" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Je suis Καστελόριζο!


Η παρακάτω είδηση έκανε τον (επιλεγμένο) γύρο του Διαδικτύου, αλλά κανένα μεγάλο ΜΜΕ την πρόβαλε. Το περίεργο θα ήταν το αντίθετο. Λέει λοιπόν η είδηση: «Το πλοίο ‘’Διαγόρας’’ αναχωρεί από το λιμάνι του Καστελόριζου, όταν ξαφνικά εκτυλίσσονται σκηνές που έμελλε να κάνουν το γύρο του διαδικτύου...
Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του πλοίου από το Καστελόριζο στις 16 Νοεμβρίου 2015. Οι κάτοικοι το αποχαιρέτησαν με κόρνες από τα οχήματα, ο πλοίαρχος απαντούσε και κάποια στιγμή οι μόλις απολυθέντες πρώην στρατεύσιμοι, άρχισαν να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο. Οι επιβάτες και το πλήρωμα παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τα πάντα με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ μετά το τέλος του εθνικού ύμνου, ο καπετάνιος κόρναρε για τελευταία φορά».
Η είδηση, συνοδευόταν και από μαγνητοσκόπηση, η οποία εβεβαίου του λόγου το ασφαλές



Τα παλικάρια είχαν μόλις απολυθεί. Δεν υπακούουν πιά σε κανένα στρατιωτικό νόμο. Σε καμμία διαταγή. Όμως υπακούουν στην καρδιά και την Ελληνική ψυχή τους. Μπορεί κατά την διάρκεια της θητεία τους να
ταλαιπωρήθηκαν ψυχικά και σωματικά, όμως την στιγμή που δεν ήταν υποχρεωμένοι να δείξουν κάτι, αυτοί μας έδειξαν το παν. Οι διάφοροι επιθεωρούντες – και κυρίως οι πολιτικοί - διαπιστώνουν πάντα υψηλό φρόνημα και ηθικό των στρατευμένων παιδιών μας. Πώς άραγε το διαπιστώνουν αυτό; Απλούστατα, τίποτα δεν μπορούν να δουν, αλλά το λένε επειδή αυτό πρέπει να πουν ή – το χειρότερο – επειδή έτσι έλεγαν και οι προηγούμενοι. Μόνο αν ήταν παρόντες προχθές στο Καστελόριζο, θα εδικαιούντο δια να ομιλούν…
Το (απαγορευμένο) εμβατήριο της Μάχης του Μακρυγιάννη λέει: «Ας είναι περήφανη η Μάννα που έκανε τέτοια παιδιά, που έτοιμα πάντα να πέσουν, με τα όπλα τους μεσ’ τη φωτιά». Λες και γράφτηκε γι’ αυτούς και όχι για τους ήρωες του Μακρυγιάννη, που πρόταξαν τα στήθη τους στη κομμουνιστική λαίλαπα.

Η πράξη αυτή των παλικαριών, έστειλε πολλά μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, όπως λένε και οι ξερόλες, κάθε βράδυ μετά από εκλογές. Μόνο που αυτοί λένε αερολογίας και βλακείες, ενώ οι λεβέντες μας συγκλόνισαν φυλλοκάρδια, δόνησαν ψυχές και απευθύνθηκαν:
α. Στους εθνομηδενιστές και τιποτόφρονες, που νομίζουν ότι με τις μπουρδολογίες των Φιληρεπούσηδων και με τις καραβιές των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Πατρίδα μας για να πάρουν χρώμα, θα αλλοιώσουν και τελικώς θα μηδενίσουν το Πατριωτικό φρόνημα και την προς την Πατρίδα λατρεία των Ελλήνων.

β. Στους γιαλαντζί άθεους, που νομίζουν ότι με και τους αθεϊστικούς θεατρινισμούς των πολιτικών όρκων (ο κ. Τσίπρας εν τω μεταξύ δεν έχει αφήσει Δεσπότη για Δεσπότη και Πατριάρχη για Πατριάρχη, που να μην επισκεφθεί) θα μπορέσουν να διαλύσουν την πίστη μας.

δ. Στις προοδευτικάντζες της δεκάρας, που νομίζουν ότι επιβάλλοντας νόμους για να παντρεύονται μεταξύ τους οι έχοντες το κουσούρι Φίφηδες, θα διαλύσουν την Ελληνική οικογένεια.
Αλήθεια, θα βγει κανένας θλιβερός από αυτούς με μπλουζάκι που να γράφει: «Je suis Καστελόριζο»; Οι θλιβεροί. Οι Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουνε, ίσως, κάποιο θάμα, το οποίο δεν θα έρθει για να περάσουν τα άνομα σχέδιά τους.

Όσο υπάρχουν λεβέντες που ψέλνουν το Εθνικό Ύμνο μας, όταν αποχωρούν από τις εσχατιές της Ελληνικής γης, έχοντας εκπληρώσει το προς την Πατρίδα εθνικό τους χρέος και όχι εξαγοράζοντάς το πληρώνοντας μερικά ευρώ, δεν έχουν καμμία τύχη

Να ξέρουν ότι το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», δεν είναι εφεύρεση κάποιων κακών εθνικιστών. Είναι μία πίστη βαθιά ριζωμένη στους Έλληνες, που κανένας προοδευτικός του γλυκού νερού δεν μπορεί να την ξεριζώσει.

ε. Στους απανταχού Έλληνες, που νομίζουν ότι η Πατρίδα χάθηκε, επειδή οι άκαπνοι ή οι ηττημένοι της Ευρώπης αφήνοντας να ξεχυλήσει το κόμπλεξ τους, επιχειρούν να την εξαφανίσουν από τον χάρτη. Οι νέοι Μογγόλοι να είναι βέβαιοι ότι δεν θα το καταφέρουν, όπως δεν το κατάφεραν και πριν από αυτούς, άλλοι βάρβαροι που ήταν και πιο ικανοί στο…λεπίδι.


Όσο υπάρχουν Ελληνόπουλα – και είναι εκατομμύρια - που θα ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, να το έχουν υπόψη τους όλοι αυτοί, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πεθάνει, διότι δεν θα το επιτρέψουν οι Έλληνες.
Υποκλινόμαστε και καμαρώνουμε αυτά τα παιδιά. Ας είναι περήφανες οι μάνες που έκαναν τέτοια παιδιά. Τέτοια παιδιά, που μας υπόσχονται την συνέχιση της πορεία της Ελλάδας μας μέσα στο χρόνο. Τέτοια παιδιά, που επιβεβαιώνουν τον Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη που λέει: «Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μιά ελιά, ένα κλίμα και μια βάρκα. Που σημαίνει, ότι με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».


Χρ. Μπολώσης Υποστράτηγος ε.α.
Πηγή


Ως ιστολόγιο πέρα από τους Έλληνες στρατιώτες που μας χάρισαν αυτό το βίντεο ελπίδας, συγχαίρουμε και την στρατιωτική διοίκηση στο Καστελόριζο που κρατάει τόσο υλικό το ηθικό του στρατού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.