" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή εκπαιδευτικού ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ (νεότερη ενημέρωση)

Αθήνα, 16-12-2015 πολ. ημερ.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα κ. κ. Σεραφείμ, χαίρετε εν Κυρίω!

Διάβασα το ωραιότατο Ανακοινωθέν για το λεγόμενο "Σύμφωνο συμβίωσης" που συγγράψατε ( το είδα δημοσιευμένο εδώ: http://aktines.blogspot.gr/2015/12/blog-post_38.html ) και Σας συγχαίρω για την καλή ομολογία και τον αγωνιστικό Σας λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιθυμώ όμως, εκφράζοντας την επιθυμία και πολλών άλλων εν Χριστώ αδελφών, να εκθέσει η Υμετέρα Σεβασμιότητα την γνώμη Αυτής, για ένα φρικωδέστερο "Σύμφωνο συμβίωσης", που λαμβάνει χώρα εδώ και δεκαετίες, αυτό μεταξύ των λεγομένων Ορθοδόξων που βρίσκονται, ως μη ώφειλαν, σε εκκλησιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς Οικουμενιστές, σε αντίθεση με κάθε ορθόδοξη διδασκαλία και πατερική επιταγή!

Αναμένοντας με αγωνία την απάντησή Σας.
Νικόλαος Μάννης
εκπαιδευτικός


Σχόλιο (ιστολογίου "Ο Παιδαγωγός")
Για τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, τις ενστάσεις μας, έχουμε πρόσφατα καταθέσει  εδώ

Επειδή όμως οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι, θα δείξουμε και αυτό:

Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;;;;;;



το βίντεο με τους αναθεματισμούς είδαμε εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ρωτάει; Ο Κος Νικόλαος Μάννης της Εκκλησίας των ΓΟΧ, υπό τον Κο Καλλίνικο;
Γιά ρωτήστε τον Κο Μάννη, έλεγξε ποτέ τούς Αρχιερείς των ΓΟΧ της Συνόδου πού κοινωνεί, γιά το θέμα της ίδρυσης των Θρησκευτικών κοινοτήτων ΓΟΧ, κατά τις διατάξεις ν.δ.4301/14 και συμφώνως αποφάσεων των Πρωτοδικείων Θηβών αρ.απόφ 165/15 και Πειραιώς αρ.απόφασης 2457/15 και εκούσια ένταξη αυτών μετά των μελών τους στήν εκκλησιαστικη διοίκηση τού τμήματος των ετεροδόξων καί ετεροθρήσκων, δηλαδή των αιρετικων τού Υπουργείου Παιδείας;
Γιά ρωτήστε τον Κο Μάννη περί τού θέματος είναι σύμφωνο με τις επιταγές των Αγίων Πατέρων τέτοιου είδους ενέργεια;
Το ηθικόν είναι να κοιτάει κανείς τα τού οίκου του πρωτίστως.



Signed by Neos true Orthodox, ex-GOX, but not anonymous.

δάσκαλος είπε...

Ποιος ρωτάει; Ο ανώνυμος σχολιαστής που με αναφέρει ονομαστικά δεν έχει το θάρρος να αναφέρει το όνομα του, την ιδιότητά του και τον χώρο στον οποίο ανήκει ώστε να λάβει την δέουσα απάντηση. Και πότε έγινε ζήτημα Πίστεως η νομική μορφή μιας τοπικής Εκκλησίας; Μήπως έχουμε ένα ορθόδοξο κράτος, ώστε να απαιτούμε από αυτό να μας φέρεται σαν να είναι τέτοιο;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.