" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Αμβρόσιος: Οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα στο Αίγιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Η πρόταση μας.

Έχοντας αρκετοί από εμάς συμπορευθεί δίπλα σε αγωνιστές Ιεράρχες 
(Σεβαστιανός, Αυγουστίνος), 

έχοντας ακούσει τις καμπάνες όλων των ναών να χτυπούν πένθιμα 
(πχ 3ήμερο πένθους και προσευχής στην μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης για τους υπομένοντας σκληρό κομμουνιστικό και αθεϊστικό καθεστώς βορειοηπειρώτες αδερφούς μας,
αντίστοιχα πολλές φορές αξιοποιούσε την καμπάνα ο επίσκοπος Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνος, για να αφυπνίσει συνειδήσεις και να ξεσηκώσει το πλήρωμα, πχ όταν θα ψηφιζόταν ο νόμος για τις εκτρώσεις που θα αποποινικοποιούσε το έγκλημα)

εκφράζουμε την χαρά μας που έστω στο πάρα 1', 
βρέθηκε ένας επίσκοπος (ο Καλαβρύτως Αμβρόσιος)
που έδειξε έμπρακτα την αντίθεση του.


Φυσικά μια αποτελεσματική "αντίδραση" δεν μπορεί να περιορίζεται σε πένθιμες κωδωνοκρουσίες -και μάλιστα μόνο για μισή ώρα- ή ανάρτηση πανό
αντιδράσεις που ποτέ δεν θα ακούσουν και δεν θα δούν οι βο(υ)λευτές. 

Αποτελεσματική αντίδραση θα ήταν πχ η φυσική παρουσία -παράσταση διαμαρτυρίας- στα γραφεία των βουλευτών που αναμένεται να ψηφίσουν αυτό το τερατούργημα. 
Όπως έχουμε τονίσει, ο πιστός ελληνορθόδοξος λαός, με ή χωρίς τον μητροπολίτη του, οφείλει να βγει στον δρόμο και να αγωνιστεί. 



Νεότερη Ενημέρωση (22/12/2015, 4 μμ):
Όταν ΔΕΝ βγαίνουν οι πιστοί στο δρόμο για να αντιδράσουν, βγαίνουν οι ομοφυλόφιλοι και μάλιστα ντυμένοι με ράσα και προκαλώντας έξω από τη μητρόπολη (με την πλήρη κάλυψη φυσικά των ΜΜΕ) :

το βίντεο είδαμε εδώ


Ιστολόγιο Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Ακολουθεί η είδηση για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στο Αίγιο:
Στην πρωτοφανή απόφαση να χτυπούν οι καμπάνες της Μητρόπολής του πένθιμα για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, προχώρησε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Το Σάββατο ο Μητροπολίτης προσκάλεσε στο Επισκοπείο τους Προϊσταμένους των Ιερών Ναών, για να συζητήσουν την ψήφιση του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο πλέον προβλέπεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε απόψεις με τους Ιερείς και συζήτησε μαζί τους περαιτέρω τρόπους αντιδράσεως στην προσπάθεια της Πολιτείας να νομιμοποιήσει «εναλλακτικές» μορφές συμβιώσεως και που όπως επισημαίνεται από την Εκκλησία, υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους.

Ομόφωνα λοιπόν αποφάσισαν η Ιερά Μητρόπολη να κλιμακώσει την αντίδρασή της με τις παρακάτω ενέργειες:

1. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψηφίσεως του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα από 12.00-12.30

2. Να αναρτηθούν την Δευτέρα 21 του μηνός πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θά μπορούσαν να έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητοι στη Μητρόπολη οι πολιτικοί που ψήφισαν το ναι, θα μπορούσαν να έκαναν μεσίστια έπαρση της Ελληνικής Σημαίας έξω από τα σπίτια πιστών καί Εκκλησιών εις ένδειξη πένθους καί διαμαρτυρίας, θα μπορούσαν να καλέσουν τον κόσμο γιά προσευχή, αγρυπνία,καί περισσότερο νηστεία, σκεφτόμενος τον Άγιο Νεκτάριο πού στα λάθη των παιδιών έβαζε κανόνα τον εαυτόν του.
Θα μπορούσαν να γίνουν ομιλίες, από ραδιόφωνο όσο καί τοπικές καί θα ήταν ένα ερέθισμα για μία πνευματική επανάσταση, που θα προβλημάτιζε καί άλλες μητροπόλεις σε αυτή τη στάση. Κάπως πρέπει να αφυπνιστούμε καί να αρχίσουμε να ξεσηκώνεται ο λαός, διότι έπεται η κάρτα πολίτη και άλλα φλέγοντα θέματα.
Trorth

Ανώνυμος είπε...

O patir Augoystinos Kantiotis arnithike na ypodextei ton Sartzetaki poy itan proedros tiw Dimokratias
giati ypegrapse ton nomo gia tiw ektroseis. Tote toyw nomous ypergafe o Proedros tis Dimokratias allis den isxyan.
Tetioys ierarxes theloume simera. Alla pos na eklegoyn simera Kantiotides??

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστη η παρατηρηση στη «νεοτερη ενημερωση» που αφορα τα αισχη της Μητροπολης: Πού ειναι οι Χριστιανοι του καναπε να βγουν στους δρομους ΕΙΡΗΝΙΚΑ και να διαδηλωσουν κατα της ανωμαλιας; Πού ειναι ολοι αυτοι που μας εχουν κουρασει με τα ανουσια αρθρα, τα μεγαλοστομα κηρυγματα και τις απειλες εκ καναπεως, να περασουν απο τα λογια στις πραξεις;

Οσον αφορα το σημερινο αισχος, το παρηγορο ειναι πως οι περαστικοι ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΕΝΤΟΝΑ τους ανωμαλους. Υπαρχουν πολλα βιντεο που κυκλοφορουν και φυσικα δεν επαιξαν στα μμε, για να μην χαλασει η προπαγανδα περι δηθεν «αποδοχης της διαφορετικοτητας».

Ο αλαλος Αρχιεπισκοπος ομως, πού ειναι; Δεν συνιστα ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ η συγκεκριμενη πραξη των ανωμαλων; Φοβαται να μιλησει για να μη δυσαρεστησει τους φιλους του στο Συριζα;

Διονύσης είπε...

Ξυδάκι να πιει ο Αμβρόσιος να του περάσουν τα νεύρα. Τα παράπονά του στο θεούλη που επιτρέπει να γεννιούνται άνθρωποι ομοφυλόφιλοι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο Θεός έφτιαξε τον άντρα και την γυναίκα.
Σε απειροελάχιστες περιπτώσεις, πραγματικά σπάνιες, μπορεί να συμβεί κάποιο λάθος. Ακόμη και σε αυτές είναι φανερό ποιος είναι άντρας και ποια γυναίκα. Συνεπώς οι ομοφυλόφιλοι δεν γεννήθηκαν έτσι. Βρέθηκε κάποιος και τους "έπεισε". Υπάρχουν πάντα πονηροί άνθρωποι που ξέρουν να εντοπίζουν τα εύκολα θύματα.

Παρακαλούμε αφήστε τον "Αμβρόσιο" και κάντε τον κόπο και διαβάστε εδώ:
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΣΕ ΘΕΛΕΙ GAY !!! ΕΝΟΧΟ, ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ & ΗΘΙΚΑ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟ
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/12/gay.html

Θα βρείτε πολλές απαντήσεις για το πως επιβλήθηκε η ομοφυλοφιλία στην κοινωνία μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πράγματι, που είναι οι "αντιρατσιστές" να διαμαρτυρηθούν για την πρόκληση εναντίον των ορθοδόξων;!
Αφού αλλάξαμε τις έννοιες και αποκαλέσαμε τα πάντα "ρατσισμό" (γιατί έχει ως άκουσμα αρνητική σημασία), τώρα προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε τα "ρατσιστικά" πογκρόμ στην ορθόδοξη εκκλησία και στους πολύτεκνους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΡΕ… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ…;;;
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ -ΤΗΝ΅:
http://antiratsistiko.blogspot.gr/2015/12/blog-post_168.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.