" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πέταξαν προς την αιωνιότητα δύο συμπατριώτες και συναγωνιστές μας.

Υπάρχουν πρόσωπα που ο θάνατος τους γίνεται  αφορμή  να τους γνωρίσουμε καλύτερα.
Εδώ και καιρό διαβάζαμε σε τοπικό ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης (makpress), τα σχόλια του "ΑΕΤΙΔΕΥΣ".
Πάντα με αγάπη για την πατρίδα, πάντα ευγενικός, πάντα προσπαθώντας να κατευνάσει την ένταση μεταξύ των σχολιαστών όταν ανέβαινε το θερμόμετρο και οι αντιπαραθέσεις μετατρεπόταν σε προσωπική κόντρα.
Διατηρώντας ακέραια την αλήθεια, προσπαθούσε να μην αφήνει την λύπη στις καρδιές.


Αιφνιδιαστήκαμε όταν μετά θάνατον πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπητός μας ΑΕΤΙΔΕΥΣ ήταν 81 ετών! ταξίαρχος ε.α. και κάποτε μάχιμος πιλότος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Πως να το φανταστούμε ότι ένα "γεροντάκι" θα έχει τόσο μαχητική ψυχή, πως ένας ταξίαρχος θα έχει τόση απλότητα και ταπείνωση. Να βοηθάει την πατρίδα του από τις επάλξεις ως απλός στρατιώτης.

Μακάρι να είχαμε κι εμείς την λεβεντιά του ΑΕΤΙΔΕΥ και την αξιοπρέπεια να πολεμάμε για την πατρίδα μας μέχρι τελευταίας μας αναπνοής όπως εσύ..




Ακολουθεί η είδηση του θανάτου του όπως ανακοινώθηκε στο makpress:

Λυπηρό άγγελμα, από τον Χαρίλαο Παπαδόπουλο:
Ανέλαβα το λυπηρό καθήκον να ενημερώσω όλους τους φίλους του Μακ ότι ο αγαπημένος και σεβαστός σε όλους μας ΑΕΤΙΔΕΥΣ δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Τυλιγμένος με την Ελληνική Σημαία, που τόσο αγάπησε και ...

την τίμησε αφιερώνοντας της την ζωή του υπηρετώντας την ως Αξιωματικός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μετά τον όρκο του σε Αυτήν, επιβιβάστηκε στις 20.30 της 28-11-2015 στο αγαπημένο του F-86E Mk2 (τον ιπτάμενο διάβολο, όπως τον αποκαλούσε στις κουβέντες του) και απογειώθηκε ψηλά στο ξάστερο εκείνη την ώρα ουρανό της Πατρίδος.




Είναι σίγουρο ότι η παρέα μας θα είναι κατά πολύ φτωχότερη πλέον, αφού ο φλογερός αυτός πατριώτης έχασε για πρώτη φορά στην ζωή του μια μάχη, αυτή με το θάνατο, που τον πολέμησε σθεναρά στα 81 του χρόνια από τις 3 Οκτωβρίου μέχρι χθες.
Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε, καλόν Παράδεισο και πρόσεχε την Πατρίδα από άλλο μετερίζι πλέον. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει, θα ζεις μέσα στις καρδιές μας για πάντα.
Αιωνία σου η μνήμη σεβαστέ μας Χρήστο Καραγεωργούδη, Ταξίαρχε εα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου και μέσα από το αγαπημένο του makpress.

ΥΓ. Σε λίγες ημέρες θα δημοσιεύσω μια δική του ιστορία, που συγκλονίζει.


και ο θάνατος προ ημερών, ενός νεότερου συναγωνιστή.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και προς τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο "Ελληνοκρατείν" για την είδηση που διαβάσαμε στο ιστολόγιο τους.
Ο Γιώργος, μπορεί να μην είχε κάποιο υψηλό αξίωμα, όπως ο προαναφερθείς αλλά -μπορούμε να βεβαιώσουμε- ότι έδινε ΠΑΝΤΑ το παρόν σε κάθε πατριωτικό κάλεσμα.
Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Συναγωνιστής Γιώργος Δρίκος, 1ος από δεξιά.
Και που δεν τον είδαμε (πάντα με τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο). Και σκεφθείτε ότι ερχόταν από την Λαμία. Ούτε κι αυτό το ξέραμε. Βλέπαμε έναν ταπεινό συναγωνιστή, πάντα στην πρώτη γραμμή σε εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις.
Στο Βίτσι, κρατώντας το πανό (στα δεξιά)
και πάλι προς τα δεξιά, χαρούμενος, κρατάει τη σημαία δίπλα στον δίδυμο αδερφό του

Ακολουθεί η είδηση που διαβάσαμε εδώ:

Έφυγε απ'την ζωή σε Ηλικία 48 Ετών το μέλος του Συνδέσμου μας από την Λαμία Συναγωνιστής Γιώργος Δρίκος σήμερα το μεσημέρι από ανακοπή καρδιάς..Αφήνει πίσω του τον δίδυμο αδερφό του Κώστα επίσης Μέλος του Συνδέσμου μας. 
Ήταν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές δίνοντας το παρών σε Εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος τόσο στη Λάρισα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Ήταν γνωστός για το πάθος του προς την Πατρίδα σε όλους τους Εθνικιστές και Πατριώτες. 
Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ και τα μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου εκφράζουν τα βαθιά τους Συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του Συναγωνιστή μας.Είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεται ήδη στην αγκαλιά του ουράνιου Πατέρα.
και πάλι πρώτος από δεξιά, με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιο.
Συναγωνιστή Γιώργο Δρίκο δε πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτέ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Η εξόδιος ακολουθία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αύριο το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.


Καλό Παράδεισο αδέρφια μας Χρήστο Καραγεωργούδη και Γεώργιε Δρίκο.
Κύριε Ιησού Χριστέ, ανάπαυσε τις ψυχές των δούλων σου Χρήστου και Γεωργίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τους αναπαύσει!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.