" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ξεφτίλα: Έβαλαν αγοράκι στη νέα διαφήμιση της Barbie.

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία στην πατρίδα μας. Η Νέα Τάξη με την πλύση εγκεφάλου που ασκεί, επιβάλλεται ραγδαία μέσα από την τηλεόραση.

Μετά την ιδεολογική επιβολή να αγοράζουν όλοι "μαύρες" κούκλες και την επιβολή unisex παιχνιδιών (αποκλείοντας παιχνίδια όπως περίστροφα, ψεύτικα όπλα, σπαθιά, τόξα κλπ, με τα οποία έπαιζαν τα αγόρια), καταντήσαμε στην παρακάτω προκλητική διαφήμιση:
Ένα αγόρι (με εξεζητημένο κούρεμα-λες και βγήκε από κομμωτήριο και έντονα κόκκινα χείλη) να στολίζει την νέα (μαύρη) κούκλα της Barbie και να της δίνει την τσάντα της. 
Η νέα "Moschino Barbie" δεν βγαίνει μόνο στην λευκή έκδοση αλλά και σε "μαύρη".

Ακολουθεί απόσπασμα από ανάρτηση (όπου διαβάσαμε την είδηση):
Μια νέα διαφήμιση αυτή την εβδομάδα δείχνει ένα μικρό αγόρι να παίζει με τη νέα "Moschino Barbie".

Η "Moschino Barbie είναι τόσο άγρια!" φωνάζει το μικρό αγόρι στη διαφήμιση. Το κινητό τηλέφωνο της Barbie χτυπά και το αγόρι λέει, «Είναι για σένα, Moschino Barbie».

Το στήσιμο αυτής διαφήμισης έχει σκοπό να προωθήσει την άποψη προπαγάνδα ότι το να «διακρίνεις» τα φύλα στα προϊόντα για μικρά αγόρια και κορίτσια είναι «περιττό» και το «επιβλαβές».


Ο «στόχος» όπως ανακοινώθηκε τον Αύγουστο είναι να απομακρυνθεί η σήμανση με βάση το φύλο σε ορισμένες από τις υπηρεσίες της, αφότου ορισμένοι πελάτες παραπονέθηκαν ότι οι ετικέτες θέτουν «περιορισμούς» φύλου στην παιδική ηλικία.


Η Moschino Barbie έκανε sold out μέσα σε μία ώρα από την παρουσίασή της, τη Δευτέρα, και ορισμένοι πιστώνουν την επιτυχία του προϊόντος στην νέα – "ουδέτερη ως προς το φύλο" - διαφήμιση.
ο ομοφυλόφιλος δημιουργός Jeremy Scott, πανηγυρίζει για το ξεπούλημα (sold out), της  Moschino Barbie (κάθε κούκλα κόστιζε $150)
Ο Jeremy Scott (ομοφυλόφιλος), ο δημιουργός...
Εντείνονται οι προσπάθειες για «άφυλα» παιχνίδια και στην Ελλάδα
Με μια σύντομη αναζήτηση θα διαπιστώσετε ότι τα πρόσωπα που "εισηγούνται" τα "ά-φυλα" παιχνίδια (έτσι τα αποκαλούν), είναι τα ίδια που τόσα χρόνια μας βομβάρδιζαν στην ελληνική εκπαίδευση για τον "πολυπολιτισμό" και τον "αντιρατσισμό". Τυχαίο;


Το αρχικό κείμενο είδαμε εδώ
Επιμέλεια παρουσίασης: Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.