" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Συρία: Χριστιανές παρατούν τα παιδιά τους και πιάνουν τα καλάσνικοφ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές

Ξαναγράψαμε πριν μόλις λίγες μέρες:

Η κατάντια της πατρίδας μας ..μέσα από φωτογραφίες, στο στρατό, στα γήπεδα, στα σχολεία, στην εκκλησία μας


Που είναι οι Μπουμπουλίνες σήμερα; Κοιτάνε μόνον την καλοπέραση, το ντύσιμο και το βάψιμο; Να "περνάμε καλά", με ότι αυτό συνεπάγεται (χρήμα, άφθονα υλικά αγαθά, καλό σπίτι, αυτοκίνητο, διασκέδαση); Αυτό δεν είναι σήμερα το "ιδανικό" της (νεο)Ελληνίδας;

Δείτε αντιθέτως, μερικές γυναίκες στην Συρία, με λεβέντικη ελληνική ψυχή. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τα δυτικά πρότυπα στη ζωή μας;;;
Ιστολόγιο- Ομάδα εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός"


Στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν τάσσονται μόνο άνδρες, άλλα και γυναίκες, οι οποίες δεν διστάζουν να πιάσουν τα όπλα, διεκδικώντας ένα φωτεινό και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά τους.

Η Βαβυλώνια είναι μία από αυτές τις γυναίκες, που έχει αφήσει πίσω της δύο παιδιά και τη δουλειά της, για να ενταχθεί σε μια χριστιανική πολιτοφυλακή που μάχεται κατά του ISIS.
«Μου λείπει ο Λιμάρ και η Γκαμπριέλα και ανησυχώ γιατί θα πρέπει να είναι πεινασμένοι, διψασμένοι και να κρυώνουν. Αλλά προσπαθώ να τους πω πως αγωνίζομαι για να προστατεύσω το μέλλον τους», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο. (...)


Οι Σύριοι Χριστιανοί ανήκουν στην ανατολική χριστιανική παράδοση και προσεύχονται στα Αραμαϊκά. Εχουν τόσο ορθόδοξα όσο και καθολικά «κλαδιά» και αποτελούν περίπου το 15% της Συρίας, 1,2 εκατ., δηλαδή.

Η Λουσία είναι μόλις 18 χρονών και παράτησε τις σπουδές της για να

ενταχθεί σε αυτόν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ενάντια στις επιθυμίες των γονιών τους, αυτή και η αδερφή της εντάχθηκαν στην πολιτοφυλακή.
«Πήρα μέρος σε μάχη για πρώτη φορά στην περιοχή Al Hol, αλλά η ομάδα μου δεν έχει δεχθεί ακόμα επίθεση από το ISIS», αναφέρει η Λουσία.
«Μάχομαι με καλάσνικοφ αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμη να ενταχθώ στην ελίτ των σκοπευτών», προσθέτει η νεαρή.


Οι μαχήτες εκπαιδεύονται σε έναν παλιό μύλο, σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση, γυμναστική αλλά έχει και ακαδημαϊκά στοιχεία.
Με περιορισμένη εμπειρία στη μάχη, η ομάδα επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία χριστιανικών περιοχών.
Η Ταμπίρτα Σαμίρ, 24 ετών, η οποία επιβλέπει την εκπαίδευση, εκτιμά πως περίπου 50 γυναίκες-μαχητές έχουν εκπαιδευτεί.
«Δούλευα σε έναν συριακό πολιτιστικό σύλλογο, αλλά τώρα έχω την ευχαρίστηση να εργάζομαι στον στρατιωτικό τομέα», δηλώνει η Ταμπίρτα και συνεχίζει:
Δεν φοβάμαι το Daesh. Θα είμαστε παρόντες στις μελλοντικές μάχες εναντίον των τρομοκρατών».
(το είδαμε εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.