" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΙ ψήφισαν ΥΠΕΡ του Συμφώνου Συμβίωσης Ομοφυλοφίλων. Σχόλια "έξω από τα δόντια", γιατί αρκετή υπομονή κάναμε.

Υπερψηφίστηκε πριν λίγες ώρες το "Σύμφωνο συμβίωσης".

Αυτό που μας λυπεί περισσότερο είναι ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα βρεθούν θρησκευόμενοι που θα τα έχουν ξεχάσει όλα και θα κουνάνε "από χαρά την ουρά τους" μόλις δούνε κάποιον βουλευτή της μασονοκρατούμενης ΝΔ, να έρχεται στην εκδήλωση τους. Θα έχουν φορέσει και πάλι το θλιβερό χαμόγελο του αυλοκόλακα και θα του δείχνουν την 1η σειρά για να καθίσει, αντί να τον πετάξουν κλωτσιδών έξω από την αίθουσα. Σε λιγότερο από 2 μήνες όπως πληροφορηθήκαμε ετοιμάζεται μια εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη. Θα το δείτε.


Ο Θεός στις 10 εντολές προστάζει :
"ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού....
ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς· εγώ γαρ ειμί Κύριος ο Θεός σου
αλλά οι άνθρωποι της "εκκλησίας" συνεχίζουν να πιστεύουν στην κοσμική εξουσία και αρνούνται να αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο από αυτήν.

Καμαρώστε τους βουλευτές της "θεοσεβούμενης ΝΔ" που υπερψήφισαν το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ή απείχαν :
  • Υπέρ 19 βουλευτές: Θ. Φορτσάκης, Ν. Κεραμέως, Β. Οικονόμου, Ολγ. Κεφαλογιάννη, Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Κακλαμάνης, Ν. Δένδιας, Κ. Μητσοτάκης, Κ. Παπακώστα, Σ. Κεδίκογλου, Κ. Τασούλας, Ν. Παναγιωτόπουλος, Χρ. Δήμας, Γ. Βρούτσης, Γ. Πλακιωτάκης.
  • Απουσίασαν 27 βουλευτές: Δ. Σταμάτης, Β. Κικίλιας, Β. Μεϊμαράκης, Αδ. Γεωργιάδης, Σ. Βούλτεψη, Μ. Σαλμάς, Κ. Καραγκούνης, Γ. Ανδριανός, Γ. Στύλιος, Γ. Μαρτίνου, Ε. Μπασιάκος, Κ. Κοντογεώργος, Κ. Τζαβάρας, Κ. Καραμανλής, Κ. Γκιουλέκας, Στ,. Καλαφάτης, Ελ. Ράπτη, Θ. Καράογλου, Κ. Τσιάρας, Α. Σαμαράς, Κ. Κατσαφάδος, Γ. Τραγάκης, Κ. Καραμανλής, Κ. Σκρέκας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Αντωνιάδης.
ΣΥΝΟΛΟ: 46 βουλευτές της ΝΔ, ψήφισαν ΥΠΕΡ ή ΑΠΕΙΧΑΝ!
  • Κατά 29 βουλευτές: Αν. Καραμανλή, Αν. Μ. Ασημακοπούλου, Κ. Βλάσης, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος, Α. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Μ. Κόνσολας, Τ. Δημοσχάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Β. Γιόγιακας, Σ. Αναστασιάδης, Θ. Μπούρας, Γ. Γεωργαντάς, Γ. Κασαπίδης, Μ. Αντωνίου, Θ. Δαβάκης, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Χ. Αθανασίου, Θ. Καββαδάς, Χρ. Μπουκώρος, Γ. Καρασμάνης, Κ. Κουκοδήμος, Στ. Γιαννάκης, Γ. Κεφαλογιάννης, Φ. Αραμπατζή, Γ. Βαγιωνάς, Ν. Μηταράκης.
Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και στους ΑΝΕΛ, που καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης ψήφισαν οι Έλενα Κουντουρά, Κώστας Ζουράρις και Θανάση Παπαχριστόπουλος. Επίσης απουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος.
(το δημοσίευμα από εδώ)

Συνεπώς στο εξής 2 λεσβίες θα μπορούν υπογράφουν το "σύμφωνο", θα μένει η μία από τις δύο έγκυος (με εξωσωματική γονιμοποίηση από τράπεζα σπέρματος)  και θα έχουν και "παιδί". Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η ΝΔ! (τον Σύριζα, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων δεν τα σχολιάζουμε αν και βρίσκονται "χριστιανοί" που αδιαφορούν για την ιδεολογία τους και τους ψηφίζουν)

Περιμένουμε τώρα από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να τηρήσει την υπόσχεση του και να αρνηθεί οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή με όλους τους παραπάνω, όπως δεσμεύθηκε (δείτε εδώ). Σε 3 βδομάδες έχουμε τα Θεοφάνεια στον Πειραιά. Περιμένουμε να δούμε.

Μία ακόμη φορά ο Ζουράρης υπερψήφισε ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο. Υπερψήφισε και το νομοσχέδιο για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας (όχι απλά υπηκοότητας) σε παιδιά λαθρομεταναστών. 
Το αφιερώνουμε στα "χριστιανικά" ιστολόγια που ηδονίζονται να τον προβάλουν ως ίνδαλμα:

Το αφιερώνουμε και στην ΠΕΘ που πρόσφατα συναντήθηκε μαζί του (μην κρυβόμαστε, ελπίζοντας να ανοίξει πόρτες με την κυβερνητική εξουσία, γιατί προεκλογικά συναντούσαν μόνο τους υποψηφίους της ΝΔ, όπως γράψαμε εδώ). 

Ο Ζουράρης τελευταία πέρα από guest star σε χριστιανικές εκδηλώσεις, καθιερώθηκε και ως επίσημος ομιλητής (τι σου κάνει η κυβερνητική εξουσία!)


Το αφιερώνουμε και στο Άγιο Όρος που έβγαλε μεν μια ανακοίνωση τελευταία στιγμή αλλά δεν τόλμησε να δηλώσει ότι δεν θα κάνει δεκτό στο Άγιο Όρος ΚΑΝΕΝΑΝ βουλευτή που θα υπερψηφίσει το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο (θα μας είτε, εδώ δέχονται τον Μπουτάρη 3 μέρες πριν διοργανώσει το Thessaloniki pride, δείτε εδώ)

Το αφιερώνουμε και σε ορθόδοξο σύλλογο της Πιερίας που πρόσφατα στην εκδήλωση του έβαλε ως Προεδρεύουν της συνεδρίας και ως ομιλητή, βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ (και παρά τα τηλέφωνα μας και τα εμαιλ δεν μας απαντούσαν όταν τους γνωστοποιούσαμε με ντοκουμέντα ότι είναι επίτιμος Πρόεδρος στα Ρόταρυ). Το όνομα του φιγουράρει σε αυτούς που απείχαν από την χθεσινή ψηφοφορία. Να τον χαίρονται (αναφερόμαστε σε "καθαρόαιμο" σύλλογο, ορθοδοξότατο)

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του θρησκευόμενου κόσμου είναι ο Μεσσιανισμός. Ως άλλοι Εβραίοι συνεχίζουν να αναζητούν τον "Μεσσία" που θα τους σώσει και θα εκπληρώσει τις προφητείες. Γκουροποιούν μητροπολίτες, γέροντες, εναγωνίως ψάχνουν πρόσωπα να στηριχτούν και να τους αποδώσουν το "παπικό αλάθητο". 

Ο γνωστός "γέροντας" που εμφανίζεται κάθε φορά προεκλογικά. Πάντως κι ο Σαμαράς που "θα σώσει την Ελλάδα" κι ο Άδωνης καταποντίστηκαν! Άδικα έγραψε την επιστολή με την προφητεία! Κρίμα, πολύς κόσμος χρειάζεται έναν προφήτη. Για να δώσει "θεϊκή" συγκατάβαση στην ανοησία του.


Ολόκληρη την προεκλογική προφητεία (24 Ιανουαρίου 2015), του ίδιου γέροντος της Μονής Αγίου Ιλαρίωνος, για τον Σαμαρά, "του πολυφίλητου Προέδρου", του "Άγγελου",  που υποδέχθηκε και τον Ροταριανό Άδωνη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ ή εδώ. Παρεπιπτόντως, κι ο Άδωνης απείχε απ' την επίμαχη ψηφοφορία!  


Καλλιεργήσαμε έναν τύπο χριστιανού "ούφο". Που αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει το μυαλό που του χάρισε ο Θεός. Του φαίνεται πολύ πιο "εύκολο" να ρωτάει τον πνευματικό του για το κάθε τι. Και φυσικά πλήθος πνευματικών αποδέχονται τον ρόλο αυτό.


Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όλοι οι υποτιθέμενοι "πνευματικοί" και "μπροστάρηδες" του αντιΟικουμενιστικού αγώνα, να κοιτάνε ο ένας τον άλλον και κανείς να μην τολμάει να βγει μπροστά.

"Ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς· εγώ γαρ ειμί Κύριος ο Θεός σου
Όσο δεν προσγειώνονται, τόσο θα τρώνε τα μούτρα τους. 
Δεν πειράζει "έχει ο Θεός" όπως λέμε. Μα τα έχουμε διαστρεβλώσει όλα..

Χωρίς να έχουμε μελετήσει σχετικά, υποθέτουμε ότι τόσο στην Κωνσταντινούπολη πριν την πτώση (που πίστευαν ότι "η Παναγία δεν θα αφήσει"), όσο και το 1922, οι Έλληνες θα παραληρούσαν ότι ζούν τις προφητείες και θα φτάσουν στην Κόκκινη Μηλιά. Τελικά έχασαν κι αυτά που είχαν.

Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε και -ελλείψει ηγέτη- να προχωρήσουμε όλοι μαζί εμπρός, στον σκληρό δρόμο του αγώνα. Τώρα έχουμε να τα βάλουμε με ΟΛΟΥΣ. 
Ενάντια στον Οικουμενισμό, ενάντια στην Μασονία, ενάντια στην δεσποτοκρατία, ενάντια στους δοσίλογους και εντολοδόχους, κλέφτες και απατεώνες κάθε απόχρωσης που μας κυβερνούν. Διαφορετικά μία ακόμη φορά θα χάσουμε τα πάντα.
Η επιλογή είναι δική μας. Όπως γράψαμε και χθες, έπρεπε όλοι οι πιστοί  να είμασταν στον δρόμο αντί να βλέπουμε από την τηλεόραση τους ομοφυλόφιλους να προκαλούν έξω από την μητρόπολη και στο Σύνταγμα.

Ιστολόγιο Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Νεότερη ενημέρωση (24/12/2015):
Και μετά το αποτέλεσμα, οι εχθροί της πατρίδας και της Ορθοδοξίας, πχ ο γνωστός Γρηγόρης Βαλλιανάτος, πανηγυρίζουν και προκαλούν:



οι φωτογραφίες από εδώ

Είναι η τελευταία μάχη που χάθηκε χωρίς να δοθεί.
Στο εξής δεν θα περιμένουμε ΚΑΝΕΝΑΝ δεσπότη, αρχιμανδρίτη, ιερομόναχο ή ιερέα να μας καλέσει σε διαμαρτυρία. Μία ακόμη φορά ένιψαν τα χέρια τους. Με ανακοινώσεις δεν δίνεις μάχη. Την χάνεις.
Στο εξής θα βγαίνουμε στο δρόμο. Λίγοι ή πολλοί δεν έχει καμία σημασία. Εξ άλλου δεν ήταν περισσότεροι οι ομοφυλόφιλοι που προκάλεσαν έξω και μέσα στη Βουλή. 
Οι "συνετοί" αδερφοί μας, οι "πνευματικοί", ας μας κοιτάνε μία ακόμη φορά από την τηλεόραση κι ας μας χαρακτηρίσουν μια φορά ακόμη ακραίους. Καλύτερα "ακραίοι, στις επάλξεις" παρά "συνετοί"  αλλά "νεκροί". 

70 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω την αγωνία στις τελευταίες σας αναρτήσεις και την εύλογη προσπάθεια σας να ξυπνήσετε συνειδήσεις.
Διαβάζω ότι σας αρέσει ο πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης,
σας στέλνω κάτι σχετικό

Οἱ ἄπιστοι πριόνι τὸ στόμα του, οἱ Χριστιανοὶ βουβοί! λὲς καὶ δὲν ἔχουν γλῶσσα. Ἔχουν γλῶσσα γιὰ γάμους, ἔχουν γλῶσσα γιὰ πολιτική, ἔχουν γλῶσσα γιὰ τόσα πράγματα ἀπὸ τὸ πρωῒ μέχρι τὸ βράδυ. Γλῶσσα γιὰ τὸ Χριστὸ δὲν ἔχουνε. Λοιπόν, ὅπως ὁ Ναοὺμ μὲ τὴ γλῶσσα του ἐκήρυξε παντοῦ τὰ μεγαλεῖα τοῦ Θεοῦ, ἔτσι κ᾿ ἐσεῖς νὰ κηρύξετε παντοῦ μέσα ἐδῶ στὴν πόλι, στὸ χωριό σας, τὸ λόγο τοῦ Θεοῦ μὲ πίστι ἀκράδαντον.
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=50517#more-50517

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΔΥΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ:
"ΘΕΟΣ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ" ΚΑΙ "ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟ ΕΜΠΕΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ"!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο θεός στα Σόδομα ξεκαθάρισε την θέση του άπαξ' διαπαντός. Στο εφεξής όποιος κληρικός θα μνημονεύει την κυβέρνηση στις ευχές της Λειτουργίας, [ υπέρ πάσης αρχής και εξουσίας ] τότε συνυπογράφει τα μέτρα της κυβέρνησης.

Για αυτούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, να έχουν το Ανάθεμα.
Ιερομόναχος Κάλλιστος Τζουλακίντζε [ Γεωργιανός ]
Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα ότι απούσα ήταν και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Κάτι ήξερε ο Βαλιανάτος που δημόσια την είπε λεσβία. Ψάξτε και θα το βρείτε. Κρίμα γιατί πολλοί ορθόδοξοι στήριζαν μέσω αυτής ελπίδες στο κκε.
Το κκε τήρησε σωστή θέση αλλά όχι η κυρία Κανέλη.

Ανώνυμος είπε...

Η λεσβία Καννέλη βγήκε σήμερα στα κανάλια.
Δεν τη βόλεψε το σύμφωνο, μάλλον ήθελε να προβλέπει υιοθεσία από Κίναιδους.Σωστλα κάνετε και δείχνετε τους Ρόταρυ της ΝΔ, όπως και τον ανθέλληνα Ζουράρι (αυτός είναι και με τους λαθρομετανάστες).
Παραταύτα τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι Μητροπολίτες, που δεν έχουν κάνει μια συγκέντρωση ανάλογη της γενιάς της ταυτότητας στη Γαλλία.
Όπως και να το κάνουμε ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως ένας Ιερέας, είναι ευάλωτος στη Μασονία, στους Ρόταρυ, στη Νέα Ακρόπολη στον ίδιο βαθμό και ίσως παραπάνω με τον Γεωργιάδη και τον Γκιουλέκα

Ανώνυμος είπε...

Ένας εσμός αναξίων, ανίκανων και ψευδολόγων πολιτικών απατεώνων, μία πολιτική συμμορία μηδενιστών, εθνο-αποδομητών και κρημνιστών των πάντων, αφού, πρώτα, έλυσε" όλα τα καυτά και ζέοντα και τσουρουφλίζοντα το λαό και τη χώρα προβλήματα που απειλούν την υπόστασή της,προώθησε στη Βουλή προς ψήφιση ένα εκτρωματικό νομοσχέδιο που καταφέρει βάναυσο και θανάσιμο πλήγμα στο κύτταρο της κοινωνίας, στο θεοίδρυτο, ιερό θεσμό της οικογένειας, υποβιβάζει, ευτελίζει, απο-ιεροποιεί το θεοειδές ανθρώπινο πρόσωπο, εκμαυλίζει το ανθρώπινο ήθος, ναρκοθετεί τα θεμέλια της κοινωνίας.
Και 194 "εθνοπατέρες", εκπρόσωποι, υποτίθεται, του ελληνικού λαού, θλιβερά ανθρωπάκια, επιεικώς ασυνείδητοι, πιόνια στη σκακιέρα της Νέας Τάξης και γιουσουφάκια της "πολιτικής ορθότητας",υπερψήφισαν το προαναφερθέν ακατονόμαστο νομοσχέδιο καθιστώντας το νόμο του κράτους, προάγοντας και προωθώντας, κατ αυτόν τον τρόπο, την ηθική και πνευματική εξαχρείωση της νεοελληνικής κοινωνίας.
Μεταξύ τους και κάποιοι θρησκειοκάπηλοι και πατριδοκάπηλοι, ΔΗΘΕΝ υπέρμαχοι, κατά τα άλλα, των εθνικοθρησκευτικών παραδόσεων!
Πόσο δίκαιο είχε ο μέγας Παπαδιαμάντης όταν έγραφε πως "το επάγγελμα του πατριωτισμού και της θρησκείας περνά εξόχως εις ετούτον τον τόπον"!
Στην κρίσιμη αυτή, για τον τόπο, στιγμή, της Ελλαδικής Εκκλησίας, απ την πλευρά της οποίας αναμενόταν η πλέον ισχυρή αντίδραση και αντίσταση επικειμένης της επιψηφίσεως του ανόμου νομοσχεδίου, δεν ηγείται ένας λέων, όπως επιβάλλεται απ τις περιστάσεις, αλλά ένας λαγωός. Ο οποίος δορυφορείται, επίσης, ως επί το πλείστον, από λαγωούς.
Πόσοι αρχιερείς, επί του συνόλου των μελών της Ιεραρχίας, όρθωσαν το ανάστημά τους στηλιτεύοντας δριμέως, από άμβωνος και διά γραφίδος, το ιδιαζόντως ειδεχθές αυτό πνευματικό έγκλημα; Πόσοι ξεσήκωσαν το λαό των επαρχιών τους με τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων; Πόσοι απ αυτούς προέβησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους θέτοντας τους τελευταίους προ των τεραστίων ευθυνών τους; Πόσοι απ αυτούς προτίθενται να αποκόψουν απ την εκκλησιαστική κοινωνία τους μητραλοίες "εθνοπατέρες";
Γιατί μόνο λίγοι ομολογητές μητροπολίτες, κατά ποιμαντικό χρέος ενεργούντες και υπείκοντες στη φωνή της αρχιερατικής τους συνειδήσεως, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην επελαύνουσα και προελαύνουσα λαίλαπα της "πολιτικής ορθότητας" διαβληθέντες αισχρώς απ το πολιτικοδημοσιο-γραφικό(καφρικό) κατεστημένο που τους απαξίωσε και περιθωριοποίησε στιγματίζοντάς τους σαν "ομοφοβικούς", "σκοταδιστές", "μεσαιωνιστές" κ.τ.ο;
Πού ήταν οι υπόλοιποι; Φοβούνται και τρέμουν το διασυρμό, την απαξίωση, την εξουθένωση και περιθωριοποίηση απ την πλευρά του δαιμονοκίνητου λόμπυ που λυμαίνεται την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας;
Αυτοί είναι οι διάδοχοι των προφητών, των αποστόλων, των μαρτύρων και ομολογητών, των Χρυσοστόμων, Αθανασίων,Βασιλείων, Αμβροσίων; Δεν έπρεπε να αστράψει ο άμβωνας απ τα "ουκ έξεστί σοι", σεβασμιώτατοι;
Το επαίσχυντο, στραγγαλιστικό της ελευθερίας της εκφράσεως, ΔΗΘΕΝ "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, έγινε νόμος του κράτους με την ένοχη ανοχή της ΔΙΣ, η οποία έδωσε, ουσιαστικά, το "πράσινο φως" για την υπερψήφισή του. Τώρα "πέρασε" και το σύμφωνο-έκτρωμα αφού η ουσιαστική αντίδραση και αντίσταση της λεγόμενης "επίσημης Εκκλησίας" ισούται τω μηδενί! Μετά πώς να μη μνησθούμε του ΟΝΤΩΣ ΛΕΟΝΤΟΣ, μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου, επίσης αισχρώς διαβληθέντος και μετά θάνατον διαβαλλομένου, που διεκτραγωδώντας την έλλειψη αγωνιστικότητας απ την πλευρά της διοικούσας Εκκλησίας προ ετών έγραψε χαρακτηριστικά: "Ατάραχοι παίζομεν τον πλαγίαυλόν μας, ενώ θα έπρεπε σάλπιγγες να ηχήσουν ζωηρώς και σφενδόναι να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως. Η Εκκλησία μας δυστυχώς παρουσιάζεται πνευματικώς νεκρά"!
Λ.Ν.


Ανώνυμος είπε...

Μην παρασύρεστε από ακρότητες κάποιων αποτειχισμένων (π.χ. Οδυσσέα) και αδικείτε τα Ορθόδοξα μπλογκς. Ορθόδοξα χριστιανικά είναι και όχι "χριστιανικά". Το ότι έκαναν ένα λάθος και διαφήμισαν τον Ζουράρι δεν μπορεί να τους εξωπετάξει αυτό από την Ορθοδοξία. Αφήστε τις ακρότητες και μην παρασύρεστε από αυτές.

Εχέφρων

Ανώνυμος είπε...

-Οι λεγόμενοι "εθνοπατέρες" μας, μας...την έφεραν ακόμη μια φορά.
Μνημόνια, ανεργία, εγκληματικότητα, υπογεννητικότητα,άδεια ταμεία, παραχάραξη ιστορίας, παραίτηση από τα εθνικά θέματα, και τώρα αφού ΔΕΝ έλυσαν κανένα πρόβλημα, έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα. Σύμφωνο συμβίωσης των αυτοαποκαλούμενων "ομοερωτικών". Μάλιστα...
Και οι κατά τα άλλα βιγλάτορες του έθνους ΜΟΥΓΚΟΙ!
Σήψη και παρακμή. Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία σε συνεχή ελεύθερη πτώση προς την άβυσσο.
Αλήθεια ο πατριωτικός κόσμος χόρτασε από ψέματα και υποσχέσεις των "δικών του" ή στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα προτιμήσει τους ίδιους εθνικούς ολετήρες;
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

ΔΙΓΕΝΗΣ

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο και την παρρησία σας να γράφετε τα πράγματα ως έχουν. ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ. Έχουμε αηδιάσει με όλους και με όλα. Η κοινωνία διαλύεται, η θρησκεία διαπομπεύεται, το έθνος εξαφανίζεται κι έχουμε όλους αυτούς τους ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ που αναφέρετε να βγάζουν μακροσκελείς ανακοινώσεις, να ρίχνουν καμιά «τουφεκιά» στο...γάμο του Καραγκιόζη αλλά να μην καλούν σε ξεσηκωμό ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ! ΝΑΙ, ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ! Το γράφω επωνύμως κι όποιος προσβάλεται ή αισθάνεται αδικημένος, μκπορεί να πράξει τα νομικά δέοντα.

Αυτό το ΑΘΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ο ψευτο-καθηγητής Ζουράρις, είναι ο ίδιος για τον οποίον ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ διάφοροι «ορθόδοξοι» κυρίως της Βόρειας Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και τα ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ «ρωμαίικα ιστολόγια». Είναι αυτοί που, όπως έγραψα, επιδίδονται σε αψιμαχίες χαρακωμάτων και μόλις έρχεται ο εχθρός, ΛΙΠΟΤΑΚΤΟΥΝ! Πουλάνε φούμαρα στους Πιστούς για «αγώνα», αλλά οι ίδιοι τον εμποδίζουν και στέκονται ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ στην Είσοδο της Ουράνιας Βασιλείας, μην αφήνοντας και τους άλλους να εισέλθουν!

Λοιπόν, για να τελειώνουμε: Όλο αυτό το απόστημα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ! Αρκετά ανεχθήκαμε, όπως σωστά γράφετε. Οφείλουμε όλοι όσοι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες, χωρίς δεσμεύσεις, εξαρτήσεις και ανίερες συναλλαγές, να αντιδράσουμε! Να σηκωθούμε από τον καναπέ και τα facebook που μας έχουν αποβλακώσει, να σταματήσουμε να περιμένουμε «ηγέτες» και «μεσσίες», να ερμηνεύουμε σωστά τις προρρήσεις Αγίων και Γερόντων και όχι όπως συμφέρουν την ΤΕΜΠΕΛΙΑ μας και κυρίως, να μην περιμένουμε τίποτα από πολυδιαφημισμένους «αντι-οικουμενιστές» προβατόσχημους λύκους όπως ο Πειραιώς, έμμισθους παπαγάλους «εκκλησιαστικών πρακτορείων» και «χριστιανικών ιστοσελίδων» που ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ με πολιτικούς - εκκλησιαστικούς άρχοντες και ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ από αυτούς, καθώς και όποιον κάνει κηρύγματα «αγαπολογίας» με την ευγενική χορηγία των ΜΜΕ (εκεί προς Σιάτιστα...χτυπούν οι καμπάνες)!

Προσωπικά, παρότι διαφωνώ με το έντονο ύφος του Καλαβρύτων, βρίσκω την στάση του ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ! Ήταν ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του και δεν φοβήθηκε τον οχετό του αδερφάτου από τη μια και τους Φαρισαίους «Χριστιανούς» δημοσιοσχετίστες από την άλλη!

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε ολόκληρο το σχόλιό μου και όποιος θεωρεί ότι θίγεται, ξέρει τι να κάνει. Τα μισόλογα και η υποκρισία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Ιερώνυμος Λιάπης: ο αρχιστράτηγος της ήττας!

Νικόλαος Ἀγγελίδης είπε...

Πολύ ωραία αυτά που θίγετε.
Για να μπορέσει όμως κανείς να επαναστατήσει εξωτερικά, θα πρέπει να το κάνει πνευματικά, με τον σωστό πνευματικό αγώνα, πρώτα σε προσωπικό επίπεδο:
Να παρατήσει τα γλέντια και όλες τις κοσμικές διεξόδους από το ψυχικό του κενό, όπως ποδόσφαιρο και άλλα ελληναράδικα χόμπυ, συναυλίες μουσικά όργανα και λοιπές κουλτούρες,
Να ξεβάψει νύχια, μαλλιά, μούτρα, δόντια και κορμί (από το τατου)
Να βγάλει τα σκουλαρίκια και τα παντελόνια (για τις χριστιανες γυναίκες το λέω) και να φορέσει κάκαλα πνευματικά,
Δηλαδή να μετανοήσει αληθινά, ωστε να έρθει η χάρις του Θεού και να του δώσει δύναμη ομολογίας και μαχητικότητας.

Αλλιώς, μόνο με παχιά λόγια ή δηλώσεις μπροστά στον καθρέφτη τίποτα δεν γίνεται.
Οι εβραίοι στην Π.Δ. σε περιόδους κρίσεως ρίχναν στάχτη στο κεφάλι τους και φορούσαν σάκκο) και νήστευαν. Ολόκληρες πόλεις!!!
Εμείς άραγε τους φτάνουμε έστω στο νυχάκι; Όταν δεν θέλουμε με τίποτα να στερηθούμε την κοσμική μας ζωούλα και εμπαίζουμε την μακροθυμία του Θεού;

Καλά Χριστούγεννα στις καρδιές όλων μας και διαρκή μετάνοια ευχομαι.
Νικόλαος Αγγελίδης

δάσκαλος είπε...

Το καλύτερο σχόλιο που διάβασα αυτές τις ημέρες!
Συγχαίρω και εύχομαι καλές εορτές με μετάνοια
Νικόλαος Μάννης

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επιλέξαμε τον όρο "χριστιανικά" για να τονίσουμε την νοοτροπία.

Η ορθόδοξη εκκλησία γέννησε ομολογητές. Που τα έβαζαν με τους αιρετικούς, που τα θυσίαζαν όλα.
Θυμηθείτε πως ο Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης τα θυσίασε όλα, θυσίασε ακόμη και το μοναστήρι του την Μονή Στουδίου με 1000 μοναχούς. Τα θυσίασε για την αλήθεια. Σταμάτησε να μνημονεύει τον Πατριάρχη, τον αυτοκράτορα (επειδή ο αυτοκράτορας έδιωξε την νόμιμη σύζυγο του, την έκλεισε σε μοναστήρι και παντρεύτηκε παρανόμως άλλη γυναίκα, και ο Πατριάρχης την έστεψε αυτήν αυτοκρατόρισα). Ότι δηλαδή έκανε και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.
Αυτό κόστισε στον Άγιο Θεόδωρο Στουδίτη 2 εξορίες. Πέρασε και 3η εξορία εξαιτίας των εικονομάχων. Έβγαζε τον πιστό λαό με λιτανεία στους δρόμους.
Στην ορθόδοξη εκκλησία ο λαός δεν είναι κομπάρσος στις φιέστες των μητροπολιτών. Ο πιστός λαός αγωνίζεται. Δεν κάνει ότι δεν βλέπει για να μην θίξει αυτούς που θεωρεί "δικούς του".
(Μην ξεχνάμε ότι η 2η -παράνομη- σύζυγος του αυτοκράτορα ήταν ξαδέρφη του Αγίου. Αλλά όταν πήγε να τον επισκεφθεί στο μοναστήρι κομίζοντας δώρα, έκλεισε την πόρτα του μοναστηριού και χτύπησε πένθιμα τις καμπάνες. Προτίμησε να "καεί" το μοναστήρι του, να διαλυθεί τελείως παρά να συμβιβαστεί.)

Αυτό είναι το ορθόδοξο φρόνημα. Συγκρίνετε το τώρα με κάτι αγιορίτικα μοναστήρια που κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση στήνουν τα κονέ τους.
Καταλάβατε τώρα γιατί τα είπαμε "χριστιανικά";

Ανώνυμος είπε...

Οι αφοριστικές θέσεις είναι παγίδα. Μνημονεύει ο Ιερεύς καί λαμβάνουν οι ΆΞΙΟΙ!!!!
Εάν δεν υπάρχουν άξιοι, οι ευχές γυρίζουν πίσω στον Ιερέα.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Χριστιανός ο ελάχιστος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ;
ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ, ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ.
ΟΛΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ. ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ 2-3 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 90;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ; ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΥΠΑΚΟΗ. ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝΕ ΟΙ ΤΖΙΧΑΤΙΣΤΕΣ; Η ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα το φανταζόταν ότι οι ανώμαλοι απ τα θεωρεία της Βουλής θα ασχημονούσαν κατά τέτοιο τρόπο πανηγυρίζοντας την ψήφιση του βρωμερού νομοσχεδίου!

Ανώνυμος είπε...

Οι ανώμαλοι από δω και πέρα θα έχουν προνομιούχα θέση στην κοινωνία. Με τον "αντιρατσιστικό νόμο" αυτοί που τον θέσπισαν θα επιδιώξουν να στραγγαλίσουν δικαστικά κάθε ελεύθερη φωνή που λέει αλήθειες για τη διαστροφή της ομοφυλοφιλίας. Πρόκειται για δικτατορία χειρίστης μορφής!

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε πώς θα συμπεριφερθούν κάποιοι επίσκοποι στις γιορτινές αυτές μέρες απέναντι στους βουλευτές που ψήφισαν το άθλιο νομοσχέδιο. Και κυρίως οι επίσκοποι που το καυτηρίασαν.

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται πως συμφωνώ σε όσα λέτε περί Ζουράρι και Γκιουλέκα.
Τους ανεβάσαμε σε "πατριωτικούς θρόνους", γιατί πετάνε καμία κουβέντα και μετά χάνονται...
Ας τα βλέπουν αυτά, εκείνοι που τους στηρίζουν και τους έχουν για..ημίθεους.
Ο Θεός να σας δίνει δυνάμεις να συνεχίζετε τον καλόν αγώνα!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου Δημήτρη Σωτηρόπουλε για την κατάκριση που βγάζεις εναντίον των ορθόδοξων χριστιανικών ιστολογιών.

Αν έχεις αποδείξεις σε αυτά που λες ότι σιτίζονται από πολιτικούς και εκκλησιαστικούς άρχοντες είσαι συκοφάντης.
Και να μάθεις να μιλάς συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα.
Μπορεί κάποια επισκοποκεντρικά μπλογκς να σιτίζονται, άλλα όμως που κάνουν πολύ μεγάλη δουλεία όπως τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ, ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ, δεν μπορούμε να πούμε ότι σιτίζονται.
Επειδή η ανάρτηση αυτή του "Παιδαγωγού", έχει φωτογραφίες από τα ιστολόγια ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, και ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ. Οι κατηγορίες σου ότι διαπλέκονται και σιτίζονται από πολιτικούς - εκκλησιαστικούς άρχοντες, πήγαίνει σ΄αυτά τα ιστολόγια.
Αν έχεις αποδείξεις να μας τις παρουσιάσεις. Διαφορετικά συκοφαντείς χωρίς ντροπή, πολύ ωφέλιμα και χρήσιμα ορθόδοξα χριστιανικά μπλογκς που παρά τα όποια λάθη τους, δεν παύουν να ωφελούν.

Καλλισθένης

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και προβατόσχημος λύκος ο Πειραιώς!
Συμμαζέψου Δημήτρη Σωτηρόπουλε και μην κατακρίνεις καλούς μητροπολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη Σωτηρόπουλε μιλάς εσύ; Το δικό σου μπλογκ μπροστά στα μπλογκ "Θρησκευτικά" και "Ρωμαίικο Οδοιπορικό" είναι πολύ πιο light, ελαφρύ. Τον αγώνα κατά της μετατροπής του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, τον δίνουν αυτά τα μπλογκ και όχι το δικό σου που ασχολείται τώρα τελευταία μόνο με ωφέλιμα κείμενα. Παλαιότερα ναι, το δικό σου μπλογκ είχε κάποιο δυναμισμό και σχολίαζε την επικαιρότητα. Τώρα, εδώ και χρόνια έχει ξεφουσκώσει. Πολύ ανώτερα και πιο δυναμικά είναι τα μπλογκς "Θρησκευτικά" και "Ρωμαίικο Οδοιπορικό" από το δικό σου.

Καλλισθένης

Ανώνυμος είπε...

η Πολυπολιτισμική&Κατευθυνόμενη Προπαγάνδα απο την ΝΤΠ και τους εδώ "Υπαλλήλους της"..με τις ΜΚΟ τύπου ΑCTION AID (μαζί βέβαια με τα ΑΝΤΑΡ-CIA...ΣΦΥΡΙΖΑ..ΑΝΤΙΦΑ..ΟPENSOCIETYINSTITUTE=XΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ GEORGE SORROS) που πριν λίγους Μήνες Έβγαλε και ένα ωραίο ντοκυμαντέρ για το πόσο "ρατσιστές" είναι οι Έλληνες απέναντι στους "Απρόσκλητους Επισκέπτες" που τους δίνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ δομές Φιλοξενίας-Παροχές που έπρεπε να δοθούν ΠΡΩΤΑ στους Έλληνες Άνεργους-Άστεγους-τα Ελληνόπουλα που λιποθυμάνε στα σχολεία και Όσους Έλληνες έχουν Αναγκή ούτε λόγος για κάτι τέτοιο βέβαια.Οι Κρίκοι της Αλυσίδας αυτών των "Ατόμων" είναι κάτι Παραπάνω απο Αλληλένδετος π.χ το "Ουράνιο Τόξο" που όλοι επικαλούνται+φοράνε σαν ρούχα/κασκώλ ή κρατάνε με πλακάτ/σημαίες είναι Επίσης Χρηματοδοτούμενο απο τον Sorros,παλιότερα είχε κατέβει σε Εκλογές με Υποψηφίους τον Κώστα Χρυσόγονο+Ηλία Τρεμόπουλο οι οποίοι Σαφώς και είναι Ανδρείκελα της ΝΤΠ..μιλάνε για Αναφαίρετο δικαίωμα στον Αυτοπροσδιορισμό για το Όνομα της Μακεδονίας,ο Τρεμόπουλος σε μια παλιότερη συνεντευξή του είχε δηλώσει ότι η θεσσαλονίκη πριν το 1912 ΔΕΝ ήταν Ελληνική (αλήθεια μήπως την κρατούσαν οι Πυγμαίοι άραγε;;)και φυσικά υποστηρίζουν με Χέρια και Πόδια τα Συμφώνα Συμβίωσης Ομοφυλόφιλων/τεκνοθεσία/παιδοφιλία/κτηνοβασία και όλη την Νεοταξική Ατζέντα ισοπέδωσης οπότε το πλέγμα που συγκοτεί αυτή την κατάσταση είναι Πολυεπίπεδο και αλληλένδετο..το Ερώτημα είναι ΤΙ ακριβώς θα γίνει σε Πρακτικό Επίπεδο;; Μήπως ήρθε η Ώρα να Δημιουργηθεί νέου τύπου Φιλική Εταιρεία η οποία θα απαρτίζεται απο Έλληνες στην Ψυχή&Συνείδηση (Μακριά τα Κόμματα με τις Αντίστοιχες Ιδεολογίες τους όπως και οι περίεργες Στοές..λέσχες..)

Ανώνυμος είπε...

Το σχήμα οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ η Πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είτε είναι Συνειδητοί Χριστιανοί είτε Όχι ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ σε επίπεδο Αξιακού Κώδικα αυτή την ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ επιτρέπει με την Στάση&Συμπεριφορά του να "φαίνεται" μόνο η "Δυναμική Μειοψηφία" η οποία λόγω της Παθοψυχολογικής-Ιδεολογικής Πώρωσης ΔΕΝ ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω πέρα απο την ικανοποιήση των "Αναφαίρετων+Αυτονόητων Δικαιωμάτων τους"..Γιατί ΔΕΝ έγινε ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ μια Αντισυγκέντωση απο Πολιτιστικούς Συλλόγους οι οποίοι αφθονούν σε όλη την Επικράτεια Πόσο μάλλον στην Αθήνα..Δηλαδή η Πλειοψηφία ΠΟΤΕ+ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ,ΕΧΘΕΣ,ΠΡΟΧΘΕΣ κτλ. Μόνο τα Οικονομικά θέματα Συντάξεων-Μισθών-Απολύσεων είναι τα Ουσιώδη;; το ότι μας παρουσιάζουν/επιβάλλουν τις Σεξουαλικές τους Προτιμήσεις που στην τελική είναι κάτι Προσωπικό ως κάτι υγιές&φυσιολογικό ΔΕΝ αποτελεί Κίνητρο για Αντίδραση;; Τα Κοινωνικά Δίκτυα (facebook-twitter)τα mail,iphone 5,8,18 μας έχουν πειράξει τα εγκεφαλικά κύτταρα,έχουν νεκρώσει τον ψυχισμό μας και διαστρέψει την Προσωπικοτητά του Νεοέλληνα,εκτονώνεται η "Οργή" εκεί..άντε και στις Κάλτσες (κάλπες δηλαδή) και τελείωσε το παραμύθι..Ξυπνάτε-ΑΦΥΝΠΙΝΣΤΕΙΤΕ ΕΧΘΕΣ,ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό σχόλιο. Στα πνευματικά θέματα, ψευτοαγωνιστές είναι όσοι δεν διορθώνουν πρώτα τον εαυτό τους. Στα εθνικά, καμιά φορά κάνουν κάτι καλό, αλλά συνήθως είναι επικίνδυνοι. Οπότε, και τον εαυτό μας να κοιτάμε και αγώνα να κάνουμε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή προφανώς είστε ο ίδιος ανώνυμος που γέμισε μία ανάρτηση μας με 79 σχόλια (με συνέπεια να μην διαβάζονται),

πριν αρχίσει και τώρα η ίδια ιστορία,
ξαναδιαβάστε τι έγραψε ο Δημήτριος Σωτηρόπουλος:
έμμισθους παπαγάλους «εκκλησιαστικών πρακτορείων» και «χριστιανικών ιστοσελίδων» που ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ με πολιτικούς - εκκλησιαστικούς άρχοντες και ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ από αυτούς

Αναφέρεται λοιπόν σε εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων και σε ιστοσελίδες. Αυτά ανήκουν σε επίσημους φορείς ή σε επαγγελματίες δημοσιογράφους.
Αντιθέτως, αυτά που κατονομάζετε είναι ιστολόγια. Η διαφορά είναι τεράστια.

Η μομφή μας στα συγκεκριμένα ιστολόγια εκ μέρους μας δεν είναι φυσικά ότι χρηματίζονται -σίγουρα δεν χρηματίζονται- αλλά ότι προβάλλουν ως "μεσσία" τον Ζουράρη και τον κάθε "Ζουράρη" (Φραγκούλη, Πειραιώς κλπ). Χορτάσαμε "σωτήρες". Καιρός να αναλάβουμε και ως πιστός λαός τις ευθύνες του (που δεν είναι φυσικά να ακούμε τις ομιλίες και να διαβάζουμε τις ανακοινώσεις των "σωτήρων" μας.)

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

«Καλλισθένη», προφανώς έχετε προσωπική εμπάθεια εναντίον μου και γράφετε ανακρίβειες. Αν θέλετε αποδείξεις για τις ανίερες σχέσεις «χριστιανικών ιστοσελίδων», ευχαρίστως να σας τις καταθέσω αλλά δεν ξέρω αν εδώ είναι το κατάλληλο μέρος. Μάθετε ότι η λέξη «σιτίζονται» περιλαμβάνει πολλές μορφές διαπλοκής: Από τον απευθείας χρηματισμό ορισμένων, μέχρι διάφορους «χριστιανικούς συλλόγους» που έχουν άμεση σχέση με συγκεκριμένες Μητροπόλεις. Επίσης, όταν οι ίδιοι υπερπροβάλουν ανάξια πρόσωπα όπως ο Ζουράρης, επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος για το ρόλο που παίζουν.

Όσον αφορά τον Πειραιώς, επειδή τυγχάνει να είμαι κάτοικος της μητροπολιτικής του περιφέρειας, γνωρίζω πράγματα που πιθανόν κάποιοι εκτός πόλης δεν ξέρουν. Αν ενοχλείστε από τον χαρακτηρισμό μου «προβατόσχημος λύκος», θα με ενδιέφερε η γνώμη σας για τα όσα θα γίνουν στον Πειραιά κυρίως τα Θεοφάνεια, με πολιτικά πρόσωπα που ψήφισαν το «σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων».

Τέλος, έχετε δίκιο πως πλέον τα γραφόμενά μου είναι πολύ...ελαφριά σε σχέση με το παρελθόν! Όντως, επιλέγω κυρίως τη σιωπή που «σπάω» μονάχα σε περιπτώσεις πραγματικά μαχητικών ανεξάρτητων ιστολογίων, όπως το παρόν. Αναρωτηθήκατε όμως γιατί επέλεξα αυτή τη στάση; Μήπως επειδή τόσα χρόνια διαμαρτυρίας, προτάσεων για αγώνα κλπ είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν διάφοροι «χριστιανοί» ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ που η μόνιμη επωδός τους ήταν πως «κατακρίνεις Ιερωμένους», «εσύ μη μιλάς» και άλλες παρόμοιες κατηγορίες και συκοφαντίες προσωπικά εναντίον μου;

Σκεφτείτε λοιπόν πρώτα τι ωθεί κάποιον να επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση και μετά μιλάτε για δυναμισμό και light.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιστολόγος Παιδαγωγός ας ξαναδιαβάσει την πρόταση του Δ. Σωτηρόπουλου πιο προσεκτικά

"Αυτό το ΑΘΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ο ψευτο-καθηγητής Ζουράρις, είναι ο ίδιος για τον οποίον ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ διάφοροι «ορθόδοξοι» κυρίως της Βόρειας Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και τα ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ «ρωμαίικα ιστολόγια». "
Ποια είναι τα "ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ «ρωμαίικα ιστολόγια». " ;;
Το μυαλό σας δεν πάει στο "Ρωμαίικο Οδοιπορικό";
κ. Παιδαγωγέ μην βιάζεστε να απαντήσετε αντί του Δ. Σωτηρόπουλου. Ρωτήστε τον τον ίδιο τι εννοεί.
Εμείς ξέρουμε παλαιότερα είχε εκφράσει μια δυσφορία για τα blog's "Θρησκευτικά". Ίσως και "Ρωμαίικο Οδοιπορικο" είχε κάποιον εκνευρισμό θυμάμαι και το αφαίρεσε από το μπλογκ του.
Μην προτρέχετε κ. Παιδαγωγέ. Αφήστε τον κ. Δ. Σωτηρόπουλο να μας πει΄, αν εννοεί τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ, ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ.
Εσείς πάντως σε αυτά αναφέρεστε και από αυτά (εκτός τις ΑΚΤΙΝΕΣ) έχετε φωτογραφίες στην παρουσα αναρτηση σας.

Ανώνυμος είπε...

κ. Παιδαγωγέ αφήστε να τον ρόλο του ντετέκτιβ για να ανακαλύψετε ποιος ανώνυμος γράφει το κάθε ανώνυμο σχόλιο, αν είναι πολλοί ή λίγοι ή ένας και κοιτάχτε πιο προσεκτικά τι γράφει ο κ. Δ. Σωτηρόπουλος.


" και τα ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ «ρωμαίικα ιστολόγια». "
Για ιστολόγια μίλησε.
Και δεν ισχύει η παράγραφος που γράψατε

"Αναφέρεται λοιπόν σε εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων και σε ιστοσελίδες. Αυτά ανήκουν σε επίσημους φορείς ή σε επαγγελματίες δημοσιογράφους.
Αντιθέτως, αυτά που κατονομάζετε είναι ιστολόγια. Η διαφορά είναι τεράστια".

Αναφέρεται λοιπόν σε ιστολόγια. Αν θέλει ας μας δώσει ο ίδιος επεξηγήσεις.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Απάντησα παραπάνω, αλλά προφανώς η μανία σου ανώνυμε εναντίον μου είναι τέτοια που σε εμποδίζει να διαβάσεις. Φαίνεται, δε, πως ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για τα συγκεκριμένα ιστολόγια, κάτι που είναι πολύ περίεργο, αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ που δίνουν καθημερινό αγώνα.

Όσον αφορά τα ιστολόγια «Θρησκευτικά» και «Ακτίνες», διαφωνώ με την τακτική τους να δημοσιεύουν άρθρα πατριδέμπορων-χριστιανέμπορων τύπου Χολέβα κλπ.

Σχετικά με το «Ρωμαίικο Οδοιπορικό», είναι υπεύθυνο για την προβολή ενός ανθέλληνα αντίχριστου όπως είναι ο Ζουράρις, τον οποίο υπερπροβάλει μαζί και με την «Ενωμένη Ρωμιωσύνη» στο κανάλι του «Αχελώου». Όταν λοιπόν ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ προωθείς τέτοια αχαρακτήριστα άτομα, έχω το δικαίωμα να αποκαλώ το συγκεκριμένο ιστολόγιο ως ξεφτιλισμένο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αρχικά σκεφθήκαμε να σβήσουμε το σχόλιο σας (ως συκοφαντικό στην κ.Κανέλλη), καθώς και το σχόλιο του ανώνυμου που προηγήθηκε που επίσης αναφερόταν στην κ.Κανέλλη, ότι είχε αναφερθεί ως "λεσβία".

Πληροφορούμε τους αναγνώστες μας ότι αναζητώντας στο διαδίκτυο επιβεβαιώσαμε ότι ο κ.Βαλλιανάτος είπε δημόσια ότι η κ.Κανέλλη είναι "λεσβία". Όσο κι αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια αντίδραση -ή διάψευση της (μήνυση εναντίον του κλπ).

Η δική σας αναφορά σε δηλώσεις της στα κανάλια για το σύμφωνο συμβίωσης, αν αναφέρεστε στο ΜΕGA, επίσης ισχύει (όμως δεν δήλωσε η ίδια λεσβία)
Πάντως οι απόψεις της είναι σίγουρα τελείως συγκεχυμένες και εμφανώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν το ψήφισε επειδή δεν το θεώρησε αρκετά προχωρημένο και όχι επειδή διαφωνούσε.

Οι αναγνώστες μπορούν να δούνε το βίντεο στο
http://www.gayhellas.gr/gh/%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF/

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον κ.Αγγελίδη.
4:05 μμ εσύ όμως κατηγορείς τους άλλους.Το συνειδητοποιείς;Τους χαρακτηρίζεις ψευτοαγωνιστές και επικίνδυνους.Εσύ που κάθεσαι σπίτι και μόνο κατακρίνεις τους ψευτοαγωνιστές είσαι ο σωστός αγωνιστής και αυτοί είναι οι ψευτοαγωνιστές; Αυτοί οι επικίνδυνοι και εσύ ο Ακίνδυνος;Σε τι είναι επικίνδυνοι;Είναι επικίνδυνοι όσοι πονάνε για την εκκλησία και την πατρίδα μας;Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι επικίνδυνος;Ή ο Παύλος Μελάς;
Το να καθόμαστε και να παρακολουθούμε άπραγοι είναι σωστό; Καλά το έγραψαν. Μόνον ο Πειραιώς θα βγάζει ανακοινώσεις;ΚΑι η αντίδραση θα είναι μόνον οι ανακοινώσεις;Που είναι οι άλλοι επίσκοποι;Που είναι το ευλαβές ορθόδοξο ελληνικό πλήρωμα;Τους απαγορεύεις να δίνουν την ορθόδοξη μαρτυρία; Πολλοί αισθανόμαστε την ευθύνη μας. Ως χριστιανοί οφείλουμε να ομολογούμε την αλήθεια.Μην κατακρίνεις όσους μας παρακινούν σε αυτό και μην τους χαρακτηρίζεις έτσι.Όχι αδερφέ.Ξημερώνουν χριστούγεννα.Μην μου απαντήσεις με δικαιολογίες.Δεν είναι σωστό όσους προσπαθούν να αντισταθούν να τους αποκαλείς έτσι.Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε την επόμενη φορά.Και αν γίνεται όλοι μαζί.
Συγχώρεσε με αν σε στεναχώρησα. Εγραψα για μία και τελευταία φορά.Κύριε ελέησον την Ελλάδα και την Εκκλησία μας.

Ανώνυμος είπε...

Eδω "συλλειτουργησε" ο Παπας στην Κωνσταντινούπολη (φρίξον Ήλιε) κι η ζωη απλα συνεχιστηκε στους γνωστους ρυθμους της....γι΄αυτο και το 2016 θα κανουνε απρόσκοπτα την ¨πανορθοδοξη ψευτοσυνοδο" κι η καταρακυλα θα τρεχει απο κει και περα ακομα πιο γρηγορα. Μετα τους υπερηφανους γονεις για τα τεκνα τους, που δεν σεβονται τιποτα (με την βοηθεια νεοταξικων "ψυχολογων"), σε λιγο θα κυκλοφορουνε ξεδιαντροπα (ηδη γινεται) και θα πληθυνονται κι οι ομοφυλοφιλοι
Κι καποιοι "Ιερωμενοι" θα κανουνε απλα χαρτοπολεμο ανακοινωσεων..
Το λιονταρι του Πειραια ειναι για γελια...τον ειχε πειραξει η συμπεριφορα του Παπα στον Βαρθολομαιο κι οχι ότι ειχε παει ο Βαρθολομαιος στην Ρωμη, κατα παραβαση των Ιερων Κανονων. Στο περιοδικο του μοστραρουν αρθρα Βαρθολομαιου και σε "αντι-Οικουμενιστικη" συζητηση στο ραδιοφωνικο σταθμο του, ο εκφωνητης να λεει "μην φοβουνται λοιπον αδικαιολογητα οι Πιστοι, δεν κινδυνευει η Πιστη"
Κι ο "γιγαντας" Καλαβρυτων να θεωρει τους Παπικους απλό σχίσμα που εχουνε μυστηρια κι οχι αιρεση και να λεει πολλα ακομα "μαργαριταρια"
https://www.youtube.com/watch?v=QAr4MqV7deo
Για τον "γιγαντα" Γορτυνος τι να πρωτοπεις...
Με τετοια κατρακυλα κι αμετανοησια κι ο ενας να κοιταει να "φαει" τον άλλο και να ελπιζουνε σε αθεους κι ανθελληνες πολιτικους, πολύ αμφιβαλλω για τις προφητειες της αναλαμπης...κι οταν λεει στο Ευαγγελιο "οτι θα προσπαθησει να πλανησει και τους εκλεκτους".
Θα ηθελα τη γνωμη σας πανω στις προφητειες ή καποιες παραπομπες εαν εχετε
Καλή δύναμη και συνεχεια

Ανώνυμος είπε...

Εξήγηση στον Δ. Σωτηρόπουλο και απάντηση στην πρώτη φράση του σχολίου του 5:39 μ.μ.
Δεν υπάρχει καμμία μανία απέναντι στον Δ. Σωτηρόπουλο, αντίθετα υπάρχει εκτίμηση. Όμως είναι απαράδεκτα τα όσα έγραψε εναντίον των blog' s "Ακτίνες", Θρησκευτικά, Ρωμαίικο Οδοιπορικό.

Δ. Σωτηρόπουλε, μην εξάπτεσαι. Όταν γράφτηκαν τα σχόλια 4:45 μ.μ. και 4:48 μ.μ. ή δεν είχε εμφανιστεί ακόμα το σχόλιο σου 4:30 μ.μ. που απαντάς ή δεν το είδα εγώ. Έχω την εντύπωση ότι δεν είχε εμφανιστεί ίσως για τεχνικούς λόγους του blog. Πάντως δεν υπήρχε το σχόλιο σου απάντηση Δεν ξέρω γιατί. Μανία εναντίον του Δ. Σωτηρόπουλου δεν υπάρχει.
Καλά Χριστούγεννα.

Ανώνυμος είπε...

Πιο αφηρημένες απαντήσεις δεν μπορούσε να δώσει (για να μην τοποθετηθεί εναντίον τους).

Γράφει ότι είναι και πρόεδρος στην Θεολογική Αθηνών.
Και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στο εξωτερικό λέει.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πάγια τακτική των διαχειριστών του ιστολογίου μας είναι να δημοσιεύονται όλα τα σχόλια (εκτός σπανίων, πολύ ακραίων περιπτώσεων, πχ έντονα εξυβριστικά ή αποκλειστικά συκοφαντικά που λειτουργούν ως γκεμπελική προπαγάνδα). Οπότε σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα εσκεμμένης διαγραφής εκ μέρους μας. Είναι πλήρως αντίθετο στην λογική μας.

Δεν είμαστε online συνέχεια για να δημοσιεύουμε διαρκώς όλα τα σχόλια. Τα σχόλια περιμένουν σε μια λίστα μέχρι να εγκριθούν. Κατά καιρούς κάποιος από τους διαχειριστές συνδέεται, διαβάζει τα σχόλια που είναι σε εκκρεμότητα και ένα-ένα τα δημοσιοποιεί. Πιθανώς να δημοσιοποιήθηκε κάποιο που γράφτηκε αργότερα και στη συνέχεια κάποιο που γράφτηκε παλαιότερα (ανάλογα από που ξεκίνησε να διαβάζει-εγκρίνει, κάποιοι ξεκινούν από το τέλος, κάποιοι από την αρχή). Ή μπορεί να μην πρόλαβε να τα διαβάσει/εγκρίνει όλα, να χρειάστηκε να αποσυνδεθεί, και ο επόμενος να ενέκρινε να υπόλοιπα. Αφού δημοσιευθούν όλα, παίρνουν την σωστή χρονολογική σειρά. Ή μπορεί να ξέφυγαν από την προσοχή ενός διαχειριστή και να τα είδε ο επόμενος. Πάντως δεν υπάρχει κανένας τρόπος παρέμβασης στην ώρα που γράφτηκε κάποιο σχόλιο εκ μέρους μας.
Αναγνώστες μας γράφουν ότι κάποια ιστολόγια, αντιγράφουν το κομμάτι του ανώνυμου σχολίου που θέλουν, διαγράφοντας το αρχικό σχόλιο, και το αναρτούν ώρες αργότερα ως νέο σχόλιο (στην περίπτωση αυτή ο σχολιαστής θα διαπιστώσει ότι αναγράφει άλλη ώρα και το κείμενο του είναι πειραγμένο, μας αναφέρουν και σε ποια ιστολόγια γίνεται αυτό και δεν αποκλείεται να συμβαίνει).

Επαναλαμβάνουμε εμείς θεωρούμε τα σχόλια αφορμή διαλόγου. Οι αναγνώστες μας δεν είναι κουτοί. Όσο κι αν επιμένει κάποιος επαναλαμβάνοντας λίγο πολύ τα ίδια (υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις), δεν νομίζουμε να πετυχαίνουν κάτι.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Εντάξει ανώνυμε, δέχομαι ότι όπως λες δεν υπάρχει κάποια προσωπική εμπάθεια εναντίον μου. Έχω τη θέση μου κι έχεις τη δική σου. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους, από τους διαχειριστές μέχρι τους αναγνώστες και σχολιαστές της φιλόξενης αυτής Ορθόδοξης γωνιάς του διαδικτύου.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είδαμε το βίντεο με την συνέντευξη του Καλαβρύτων. Ειλικρινά τραγικός. Αν αυτός είναι ο "ηγέτης" μας ...
αν επιμένει και τονίσει και επιχειτηματολογεί γιατί οι παπικοί δεν είναι αίρεση,
δεν έχουμε καμία ελπίδα.


Ο (νεο)Έλληνας, χρησιμοποιεί κάθε τι για να δικαιολογήσει την αδράνεια και την ραστώνη του. Όπως έχουμε γράψει πρόσφατα, όχι την Πόλη δεν βλέπουμε να πάρουμε, μην χάσουμε οριστικά τις δικές μας πόλεις.
Για την "προφητολαγνεία" σχολιάσαμε εδώ:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_4.html

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι το ότι τον εγκωμίασε κάποιος σχολιαστής που μίλησε και για υποκριτές και για μαστίγιο! Και βρέθηκαν και πέντε άλλοι σχολιαστές που τάχθηκαν με το μέρος του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν εικονικά προφίλ, με το ένα να σχολιάζουν και με το άλλο προσθέτουν ψήφους και στο επόμενο άρθρο να τα εναλλάσσουν. Υπάρχουν και επαγγελματίες του είδους. http://diama4.blogspot.gr/2015/06/blog-post_89.html
Δημιουργούν ένα προφίλ νέου, ένα νέας, ένα μεσήλικα, ενός ηλικιωμένου, πχ ενός βορειοηελλαδίτη, ενός κρητικού κλπ και πουλάνε τις υπηρεσίες τους γράφοντας ανάλογα για το αφεντικό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά διέθετε ένα τεράστιο επιτελείο τέτοιων "εθελοντών" (στεγαζόταν σε ένα μεγάλο γραφείο) που έγραφαν σωρηδόν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, τους πρόβαλε κάποια στιγμή η τηλεόραση.

Πάρτε τον πρώτο -που έγραψε το αρχικό επαινετικό σχόλιο στο romfea- και δείτε τα τελευταία του σχόλια. Τα μισά αφορούν επαίνους σε μητροπολίτες, πατριάρχες κλπ. Καλό είναι να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Τα εκκλησιαστικά πρακτορεία -πάντα με το αζημίωτο- δεν διασφαλίζουν μόνον την προβολή της είδησης αλλά και το κόψιμο επικριτικών σχολίων.
Δεν αποκλείεται με (επαγγελματικά) προφίλ να σχολιάζουν θετικά για να δείξουν την εντύπωση ότι ο κόσμος συμφωνεί.

Πάντως σας διαβεβαιώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων που γράψαμε ως ιστολόγιο ο Παιδαγωγός σε παρόμοια εκκλησιαστικά πρακτορεία, ουδέποτε εμφανίστηκαν. Τυχαίο; Μόνον καλά λόγια έχουν να πούνε οι σχολιαστές τους;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεσσηνιας ειναι πρωτεργατης του Οικουμενισμου, οποτε και το ακολουθο που θα αναφερω, έχοντας σχεσεις με Μεσσηνια, ειναι φυσικο επακολουθο
Πήγε να επισκεφτει ιατρειο την Σαρακοστη και σε ερωτηση τι καφε θελει, ζητησε cappucino. Όταν η ξαφνιασμενη αλλα και τολμηρη υπαλληλος τον ρωτησε πώς συναδει αυτο με την Σαρακοστη, της απαντησε οτι δεν αισθανεται την αναγκη να νηστευει. Δημοσιως σκανδαλιζει ξεδιαντροπα το κοσμο, δημοσιως το αναφερω κι εγω.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίδα παντα υπαρχει. Η Εκκλησια θα υπάρχει μεχρι συντελειας, οποτε θα υπαρχουνε κι Επισκοποι φορεις της Θειας Χαρης (ίσως κατα Θεια Οικονομια προς χαριν των Πιστων), ασχετα εαν δεν θα εχουνε το πνευματικο αναστημα των παλιοτερων, ως Ογδοήτες. Αλλωστε Ογδοήτες ειμαστε όλοι μας, κι οι Πιστοι δηλαδή σ΄αυτο το πνευματικο βαραθρο ειμαστε, τουλάχιστον η συντριπτικη πλειοψηφια.
Δεν ξερω όμως πώς μπορουν να ειναι πια φορεις της Θειας Χαρης "Επισκοποι" οι οποίοι εχουνε πέσει σε πλειστες ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ αιρεσεις (το λεω για την δικαιολογια τους ότι δεν καταγγελθηκαν απο Συνοδο, εξ΄ου κι η ψευτοσυνοδος που ερχεται να τους νομιμοποιησει, ουτε αυτους που συνεχιζουνε, κατα παράβαση των Ιερων Κανονων, να "κοινωνουν" μαζι τους (Πειραιως, Γορτυνος κ.τ.λ.), με την ανυπαρκτη-νεοταξικη εκκλησιολογια τους κι ετσι να συμμετεχουνε της αιρεσεως και να λειτουργουνε αποτρεπτικα στο να εκδιωχθει η αιρεση απο το σωμα της Εκκλησιας. Οι οποιοι σε ανωδυνα θεματακια, (απ΄ τα οποία δεν θα κινδυνεψει η θεση τους, ο μισθος, η ασφαλιση που τους παρεχει η Νεα Ταξη ως μισθωτους ποιμενες) το παιζουνε λιονταρια.
Μήπως πια η Κρατουσα "Εκκλησια" έχει γινει Εκκλησια της Νεας Ταξης Πραγματων, η οποία αποκοιμίζει τους Πιστους κι ετσι καποια στιγμη θα τους "σερβιρει" και στον Αντιχριστο ?
Καποτε λεγανε οτι ειναι φωτομονταζ τα δηθεν κατ΄αυτους συλλείτουργα του εκαστοτε Κων/πολεως (από το 1965 επλυθύνθη η αποστασια)και τα λοιπα αποδεικτικα...Μετα το "συλλειτουργο" τελη του 2014 στην Κων/πολη δεν ξερω τι λενε....οποιος δεν θελει να ζυμωσει...Υπάρχουνε αρκετοι αξιόλογοι Ιερείς στην Κρατουσα, ομως εχουνε την βαρυτατη ΕΥΘΥΝΗ (ως "αξιωματικοι") να καταγγειλουνε και να αποτειχιστουνε απο τους αιρετικους. Εαν ειχε γινει αυτο απο πολλους, τωρα δεν θα ειχαμε φτασει σ΄αυτο το χαλι με την κατρακυλα, ελλειψει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ αντιδρασεων, να συνεχιζεται
Ας ψαξει ο καθενας με μεγαλη επιμελεια το εκκλησιολογικο, από δεκαετιες πριν και μην ακουει μονο οτι του σερβιρει το περιβαλλον του, οπως εκανα κι εγω, κινουμενος ελεκτικα στο δικο μου χωρο

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα κ. Παιδαγωγέ ότι το κάνατε εσκεμμένα. Το είπα γιατί ίσως αναρτήθηκε το σχόλιο του Δ. Σωτηρόπουλου όταν έγραφα τα σχόλια ή από τεχνικούς λόγους δεν παρουσιάστηκε αμέσως.
Ο χθεσινός ανώνυμος ανώνυμος - 1:25 μ.μ.
Χρόνια πολλά .

Ανώνυμος είπε...

http://aktines.blogspot.gr/2015/12/blog-post_108.html
Ο παπα-Φιλόθεος Φάρος Φάρος υπέρ του συμφώνου συμβίωσης! ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Άλλαξε πλευρό στόν ύπνο!

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Όχι "Αρχιστράτηγος", Στρατάρχης καί βάλε...

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Άν του αφαιρέσης τά γένεια καί τό ράσο, είναι ένας κοινός τενεκές ξεγάνωτος...

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλουμε αφαιρεστε το παραπανω υβριστικο σχολιο εναντιον Ιερεα. Αλλο η διαφωνια κι αλλο η υβρις και η ασεβεια!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεσσηνιας ειναι το ΦΑΒΟΡΙ για επομενο Αρχιεπισκοπο. Οσο για τα «σχολια» στα «εκκλησιαστικα πρακτορεια», ειναι καλοπληρωμενα οπως και τα αρθρα στα οποια αναφερονται.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο χαρακτηρισμός "τενεκές ξεγάνωτος" δεν μας εκφράζει.

Αλλά ο επώνυμος σχολιαστής διευκρινίζει ότι εξαιρεί το ιερατικό του σχήμα(γράφει επί λέξη "αν του αφαιρέσεις τα γένια και το ράσο").
Άρα τον κρίνει ως ανθρώπινη υπόσταση.
Είναι ένα θέμα ευρύτερο: δικαιούνται οι πιστοί να αξιολογούν τον μητροπολίτη τους όταν αυτός προκαλεί; Όταν σκανδαλίζει; Πολύ περισσότερο όταν προκαλεί εσκεμμένα σύγχυση στον λαό, ειδικά σε δογματικά θέματα. Δικαιούται ο πιστός να τοποθετείται; Οφείλει να παίρνει θέση ή πρέπει να αφήνει ανεξέλεγκτο τον ιεράρχη του;

Παρόλα αυτά ας μας διευκρινίσει ο κ.Λιάκος αν δεν έχει αντίρρηση να αφαιρέσουμε το σχόλιο του. Δεν νομίζουμε να προσθέτει κάτι στην συζήτηση. Ή αν δεν έχει αντίρρηση, ας το διατυπώσει διαφορετικά.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Ή καλύτερη μακράν τοποθέτηση από όλα αυτά τα σχόλια που διάβασα παραπάνω.Ας επαναστατήσουμε πρώτα κατά του εαυτού μας κ μετά ας βγούμε στους δρόμους,αφού πρώτα ματώσουν τα γόνατά μας από την προσευχή. Ό Ζουράρις δεν είναι ανθελληνας καθόλου, όπως γράφει ό φίλος,ό οποίος άλλαξε 5 κόμματα σέ 5 χρόνια κ τώρα έφτιαξε δικό του κόμμα κ το ονόμασε "Ελληνορθόδοξη Συμμαχία", τρομάρα του. Ό Ζουράρις είναι 75 χρονών κ απλά λόγω ηλικίας αρχίζει κ μωραίνει.Όσο για τον π.Παϊσιο από τον Άγιο Ιλαρίωνα, έπεσα από τα σύννεφα, γιατί τον γνωρίζω,λόγω της επικοινωνίας που έχουμε με την σύζυγο μου με τίς μοναχές εκεί της Μονής κ δεν ήξερα ότι είχε γράψει τέτοιες μπούρδες. Καλή φώτιση σε όλους μας κ καλή χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Νεονικολαϊτης είσαι ανώνυμε 9:41μμ;;;
Μήπως είσαι από τον ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ;;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν ο κύριος Ζουράρης δεν αισθάνεται αρκετά υγιής νοητικά, για να εκλέγεται στην Βουλή, ας μην κατεβαίνει υποψήφιος. Στην περίπτωση αυτή, ευθύνη έχει κατ αρχήν το κόμμα του, οι ΑΝΕΛ (που επέτρεψε ψήφο κατά συνείδηση και ο αρχηγός του δεν πήγε να το καταψηφίσει)
αλλά ευθύνη έχουν και όσοι τον ψηφίζουν (ειδικά αν συμμερίζονται την άποψη σας ότι λόγω ηλικίας "μωράνθηκε").
Ομοίως ευθύνη έχουν και κάτι χριστιανικά ιστολόγια που προβάλουν πανηγυρικά τους λόγους του στη Βουλή, και τον παρουσιάζουν ως λυτρωτή της πατρίδας μας, για την ακρίβεια είναι ο μόνος που προβάλλουν.

Εμείς δεν θεωρούμε ότι "μωράνθηκε" λόγω ηλικίας όπως γράφετε. Πολύ συνειδητά βγήκε και υπερασπίστηκε τον νόμο που χορηγεί σύμφωνο συμβίωσης σε ομοφυλόφιλους.
Όπως πολύ καλά έδειξε να θυμάται και το παρελθόν του και την συμμετοχή του σε σχετικές οργανώσεις διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Δείτε το βίντεο με την ομιλία του. Πολύ συνεπής είναι σε ότι πρέσβευε μια ζωή. Τα δικαιώματα των "μειονοτήτων" (ομοφυλόφιλοι, λαθρομετανάστες κλπ). Το θέμα είναι πόσο ανόητα στήριξαν τόσοι άνθρωποι -ειδικά της εκκλησίας- τις ελπίδες τους πάνω του.
Η εξήγηση είναι θλιβερή: Ήταν ένας από τους τρόπους να "πλευρίσουν" την παρούσα κυβέρνηση. Έτσι πιθανότατα εξηγείται και η παρουσία του στην συνάντηση της ΠΕΘ, και πολλά άλλα. Δυστυχώς η ηγεσία της εκκλησίας τελευταία χρόνια ταυτίζεται με την κοσμική εξουσία και την διαπλοκή.

"μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία"
Αλλά εμείς εκεί, συνεχίζουμε να αναζητούμε τον "Μεσσία" που θα μας σώσει. Μήπως έφτασε η ώρα αντί να προφασιζόμαστε την αμαρτωλότητα μας, να βγούμε ως πιστός λαός στο δρόμο και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας κάθε φορά που οι εχθροί της Ελλάδος και την Ορθοδοξίας προκαλούν;

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Προς «Δημήτριο Αναστασιάδη»:

Το να μιλάς εσύ για κόμματα και μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, είναι τουλάχιστον γελοίο. Όποιος θέλει ας αναζητήσει «ΠΑΝ.ΠΡΟ.Κ» να γελάσει μέχρι δακρύων και να ανακαλύψει το ρόλο που παίζουν ορισμένοι «χριστιανοί».

Το μάθαμε το παραμύθι σας περί «προσευχής». Όχι κύριε, η προσευχή δεν πρέπει να είναι ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ στον αγώνα και υπνωτικό στους χριστιανούς, αλλά ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για αγώνα! Οι Άγιοι Μάρτυρες δεν προσεύχονταν για να αποφύγουν το μαρτύριο, αλλά για να πάρουν δύναμη και να το αντιμετωπίσουν! Καταλαβαίνεις τη διαφορά, υπερασπιστή του ανεκδιήγητου ψευτο-καθηγητή Ζουράρη; Εσύ λές «προσευχή» για να ΜΗΝ αγωνιστούμε και να αλωνίζουν οι αντίχριστοι. Ενώ η δική μου θέση είναι ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙ!

Ποιος είναι ο ανθέλληνας λοιπόν;

Υ.Γ. Τέλος, όσον αφορά το «άλλαξε 5 κόμματα σε 5 χρόνια»: Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, αφού ενεργά ασχολήθηκα μονάχα με ένα κόμμα, το οποίο εγκατέλειψαν όταν διαπίστωσα πως δεν συμβαδίζουν οι αρχές και οι θέσεις μου με αυτό. Αλλά και όποτε υποστήριξα, έστω λεκτικά, άλλα κόμματα ή πρόσωπα, ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑ όταν διαπίστωνα αντιχριστιανικές και ανθελληνικές θέσεις. Δεν «λούφαξα» για να αρπάξω καρέκλες και άλλες απολαβές και μετά να μιλάω για...προσευχή. Όσον αφορά την «Ελληνορθόδοξη Συμμαχία», να μας πεις σε τι διαφωνείς με τις θέσεις και τις αρχές της. Διαφορετικά, είσαι ένας ακόμα βολεμένος υποκριτής και συκοφάντης.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Να ψάξουμε να βρούμε πώς θεοποιουσες το κάθε κόμμα που υποστήριζες από το ιστολόγιό σου;;Πώς θεοποιουσες τη ΝΔ κ τον Σαμαρά,έπειτα τον Καρατζαφέρη,την Χρυσή Αυγή;; Το να έχει κάποιος ιδεολογία ασανσέρ, μια να υψώνει δηλαδή κ μετά να αναθεματίζει τον χώρο που ύψωνε δείχνει άνθρωπο μη σοβαρό.Εγώ,δόξα τω Θεώ, ποτέ μου δεν ψήφισα κανένα από τα μεγάλα κόμματα.Δύο φορές κατέβηκα υποψήφιος με τον Παπαθεμελή, από όπου αποχώρησα γιατί θεώρησα πως δεν εμπνέει πλέον ως πολιτικός. Στο ΠΑΝ.ΠΡΟ.Κ. κύριε εξυπνάκια ήμουν υπεύθυνος παιδείας κ αποχώρησα,γιατί διαπίστωσα πως ό πρόεδρος κ.Σπέντζος είχε πάρε δώσε με Εβραίους κ είχαμε έντονη λογομαχία όταν έβγαλα δελτίο τύπου όπου ζητούσα την φορολόγηση του Κ.Ι.Σ.,κάτι για το οποίο δέχθηκα τον έπαινο κ από αγιορείτες κελλιώτες.Γι' αυτό λοιπόν, σου επιστρέφω το τον οχετό.Όσο για τους διαχειριστές,όταν εγώ έτρωγα ξύλο από τα ΜΑΤ όταν επιχειρούσαμε να μπούμε στην Βουλή με τον π.Νεκτάριο Μουλατσιώτη πριν αρκετά χρόνια για την Σένγκεν, κάποιοι είχαν μαύρα μεσάνυχτα, οπότε αφήστε το ότι δήθεν προφασιζομαι την αμαρτωλότητα!Αγωνιστικότητα χωρίς προσευχή είναι κούφια.Όσο για τον π.Παϊσιο του Αγίου Ιλαρίωνα, καλά θα κάνετε να δώσετε τα στοιχεία αυτά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ, ο οποίος έχει πλήρη μεσάνυχτα για το θέμα, αν κ απορώ γιατί δεν το κάνατε τόσο καιρό!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μπορεί η συζήτηση να είναι χρήσιμη με την έννοια ο καθένας σας έχει την δυνατότητα να δίνει τις απαντήσεις του σε διάφορες κατηγορίες που γενικότερα ακούγονται,
αλλά η ουσία της ανάρτησης είναι πως παγιδεύεται ο ορθόδοξος κόσμος μέσα από πρόσωπα που δείχνουν "φερέγγυα" . Και δυστυχώς τα πρόσωπα αυτά δεν είναι μόνον πολιτικοί. Π.Χ. τελευταίο χρόνο κάποιοι μητροπολίτες,γέροντες κλπ θυμήθηκαν ξαφνικά ο καθένας και από μια προφητεία που τους είχε εκμυστηρευτεί είτε ο π.Παϊσιος είτε ο π.Πορφυρίος.

Ένα τεράστιο θέμα σε σχέση με τις αντιδράσεις είναι η διαπλοκή των Ιεραρχών με κάθε είδουςκοσμικές εξουσίες. Επιπλέον, είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν πλέον ιεράρχες που είναι διατεθειμένοι να βγάλουν τους πιστούς στον δρόμο για να αντιδράσουν. Ίσως τους εξυπηρετεί να φαίνεται ότι αυτοί ηγούνται στον αγώνα, ενός αγώνα που περιορίζεται σε δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Έτσι σταδιακά έμαθαν οι πιστοί να παρακολουθούν σιωπηλοί τα τεκταινόμενα.

Θεωρούμε ότι και οι δύο -υποθέτουμε με καλή πρόθεση- στηρίξατε πολιτικές κινήσεις. Όταν η "κεφαλή" όμως είναι σάπια, αργά η γρήγορα θα καταρρεύσει και το οικοδόμημα.
Εμείς το επεκτείναμε και στον χώρο της Ιεραρχίας-εκκλησιαστικής ηγεσίας. Ομοίως λοιπόν αρκετοί ορθόδοξοι σύλλογοι και πιστοί στήριξαν τις ελπίδες τους σε μητροπολίτες, σε γνωστούς ηγουμένους, αρχιμανδρίτες ή ιερείς. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι ένας ιερωμένος πολύ εύκολα εκβιάζεται (πχ από τον δεσπότη του).
Τέλος ένα φαινόμενο που δυστυχώς επαναλαμβάνεται είναι οι κοσμικές υποδοχές του Οικ/κού Πατριάρχη, χωρίς καμία απολύτως αντίδραση για τα οικουμενιστικά του λάθη, με τον λαό να παρίσταται σε αυτές μόνον ως κομπάρσος.

Ας είμαστε λοιπόν γενικότερα επιφυλακτικοί, χωρίς να οπισθοχωρήσουμε ούτε στην αγωνιστικότητα ούτε στην προσευχή.Εμείς θεωρούμε ότι αρκετά ο πιστός λαός έκανε "υπακοή". Οι περιστάσεις είναι τέτοιες που οφείλει να βγει "στο δρόμο" και να ομολογήσει την αλήθεια. Σε κάθε τομέα.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Ζητώ συγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας, αλλά πρέπει να απαντήσω στις αθλιότητες και τα ασύστολα ψεύδη του «Δημήτρη Αναστασιάδη».

Όπως έγραψα ήδη, μόνο σε ένα κόμμα εντάχθηκα ενεργά πριν από λίγο καιρό και αποχώρησα. Όλα τα άλλα είναι φαντασιώσεις σου, συκοφάντη. Ουδέποτε υποστήριξα τον Καρατζαφέρη, για τον οποίον μάλιστα με έβριζαν διάφοροι «χριστιανοί» όταν τον αποκαλούσα πατριδέμπορα και χριστέμπορα. Ούτε φυσικά θεοποίησα τον Σαμαρά ή την Χρυσή Αυγή ή κανέναν άλλον. Απλώς υπερθεμάτιζα κάποιες σωστές κινήσεις των παραπάνω, επειδή πίστευα (αφελώς) πως υπάρχει πιθανότητα να είναι όντως αξιόλογες προτάσεις για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Όποτε διαπίστωνα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ευθύς ζητούσα συγνώμη για τη λανθασμένη μου εκτίμηση και σταματούσα να προβάλω ακόμα και θετικές ενέργειες κομμάτων/προσώπων, όταν το όλο υπόβαθρό τους είναι σάπιο.

Να λείπουν λοιπόν τα ψέματα. Και δεν κατάλαβα, εσύ είσαι...αξιέπαινος όταν αποχωρούσες από τα διάφορα κόμματα αλλά εγώ όχι;! Για ποιο λόγο; Το σφάλειν ανθρώπινο, το εμμένειν δαιμονικό λένε οι Γραφές. Όποιος ακόμα υποστηρίζει ή, ακόμα χειρότερα, υποκριτικά προσπαθεί να δικαιολογήσει Ζουράρηδες και άλλους θεομπαίχτες, δικαιούμαστε να υποψιαζόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε παραπάνω ότι το Ρωμαίικο Οδοιπορικό δεν χρηματίζεται...
Μην είστε και τόσο σίγουροι...
Είναι τοις πάσι που ασχολούνται με τα θρησκευτικά ιστολόγια γνωστό ότι δύο είναι οι κύριες πηγές των εσόδων τους! Ψάξτε λίγο και θα καταλάβετε ποιους εννοώ...

Ανώνυμος είπε...

Αν σου σφυρίξουν τώρα εσένα όπως και στον διαχειριστή του ιστολογίου μία μήνυση οι διαχειριστές του Ρωμαίικου τι θα κάνεις;
Καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμηση!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κοιτάξτε, για τα συγκεκριμένα ιστολόγια εμείς δεν θεωρούμε ότι ότι κάνουν το κάνουν από χρηματισμό.
Μπορεί να "θεοποιούν" συγκεκριμένους γέροντες και ηγουμένους και πολιτικούς και -κυρίως- κάτι "ρωμαίϊκα" σωματεία που θέλουν να καπελώσουν οποιαδήποτε άλλη κίνηση, αλλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το κίνητρο τους είναι ο χρηματισμός.

Το ότι κυκλοφορεί άφθονο υπόγειο χρήμα, είτε από μητροπολίτες είτε από μονές, το γνωρίζουμε. Δυστυχώς η σήψη στην εκκλησία μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Καθημερινά αισθανόμαστε επιτακτική την φωνή-κραυγή του π.Αυγουστίνου Καντιώτη: "Ζητούμε ελευθέρα και ζώσα εκκλησία"

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για άγνωστο λόγο, μόλις τώρα προσέξαμε το σχόλιο του "ανωνύμου" 11:30 μμ.
Απαντάμε λοιπόν:

1) Αν θέλουν να "σφυρίξουν μήνυση" οι "αδερφοί" του "ρωμαίϊκου οδοιπορικού", ας την σφυρίξουν. Προσέξτε όμως γιατί ενδέχεται να μάθουμε και ποιος έγραψε το ανώνυμο σχόλιο 8:04 μμ,
και καμιά φορά σπάει ο διάβολος το ποδάρι του και αποδεικνύεται ότι στα σχόλια γίνονται και προβοκάτσιες.
"Ιδού η ρόδος" λοιπόν αν είστε τόσο "μάγκες" και μάθατε να "σφυρίζετε" μηνύσεις.

2) Αν προσέξατε ο ανώνυμος γράφει "μην είστε και τόσο σίγουροι" (απαντώντας στην τοποθέτηση μας ότι δεν χρηματίζονται). Δεν γράφει σαφώς ότι "χρηματίζονται". Απλά προτρέπει να το ψάξουμε. Και επικαλείται δύο πηγές εσόδων στα ιστολόγια -γενικά και αόριστα- τις οποίες δεν διευκρινίζει για να καταλάβουμε ποιες εννοεί.

3) Αν θυμόμαστε καλά, πριν μερικά χρόνια (τότε που δεν το είχατε ρίξει στα αμιγώς "πνευματικά" θέματα), όταν προβάλλατε το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, κάποιο αλβανικό κανάλι ισχυρίστηκε ότι το βίντεο ήταν δικό του, σας κατήγγειλε στο youtube για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας -πνευματικά δικαιώματα- με αποτέλεσμα να κλείσουν το κανάλι σας στο youtube.
Τότε δεν είχατε καν το θάρρος να διεκδικήσετε την αλήθεια, το δίκιο σας, επώνυμα, στο youtube: Ότι οι Αλβανοί σας έκλεψαν το βίντεο και όχι το αντίστροφο.
Τώρα θα κάνετε επώνυμα μήνυση; Πολύ προχωρημένους σας βλέπουμε!
Εκτός αν στο διάστημα αυτό αποκτήσατε "πλάτες". Τότε δικαιολογούνται και οι απειλές και τα "σφυρίγματα".

4) Μήπως να αποκτήσετε κάποια στιγμή την αξιοπρέπεια να δημοσιοποιείτε όλα τα σχόλια; Αν θυμόμαστε καλά έχουμε πολλούς μήνες -ίσως και χρόνια- να δούμε σχόλιο δικό μας αναρτημένο. Τα διαγράφετε όλα. Ομοίως και στα άλλα "χριστιανικά" ιστολόγια (ακτίνες, θρησκευτικά). Ούτε συνεννοημένοι να είσασταν.
Προγκρόμ.

Μήπως λοιπόν θέλετε να υιοθετήσουν τις πρακτικές σας και οι υπόλοιποι;
Οι αναγνώστες δεν είναι κουτοί, ένα ανώνυμο σχόλιο, έχει περιορισμένη αξιοπιστία. Ένα ανώνυμο και αόριστο σχόλιο, ακόμη λιγότερη.Όπως το αντιλαμβάνεστε εσείς, το αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι.

5) Την επόμενη φορά θα χαρούμε να γράψετε επώνυμα τις απειλές σας (γιατί μην μας πείτε τώρα ότι συγκινήθηκε κάποιος άσχετος και άρχισε να μας απειλεί με μηνύσεις).

6) Εμείς ότι έχουμε να πούμε το λέμε ξεκάθαρα. Πραγματικά πιστεύουμε ότι καλόπιστα -χωρίς να χρηματοδοτείστε- γράφετε ότι γράφετε, καλόπιστα αγιοποιείτε και κάποιους πλανεμένους γέροντες που έλεγαν ότι το έμβρυο εμψυχούται στον 3ο μήνα.
Όπως καλόπιστα θεωρούμε ότι αποφεύγετε τον όρο "έλληνας, ελληνικός- ελληνισμός- και τον αντικαθιστάτε με τον όρο "ρωμηός- ρωμαίϊκος, ρωμνιός" κλπ. Δεν θεωρούμε ότι σας πληρώνουν για να το κάνετε αυτό. Θεωρείτε φυσικό όλοι οι Έλληνες να λεγόμαστε "Ρωμιοί" =Ρωμαίοι (από την πόλη Ρώμη της Ιταλίας, ακόμη και ελληνική να ήταν η πόλη κάπου δεν κολλάει να πρέπει όλοι οι Έλληνες να λέγονται με το όνομα μίας μόνον ελληνικής πόλης).
Σεβαστό όμως. Μπορείτε να αποκαλείτε τους Έλληνες και Ρωμαίους και Φαναριώτες και όπως αισθάνεστε.
Όπως απολύτως σεβαστό και το δικαίωμα σας να συνεχίζετε να "γκουροποιείτε" συγκεκριμένους δεσποτάδες. Ότι κια να κάνουν αυτοί, θα είναι πάντα στο απυρόβλητο. Είπαμε .. "μεσσιανισμός". Περιμένουμε τον "μεσσία" να μας σώσει.

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_29.html
Ελεεινό και τρισάθλιο κείμενο που στοχοποιεί αγωνιστές ιεράρχες!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος αυτός δεν είναι άξιος να πιάσει στο στόμα του αυτούς που αγωνίζονται λοιδορούμενοι και αισχρώς διαβαλλόμενοι απ το άνομο κατεστημένο για να μείνει επιτέλους και κάτι όρθιο σ αυτόν τον τόπο.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Ό Παναγιώτης Ανδριόπουλος είναι πασίγνωστος έν τή Ιουδαία.Όσο για το πόσο "αγωνιστής Ιεράρχης" είναι ό Αμβρόσιος τό έχουμε δεί. Κ κάτι τελευταίο,όσον αφορά τα ειρωνικά σχόλια περί προσευχής: Έτσι έχω μάθει από τον γέροντα μου, έτσι θα κάνω!!Έχω μάθει να τηρώ τό "Ή προσευχή προσευχή κ ό λόγος λόγος" του Αγίου Παϊσίου.Δεν θα κάθομαι να απολογούμαι στον κάθε τυχόντα που λιβάνιζε μέχρι χθες τόν Σαμαρά κ τώρα μας τό παίζει αγωνιστής κ τσαμπουκάς,για το πόσο κ αν είμαι εγώ αγωνιστής.Όταν εγώ χτυπούσα τό χέρι μου στο γραφείο του Καλλινίκου στον Πειραιά ελέγχοντάς τον για διωγμό αγωνιστή κληρικού,όταν έστειλα επιστολή στον Χριστόδουλο ελέγχοντάς τον για τα οικουμενιστικα του ανοίγματα, αλλά κ το κοσμικό του φρόνημα, κάτι που μου στοίχισε τη θέση μου ως ιεροψάλτη στην ενορία μου,αν κ οι ιερείς είχαν πάρει το μέρος μου,αλλά το έκαναν κατόπιν εντολής Θωμά Συνοδινού,κάποιοι είχαν μαύρα μεσάνυχτα κ λιβάνιζαν,αλλά κ λιβανίζουν ακόμα ενίοτε, τον Χριστόδουλο ως άγιο. Αγωνιστής πίσω μόνο από έναν υπολογιστή δεν υπήρξα ποτέ,ούτε κ σκοπεύω να το κάνω.Εγώ όποιον θέλω να ελέγξω το κάνω πρόσωπο προς πρόσωπο μόνο. Όσο για την υπεράσπιση του Ζουράρι,δεν τον υπερασπίζομαι καθόλου, λέω τί συμβαίνει. Ένας χρήσιμος ηλίθιος του συστήματος είναι που το παίζει αντιστασιακός,χρησιμοποιώντας τίς φοβερές ομολογουμένως γνώσεις του, κ τίποτα παραπάνω. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να με γνωρίσει ποιός πραγματικά είμαι, ας ρωτήσει τον π.Νικόλαο Μανώλη,τον οποίο βλέπω να τον στηρίζετε μόνο διαδικτυακά κ όχι με έμπρακτη διαμαρτυρία προς τον Άνθιμο. Ξαναλέω λοιπόν πως όταν έχουμε στοιχεία είς βάρος κάποιου,όπως εσείς για τον π.Παϊσιο του Αγίου Ιλαρίωνα, δεν τα διοχετεύουμε μόνο στο διαδίκτυο, αλλά τα καταθέτουμε στην αρμόδια εκκλησιαστική αρχή.Εγώ ήδη το έθεσα προχτές έμμεσα σαν θέμα στον Ιωήλ, ή σειρά σας τώρα να καταθέσετε τα στοιχεία!Ό λαός μάς θέλει εμπράκτως αγωνιστές, όχι αγωνιστές του διαδικτύου μόνο που αποκαλύπτουν κάτι για κάποιον με σκοπό να τον διαπομπευσουν διαδικτυακά.Ό Χριστός μας θέλει με λεβεντιά,όπως έλεγε ό Άγιος Παϊσιος. Σκοπεύουμε στην διόρθωση κάποιου με τον έλεγχό του, όχι στην διαπόμπευση του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν αναφέρεστε σε εμάς, πέρα από την έντονη προβολή, φυσικά μέλη μας παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Έχουμε δεσμευθεί ότι αυτό θα κάνουμε σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή ιερωμένο.

Υπάρχει σχετική ετικέτα, "δίωξη π.Νικολάου Μανώλη" κάντε τον κόπο να διαπιστώσετε την στήριξη μας (από τότε που πρωτομάθαμε τα πρώτα "χτυπήματα", την παύση του από προϊστάμενο του ναού, τότε που το ίδιο το Κατάνυξις άλλαζε εκ των υστέρων τις αναρτήσεις για τις "σοβαρές εξελίξεις" και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις του Άνθιμου για να "θάψει" το θέμα για να μην εκθέσει τον Άνθιμο).

Όσο για τον συγκεκριμένο ηγούμενο, εδώ ισχύει η παροιμία "ο κόσμος το χει βούκινο κι εμείς κρυφό καμάρι". Όλος ο χριστιανικός κόσμος της Β.Ελλάδος έμαθε για την υποτιθέμενη "προφητεία" αλλά φαίνεται μόνον ο μητροπολίτης του δεν το έμαθε.

Παρόλα αυτά σας βεβαιώνουμε ότι στείλαμε email στην μητρόπολη ... αλλά απάντηση δεν λάβαμε. Δεν συνηθίζουν να απαντούν. Είναι πάγια τακτική των στελεχών στις μητροπόλεις, για να μην έχεις απόδειξη ότι έλαβαν το email και να μην δημοσιεύσεις την απάντηση τους.

Τι στοιχεία να καταθέσουμε κύριε Αναστασιάδη. Επώνυμα ένας ηγούμενος βγάζει δημόσια εγκύκλιο προεκλογικά που επικαλείται "προφητείες" που μόνον αυτός "άκουσε"... καθοδηγώντας μας να ψηφίσουμε συγκεκριμένο πολιτικό, παρουσιάζοντας τον ως Μεσσία. Τι άλλα στοιχεία να καταθέσουμε στον μητροπολίτη του;

Όταν ένας ηγούμενος παίρνει δημόσια θέση και κάνει τέτοια ατοπήματα, πολύ περισσότερο χρησιμοποιώντας το όνομα του π.Παϊσίου, φυσικά και θα το γνωστοποιούμε στον πιστό λαό.
Όταν στις εκογές της Νδ, δέχεται τον Άδωνη και φωτογραφίζεται μαζί του, φυσικά φέρει ευθύνη. Επιτρέψτε μας να μπορούμε να αξιολογήσουμε τι είναι "λεβεντιά" και το όχι.

Και μια και ως "λεβέντης" εσείς συνηθίζετε να ρωτάτε προηγουμένως τους γνωστούς σας, πριν αναρτήσετε κάτι, ρωτήστε τον π.Σαράντη γιατί ούτε αυτός μας απάντησε στο εμαιλ που του στείλαμε για το αν προτίθεται να κάνει οτιδήποτε για τις νέες εξελίξεις στην νέα ταυτότητα, στην αχρήματη κοινωνία κλπ. Καλές οι ημερίδες για τη Γιόγκα, δεν ενοχλούν και κανέναν.. όπως πχ ενοχλεί ο Οικουμενισμός, οι Ναϊτες Ιππότες και οι "Φωτισμένες".

Ανώνυμος είπε...

κ. Αναστασιάδη υπάρχουν σχόλια κατά και υπερ του π. Σαράντη εδώ http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_72.html
Αν θέλετε μπορείτε να μας δώσετε τη δική σας απάντηση στην ανάρτηση αυτή για όσα καταμαρτυρούν στον π. Σαράντη.

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Ό π.Σαράντης δεν είναι άνθρωπος που κάθεται να απαντά στον καθένα ξεχωριστά ούτε περνάει όλη του την ημέρα στο διαδίκτυο ώς αργόσχολος βλέποντας ποιός γράφει κ τί για τόν ίδιο.Έχει τεράστιο πνευματικό έργο να επιτελέσει. Φτάνει να σας πω ότι οι περισσότεροι από τα πνευματικά του τέκνα περιμένουμε κάποιες φορές 5 κ 6 ώρες να εξομολογηθούμε.
Μπράβο σας για την έμπρακτη υποστήριξη σας στο πρόσωπο του π.Νικόλαου! Όσο για τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ, καλά θα κάνετε να πάτε αυτοπροσώπως στη Μητρόπολη να του καταθέσετε τα στοιχεία για τον π.Παϊσιο, γιατί απ'οτι κατάλαβα έχει πλήρη μεσάνυχτα για το θέμα προχτές το του το έθεσα. Όπως ξέρετε, στις περισσότερες Μητροπόλεις υπάρχουν αυλικοί που αποκρύπτουν θέματα ζωτικής σημασίας από τον Μητροπολίτη. Το ίδιο συμβαίνει κ εδώ.Είναι κάποιοι,μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού,αλλά ικανοί στην απόκρυψη κ παραποίηση θεμάτων. Εδώ κάποιος κληρικός που υποτίθεται ασχολείται με το διαδίκτυο, μου είπε ότι δήθεν ό δεσπότης έμαθε για την ύπαρξη ομάδας υποστηρικτών του στο Facebook που είχα δημιουργήσει,ενώ αργότερα, σε συζήτηση με τον ίδιο,διαπίστωσα ότι ό ίδιος είχε μαύρα μεσάνυχτα κ απλά ό εν λόγω κληρικός ζήλεψε γιατί εμείς εκφράζουμε την ειλικρινή μας αγάπη προς τον επίσκοπο μας.Επικοινωνήστε λοιπόν στο 23810-23500 να μάθετε πότε θα είναι εκεί κ να τον επισκεφθείτε!

Ανώνυμος είπε...

κ. Παιδαγωγέ μην γίνεστε άδικος απέναντι στις "Ακτίνες". Οι "Ακτίνες" σας έχουν στα φιλικά ιστολόγια, τα "Θρησκευτικά" δεν σας έχουν.
(σχόλιο στο σχόλιο σας 29 -12- 2015 - 1:10 π.μ.)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το Ακτίνες βάζει πράγματι πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις, ειδικά για θέματα Οικουμενισμού θα λέγαμε πρωτοστατεί και γι αυτό το θεωρούμε χρήσιμο στους αναγνώστες μας.
Αλλά αφού μας κόβει όλα τα σχόλια ανεξαιρέτως, δεν έπρεπε να το πούμε;

Για να ακριβολογόύμε, μας έχει αφαιρέσει από την ροή δεδομένων (που φαίνεται η πιο πρόσφατη ανάρτηση κάθε ιστολογίου). Ίσως κατά λάθος τους ξέφυγε ο σύνδεσμος στο ιστολόγιο. Απολύτως σεβαστό, όποιους θέλει βάζει ο καθένας.

Από την ίδρυση του ιστολογίου μας, το Ακτίνες είναι και παραμένει στα φιλικά μας ιστολόγια.

Ανώνυμος είπε...

Σας έχει ακόμα στα φιλικά ιστολόγια.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.