Γεώργιος Γαϊτάνης καί ἡ Εὐγεν. κ. Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενοι τῆς Ἑλλάδος, ὡς καί ὑψηλόβαθμα στελέχη τοῦ ἐνταῦθα Γεν. Προξενείου τῆς Ἑλλάδος, Καθηγηταί καί μαθηταί τῶν Ὁμογενειακῶν Σχολείων καί προσκυνηταί ἐκ Πατρῶν, Θέρμου Αἰτωλοακαρνανίας καί Ἀμαλιάδος Ἠλείας, συγγενεῖς καί φίλοι τοῦ νέου Ἀρχιερέως. (πηγή)

Τι δουλειά λέτε να είχαν οι "προσκυνητές εκ Θέρμου αιτωλοκαρνανίας";
Λέτε να πήγαν μόνοι τους;! ή με κανέναν αρχιμανδρίτη;!!! 
Και ποιος λέτε να έδωσε την άδεια στον αρχιμανδρίτη να πάει στο Φανάρι. Ο μητροπολίτης του;!!!

Τους ξέφυγε μαι λεπτομέρεια στη φωτογραφία
 (από το άλμπουμ στο flickr της μητρόπολης Βέροιας, εδώ) : 
τα κόκκινα σκουφάκια των Καρδινάλιων!
Για προσέξτε λίγο τον αρχιμανδρίτη που κρατάει την εικόνα! 


Πάρτε και ένα απόσπασμα από το κήρυγμα εντός του ναού του μητροπολίτη Σμύρνης, για τι άλλο, για την "Υμετέρα Θεοτάτη Παναγιότητα" (τον Βαρθολομαίο!) και την "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" (της Κρήτης):

ολόκληρη η ομιλία στο romfea,  εδώ


Οι δημοσιογράφοι του romfea.gr και της μητρόπολης Βεροίας (που φιλοξένησαν τις φωτογραφίες), προφανώς φρόντισαν να "κόψουν" τις επίμαχες φωτογραφίες με τους Καρδινάλιους! Να μην τις δουν και ξυπνήσουν τα "πρόβατα".

Για κακή τους τύχη όμως στο ρεπορτάζ του amen.gr εμφανίζονται!
Δείτε φάτσα κάρτα τους Καρδινάλιους. 
Δείτε με ποιους "λειτουργήθηκε" ο αρχιμανδρίτης του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά :




για να μην έχετε ΚΑΜΙΑ αμφιβολία της γνησιότητας, οι φωτογραφίες του amen.gr, εδώ


και στο ρεπορτάζ του amen, αναφέρεται ο εκκλησιασμός των "προσκυνητών εκ Θέρμου Αιτωλοκαρνανίας"!!! μαζί φυσικά με τους 2 καρδινάλιους και τον Γραμματέα τους.



ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ:
Αντί  να τιμωρήσει τον αρχιμανδρίτη του  Θεόκλητο Ράπτη,

 ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς 
διώχνει από το μοναστήρι του τον μοναχό π.Νεκτάριο που διαμαρτυρήθηκε!



Όπως διαβάζουμε, την παραπάνω καταγγελία έκανε προφορικώς και γραπτώς ο μοναχός Νεκτάριος, στον μητροπολίτη του, όταν τον επισκέφθηκε. 

Εντοπίσαμε και παρουσιάζουμε κατ' αποκλειστικότητα τις επίμαχες φωτογραφίες του αρχιμανδρίτη Θεολόγου Ράπτη με τον Βαρθολομαίο και με τους Παπικούς Καρδινάλιους:







Ποια λέτε να ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Κοσμά:
Αντί να ζητήσει την καθαίρεση του αρχιμανδρίτη του για την συμπροσευχή με τους παπικούς, και την ευθύνη να πάρει μαζί του και πιστούς της ενορίας του (εν γνώσει του για το τι συμβαίνει στο Φανάρι), 
ο "ευσεβής", Σωτηρικός μητροπολίτης Κοσμάς ΔΙΩΚΕΙ και ΔΙΩΧΝΕΙ από το μοναστήρι του (Αγ. Παρασκευή Μάνδρας Θέρμου),  τον μοναχό π.Νεκτάριο επειδή διαμαρτυρήθηκε !!! (όπως γράψαμε εδώ)




Ακολουθεί το σχετικό κείμενο (συνοδευόμενο από 2 επίμαχα σχόλια μας, για να δείτε κατά πόσο πρέπει να εμπιστευόμαστε ακόμη τους ηγουμένους του Αγ.Όρους και τους δεσποτάδες μας)




ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ 

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ 

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ 
ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Η ΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΕΡΑΣΕ






«Μακάριοι είσθε, όταν σας εμπαίξουν και σας υβρίσουν οι άνθρωποι, και σας διώξουν και, ψευδόμενοι, είπουν παντός είδους κακολογίας και κατηγορίας εναντίον σας, επειδή πιστεύετε εις εμέ» (Ματθ. 5,11)



Από το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ πέρασαν επτά ημέρες και η πρώτη χρονική διορία μέχρι τέλους του μηνός που έδωσε ένας από τους δύο επιτρόπους στον μοναχό Νεκτάριο έληξε!
Ο μοναχός περιμένει ακόμη την γραπτή απάντηση του Μητροπολίτη Κοσμά εν σχέσει με τους λόγους που τον διώκει άσχετα αν ο ηγούμενος π. Ιωσήφ μαζί με έναν ακόμη ιερομόναχο είπε στον μοναχό (μπροστά σε άλλους δύο επιτρόπους αλλά και στον προσκυνητή) ότι ήρθαν «με εντολή του Μητροπολίτου Κοσμά (όπως ο π. Ιωσήφ ισχυρίσθηκε) να του αναγγείλουν να φύγει από το Μοναστήρι και να παραδώσει τα κλειδιά διότι έχει κάνει αποτείχιση» (Από το ‘’ιστορικό της ημέρας’', 26 Αυγούστου 2017).


Εύκολα από τον παραπάνω λόγο του ηγουμένου διακρίνεται ο λόγος της δίωξης του μοναχού Νεκταρίου που δεν είναι άλλος από τον προσωπικό του αγώνα υπέρ της πίστεως. 


Ο μοναχός όπως ήδη αναφέραμε δήλωσε στην τετραμελή επιτροπή ότι προτίθεται μετά την γραπτή δήλωση του μητροπολίτη να αποχωρήσει ειρηνικά. Ο μοναχός σκεπτόμενος την ειρήνη που θα πρέπει να έχουν όλοι οι πιστοί μέσα στην Εκκλησία επιμένει πως με το χαρτί του δεσπότη θα διευκρινιστούν με επίσημο τρόπο οι λόγοι δίωξής του ούτως ώστε οι αδελφοί των πέριξ χωριών να πληροφορηθούν το αυτονόητο, ότι δηλαδή «Ο Μοναχός ζητάει το αυτονόητο από τον Μητροπολίτη, δηλαδή να του γράψει για ποιον λόγο τον διώκει, ώστε να έχει ένα έγγραφο, που να αποδεικνύει ότι δεν διώκεται από την Ι.Μονή για άλλους λόγους (όπως π.χ. τυχόν οικονομικές ατασθαλίες ή ηθικές παρεκτροπές του ή άλλες συκοφαντίες που μπορεί να του προσάψουν κάποιοι κακοπροαίρετοι και με αυτόν τον τρόπο, να σπιλωθεί το ιερόν Σχήμα του Μοναχού και κατ’ επέκταση να διασυρθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία» (Από το ‘’ιστορικό’’ της ημέρας).



Εξάλλου δεν ξεχνούμε ότι την δεδομένη στιγμή οι αγωνιστές κατά του Οικουμενισμού και της ψευτοσυνόδου της Κρήτης βάλλονται κυρίως δια της κατασυκοφάντησης!
Ο πατέρας Νεκτάριος σκεπτόμενος μόνο τον άδικο σκανδαλισμό των πιστών αδελφών και πνευματικών του τέκνων απαιτεί «γραπτή εντολή»!


Επιπλέον η δίωξη-απομάκρυνση του μοναχού γεννά και ένα δεύτερο ερώτημα! Που μετατίθεται; Φύγε να πας που;


Αδελφοί, αν και ο μοναχός κατέθεσε δύο επιστολές (18 Ιουλίου 2017) στον μητροπολίτη Κοσμά, ο δεσπότης ουδέποτε απάντησε δια επιστολής στον μοναχό έστω προς νουθεσία του!


Κλείνουμε την δεύτερη αυτή ενημέρωση του πιστού λαού με μία «επίσκεψη» από το γενικότερο αγωνιστικό ιστορικό του Μοναχού: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ!

«Στις 4/5/2017 Επίσκεψη του Μοναχού στον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά στο Μεσολόγγι. Έγινε εξ αφορμής περιστατικού συμπροσευχὴς του Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5/3/2017 στο Φανάρι με 3 Καρδινάλιους μέσα στον Πατριαρχικό Ναό Κων/πόλεως. 

 Ο Μητροπολίτης Κοσμάς τον δικαιολόγησε πλήρως λέγοντας ότι ‘’ήταν ο Πατριάρχης εκεί και δεν μπορούσε να φύγει από τον Ναό’’. Υπ’ όψιν ότι οι Ι. Κανόνες των Αγ. Αποστόλων διατάσσουν να αφορίζεται ο συμπροσευχόμενος με αιρετικούς ακόμα και σε σπίτι» 
(Από το «Ιστορικό δίωξης») …



Σχόλιο 1o :


στα ρεπορτάζ φαίνεται και η παρουσία του ηγουμένου της Ιβήρων Ναθαναήλ ... 
Για όσους δεν το γνωρίζουν, θυμίζουμε ότι
όταν απέτυχε η επανάσταση της Χαλκιδικής (1821), οι αγιορείτες ηγούμενοι και οι μοναχοί έσπευδαν να υποδεχθούν τον Τούρκο, να τον ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ (καταπατώντας την σχετική εντολή του δεκαλόγου) και να δηλώσουν μετάνοια και υποταγή, για "να μην πάθουν τίποτε τα μοναστήρια τους". 



Και τότε και σήμερα νομίζουν ότι μοναστήρια είναι τα "ντουβάρια" και όχι το αδούλωτο ορθόδοξο μοναχικό φρόνημα.




Σχόλιο 2ο:
Κάποιοι "περιμένουν" .... από κάποιους μητροπολίτες να αντιδράσουν. Αμέσως μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης, περίμεναν το "λιοντάρι" τον Πειραιώς. 
"Μούγκα" όμως το "λιοντάρι"!

Εξίσου "γενναίοι" αποδείχθηκαν ένα σωρό άλλοι ... που τους είχαμε για ευσεβείς και για αντιοικουμενιστές.

Ένα χρόνο μετά, ΔΕΝ υπάρχουν πλέον δικαιολογίες και προφάσεις. 
Όλοι οι μητροπολίτες -με εξαίρεση ίσως τον Ναυπάκτου που αρκετές ημέρες μετά την ψευδοΣύνοδο (όχι αμέσως, για να μην τους χαλάσει την "επιτυχία") μετά από δημοσιεύματα σε ορθόδοξα ιστολόγια, αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει τις διαφωνίες του και να διευκρινίσει ότι ΔΕΝ υπέγραψε τις επίμαχες αποφάσεις. Όλοι οι άλλοι δεν ξέρουμε τι ψυχή θα παραδώσουν όταν φύγουν από τον κόσμο αυτό και κληθούν να απολογηθούν ως προδότες της Ορθόδοξης πίστης μας.

Ένα είναι σίγουρο. 
Δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να τους σεβόμαστε, να τους τιμούμε και να τους μνημονεύουμε. 
Ας συνεχίσουν τις ΔΙΩΞΕΙΣ κατ' εντολήν των "αφεντικών" τους.


Για τον μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά γράψαμε ήδη:

1.
ΕΠΕΙΓΟΝ: Ο μοναχός Νεκτάριος ΔΙΩΚΕΤΑΙ από το χωριό της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου Αιτωλοκαρνανίας -για ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ- με ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μας: Έτσι οι Οικουμενιστές "εξαγόρασαν" τον μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά.

2.
Ντροπή: ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ του Αγίου Κοσμά, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τον Αρκαλοχωρίου!

3.
αλλά και εδώ, για το λαμπρό του συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, αμέσως μετά την ληστρική ψευδοΣύνοδο του Κολυμπαρίου.

4.
Οι (βουβές) ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ για την εορτή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ των αντι-Οικουμενιστών ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ: Μετρούν τα λόγια τους! --Ουδεμία αναφορά στην αιρετίζουσα Σύνοδο του ...Κολυμπαρίου Κρήτης!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα καναμε δικους μας κανονες θα ακουσουμε τους Ιερους Κανονες; αντι να αφωρισει τον αρχιμανδριτη που συμπρωσευχηθηκε με τους αντιχριστους παπικους κινιγαει τον πατερα Νεκταριο ο κατα τα αλλα αντιοικουμενιστης θα δουμε ολοι τωρα τι ειναι ο καθε επισκοπος μπας και ξυπνησουμε και φυγουμε απο κοντα τους ντρομπη και στον ηγουμενο Ιωσηφ της Μυρτιας που εχουν θαψει τον μεγαλο Σωτηροπουλο εκει τιποτα δεν πηρανε κανενας τους κριμα απαραδεκτος
ο πατηρ Νεκταριος κραταει θερμοπυλες της Πιστεως ειμαστε μαζι του αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Είναι φως φανάρι λοιπόν το πράγμα, όπως λέει κι ο λαός...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι παραλογισμός αυτός εκ μέρους του Μητροπολίτη;
http://thriskeftika.blogspot.gr/2009/09/blog-post_15.html

Γεωργιος είπε...

Τιμη στους Αρχιερεις της Μικρασιατικης Καταστροφης πρεπει.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχετικά με την παραπομπή:

Αυτά το 2009.
Ξέρετε τα ίδια επιφωνήματα "Άξιος" φωνάξαμε και για άλλους δεσποτάδες.
Δυστυχώς στην εκκλησιαστική τους πορεία αποδείχθηκαν "νάνοι".

Ένα χρόνο μετά την ψεδοσύνοδο στο Κολυμπάρι, εφόσον ΔΕΝ υπάρχουν επίσκοποι ή αγιορείτες ηγούμενοι να την αποκηρύξουν ως ληστρική και να την αναθεματίσουν, να ομολογήσουν με παρρησία την αλήθεια, αλλά συνεχίζουν να παρακολουθούν άφωνοι και άλαλοι την επιβολή του οικουμενισμού, η επιταγή του πιστού λαού σήμερα είναι μία: "ΑΝΑΞΙΟΙ".

mnk είπε...

1) Δεν συμπροσεύχεται με τον Μονσινιόρ Μπαρτόλομιου, αλλά συλλειτουργεί (φοράει άμφια).
2) Ο καρδινάλιος κάθεται στον επισκοπικό θρόνο.
3) Κυριακή της Αποστασίας, όχι της Ορθοδοξίας.
4) Ιερείς του Αντιχρίστου.

ΑΝΑΞΙΟΙ & ΕΚΠΤΩΤΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" έχετε απόλυτο δίκιο αλλά προσωπικά τουλάχιστον, δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατό πριν λίγα χρόνια να είναι πολέμιοι του Οικουμενισμού και στη συνέχεια υπέρμαχοι του... Στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε έναν αποτειχισμένο Επίσκοπο;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζουμε κάποιους από τους επισκόπους, πως ήταν (πριν χειροτονηθούν ή τα πρώτα χρόνια της χειροτονίας τους) και πως τώρα, ένα μόνο έχουμε να πούμε: δυστυχώς η εξουσία φθείρει.
Άλλοι "προσκύνησαν" για να πάρουν τους δεσποτικούς θρόνους, κι άλλοι αφού τους πήραν.

Ε, όλο και κανένα σκάνδαλο θα έχει ο καθένας πχ οικονομικό κλπ (και η μητρόπολη Αιτωλίας είχε πρόσφατα τέτοιο θέμα).
Η Νέα Τάξη είναι πανίσχυρη και "καθαρίζει" σε όλους τους χώρους.
Πολιτική, Αστυνομία, δικαιοσύνη, εκκλησιαστική διοίκηση, πολεοδομία, υπουργεία, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ. Όλα είναι ΕΝΑ. Αν μπεις στο "παιχνίδι" και αρχίσεις να "γλύφεις", εθίζεσαι και δύσκολα να σταματήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς είναι ένας άγιος Ιεράχης. Αυτό καταμαρτυρεί ο βίος του. Τώρα τί λέτε εσείς...αυτό είναι δικό σας θέμα. Κοιμηθείτε και ξυπνήστε λοιπόν με την ιδέα ότι θα σώσετε την Ορθοδοξία...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Από πότε κάποιος εν ζωή, είναι "Άγιος" de facto?
Αποκλείεται δηλαδή να αμαρτήσει σοβαρά κάποια στιγμή στη ζωή του;

2) Είναι τόσο "Άγιος" που έδωσε ευλογία στον πρωτοκλασάτο αρχιμανδρίτη του να πάει στο Φανάρι να λειτουργήσει, και μάλιστα μαζί με πιστούς.

3) Κι όταν επέστρεψε και του κατήγγειλαν ότι συμπροσευχήθηκε, αντί να τον εγκαλέσει και να τον τιμωρήσει, τον δικαιολόγησε.

4) Και τον μοναχό που του διέκοψε την μνημόνευση επειδή ένα χρόνο μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης δεν έβγαλε "τσιμουδιά" αυτός ο "Άγιος", να καταδικάσει τις αιρετικές της δοξασίες, τον διώκει και τον εκβιάζει να φύγει από το μοναστήρι του.

5) Για τις συμπροσευχές και τα συλλείτουργα με τους οικουμενιστές "επισκόπους", τι να σχολιάσουμε και μάλιστα αμέσως μετά την ψευδοσύνοδο;
Το σκοπό του τον πέτυχε ο "Άγιος": Μια αγιοποίηση τοπικού Αγίου (και ότι συνεπάγεται αυτή).


Εννοείται ότι εδώ και δεκαετίες καλλιεργήθηκε αυτό το πρότυπο του "γκουρού", του "αλάθητου" για τους δεσποτάδες μας. Οπότε τα "βλήματα" από κάτω συνήθισαν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.
Δυστυχώς για εσάς υπάρχει το διαδίκτυο και τα εγκλήματα σε βάρος της ορθοδοξίας των "Αγίων" σας, θα αποκαλύπτονται.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.