" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Λίγο πριν την μεγάλη καταστροφή ...

Πέντε η ώρα πρωί της 25ης  Δεκεμβρίου. Η καμπάνα της ενορίας χτυπά και με μεγάλη κατάνυξη. Μέσα σε αυτή την μαγική νύχτα οι πόρτες της εκκλησίας είναι ανοιχτές ενώ η μαγική βυζαντινή ψαλμωδία των Χριστουγέννων αντηχούσε χαρμόσυνα.

Πριν από χρόνια δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί τέτοιες σκέψεις ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή και ένα ποίμνιο ακέφαλο αναζητά μέσα στο μήνυμα των Χριστουγέννων κάποια λύτρωση, κάποιο φως από τα στόμα κάποιου ποιμένα με Π κεφαλαίο!
Δυστυχώς το μόνο που ακούγεται είναι μια ξύλινη γλώσσα πολλών ευχών, όμως εκτός τόπου και χρόνου, λες και οι ποιμένες μιλούσαν σε άλλη εποχή, από άλλο κόσμο και σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Όταν η κοινωνία σου διαλύετε, όταν το κράτος  προδομένο καταρρέει, όταν η πατρίδα σου καίγεται και τέλος όταν η Ορθοδοξία λοιδορείται με τον πιο αισχρό τρόπο και εγκαταλείπετε από αυτούς που θα έπρεπε να μάχονται για την υπεράσπιση της όπως γίνονταν επί τόσους αιώνες, μια «ξύλινη γλώσσα» από τον άμβωνα αφήνει ένα τεράστιο κενό. Ευχές χωρίς αντίκρισμα, ευχές χωρίς ουσία. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και το Άγιο Όρος αρκέστηκε σε ένα χλιαρό κείμενο στο ψήφισμα του Συμφώνου Συμβίωσης, που είναι η απαρχή της ολοκληρωτικής διαστροφής μας και με τον νόμο πλέον.

Αυτό που αναμένονταν για φέτος δεν ήταν μια «ξύλινη» γλώσσα που είναι αδιάφορη με το σύγχρονο μαρτύριο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Το μήνυμα βέβαια των Χρωστούμενων θα πουν πολλοί είναι πέραν των ποιμένων και της αδιάφορης γλώσσας, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει κανένα από τις ευθύνες του να δώσει το μήνυμα ελπίδας και κυρίως απάντησης στην σύγχρονη λεηλασία. Ήρθε η εποχή που το σιτάρι χωρίζεται από την ήρα. Ήρθε η εποχή που όλοι θα βρεθούμε προς των ευθυνών μας.

Ωραία τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια αλλά ο τόπος αυτός που ευλογήθηκε από τον Ενανθρωπήσαντα, σήμερα βυθίζεται στο χάος της προδοσίας και της θρησκευτικής αποστασίας.
Το 2016 θα
είναι σημαδιακό και θα κρίνει ιστορία χιλιετιών. Στο Φανάρι ετοιμάζονται για την ολοκλήρωση της αποστασίας ενώ στην εκπορνευμένη Αθήνα η προδοσία ετοιμάζεται να παραδώσει και την τελευταία «έπαλξη» σε ξένους αδίστακτους, άθεους κατακτητές.


Είμαστε λίγο πριν από την μεγάλη καταστροφή!

Παρ’ όλα αυτά το μήνυμα των Χριστουγέννων θα είναι πάντα χαρμόσυνο. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι χαρμόσυνο και στις σκοτεινιασμένες καρδιές μας. Ας ελπίσουμε ότι η μεγάλη αυτή τραγωδία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αυτη την φορά όχι όπως τότε, θα έχει χαρμόσυνο τέλος.

Είθε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ, Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.