" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Όταν οι Ιεράρχες, τολμούσαν να διοργανώσουν συλλαλητήρια ...

Υπήρχαν κάποτε ...
αγωνιστές ιεράρχες, με φόβο Θεού,
που δεν ασχολιόταν μόνο με το πόσα ευρώ θα πάρουν "μαύρα" από τους δίσκους των ναών,
που δεν μάζευαν συλλογές από  μήτρες και δεσποτικές πατερίτσες,
που με την ασκητική τους ζωή και το αγνό φρόνημα τους, ξεσήκωναν χιλιάδες κόσμου.
Που τολμούσαν να διοργανώσουν μαζικά συλλαλητήρια και να κάνουν την πολιτεία να οπισθοχωρεί..

Κάντε μια σύγκριση με το σήμερα, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ιεράρχες μας, εκπαιδεύτηκαν μόνον στην διοργάνωση "συλλείτουργων" για τις ονομαστικές τους εορτές, με άφθονους ιερείς, δεσποτάδες και επισήμους και συνήθως με απουσία του ποιμνίου.


Αξίζει να θυμηθούμε την ιστορία, για να διδαχθούμε από αυτή.
Κι αν δεν υπάρχουν και σήμερα άξιοι ηγέτες και άξιοι ιεράρχες για να πάρουν το ρίσκο και να βγούνε μπροστά,  υπάρχει κι άλλος τρόπος να προχωρήσεις: να βγει σύσσωμος ο πιστός λαός και να προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η ιστορία ενός αγώνα:

23/8/1986
Το απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα καταπιέζει βάναυσα τα δικαιώματα των Ελλήνων βορειοηπειρωτών (αποσχηματισμός ιερέων, γκρέμισμα εκκλησιών, κλείσιμο ελληνικών σχολείων, απαγόρευση ομιλίας ελληνικής γλώσσας σε όλες τις πόλεις και σε αρχέγονες ελληνικές περιοχές, εξορίες, φυλακίσεις, ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στα σύνορα για να μην μπορούν να δραπετεύουν από τον αλβανικό "παράδεισο").


Αλβανικό φολκλορικό συγκρότημα και αλβανική ποδοσφαιρική ομάδα προσκαλούνται από την τότε πανίσχυρη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, στην Φλώρινα. Κλείνουν μάλιστα και την κεντρική πλατεία της Φλώρινας για τις εκδηλώσεις.

Έχουν λογαριάσει τα πάντα εκτός ...  
Ο αγωνιστής επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και δεν περιορίζεται σε χαρτοπόλεμο με "ανακοινώσεις". Διοργανώνει στην Φλώρινα μαχητικό Συλλαλητήριο ενάντια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των βορειοηπειρωτών αδερφών μας.
Ο αγωνιστής ιεράρχης εκτόπισε τα αλβανικά συγκροτήματα έξω από την πλατεία της  Φλώρινας, αναγκάζοντας τους -υπό τον φόβο των επεισοδίων- να μεταφέρουν τις εκδηλώσεις τους στο γήπεδο. Αλλά ακόμη και εκεί, έξω από το γήπεδο όπου είχαν πάει τα Αλβανικά συγκροτήματα υπό την προστασία των ΜΑΤ, πραγματοποίησε δυναμικό συλλαλητήριο, φωτογραφίες και ηχητικά αποσπάσματα (κείμενο και βίντεο) από το οποίο σας μεταφέρουμε:




στο συλλαλητήριο, επιστρατεύθηκαν ο σταυρωμένος και τα εξαπτέρυγα.



Ακούστε αποσπάσματα από το συλλαλητήριο, μετά το 5ο λεπτό του βίντεο :


Μεταφέρουμε ένα απόσπασμα της μαχητικής ομιλίας του αξίου επισκόπου :
"Εντός 5 λεπτών θα καταλαμβάναμε το γήπεδο και θα υψώναμε σημαία εθνική (ελληνική).
Εντός 5 λεπτών θα καταλαμβάναμε το γήπεδο όπου χορεύουν μέσα οι αλβανοί, οι καγκουρό, οι προδότες. 
Θα διασπούσαμε τη φάλαγγα έστω κα αν τα προπύλαια του γηπέδου φρουρούντο από ΜΑΤ. Και τα ΜΑΤ ακόμα θα ήταν μαζί μας. Αν ήξερα ότι το μόνο θύμα σήμερα θα ήταν το επίσκοπος, θα μπαίναμε μέσα και θα έλεγα "μακαρία η οδός η πορεύει σήμερον"".



Σε τέτοιες αγνές αγωνιστικές μορφές, ο Θεός δίνει και το χάρισμα της προφητείας:
"Ελπίζω εις τον Θεόν και προφητεύω από της θέσης ταύτης: Δεν είναι μακρά η μέρα, βγαίνει ήλιος, βγαίνει ήλιος, θα λειτουργήσουμε στην Κορυτσά και στo Αργυρόκαστρο".

4 χρόνια μετά (1990-91), κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το Αλβανικό κομμουνιστικό καθεστώς και λειτούργησαν οι εκκλησιές και στο Αργυρόκαστρο και στην Κορυτσά. Δείτε :

Η επαλήθευση της προφητείας του π.Αυγουστίνου Καντιώτη: Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου. Το χωριό με τα περισσότερα χρόνια φυλακής και εξορίας από τις διώξεις του Χότζα. Παλικάρια του χωριού μπαίνουν στην ερειπωμένη εκκλησιά και με τον πάπα Μιχάλη Ντάκο, τελούν την πρώτη Θεία Λειτουργία. 12/12/1990 
Ιανουάριος 1991: τα πρώτα "ελεύθερα" Θεοφάνεια στην Κορυτσά, από έναν υπέργηρο αποσχηματισμένο από το καθεστώς ιερέα, που έβγαλε τα άμφια που είχε κρυμμένα για τόσα χρόνια.

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο "Αυγουστίνος Καντιώτης" που δημοσίευσε το βίντεο, από όπου και αντλήσαμε το φωτογραφικό υλικό.
επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος και επίσκοπος Κονίτσης Σεβαστιανός. Δύο Ιεράρχες, που έγραψαν πραγματικά Ελληνική ιστορία. 
Επιμέλεια: 
Ιστολόγιο -Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ξέρω πως κοιμόταν το βράδι οι υπόλοιποι δεσπότες. Που ήξεραν ότι πίσω από τα σιρματοπλέγματα οι ορθόδοξοι έλληνες βοριοηπειρότες υποφέρουν και αυτοί έκαναν ότι δεν άκουγαν τις φωνές τους. Μπράβο Παιδαγωγέ που προβάλεις παραδείγματα άγια μίμισης.

Ανώνυμος είπε...

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Αρναίας (ΦΩΤΟ)
http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/5450-lampro-poluarxieratiko-sulleitourgo-gia-ton-poliouxo-tis-arnaias-foto

Εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/5445-eorti-tou-agiou-stefanou-stin-im-thessalonikis-fotobinteo

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ.
ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ 'ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ'.

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο που οι δύο ιεράρχες που προβάλλετε, εκλέχτηκαν από Αριστείνδην Σύνοδο το 1967. Όπως και πλήθος ακόμη αξίων ιεραρχών.
Το 1974, ο νέος αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Τίκας (εκλεκτός του νέου δικτάτορα Ιωαννίδη), καθαίρεσε τους περισσότερους από αυτούς και άφησε μόνον 2-3, σε μικρές ακριτικές μητροπόλεις, γνωρίζοντας ότι θα ξεσηκωνόταν ο λαός.

Χρειάστηκε να γίνει Αριστείνδην Σύνοδο και να έχουμε δικτατορία για να εκλεγούν πραγματικά άξιοι ιεράρχες.
Τώρα ... τώρα αν γλείψεις μητροπολίτες δεν γίνεσαι ούτε διάκος.

Πάνος είπε...

Μπράβο συνάδελφε και φίλε για την ανάρτηση!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μάλλον στην τελευταία πρόταση θέλατε να γράψετε:
"Τώρα ... τώρα αν δεν γλείψεις μητροπολίτες δεν γίνεσαι ούτε διάκος"

Ανώνυμος είπε...

Τότε αγαπητέ Παιδαγωγέ υπήρχε και πιο παιδευμένος λαός. Τώρα οι περισσότεροι από αυτούς που έμειναν να "κρατάνε Θερμοπύλες" αναλώνονται σε ιστολόγια για να μάθουν πόσο υποκριτής είναι ο Πειραίως, πόσο κομματική είναι η ΠΕΘ, πόσο αξίζει να εξουθενωθεί η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ, πόσο πόσο πόσο βρωμιά υπάρχει κλπ. Και για να είμαι ξεκάθαρος, βρίσκω το δικό σας ιστολόγιο κάπως ενημερωτικό καθόλου όμως εποικοδομητικό (και αμφίβολα αντικειμενικό, το τελευταίο δεν με πειράζει)

Ανώνυμος είπε...

Κακως διαμαρτυρεστε
και τωρα διοργανωνουν
οχι συλλαλητηρια αλλα συσσιτια
διαβαστε

Γεύματα αγάπης διανεμήθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο φιλοξενίας και υποδοχής προσφύγων στο Ελληνικό, με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της ΜΚΟ «Αποστολή», της ΚΕΔΕ, του δημάρχου Αμαρουσίου, του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.
Συνολικά, μοιράσθηκαν 600 μερίδες φαγητού και σακούλες με παιχνίδια στα μικρά προσφυγόπουλα.

Όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κώστας Δήμτσας, «τα τελευταία πέντε χρόνια η Αποστολή έχει διανείμει 18,5 εκατομμύρια μερίδες φαγητού στην Αθήνα.
http://www.zougla.gr/greece/article/gevmata-agapis-gia-tous-prosfiges-pou-filoksenounte-sto-eliniko

με ενα πιατο φαι στουσ δηθεν προσφυγεσ κραταμε τους ελληνεσ κοιμισμενους

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΠΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΝ Α' ΟΝΤΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ Α'..

π.Νικόλαος Μανώλης είπε...

Σας συγχαίρω για την δημοσίευση αυτήν. Μακάρι να μας ξυπνήσει....

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Τον κ. Δημτσα ποιος τον διόρισε στην «Αποστολή»; Τι επαγγέλεται; Έχει κάποια σχέση με την Ορθοδοξία;

Όσον αφορά τα «λαμπρά πολυαρχιερατικά συλλείτουργα» που μας προβάλουν με το αζημίωτο πάντα τα «εκκλησιαστικά» παπαγαλάκια, έχω την εξής απορία:

Όταν αναφέρονται σε αυτά ως «λαμπρά» εννοούν την Ιερά Ακολουθία που τελείται; Τις κατανυκτικές στιγμές που ζουν οι ευρισκόμενοι στους Ιερούς Ναούς; Τις προσευχές;

Ή μήπως τη «λαμπρότητα» που εκπέμπουν τα άμφια, οι μήτρες των Επικσόπων, που γίνονται ακόμα πιο...λαμπρά υπό το διαρκές φως των φλας που αστράφτουν (ακόμα και μέσα στο Ιερό!!!) για τις...ανάγκες της «εκκλησιαστικής ενημέρωσης»...;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προφανώς είστε ο ίδιος που 2 λεπτά μετά (1:50 μμ) έγραψε το σχόλιο στον Τρελογιάννη .. έξυπνη κίνηση. Αφού δεν μπορούμε να απαντήσουμε στα αδιάσειστα ντοκουμέντα, χτυπάμε αυτόν που τα λέει.

Όταν αναφέρεστε σε "αγώνα", πείτε μας, τι ακριβώς έχετε στο νου σας;
Να διαβάζουν οι πιστοί την εγκύκλιο του μητροπολίτη και να λένε καλά τα έγραψε, άνοιξε τώρα την τηλεόραση ή διάβασε ένα ακόμη θαύμα "να φτιαχτούμε" ή πες μας καμιά καινούργια προφητεία;
Νομίζετε ότι διαβάζοντας ανακοινώσεις, έχει οποιοδήποτε αντίκρυσμα, θα αλλάξει η κατάσταση, ή θα φοβηθεί ο Τσίπρας, ο Λεβέντης και όσοι ψήφισαν ή απείχαν;
Και τι νόημα έχει τώρα που πέρασε ο νόμος να βγάζει κάθε μητροπολίτης και μια ανακοίνωση; Μήπως για να δείξει ότι είναι αγωνιστής; Στην μάχη παίρνεις μέρος όταν διεξάγεται, χρησιμοποιείς όλα σου τα όπλα, δεν πηγαίνεις στα μνημόσυνα.

Αντιθέτως εμείς, έχοντας αναμνήσεις από πραγματικά αγωνιστικές στιγμές, από συλλαλητήρια από παραστάσεις διαμαρτυρίας που έγραψαν και άλλαξαν την ιστορία, από πρόσωπα όπως ο Σεβαστιανός και ο "Καντιώτης", θεωρούμε ότι ο πιστός ελληνορθόδοξος λαός πρέπει να μάθει να βγαίνει στο δρόμο. Πρέπει να μάθει να πολεμάει ξανά στις επάλξεις.

Το μόνο που καταλαβαίνουν οι πολιτικοί είναι το πολιτικό κόστος. Ότι θα αποκαλυφθούν τα ονόματα τους και θα χάσουν ψήφους. Ο φόβος τους ενώ προχωράνε στο δρόμο ή στρογγυλοκάθονται σε μια εκδήλωση, ότι θα βρεθεί κάποιος να τους ελέγξει και να γίνουν ρεζίλι. Διαφορετικά δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να συνεχίσουν την προδοσία. Έχουν γίνει τελείως χοντρόπετσοι. Όπως και οι δεσποτάδες μας.

Χτυπάμε λοιπόν εκεί που πονάνε.
Αποκαλύπτουμε τον ρόλο του καθενός για να μην μπορεί να κυκλοφορεί ως "καλός χριστιανός", για να μην τον προβάλουν τα χριστιανικά σωματεία και ιστολόγια ως "μεσσία", ενώ γνωρίζουν ότι είναι πχ επίτιμος πρόεδρος στα Ρόταρυ.

Όσοι νομίζουν ότι μέσα από τα κάθε είδους σωματεία, ή την κάθε είδους εκκλησιαστική εξουσία που τους δόθηκε, θα χτίσουν την δική τους κοσμική εξουσία και διαπλοκή, έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται.

Αν η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ πρέσβευε σχολεία για αθέους και δημοψήφισμα για τις εκτρώσεις(!), αντί να καταφέρεται ενάντια στον Παιδαγωγό, μπορεί να ζητήσει συγνώμη για το λάθος της. Αφού δεν ζητάει συγνώμη, είχαμε κάθε δικαίωμα να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας. (Μας κάνει εντύπωση που το θυμάστε, κάναμε μόλις μία αναφορά σε αυτή). Χαιρόμαστε που έχουμε τόσο καλούς "αναγνώστες".

Ομοίως αν η ΠΕΘ αλλάζει πολιτικά γραφεία ανάλογα με τις αλλαγές της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα, οφείλουν να το γνωρίζουν οι θεολόγοι που τους εμπιστεύονται.

Τέλος αν ο μητροπολίτης Πειραιώς θέλει να έχει παρτίδες με μεγαλοστέλεχος ομάδας και τα τσιράκια του, αλλά κυρίως με όσους μητροπολίτες πρεσβεύουν τον οικουμενισμό, ας τις έχει. Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πιστούς.

Ομοίως οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος παραχωρεί την αίθουσα του σε Ροταριανούς και στέλνει εκπροσώπους του να χαιρετίσουν τις εκδηλώσεις τους. Κι ας μην το παίζει κανένα από τα γνωστά υποτιθέμενα "θρησκευτικά-αντιοικουμενιστικά" ιστολόγια. Εμείς θα γράφουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όταν στηρίζεσαι και προβάλεις Ροταριανούς και πολιτικούς, όταν καλείς τον Μεσσηνίας, τον Σύρου και τον Δημητριάδος, και τους δίνεις και βραβεία, τότε για μας ΔΕΝ φυλάς Θερμοπύλες.

Χαιρόμαστε για την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά. Ξέρετε, έχουμε πολλά ακόμη άπλυτα να βγάλουμε στη φόρα. Κάθε μέρα αναγνώστες μας επικοινωνούν μαζί μας στέλνοντας υλικό και στοιχεία. Αποφασίσαμε να ασχοληθούν και να καθαρίσουμε ότι πιο βρώμικο υπάρχει στην Ελλάδα: την Ελλαδική εκκλησιαστική ηγεσία.
Δεν αποκλείουμε κάποιοι να χρειαστεί να "ξυριστούν".
Σας βεβαιώνουμε, έχετε κάθε λόγο να μας φοβάστε.
Γιατί ΔΕΝ θα χαριστούμε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δυστυχώς τα ίδια συμβαίνουν ακόμη και στο Άγιο Όρος, το τελευταίο καταφύγιο .. Δεκάδες φωτογραφίες από εσπερινούς, αγρυπνίες και από κάθε επίσημο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Την ευχή σας πάτερ.Συγχαρητήρια για το σθένος σας και τον αγώνα σας.

Εμείς θα ξυπνήσουμε. Ο καθένας μας.
Όπως λέει και ένα αγαπημένο μας σύνθημα:
"ΣΚΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ".
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό ακριβώς είναι ένα θέμα αγαπητοί. Αν το ζήτημα είναι αντί να βλέπουμε το φως, να ανακατέβουμε το σκοτάδι βγάζοντας τα άπλυτα των άλλων στη φόρα... Για σκεφτείτε το. Είστε όντως εποικοδομητικοί; Δεν είπε κανείς ότι συκοφαντείτε, είπε ότι αν έτσι έχουμε ελπίδα να καλυτερεύσουν τα πράγματα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όταν τα παιδιά κουράζονται, τους λέμε μια ιστορία για να ξεκουραστούν,
ας πούμε κι εμείς μια ιστορία .. έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο.
Ας φανταστούμε ότι η Ελλάδα και η Αλβανία έχουν πόλεμο. Ξαφνικά βλέπουν οι Έλληνες στρατιώτες τον συνταγματάρχη τους να πίνει τσίπουρο με τον Τούρκο στρατηγό. Προβληματίζονται .. μα εμείς πολεμάμε, κάποιοι σκοτώνονται, και αυτός είναι χαλαρός με τον Τούρκο;

Ένας άλλος συνταγματάρχης, ενώ διαβεβαιώνει τους Έλληνες στρατιώτες ότι δεν θα υποκύψει ποτέ και θα παλέψει μέχρις εσχάτων, μαθαίνουν οι στρατιώτες ότι έστειλε τηλεγράφημα στον Τούρκο ομόλογο του και του ζητάει συγνώμη αν τον στεναχώρησε!

Τι πρέπει να περιμένουν από τους παραπάνω αξιωματικούς οι στρατιώτες; Ότι πράγματι θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων;

Μη φοβάστε, δεν αδικούμε κανέναν, ας πολεμήσουν και εμείς εδώ είμαστε, να τους επαινέσουμε.


Και για να περάσουμε από τις ιστοριούλες στην πραγματικότητα.
Δεν αφαιρούμε το "παπικό" αλάθητο από τους αντι-οικουμενιστές, για να το διεκδικήσουμε εμείς. Μπορεί να κάνουμε λάθος. Γι αυτό αφήνουμε τα σχόλια τόσο ελεύθερα. Να φανεί κάθε διαφορετική άποψη. Δεν την φοβόμαστε. Μακάρι να κάνουμε λάθος και άδικα να τους κατηγορούμε και να αξίζουν πολλά περισσότερα. Και μακάρι να αποδειχθούν αυτοί οι συνετοί και εμείς οι επιπόλαιοι.

Πάντως εμείς οφείλουμε και θα κάνουμε το χρέος μας. Όταν τελευταία αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με πρόσωπα της εκκλησιαστικής ηγεσίας, ξέραμε πολύ καλά με ποιους τα βάζουμε. Γνωρίζουμε και την σχέση κάποιων με την δικαστική εξουσία και πολλά ακόμη.. Δεν είπε τυχαία ο Άγιος Χρυσόστομος, ο 3 φορές εξορισθείς, ότι τίποτε δεν φοβήθηκα περισσότερο από τους επισκόπους. Πιστοί όχι μόνον στην ορθόδοξη αλλά και στην ελληνική μας κληρονομιά απαντάμε περήφανα : ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.