" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

'Ηπιες αντιοικουμενιστικές αντιδράσεις .. που χρησιμεύουν μόνον στο να εκτονώνουν τον ζήλο των πιστών.

Πριν δύο μέρες δημοσιεύσαμε (εδώ) την απάντηση του αείμνηστου καθηγητή κ. Κορναράκη που εξηγεί γιατί ΑΡΝΗΘΗΚΕ  να υπογράψει, μία ακόμη "ομολογία πίστεως" κατονομάζοντας την ως "χαρτοπόλεμο" χωρίς αντίκρυσμα. 
Καταθέσαμε και την δική μας άποψη για την (φθίνουσα- κατά την γνώμη μας) πορεία του αντι-Οικουμενιστικού αγώνα.

Ακολούθησαν άρθρα προβληματισμού σε ιστολόγια (κάποια με απόψεις αντίθετες από τις δικές μας, όπως πχ εδώ). Οι δικές μας απόψεις για την κατάσταση στην εκκλησία μας και στο θέμα του Οικουμενισμού, είναι συγκεντρωμένες στις ετικέτες "Εκκλησιαστικά" και "Οικουμενισμός".

Αναδημοσιεύουμε έναν σχόλιο, που -πέρα από τους αναγνώστες- απευθύνεται και προς τους Πατέρες που διευθύνουν τον αντι-Οικουμενιστικό αγώνα :

Ὅταν ἀνοίγουμε λιγάκι τήν βαλβίδα μίας χύτρας μέ περιεχόμενο πού βράζει, βγαίνει λίγος ἀτμός, γίνεται μία μικρά ἀποσυμφόρησις, ἀλλά τό περιεχόμενο συνεχίζει νά μαγειρεύεται καί νά βράζει.
Τό ἴδιο γίνεται καί μέ «ἀντιοικουμενιστικές μαχητικές ἀντιδράσεις» τύπου βαλβίδας. 

Ὑπογράφονται κείμενα (Ὁμολογία Πίστεως, Νέα Ὁμολογία Πίστεως, «Ἡ Νέα Ἐκκλησιολογία τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου», κ.λ.π.), ἐκτονώνεται ὁ ζῆλος καί τό ὀρθό φρόνημα τῶν πιστῶν, σταματᾶ ἡ «μαχητικότης» ἐκεῖ, 
ἀλλά ὁ Οἰκουμενισμός συνεχίζει νά μαγειρεύεται καί νά βράζει

Ἄν δέν ἀνοίξει τό καπάκι τῆς χύτρας κι ἄν δέν ἀπομακρυνθεῖ ἀπό τήν φωτιά ἡ χύτρα, τό περιεχόμενο θά μαγειρευθεῖ τελικά, μπορεῖ καί νά καεῖ.

Ἄν λοιπόν κι ἐμεῖς δέν ἀνοίξουμε τήν θύρα τῆς ὁριστικῆς λύσης κι ἄν δέν ἀπομακρυνθοῦμε ἀπό τό μνημόσυνο τοῦ παναιρεσιάρχη κ. Βαρθολομαίου καί τοῦ συναφιοῦ του, θά

μαγειρευθοῦμε ὅλοι μαζί μέ τά πανθρησκειακά δρώμενα καί θά καοῦμε ἀπό τήν λαίλαπα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. 

Χωρίς ριζικές ἀποφάσεις καί λύσεις ἀπό δῶ καί πέρα, ἡ ἀτέρμονη ὑπογραφή χαρτούρας θά ἀποβαίνει ἄκαρπη ἤ θά ἀποτελεῖ ψυχολογικό τρύκ καταγραφῆς ὀνομάτων ἀντιδρούντων πρός πᾶσαν διάθεσιν… ὁ νοῶν νοείτω…καί ἄσκοπη ἤ ψεύτικη ἐκτόνωση τῆς δογματικῆς συνείδησης. 


Προσωπικά ὑπογράψαμε ὅ,τι κυκλοφόρησε ὑπέρ Πίστεως, φρονοῦντες ὅτι θά ὑπάρξει ἀγωνιστική συνέχεια, ἀλλά τέρμα ἡ κοροϊδία! Μέχρις ἐδῶ!

Στό διά ταῦτα Σεβαστοί Πατέρες
Ἄν δέν παρουσιάσετε τό διά ταῦτα, ἡ κάθε «μαχητικότης» ἀπό δῶ καί πέρα θά εἶναι μία σαπουνόφουσκα, μία «πνευματική» αὐταρέσκεια, ἕνας «πνευματικός» ἐφησυχασμός ὅτι τάχα πράττουμε τό θρησκευτικό μας καθῆκον καί κυρίως μία ἀντιπατερική στάση τελικῶς, τά ὁποῖα δέν διατιθέμεθα ἄλλο νά συντηροῦμε καί νά διαιωνίζουμε  ματαίως μαζί σας.
Πηγή σχολίου


Κλείνοντας, αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν σήμερα η πορεία του αντι-Οικουμενιστικού αγώνα αν κάθε φορά που ερχόταν ο Οικουμενιστής Πατριάρχης



  • οι "συνάξεις" καλούσαν σε διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη του (αντί πηγαίνουν μεμονωμένα να πάρουν την ευχή του). 
  • Αν τα πανό δεν έγραφαν "ευλογημένος ο ερχόμενος" αλλά "μετανόησον" ή "ΕΞΩ οι αιρετικοί από την εκκλησία" ή "Η δική σου "εκκλησία" είναι ο Παπισμός. Εμείς είμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ".
  • Αν αντί για δώρα, λουλούδια και βάγια στον Πατριάρχη, δινόταν μαχητικά ενημερωτικά φυλλάδια στους πιστούς. 
  • Αν κάθε φορά που διωκόταν το επόμενο θύμα του Οικουμσνισμού (ξεκινώντας από τον αείμνηστο αγωνιστή θεολόγο κ.Σωτηρόπουλο) όλος ο πιστός λαός έβγαινε να αντιδράσει

Έχοντας μεγαλώσει "στο δρόμο του αγώνα", σας βεβαιώνουμε ότι ποτέ δεν είναι αργά..

Ιστολόγιο- Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

6 σχόλια:

captain giannis είπε...

ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ" ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΣΤΙΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟΙ "ΚΟΠΤΟΝΤΕ" ΜΕ ΧΛΙΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ "ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΩΝ" ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΜΙΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΟΙ ΑΞΙΟΙΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΟΜΟΛΟΓΙΑ".....

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Καπετάν-Γιάννη
Υπάρχει εχθρός και της πατρίδας μας και της εκκλησίας μας.

Και αυτός δεν είναι ούτε η "Αποτείχιση" ούτε οι "Παλαιοημερολογήτες". Αυτοί προέκυψαν ως φυσική αντίδραση του πιστού λαού.
Ο εχθρός στην Ορθοδοξία είναι ο Οικουμενισμός (και η Μασονία-Νέα Τάξη Πραγμάτων που βρίσκεται πίσω του).

Ας εστιάζουμε λοιπόν στην αιτία, και ας πολεμήσουμε αυτήν. Αν αύριο σταματούσαν τα Οικουμενιστικά αίσχη, αν επιστρέφαμε στις ρίζες της ορθοδοξίας και σεβόμασταν και τηρούσαμε τα δόγματα της, όλα, θα είχαν λυθεί. Αλλά τώρα, αντί να κοιτάξουμε να ενωθούμε με τους Ορθοδόξους, κοιτάμε να ενωθούμε πάση θυσία με τους αιρετικούς (χωρίς να έχουν απαρνηθεί το παραμικρό από τις πλάνες τους).

Όποιος αγωνίζεται κάνει και λάθη. Τα λάθη και οι παρεξηγήσεις είναι ανθρώπινα. Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν επάνω στις επάλξεις. Το πρόβλημα είναι όσοι δεν εμπιστεύονται τον Θεό, φοβούνται, δειλιάζουν και αποφασίζουν με σκοπιμότητα. Αυτοί είναι που ανοίγουν τις κερκόπορτες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ;

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ είπε...

Ἡ "συντεταγμένη ἀποτείχιση" πού κάποιοι περιμένουν νά πέσει ἀπό τόν οὐρανό χωρίς νά κουνήσουν τό δαχτυλάκι τους!...
http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_66.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Χαιρόμαστε που δεν είμαστε οι μόνοι που βλέπουμε τον "αγώνα" να "βαλτώνει" και τους Οικουμενιστές να οδηγούν τις εξελίξεις.

Είδαμε αντίστοιχα κείμενα χθες των Λυκούργου Νάνη και Σάββα Ηλιάδη.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαβάσαμε στο κείμενο σας:

"Ἄν οἱ Σεβαστοί Πατέρες ἔχετε καμμιά καλύτερη πρόταση,
ἐπιτέλους ἄς μᾶς τήν γνωστοποιήσετε. Ὅμως, πρίν ἔλθει ὁ Ἀντίχριστος, πρίν γίνει ἐπίσημη ἡ Πανθρησκεία τοῦ Οἰκουμενισμοῦ,
πρίν μαζέψουμε τά συντρίμμια τῆς Πανορθόδοξης (καί ὄχι Οἰκουμενικῆς) Συνόδου!

Σεβαστοί Πατέρες,
ἀπό δῶ καί πέρα τό μόνο χαρτί πού πρέπει νά βγάλετε γιά ὑπογραφή
πρέπει νά εἶναι γιά τήν ἐκκοπή μνημοσύνου!
Ὁ,τιδήποτε ἄλλο πρός ὐπογραφήν θά εἶναι τσίχλα γιά ἀναμασητό μέ ἀποτέλεσμα φοῦσκες!"


Προβάλαμε ήδη μεριές δικές μας προτάσεις (συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά τις πολυτελή επισκέψεις του Πατριάρχη, ενημερωτικά φυλλάδια παντού, έξω από όλες τις εκκλησίες, διαμαρτυρία ΓΙΑ ΚΑΘΕ θέμα για να αφυπνιστεί ο λαός κλπ).
Αν ο πιστός λαός συμμετείχε ουσιαστικά στην εκκλησία (αντί να περιορίζεται να διαβάζει τις ανακοινώσεις και τις τοποθετήσεις που εκδίδει η "ηγεσία"), προτάσεις θα υπήρχαν. Ο ελληνικός λαός έχει το χάρισμα της φαντασίας. Διάθεση για πραγματικό αγώνα δεν ξέρουμε αν υπάρχει. Δεν αρκεί να σχολιάζουμε και να κουνάμε μοιρολατρικά το κεφάλι για τα κακά που μας βρήκαν.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.