" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η απάντηση μας στους 5 ιερωμένους που ΔΕΝ συμμετείχαν τελικά στην εκδήλωση καταδίκης του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης στο Ωραιόκαστρο. Νεότερη Ενημέρωση.

Το κύριο επιχείρημα που επικαλέστηκαν οι 5 ιερωμένοι στο βίντεο (εδώ), (οι οποίοι ΔΕΝ συμμετείχαν τελικά στην εκδήλωση καταδίκης του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης στο Ωραιόκαστρο)
για να εφαρμόσουν την "οικονομία" και όχι την "ακρίβεια",
προτρέποντας τους πιστούς να συνεχίσουν να λειτουργούνται όπου μνημονεύονται οι μητροπολίτες (είναι πλέον όλοι τους οικουμενιστές αφού ΟΜΟΦΩΝΑ και επίσημα, με την σιωπή τους  αναγνώρισαν την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης)
είναι  το "που θα εκκλησιάζεται ο κόσμος μας".


Μάλιστα ένας από αυτούς προκάλεσε: "δείξτε μας έναν ναό μέσα στον νομό θεσσαλονίκης, σε απόσταση μέχρι 1 ώρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης".


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
1) Υπάρχουν ήδη 2 ναοί που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της αποτείχισης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης :
α) Στον Τρίλοφο (λειτουργεί ο π.Γεώργιος Αγγελακάκης)
Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Τρίλοφος Θεσσαλονίκης: εδώ κατέφυγαν οι Αγιορείτες πατέρες της Μονής Χιλανδαρίου που εκβιάστηκαν να αφήσουν το μοναστήρι τους όταν διέκοψαν την μνημόνευση του Βαρθολομαίου μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης. 

β) παρεκκλήσιο στην Σουρωτή (λειτουργείται μόνον 1 φορά το μήνα, κάποιο Σάββατο από τον π.Ευθύμιο Τρικαμηνά, το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου θα έχει λειτουργία, τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές ΔΕΝ λειτουργείται και είναι διαθέσιμο)
το παρεκκλήσιο του Αγίου Μάρκου στην Σουρωτή

Συνεπώς ΝΑΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δεν το ξέρατε; 
Ή δεν ξέρετε ότι ένα σωρό άλλοι πατέρες που στην πράξη διέκοψαν το μνημόσυνο, κατέφυγαν σε μικρά παρεκκλήσια (Δείτε τους σε όλη την Ελλάδα  εδώ).

2 ναοί στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν. Γιατί λοιπόν ψεύδεστε;;;
(όταν υποδείξαμε τους 2 ναούς στο Κατάνυξις, στα σχόλια του σημερινού βίντεο, στις 9:30 πμ σήμερα, μας έσβησαν το σχόλιο! Ξαναγράψαμε το σχόλιο στις 4:30 μμ, το διέγραψαν κι αυτό. 

Ένα σωρό άλλα σχόλια με τα οποία τους απαντήσαμε σε άλλες πρόσφατες αναρτήσεις τους, ειδικά όσα σχόλια μας, απαντούσαν στο πως εφάρμοσε την διακοπή μνημόνευσης ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης (που μόλις είχε γίνει επίσκοπος και το ποίμνιο τους ήταν τελείως ακατήχητο, ομοίως και οι ιερείς που βρήκε) επίσης εκ των υστέρων διέγραφαν τα περισσότερα από το Κατάνυξις  -έχουμε printscreen από κάποια από αυτά-  "αδερφικό" ήθος..). 


2) ο ίδιος ο π.Θεόδωρος Ζήσης έλεγε (σε πρόσφατο βίντεο) στους πιστούς ότι υπάρχει μοναστήρι στον νομό Θεσσαλονίκης όπου θα μπορούν να πηγαίνουν και να εκκλησιάζονται, όπου ΔΕΝ θα μνημονεύουν.


3) Εδώ και καιρό προτρέψαμε τους 2 πατέρες  να βρούν έγκαιρα ναούς ή παρεκκλήσια για να καταφύγουν εκεί μόλις διακόψουν την μνημόνευση.
Η απάντηση τους: "Μα έχω ναό, τον Άγιο Σπυρίδωνα" (π.Νικόλαος, όταν του προτάθηκε το παρεκκλήσιο στην Σουρωτή). Μα δεν έβλεπε τι ερχόταν;
"Έχει ο Θεός" (π.Θεόδωρος)
Όταν λοιπόν εμείς προκλητικά αδιαφορούμε να βρούμε ναούς, δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την αμέλεια μας ως επιχείρημα για να συνεχιστεί η κοινωνία με τους αιρετικούς.


Ναοί υπάρχουν. 
Αλλιώς, ας τοποθετήσουν κάπου, σε κάποιο χωράφι ένα προκάτ παρεκκλήσιο και ας λειτουργήσουν με αντιμνήσιο.
Γιατί λοιπόν ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ;;; ότι δεν υπάρχουν ναοί και που θα πηγαίνει ο κόσμος τους;
Πολύ απλά: για να δικαιολογήσουν την ατολμία τους
Έχουν μάθει να κάνουν ένα βήμα και να ακούνε χιλιάδες χειροκροτήματα. Αν δεν τα ακούσουν, αν δεν είναι πολλοί μαζί τους, σκιάζονται και γυρνάνε πίσω. 


Το χειρότερο είναι ότι δημιούργησαν η ίδια την δικιά τους θεωρία αποτείχισης ... με την οποία "και τίκτουν και παρθενεύουν"



Αλλά για ποια αποτείχιση (=διακοπή μνημόνευσης) μιλάμε; 
Τι εφαρμόζουν;

Ο π.Νικόλαος Μανώλης μετά την εξαγγελία του, ΟΥΔΕΠΟΤΕ -φανερά τουλάχιστον- λειτούργησε, για να διακόψει το μνημόσυνο. Υπάκουσε στις ποινές του Άνθιμου. Εύγε πάτερ! Ομολογητής!
Σου λέει ο αιρετικός (οικουμενιστής) μητροπολίτης σου να μην τελείς μυστήρια, να μην εξομολογείς, να μην ιερουργείς, και υπακούς! Και μετά λες "μα που να πάνε τα πνευματικά μου παιδιά;"!
E, να συνεχίσεις να τους εξομολογείς και να τους λειτουργείς για να μείνουν κοντά σου, είναι η απάντηση.

Ο π.Θεόδωρος Ζήσης -μετά την μία και μοναδική φορά που διέκοψε το μνημόσυνο, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 2017- έπαψε να πηγαίνει στον Άγιο Αντώνιο (υπακούοντας και αυτός στον Άνθιμο) και επίσης συνεχίζει κι αυτός να "λειτουργείται" σε ναούς όπου συνεχίζουν να μνημονεύουν.

Ποια αποτείχιση ισχυρίζονται ότι έκαναν τελικά;;; Στα λόγια;
Πάντως στα βίντεο και στα χειροκροτήματα μια χαρά είναι.



Μαζί με τα "τσιράκια" που μνημονεύουν τον Πειραιώς"
Όσο για τα τσιράκια του Πειραιώς, που εμφανίστηκαν δίπλα τους, μάλιστα είχε οριστεί και ομιλητής ο ένας τους στην εκδήλωση (ο οποίος συνεχίζει να μνημονεύει τον Πειραιώς, που αποδέχθηκε την Σύνοδο της Κρήτης και συνεχώς ανταλλάσσει επισκέψεις με οικουμενιστές μητροπολίτες Μεσσηνίας, Βόλου, Αλεξανδρουπόλεως κλπ, και που πρόσφατα έστειλε και δώρο στον πατριάρχη Βαρθολομαίο Για τον μητροπολίτη Πειραιώς και τις "κολοτούμπες" του, γράψαμε πχ εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.):
πρωτοκλασσάτα στελέχη του μητροπολίτη Πειραιώς, παραδίδουν το δώρο του μητροπολίτη τους στον οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δείτε εδώ)

Ο επίσκοπος που μνημονεύεις, εκκλησιαστικά εκφράζει την πίστη σου, τι πιστεύεις. 
Αποδέχονται λοιπόν την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης μέσω του επισκόπου τους και ταυτόχρονα παριστάνουν και τους αγωνιστές στις εκδηλώσεις; Αυτούς βάζετε να μιλήσουν και να  καθοδηγήσουν το ποίμνιο;
Δεν αποκλείεται πίσω από όλη αυτή την "κολοτούμπα" των 2-3 πατέρων, να βρίσκεται ο Πειραιώς και έτσι να εξηγείται η συμπόρευση με τα "τσιράκια" του.


Οι άνθρωποι τρέμουν. 
Τρέμουν μην τους πούνε "σχισματικούς" οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ
Ασχολούνται ίσως με τα νομικά επιχειρήματα και προσπαθούν να διασφαλιστούν νομικά (ότι δεν δημιουργούν σχίσμα) και αδιαφορούν για την παράδοση των Αγίων.
Περιμένουν δηλαδή σύντομα να συνεδριάσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και να καταδικάσει την (ψευδο)Σύνοδο;! Οπότε συνεχίζουν να εκκλησιάζονται λένε "άχρι καιρού" με τους οικουμενιστές! Έχουμε την εντύπωση ότι δουλευόμαστε..



2 τελευταίες λέξεις:
Βέβαια όταν έχεις άλλους 10.000 παπάδες επαγγελματίες που δεν βγάζουν ούτε μιλιά, καθαρόαιμοι προδότες της πίστεως, οι ελάχιστοι που μιλάνε, φαίνονται ως ομολογητές.
Εφόσον όμως στέλνετε τα πνευματικοπαίδια σας βορά στους λύκους, για εμάς δεν αξίζετε καμίας τιμής, πολύ περισσότερο "υπακοής" (εξ άλλου ένας από εσάς μας έλεγε ότι "περιμένει τον Εφραίμ εξ Αμερικής" και ότι "αν δεν δώσει αυτός "ευλογία" δεν θα διακόψει".  Τότε γιατί διέκοψε; Και από πότε η Ορθοδοξία εκφράζεται από ένα πρόσωπο; (τώρα απλά αντί για τον Εφραίμ, επικαλείστε τον π.Θεόδωρο Ζήση;)).
Συγνώμη αλλά ίσως καλύτερα να καθόσασταν "στα αυγά σας". Να συνεχίζατε τις ομιλίες, τα βίντεο και τα αρθράκια σας. Το μόνο που σας ευχόμαστε είναι σύντομη "μετάνοια" και συμπόρευση με την σωστή γραμμή. Ειλικρινά θα σας περιμένουμε με αληθινή χαρά.



Εμείς δεν χρειαζόμαστε "στρατηγούς".
Οι στρατηγοί αναδεικνύονται την ώρα της μάχης.
Και μάχες εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΝ δόθηκαν.
Χαρτοπόλεμος ... άφθονος..

Αλλά με τον χαρτοπόλεμο δεν πρόκειται ποτέ να σε φοβηθεί ο αντίπαλος. 
Το πόσο φοβούνται οι δεσποτάδες την διακοπή μνημόνευσης, γίνεται φανερό από τις ποινές που επιβάλουν (ομοίως και οι αγιορείτες που εκδιώκονται πλέον από τα κελιά τους).


ΥΓ. Όσο για το ερώτημα: αν πράγματι άλλα αποφάσισαν με τους αγιορείτες πατέρες και άλλα τους πρότειναν μία ημέρα πριν την εκδήλωση, ε
λοιπόν πολύ καλά έκαναν οι αγιορείτες πατέρες και τήρησαν -έστω και εκ των υστέρων- την σωστή πατερική οδό,
την οδό της ακρίβειας (όπως την αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι ιερωμένοι).


Εξ άλλου η -εκδήλωση ημερίδα αποφασίστηκε  τον Νοέμβριο 2016 στην Λάρισα,  στην συνάντηση αποτειχισμένων από όλη την Ελλάδα (πάνω από 50 άτομα-εκπρόσωποι, οι μισοί περίπου ιερωμένοι ή αγιορείτες), και φυσικά εκεί δεν μετείχε κανείς π.Θεόδωρος και κανείς π.Νικόλαος (αφού αυτοί περίμεναν ακόμη "το λιοντάρι, τον Πειραιώς", να ομολογήσει μέσα στην Σύνοδο). 


Αν λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση, αποτειχίστηκαν και κάποια "ονόματα", 
δεν θα υποταχθούμε εμείς σε αυτούς, αλλά αυτοί και ΟΛΟΙ ΜΑΣ,  στην ΑγιοΠατερική μας παράδοση. 

αυτό ήταν το σχόλιο -έκκληση του π.Νικολάου Μανώλη που καλούσε να ΜΗΝ πάνε στην ημερίδα για λόγους που έχουν σχέση με την "Σωτηριολογία". Αν αυτό που έγραψε στο  σχόλιο, έχει σχέση με την πραγματικότητα και με το βίντεο που κυκλοφόρησαν εκ των υστέρων δίνοντας εξηγήσεις, αφήνουμε να το αποφασίσετε οι ίδιοι.
Αυτό είναι ένα πρόσφατο βίντεο το π.Θεοδώρου Ζήση:


Του το θυμίζουμε και ελπίζουμε να υιοθετήσει και πάλι τις σωστές θέσεις.
Ειλικρινά θα χαρούμε πολύ να το κάνει.


Το ίδιο φυσικά ευχόμαστε ολόψυχα και για τον π.Νικόλαο Μανώλη, που πρώτος (από τους ιερείς της Θεσσαλονίκης) διέκοψε το μνημόσυνο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"




Διαβάστε και:

Ενημέρωση- σύντομη ανασκόπηση της «Διορθόξης Επιστημονικής Ημερίδας για την καταδίκη του Οικουμενισμού & της “Συνόδου” της Κρήτης» στο Ωραιόκαστρο.



Νεότερη Ενημέρωση 1:
Ενδιαφέρουσα μια κριτική στο βίντεο των 5 ιερωμένων, που διαβάσαμε: εδώ:
Είναι εκτενής αλλά αναλύει λεπτό λεπτό το βίντεο και τις θέσεις τους.
Αν έχετε λίγο χρόνο διαβάστε την, επειδή υπάρχει αρκετή σύγχυση, θα σας λύσει πολλές απορίες.


Νεότερη Ενημέρωση 2:
Ανακαλούμε την φράση "Συγνώμη αλλά ίσως καλύτερα να καθόσασταν "στα αυγά σας""
Η δημόσια διακοπή μνημόνευσης των π.Νικολάου Μανώλη και π.Θεοδώρου Ζήση και π.Φώτιου Βεζύνια, έκανε καλό.
Έφερε τους ναρκωμένους πιστούς προ των ευθυνών τους.
Τώρα δεν μπορούν να επικαλεστούν "ζηλωτές" και "ακραίους". Τώρα οφείλουν να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα: Μήπως πρέπει να διακόψουμε κι εμείς;
Ήταν λοιπόν μια καλή αφορμή αφύπνισης.
Φυσικά ο σημερινός "παρτάκιας" πιστός, δεν πρόκειται να ξυπνήσει (αν η απειλή δεν αγγίξει τον ίδιο ή το σπίτι του). Ανέχεται πολιτικούς απατεώνες, ψηφίζει το άθεο ΣΥΡΙΖΑ για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ή για να μην χάσει την θεσούλα του Δημοσίου Υπαλλήλου, ή ΝΔ για να "βολέψουν" το παιδί του κάπου.. Εκπόρνευση.
Τι μπορείς να περιμένεις από έναν τέτοιο "χριστιανό";
Οι ομοφυλόφιλοι παρελαύνουν στο δρόμο και οι "χριστιανοί" καλοπερνάνε στην μεζονέτα τους ..
Όταν αρχίσουν να κόβουν το κεφάλια οι τζιχατιστές, αναγκαστικά θα ξυπνήσουν (πλέον ανέχονται ακόμη και την παρουσία αιρετικών σε λιτανείες και θείες λειτουργίες ΧΩΡΙΣ καμία αντίδραση, όπως τον περασμένο Δεκέμβρη στη Δράμα, όπως σε μόνιμη βάση στην Σύρο κλπ: Ζωντανοί Νεκροί)

Μοναδικό σχεδόν μέσω διάδοσης-προβολής της ημερίδας υπήρξε το διαδίκτυο -πέρα από την απευθείας προσωπική επικοινωνία. Το ίδιο μέσο πλέον ενημερώνει και αφυπνίζει τους πιστούς.
Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του.


ΠΡΟΣΟΧΗ. Νεότερη Ενημέρωση (Φεβρουάριος 2024):
Επειδή δυστυχώς πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουμε,
διαβάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την παρακάτω ΝΕΟΤΕΡΗ ανάρτηση:

1) ΕΤΣΙ διαλύεται ένας αγώνας που θα έφερνε κάθαρση στην εκκλησία μας και 2) Μια οφειλόμενη ΣΥΓΝΩΜΗ εκ μέρους της «Ομάδος Εκπαιδευτικών Ο Παιδαγωγός» και του ομώνυμου ιστολογίου


Στην νεότερη αυτή ανάρτηση γίνεται αποκαλύψεις για πρόσωπα που σίγουρα θα σας εκπλήξουν.
Διαβάστε την οπωσδήποτε και δείτε τα σχετικά βίντεο για να μην έχετε καμμία αμφοβολία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Εγώ για τη διαφύλαξη των ιερών κανόνων είμαι πρόθυμος να θυσιάσω τη ζωή μου, αλλά παράλληλα για τη σωτηρία ενός ανθρώπου θυσιάζω όλους τους ιερούς κανόνες» (άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)

GeorGRE είπε...

Αγαπητό ιστολόγιο Παιδαγωγός. Συγχαρητήρια στο ιστολόγιο σας και στην πολιτική σας να μην λογοκρίνετε τα σχόλια (όντως τα ανεβάζετε όλα). Όσον αναφορά εμένα:
1) Εξομολογούμαι στον πνευματικό μου χρόνια. Πρόκειται για εξαίρετο ιερομόναχο που όμως μνημονεύει τον μητροπολίτη του. Ο μητροπολίτης δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για Κολυμπάρι και Βαρθολομαίο, ανήκει βέβαια στην ελλαδική εκκλησία.
2) Πηγαίνω και κοινωνάω στις εκκλησίες της πόλης μου.

Γνωρίζετε τις αντιοικουμενιστικές θέσεις μου από τα σχόλια μου. Ρωτάω λοιπόν:
Ισχύει η εξομολόγηση μου;
Λαμβάνω Σώμα και Αίμα Χριστού όταν κοινωνάω;
Ισχύουν τα μυστήρια; Εαν με ρωτούσατε προσωπικά εγώ νοιώθω τη Χάρη και μετά την εξομολόγηση και μετά την Θεία Κοινωνία. Δεν αντιλαμβάνομαι κάτι σαν εμπόδιο.
Το ξαναλέω ότι ΔΕΝ δέχομαι τίποτα από τα οικουμενιστικά καραγκιοζιλίκια. Ούτε ο πνευματικός μου τα δέχεται αλλά όπως ανέφερα δεν έχει αποτειχιστεί.

GeorGRE είπε...

Να συμπληρώσω ότι λυπάμαι για τις διώξεις αγιορειτών, λυπάμαι για τις εικόνες του Πάπα στο Φανάρι, λυπάμαι πολύ για την κατάντια ρασοφόρων που φιλάνε το χέρι του αρχιαιρεσιάρχη Πάπα.
Όμως δεν έχω "σημάδια" ότι ΔΕΝ ισχύουν τα μυστήρια της εκκλησίας μας.

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Δεν είναι εύκολο να τα βάζεις με την κρατική ελησία που έχει πίσω της το γενοκτονικό κρατο. Καταλήγεις στην πείνα, ανεργία, φυλακίζεσαι, δυσφημείσαι, δικάζεσαι άδικα, κτλ. Κατανοητό οι πατέρες να κάνουν πίσω μέχρι να βρουν το θάρρος να προχωρήσουν , καθώς εμείς έξω απ' το χορρό πολλά τραγούδια τραγουδάμε. Όμως αυτό που έκανε χείριστη εντύπωση ήταν που προσπάθησαν εκείνοι με δικολαβίστικα "επιχειρήματα" να απεκδυθούν των ευθυνών. Δεν μορεί να μιλάς με λόγια αλήθειας για την επαίσχυντη εγκύκλιο αποδοχής της ληστρικής κι έπειτα να "περιμένεις" από αυτούς που την επικυρωσαν ΟΜΟΦΩΝΑ (ΟΜΟΦΩΝΑΑΑΑΑ!!) να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να ξαναθυμηθούν την ομολογία

Ανώνυμος είπε...

Αυτό αδελφέ εχει να κάνει με τα προσωπικά αμαρτήματα, όπου ο Παπάς παίρνει τις αμαρτίες του αμαρτωλού αλλά μετανοημένου προβάτου στον σβέρκο του, προκειμένου να μεταλάβει και να μπεί ο Χριστός στην ψυχή του κλπ κλπ
Ουδε μια σχεση με την αίρεση η οποια σε ενωνει με τον Διάβολο

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας,για την απόλυτα τεκμηριωμένη απάντηση
Αλέξανδρος Τ

Ανώνυμος είπε...

ο οικουμενισμός δεν είναι παρά η αποδοχή όλων των αιρέσεων, οι οποίες δεν είναι καθόλου καινούριες, αλλά έχουν επίδραση εδώ και πολλά χρόνια και αιώνες. Όλες τους έχουν ήδη καταδικαστεί και οι διδασκαλίες τους έχουν αναθεματιστεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία (Οικουμενικές Σύνοδοι).
Άρα ο οικουμενισμός έχει ήδη ανάθεμα....όχι απλά τρις...αλλά μυριάκις, εάν αθροίσεις όλα τα αναθέματα για κάθε αίρεση ξεχωριστά!

Unknown είπε...

ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ).

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή, πρώτα ο Θεός, θα είμαστε στην λειτουργία στο Τριλοφο.
Εάν θέλετε, να κανονίσουμε να συναντηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ταιβάν και στην Κορέα σε διαμέρισμα είναι ο ναός
Στην Αφρική σε καλύβες

Ανώνυμος είπε...

Δόξα σοι Ο Θεός που οι μοναχοί από την Χιλανδαρίου βρήκαν μια ζεστή φωλιά, καιρό τώρα ανησυχούσαμε, Δόξα Σοι!
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

Ανώνυμος είπε...

Ο Γέροντας Σάββας Λαυρεώτης δεν μίλησε ακόμα, ίσως απαντήσει σε βίντεο σχετικά με την διαφωνία τους μόλις δει το βίντεο των ιερέων, ας περιμένουμε, εδώ περιμέναμε έναν χρόνο ολόκληρο, φυσικά η ελπίδα και ο ασεβής πόθος κάποιων, είναι μέσα από αργοπορίες και σιωπές και διαφωνίες και χωρισμούς να ξεφουσκώσει όλη αυτή η αντίδραση, όσο θα μας ενώνουν με τους αιρετικούς φανερά και ξεδιάντροπα εν όψει της πανθρησκείας, Ο Καλός Θεός να μας φωτίσει όλους μας

Ανώνυμος είπε...

Η "ηρωική" έξοδος του Ωραιόκαστρου

Οι "πολιορκεία" της συμμαχίας «αποτειχισμένων»/αντι-οικουμενιστών - Ζήσης, Μανώλης, Βεζύνιας, Αγγελακόπουλος και συν αυτών - έληξε προχθές, Δευτέρα, 3/4/2017, με την… "ηρωική" τους έξοδο από το Ωραιόκαστρο` δεν θέλησαν επ’ ουδενή να παραδώσουν τα «όπλα» της πλάνης τους, επιμένοντας να παραμείνουν (ευχόμαστε, όχι για πάντα), δέσμιοι αυτής.


Το θετικό του αιφνιδιασμού τούτου είναι ότι πλέον έφυγαν από τη μέση οι «μασκοφόροι» που είχαν καβαλήσει το… άρμα της δήθεν μάχης υπέρ Πίστεως . Το κοσκίνισμα συνεχίζεται.


Το αρνητικό είναι ότι οι όντος υπέρ της Πίστεως μαχόμενοι έχοντας βάλει, κατ' αρχάς, ως σημαιοφόρο τους των καθηγητή Ζήση, όταν η παρέα αυτού "κλώτσησε", πολλοί καλοπροαίρετοι και προβληματισμένοι πιστοί μείνανε με απορίες και διλλήματα, ενώ εκείνοι έριξαν και μελάνι φεύγοντας, χαρακτηρίζοντας "σχισματικούς" και "εγωιστές" όσους καλή τη Πίστη θα έδιναν συνέχεια στην προγραμματισμένη Σύναξη.


Δεν μας μέλλει βέβαια, διότι, αν μη τι άλλο, η αλήθεια βγαίνει πάντα στην επιφάνεια όπως το λάδι στο νερό και όσο για σημαιοφόρο, έχουμε τον ίδιο τον Χριστό.

Ληξουριώτησσα

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς George

Δεν είμαστε ούτε Πάπες ούτε αλήθητοι.
Κάποιες απαντήσεις μπορεί να βρείτε εδώ:
http://www.wallingoff.com/what-is/%CE%B7-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD/
(είναι πολύ μακροσκελές αλλά απαντάει και σε αυτό).

Θα περιοριστούμε να πούμε ότι η εκκλησία κατ οικονομίαν δέχεται τα μυστήρια (πχ βαπτίσεις, χειροτονίες), μέχρι να καταδικαστούν οι αιρετικοί. Ίσως το κάνει επειδή κάποιοι δεν γνώριζαν (πχ παιδιά, ηλικιωμένοι) ή δεν ήταν σίγουροι για την ύπαρξη της αίρεσης.

Αν είμασταν στην θέση σου θα εγκαλούσαμε τον ευσεβή πνευματικό, γιατί δεν καλεί τον δεσπότη του να τοποθετηθεί δημόσια. Την αποδέχεται ή όχι. Αν σιωπήσει, θεωρείται ότι την αποδέχεται.
Τότε νομίζουμε δεν θα συνεχίζαμε στον ίδιο πνευματικό. Άλλο να εκτιμάς κάποιον για την ασκητική ζωή του. Όταν αλλοιώνεται η πίστη, οφείλει ο καθένας να πάρει θέση.

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ο καθένας έκανε το χρέος του; Θα άδειαζαν οι εκκλησίες όσων μνημονεύουν.

Δεν πιέζουμε κανέναν. Ούτε κρίνουμε κανέναν. Εμείς αποφασίσαμε να βαδίσουμε στον Γολγοθά μας. Σε βεβαιώνουμε ότι είναι ανηφορικός και κοπιαστικός ο δρόμος. Πρέπει να πας κόντρα στον κοινωνικό σου περίγυρο, να ανεχθείς προκαταβολικά την "ρετσινιά" του "κολλημένου" από ένα σωρό "πεθαμένους" που θα σε σχολιάζουν πίσω από την πλάτη σου. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ταξιδεύεις χιλιόμετρα για να λειτουργηθείς ή να εξομολογηθείς, για να πάρεις αγιασμό, για κάθε τι που μέχρι τώρα θεωρούσες δεδομένο.
Από την άλλη νοιώθουμε καθημερινά την ευλογία και την παρουσία του Θεού και αυτό μας παρηγορεί και μας δυναμώνει απίστευτα.
Ως ιδιοσυγκρασία όσων μετέχουν στην ομάδα μας, δεν συνηθίζουμε να εγκαταλείπουμε ανθρώπινες προσπάθειες. Πόσο μάλλον τώρα, που ο Χριστός είναι δίπλα μας, βοηθός. Που η αλήθεια μας χρειάζεται, ακόμη και αυτή, την τόσο ανίκανη δική μας παρουσία.
Όσοι πιστοί..

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να υποβάλλω δυο ερωτήσεις προς τον π. Θεόδωρο Ζήση και τους συνομιλητές του - παράλληλα συνδιοργανωτές, αλλά τελικά αποχωρήσαντες από την ημερίδα καταδίκης του Οικουμενισμού - σχετικά με την προτίμησή τους να εφαρμόσουν την οικονομία και όχι την ακρίβεια, όπως ζητούσαν οι κυρίως υπεύθυνοι της ημερίδας, Αγιορείτες Μοναχοί.

Το πρώτο ερώτημα είναι :
Οι διαφωνήσαντες πατέρες τί τελικά εφήρμοσαν με την στάση τους ; Την ακρίβεια ή την οικονομία;
Αν εφήρμοζαν την οικονομία, το λιγότερο που θα είχαν να κάνουν θα ήταν να παρευρεθούν στην ημερίδα, χωρίς να λάβουν το λόγο. Όμως, αυτοί προτίμησαν την ακρίβεια και δεν παρουσιάστηκαν. Μας έδωσαν τις περί οικονομίας και ακριβείας διευκρινίσεις στο βίντεο που ακούσαμε. Η οικονομία πίστεως υπέταξε την ακρίβεια πίστεως.

Και πάμε τώρα στο δεύτερο και σημαντικότερο ερώτημα.
Όπως είναι γνωστό σήμερα έχουμε τις μεταμοσχεύσεις και την δωρεά οργάνων. Ας μας απαντήσει ο π. Θεόδωρος Ζήσης και οι παρευρισκόμενοι, ποια στάση ή θέση οφείλουν να κρατήσουν και να εφαρμόσουν οι πιστοί, βεβαίως, κατόπιν των οδηγιών που θα λάβουν από τους ποιμένες τους : Θα εφαρμόσουν την οικονομία ή την ακρίβεια ;

Και τελευταίο, ως υστερόγραφο, το εξής. Αν η οικονομία δεν αποβλέπει στην ακρίβεια, δηλαδή στη γνώση και τελικά στην επίγνωση αυτών, τα οποία καλείται ο ευσεβής λαός, και σώμα της Εκκλησίας, να πιστεύσει, μάλλον κακό ή καλό προκύπτει. Ο οικουμενισμός και οι οικουμενιστές ελάχιστα ενδιαφέρονται για τους πιστούς. Οφείλουν να ακολουθούν ό,τι τους λέει ο πρώτος και προκαθήμενος Επίσκοπος.
http://kyprianoscy.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Προς George
Ο πατέρας Επιφάνιος Καψαλιώτης ανέλυσε διεξοδικά το θέμα και μίλησε περί μολυσμού στην πίστη και όχι περί ακύρων τιμίων δώρων.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ GeorGRE τα μυστήρια της η Εκκλησία δεν τα χάνει μέχρι να καταδικαστεί από οικουμενική σύνοδο. Δεν υφίσταται ο όρος ''κατ' οικονομίαν υπάρχουν μυστήρια'', δεν θα εντοπίσεις τέτοιον όρο κάπου εις τα πρακτικά των οικουμενικών συνόδων, βλέπε πρακτικά 3τόμο έργο, συγγραφέως Μansi.

Σε όλες τις συνόδους οι αιρετικοί ονομάζονται με την ιδιότητα τους, επίσκοποι ή ιερείς μέχρι που καταδικάζονται, οπότε αναφέρονται ως μοναχοί άν ήταν άγαμοι ή απλοί πιστοί αν ήταν έγγαμοι, μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν έγγαμοι επίσκοποι μέχρι τον 6ο αιώνα.

Ακόμη και ο πολύ αυστηρός άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας, σε μία επιστολή του ονομάζει τον αιρετικό Νεστόριο συλλειτουργό κι ας μην είχε κοινωνία μαζί του. Διακόπτουμε κοινωνία όχι διότι οι εντός εκκλησίας αιρετικοί δεν έχουν μυστήρια αλλά για να πιέσουμε την κατάσταση να συγκληθεί οικουμενική σύνοδος να καταδικάσει την αίρεση και όσους ακολουθούν αυτήν αμετανόητοι. Δεν θα δεις εις τις συνεδριάσεις οικουμενικών συνόδων να αναχειροτονούνται οι αιρετικοί που δεν έχουν καταδικασθεί εις καθαίρεσην από ορθόδοξη σύνοδο. Γίνονται δεκτοί με απλή ομολογία. Παράδειγμα ο άγιος Ταράσιος ο οποίος αν και εικονομάχος έγινε δεκτός από την ορθόδοξη μερίδα με απλή γραπτή ομολογία και εδιορίσθη υπό των πατέρων και πρόεδρος της συνόδου! Αν δεν είχε ιερωσύνη θα τον εδέχοντο με απλή ομολογία;

Οπότε το καλυτερο καθ' ημάς είναι να πιέσεις τον πνευματικό σου -με πολλή ταπεινή προσευχή συγχρόνως- να φωτισθεί και να σώσεις έτσι έναν αδελφό χριστιανό από το σκοτάδι του οικουμενισμού. Επιμονή και ταπεινή προσευχή!

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ειστε θολωμενοι απο εγωισμο ακριβειας,απολυτισμου και φαρισαισμου εν τελει.ο θεος να σας φωτισει μηπως και καταλαβετε κατι απο αυτον και την χαρη του.σας παρακολουθω καιρο και σας κανω υπομονη αλλα εσεις δεν θελετε τη σωτηρια των αλλων παρα μονο του τελειου εγω σας,δυστηχως εισται σκληροι ανθρωποι.καλη ΑΝΑΣΤΑΣΗ.(κανατε καμι προσευχη να μετανοησει ο βαρθολομαιος)

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το αντιοικουμενιστικό μέτωπο διαλύθηκε. Απο την μία ο ναρκισισμός του Θ. Ζήση (στο βίντεο επικαλείται την πανεπιστημιακή ιδιότητά του και παραπονιέται για πώς τόλμησαν οι αγιορείτες πατέρες να διαφωνήσουν μαζί ου--το πρωτείο πέρνει πολλές μορφές). Απο την άλλη διακρίνω μια διάσταση μεταξύ εγγάμων και αγάμων κληρικών. Φοβάμαι πως ο περί της πίστεως αγών χρησιμοποιήθηκε για τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός. Αυτή και μόνον αυτή είναι η πίστη τους και ο Θεός τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθενας εχει την αποψη του.Βλεπω η συκοφαντιες γυρωθεν αλλα και εδω δεν λειπουν.
Ευγε αγαπητοι! Εχουν ακουστει ψευδη τεραστια και εμπαθειες τετοιες,που πραγματικα τι να την κανεις τη ν δογματικη,αυτη σε ανυψωσε και θα μυροβλισεις απο αγιοτητα αδελφε!
Εχει παρει καθενας ενα καλαμι και παει. Ολοι τουφεκιοφοροι.....
....ορισμενα σχολια , και αναρτησεις υπο μορφην σχολιων,θα επρεπε να γινονταν προσωπικα σε ιδιωτικη προσωπικη επαφη μεσω ιμειλ, απο μερικους ιστιολογους που γκρεμιζουν στα ματια των αλλων μερικους.μιλαω γενικα και οχι ειδικα παντοτε.Αλλα φυσικα ,το να πληξουμε κοσμο και ιερεις και να τν γκρεμιζουμε στα ματια των συνανθρωπων μας ειναι ευκολο.Ελεος πια οι συκοφαντιες...
....Φθασαμε να θεωρουνται σχισματικες ημεριδες καποιοι και να τρεχουμε να μαζευουμε την ενοτητα .Τα ειχε πε και ο γερ.Παισιος,αλλα ποιος τον ακουσε! Στο τωρα ,δημιουργουνται ημεριδες σχισματικες και ορθοδοξες και εχουμε προβλημα.
Αλλα δεν βαριεστε;παλι οι αποψεις περι δυνητικου και υποχρεωτικου κανονος διιστανται.Και θα μπορουσαμε να μιλαμε για αλλα 50 χρονια χωρις να συμφωνησουμε.
Κατα τα αλλα , κακως μιλησαμε για το οτι κατι δεν παει καλα με τα δογματα,χρονια ο Ορθ.Τυπος κ αλλες εφημεριδες μιλουσαν για τον οικουμενισμο,ο λαος επηραξε που διαμαρτυρηθηκε και κατασυκοφαντηθηκε.Ο λαος ποτε πρεπει να ειναι ο φυλακας της πιστεως κατα την εγκυκλιο του 1848 και ποτε θεωρειται αρνητης και ψευτης ,ποτε ο ταδε ειναι αρχηγος του αντιοικουμενιστικου αγωνα και ποτε ο δεινα και ποτε ειναι σχισματικη η ημεριδα και ποτε δεν ειναι και ποτε οι πατερες φοβουνται και τρεμουν και ποτε ειναι διχαστες.Και το αχρι καιρου υπαρχει ακομα μεσα στην ακριβεια.Αχρι καιρου ειναι και Ο σωτηρας Χριστος;;
Ακομα μελετα κανεις τα κειμενα της συνοδου σε σχεση με το κειμενο προς το λαο.ειρηνικα,ειρηνικα....
Οποιος δεχεται το κειμενο της κρητης ειναι οικουμενιστης; 44 χρονια χρειαστηκαν για να καταδικαστει η συνοδος της Φερραρας -Φλωρεντιας.Εμεις πιασαμε ενα τουφεκι και βαραμε.οσοι αγιορειτες δεν ομολογουν την αληθεια ειναι οικουμενιστες;


Και τωρα; π.Θεοδωρος τσαμπα αγωνιστηκε τοσα χρονια;Για να γινουν αποτειχισεις κ σχισματα;Για να θεωρουνται τα Μυστηρια ακυρα;
Που υπαρχει ομοφωνια;
Οταν λαος διχαζεται τον συκοφαντεις κ ψευτη κ σιγονταροικουμενιστη κ κρυφοοικουμενιστη;
Ειναι κρυφο-οικουμενιστες οσοι σιωπουν;
Οταν καλειται καποιος αιρετικος σε συνοδο,δεν διαλεγονταν οι Πατερες ωστε να τον πεισουν για την πλανη του,δεν εξεταζοταν η προαιρεση του;
Πως αποφαινεσαι για καποιους εαν δεν γνωριζεις την προαιρεση τους;Πως καταδικαζεις καποιους ετσι ως ετυχε επειδη σιωπουν ειτε επειδη και τα κειμενα χρειαζονται πραγματικα εμβαθυνση και φωτιση Θεου,επειδη μπορει να υπαρχει και δειγμα επιστροφης,λεμε τωρα.
Διχασαν τα κειμενα της Κρητης,διχασε και το κειμενο προς τον λαο.
Αλλα διχασαν και οι επονομαζομενες σχισματικες ημεριδες.Διχασαν και οι αποτειχισεις,
Εαν το ζητημα ηταν τοσο ευκολο,θα το λυναμε ταχιστα....
1

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Περί εγκύρων – ακύρων μυστηρίων αιρετικών
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
«Άνωθεν γαρ η του Θεού Ορθόδοξος Εκκλησία την επί των αδύτων Αναφοράν του ονόματος του Αρχιερέως, συγκοινωνίαν τελείαν εδέξατο τούτο. Γέγραπται γαρ εν τη εξηγήσει της Θείας Λειτουργίας, ότι αναφέρει ο Ιερουργών το του Αρχιερέως όνομα, δεικνύων και την προς το υπερέχον υποταγήν, και ότι κοινωνός εστίν αυτού, και πίστεως και των Θείων Μυστηρίων Διάδοχος!”
Ο αιρεσιάρχης πατριάρχης Βαρθολομαίος μνημονεύει τον Πάπα, ενώνεται μαζί του και γίνονται συγκοινωνούντα δοχεία, ομολογεί και αποδέχεται την αιρετική πίστη του και αναγνωρίζει ως έκγυρα τα μυστήρια του. Με αυτή την Μνημόνευση, οι ιερείς ενώνουν το εκκλησίασμα με τον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος με τη σειρά του, τους ενώνει με τον "πατριάρχη" Βαρθολομαίο ο οποίος τους ενώνει με τον Αιρεσιάρχη Πάπα. Κατανοητό;;;
«μόνον όταν υπάρχει οριστική καταδίκη της αιρέσεως και των αιρετικών από Σύνοδο, τότε μόνο φεύγει η χάρις από την αίρεση»
ΑΠΑΝΤΑ ο Αγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης: "Ότι ΜΟΛΥΣΜΟΝ έχουσι τα Μυστήρια ΚΑΝ ορθόδοξος ει ο αναφέρων!"
Περαιτέρω,
Ηταν έγκυρα τα μυστήρια του αιρετικού επισκόπου στην αρχαία Εκκλησία άχρι καιρού επειδή λ.χ. πριν από τον Νεστόριο δεν υπήρχε Νεστόριος…. Σήμερα τι δεν γνωρίζει η Εκκλησία αναφορικά με τον οικουμενισμό και θα πρέπει να μας το σφραγίσει η επόμενη Οικουμενική;; Ασε που σήμερα δν εχουμε αιρετικό επίσκοπο Νεστόριο, που 3 χρόνια τον οικονομήσανε και όχι 100…. αλλά όλες τις τοπικές εκκλησίες και τα πάλαι ποτέ ορθόδοξα Πατριαρχεία που έγιναν οικουμενιστές.
ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ αναγνώρισαν ως Εκκλησίες όλες τις αναθεματισμένες αρχαίες αιρέσεις και θεσμοθέτησαν το ΠΣΕ – ΔΙΑΒΟΛΟ. Τούτο σημαίνει ότι υπόκεινται στα αναθεματα των Οικουμενικών Συνόδων επι Βλασφημία του Αγίου Πνεύματος και είναι ήδη κεκριμένοι. Δηλαδή, οι Μονοφυσίτες λ.χ. είναι αναθεματισμένοι απο την 4η οικουμενική, και το ερώτημα είναι, οι Ν.τες που τους αναγνώρισαν ως αδελφή ορθόδοξη εκκλησία το 1993 τι είναι;;; κ.ο.κ.
Οι οικουμενικές αποφάσεις ισχύουν εις τον αιώνα και δεν χρειάζεται καμία καινούργια καταδίκη, διαφορετικά Βλασφημείται εκ νέου το Αγιο Πνεύμα ως μη λαλείσαι ορθά και άρτια τότε - όπως το παράδειγμα με τους Μονοφυσίτες.
Δεν υπάρχει Χριστός και άγιο Πνεύμα στα Μυστήρια των αιρετικών. Τα μυστήρια παραμένουν έγκυρα εφόσον δεν υπάρχει φανερή αίρεση. Όταν όμως υπάρχει φανερή αίρεση, έστω και μη καταδικασμένη, τότε τα μυστήρια ακυρώνονται διότι η αίρεση μολύνει τα πάντα - εν προκειμένω το ΠΣΕ είναι φανερή αίρεση. Από πότε ο Χριστός και ο Διάβολος συνεργάζονται; Ποια συμφωνία έχουν; [ αποστολικός 46ος ]

"Πάντα γὰρ (τα μυστήρια των αιρετικών) ὅσα εἰσίν, ἀκάθαρτα εἰσίν" (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος).
Ευχή της Θείας Μεταλήψεως: "ας μην σταθούν τα Τίμια τούτα Δώρα εις κρίμα και εις κατάκριμα"
Τα έγκυρα και υποστατά Μυστήρια ποτέ δεν προξενούν κρίμα και κατάκριμα.
Δια ταύτα: το πώς ενεργεί η χάρις του Θεού σε αιρετικούς και παιδιά προκειμένου να φωτιστούν, είναι κάτι που μόνον ο Θεός γνωρίζει και δεν έχει καμία σχέση με την εγκυρότητα των μυστηρίων τους. Εμείς οι ορθόδοξοι παραλάβαμε γραπτόν Νόμο και θα κριθούμε με τον Νόμο. To Πιστεύω ορίζει Μια Εκκλησία ως οδοδείκτη της σωτηρίας και ταμειούχο της Θείας χάριτος. Η σωτηριολογική διεύρυνση της Εκκλησίας σε παναιρετικούς οικουμενιστές είναι ΑΙΡΕΣΗ

συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ

Ρωτώ: Υπάρχουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο δυο -τρείς –πέντε- Εκκλησίας του Χριστού;
Πόσες Μια Εκκλησίες υπάρχουν με έγκυρα σωτηριολογικά μυστήρια;
Μια είναι η Εκκλησία και έξω από αυτήν υπάρχει μόνον σκοτάδι και απώλεια ψυχών.
Και όμως οι Ν.τες πιστεύουν στο ΠΣΕ ακυρώνοντας την μοναδική αλήθεια της Μιας Εκκλησίας. Αυτό είναι η μεγαλύτερη Δογματική Βλασφημία επειδή ακυρώνει το σωτηριολογικό έργο του Χριστού στην γη, και την Σταυρική Του θυσία, καθώς τα παρουσιάζουν ως μια άχρηστη πράξη.
Ερώτηση:
Πριν την Α’ Οικουμενική το 325μχ ποια οικουμενική καταδίκασε τους αιρετικούς;;; Μήπως οι ορθόδοξοι δεχόταν τους αιρετικούς με έγκυρα μυστήρια;; Μήπως η αρχαία Εκκλησία δεν είχε άγιο Πνεύμα και διάκριση και τα αποκτήσανε οι σύγχρονοι;;;

255μ.χ συνεκλήθη τοπική σύνοδος γνωστή ως Εν Καρθαγένη. Απόφαση της συνόδου: Έξω της Εκκλησίας κανένας δεν δύναται να βαπτισθεί, επειδή είναι ένα της Ορθοδόξου Εκκλησίας το βάπτισμα.
258 μ.χ. συνεκλήθη τοπική σύνοδος στην Ικονία με έξαρχο τον Φιρμιλιανό Καισαρείας. Απόφαση της συνόδου: Καμιά Ιεροπραξία των αιρετικών να μην είναι δεκτή.

Μήπως οι αιρετικοί εκείνης της εποχής ήταν χειρότεροι απο τους οικουμενιστές που εχουμε σήμερα απέναντι, με τον συνασπισμό όλων των αρχαίων αιρέσεων, των σύγχρονων, την δαιμονολατρία ως μέρος της αληθείας, τους αντίχριστους Ραβίνους και Μωαμεθανούς που σώζονται…. Ασε τους Σοδομίτες Αγγλικανούς και τις Λεσβίες επισκοπίνες - Δογματικά πάντα

Εν κατακλείδι: Με επιχειρήματα Αγιοπατερικά και όχι με ορθολογισμό δικό σας, Θέλω ακριβείς αναφορές Αγίων Πατέρων και κανόνες κατοχυρωμένους στο Πηδάλιο, οι οποίοι να δηλώνουν καθαρά ότι:
"τα μυστήρια των αιρετικών είναι έγκυρα και παρέχουν σωτηρία, εστω και εν αγνοία των ανθρώπων"
Μέχρι νεωτέρας, οι Αποστολικοί κανόνες 46ος 47ος και ειδικότερα ο 68ος δηλώνουν καθαρά για ΑΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ
Επίσης του Μ. Βασιλείου 1ος και 47ος τους οπίους κατοχύρωσε η ΣΤ Οικουμενική και ως εκ τούτου έχουν οικουμενικό κύρος

Ανώνυμος είπε...

Ἡ στάση τῶν πατέρων (π. Θ. Ζήση κλπ) προκαλεῖ ἔντονο προβληματισμό.
Ἡ τριχοτόμηση τῆς ἀπομακρύνσεως ἀπό τούς αἱρετικούς σέ διακοπή μνημοσύνου, ἀποτείχιση καί διακοπή κοινωνίας εἶναι κατασκεύασμα πού ἀποπροσανατολίζει.
Τά λεχθέντα ὑπό τοῦ π. Θ. Ζήση εἶναι σαφῶς προβληματικά ἄν ὄχι ἀντορθόδοξα.
Διακόπτω κοινωνία διότι θεωρῶ τόν ἐπίσκοπό μου αἱρετίζοντα ἀλλά συνεχίζω να ἐκκλησιάζομαι ὅπου αὐτός μνημονεύεται;
Εἶναι λογικό;
Ἐπιπλέον διακηρύττω ὅτι ὁ αἱρετικός ἔχει μυστήρια καί Χάρι καί ἀνήκει στήν Ἐκκλησία ὡς κανονικό μέλος Αὐτῆς;
Καταλαβαίνουμε τί λέμε;
Ποιός ὁ λόγος νά θέσει θέμα Μυστηρίων καί χάριτος;
Οὐδείς!
Ἔχουμε αἵρεση;
Ἔχουμε!
Ἄρα φεύγουμε αὐτήν καί τούς φορεῖς της ὡς ἀπό ὄφεως!
Βεβαιώτατα καί ἰσχύει ἡ ἀρχή τῶν συγκοινωνούντων δοχείων στά ζητήματα μνημοσύνου καί κοινωνίας, ἀρκεῖ βεβαίως νά μή γινόμαστε σχολαστικοί, οὔτε πρός τά δεξιά, οὔτε πρός τά ἀριστερά.
Ὑπάρχει μεγαλύτερη ἐπιπολαιότητα ἀπό τό νά ἀνακατεύουμε τά περί ἀκριβείας καί οἰκονομίας στά ζητήματα Πίστεως, ὅταν μάλιστα καίγεται τό σπίτι μας καί ἀπειλεῖται ἡ Ὀρθοδοξία μέ ἀφανισμό;
Πόση δέ ἀφέλεια καί προχειρότητα ἐπιδεικνύουμε ὅταν λέμε ὅτι θά ἔρθει σύντομα Σύνοδος Ὀρθόδοξη νά καταδικάσει τήν Σύνοδο τῆς Κρήτης καί γι' αὐτό
δικαιολογεῖται νά κάνουμε οἰκονομία γιά νά ἐξυπηρετηθεῖ ἐν ὄψει Ἑορτῶν ὁ λαός;
Ἔτσι γίνονται καί δίνονται οἱ ἀγῶνες;
Σέ ποιά light συναξάρια τά διδάχθηκαν αὐτά; Παίζουμε τίς κουμπάρες πού λέει καί ὁ κ. Πρωθυπουργός δουλεύοντάς μας ὅλους;
Τώρα πᾶμε γιά τήν ἑπόμενη "Σύνοδο Κρήτης" καί δέν ἔχουμε τήν ὄρεξη καί τή δύναμη οὔτε νά ἀδειάσουμε τούς ναούς τῶν Οἰκουμενιστῶν;
Καί τί σημαίνει μή πᾶς στόν Δημητριάδος ἀλλά πήγαινε στόν παραδοσιακό Ἱερέα πού ὅμως τόν μνημονεύει;
Τουλάχιστον σάν τακτική καί στρατηγική ἡ στάση των εἶναι ὄντως τραγελαφική!
Ἄν οἱ βλέποντες ἐνεργοῦν, ὅπως ἔλεγε ὁ μακαρίτης ὁ Καλόμοιρος, σάν τυφλοί, τότε τί νά ποῦν καί οἱ τυφλοί!
Γίνεται νά μή ἀναγνωρίζουμε, λέει ὁ παπα-Θεόδωρος τό Πατριαρχεῖο Μόσχας ὡς Ὀρθόδοξο ἀφοῦ δέν πῆγε στήν Κρήτη;
Μά εἴμαστε σοβαροί;
Ἄς ἀφήσουμε τά πολιτικά καί ἐκκλησιαστικά παιγχνίδια τῆς Μόσχας ἔξω, ὅπως καί τήν εὐλάβεια τοῦ Ρωσικοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ, ἰσχυριζόμαστε εἰλικρινά ὅτι τό Πατριαρχεῖο Μόσχας εἶναι ὀρθόδοξο ἐπί τῆς οὐσίας;
Ἥ μήπως τό Πατριαρχεῖο Ἀντιοχείας πού de facto δίδει καί λαμβάνει "μυστήρια" αἱρετικῶν
Πρέπει νἄχουμε τό θάρρος νά ἀναθεωρήσουμε στή σκέψη μας τήν ἔννοια τῆς Ἐκκλησίας.
Φοβᾶμαι ὅτι τήν ἐκλαμβάνουμε κι ἄς μή τό ὁμολογοῦμε ὡς ἕνα ὀργανισμό ἤ θεσμό κάτι σάν
τόν ΟΗΕ πού ὅσα λάθη καί νά κάνει ἔχει τή σφραγίδα πού τόν νομιμοποιεῖ!
Αὐτή εἶναι παπική ἀντίληψη.
Ὁ Ἅγιος Νικηφόρος λέει ὅταν βλέπουμε ἀπό τή μιά μεριά ἑκατομμύρια πού διατείνονται ὅτι εἶναι
ὀρθόδοξοι καί ἔχουν ὅλα τά ἐξωτερικά διακριτικά καί ἀξιώματα ἀλλά χωλαίνουν στήν Πίστη καί ἀπό τήν ἄλλη μεριά τρεῖς πραγματικά ὀρθοδόξους πιστούς, Ἐκκλησία εἶναι οἱ τρεῖς καί μπορεῖ καί σέ τρεῖς νά
ὁρίζεται καί ὅλοι οἱ ἄλλοι ὅσο κι ἄν ἀκούγεται προκλητικό εἶναι ἔξω ἀπό τήν Μάνδρα τήν Ἁγία!
Αὐτά ἀδελφικῶς καί ἐκ καρδίας.

Μέ ἐκτίμησι καί ἀγάπη Χριστοῦ
ἐλάχιστος ἀδελφός
Κ.

Ανώνυμος είπε...

2
Δυστυχως τοσο τα σχολια φερουν εμπαθειες και εχουν δειγμα κατασυκοφαντησης των παντων,οσο και πολλες αναρτησεις,οπως γινεται δηλαδη και στην πολιτικη.
Αλλα η εκκλησια μας δεν ειναι πολιτικη.Εχει Κανονες και εκκλησιαστικη ταξη.
Και φθασαμε στο γεγονος να ρωτα καποιος για κατι θεολογικο και διχασμενοι οπως ειμαστε να απανταμε
''Πως θελεις να σου απαντησω αγιοπατερικα η μεταπατερικα;''
Και να λες
Αγιοπατερικα φυσικα και υπευθυνη απαντηση να μη δινεται οσον αφορα
Εναν κανονα εαν ειναι υπχρεωτικος η δυνητικος.
Και εμεις απο πραγματικο ενδειαφερον θελησαμε να βγαλουμε τα δογματα επειδη πραγματικα και εμεις διχαζομαστε για τ ποια ειναι η ενδεδειγμενη αγια οδος που οδηγει στην ενοτητα του Πνευματος.Και απαντηση δεν πηραμε.Παλι οι αποψεις διιστανται!
''Ο κινδυνος, αφρα τα μελη της εκκλησιας οι οποιοι κινδυνευουν να χαθουν εαν επικρατησει η αιρεση κ η πλανη.''[ Πρωτοπρεσβυτερ.Θ. Ζηση ''κινδυνευει τωρα σοβαρα η
ΟΡθοδοξια''
Ελεγε ο Παισιος ταν τον ρωτουσαν αν πρεπεινα κοψουν οι αγιορειτες το μνημοσυνο του προισταμενου τους Βαρθολμαιου
-Τι να σας πω ;[...!...]
Ειμαι απελπισμενος με τον πρωθυπουργο.Εχει καταστρεψει το Συνταγμα που ειναι στ ονομα της αγιας Τριαδος βαζοντας αντιχριστους νομους.Δεν υποφερεται πια!
Γιαυτο αποφασισα να φυγω να παω στ Σινα,να φυγω απο το Ορος και την Ελλαδα.
Τοτε οι πατερες του ειπαν:
-Γεροντα,προς Θεου μη κανετε τετοιο πραγμα,θα φυγετε εξαιτιας τυ πρωθυπουργου;
Μα αυριο θα τον διαδεχθει αλλος.
Και ο γερ.χαμογελωντας τους ειπε:
- Το ιδι να κανετε κ σεις πυ με συμβουλευετε να κανω κ εγω.
Κανετε υπομονη!
Γιατι δεν ειναι σωστο να ξεκοπουμε απο την εκκλησια Του Χριστου.
Να ευχομαστε ομως συναμα ο Θεος να φωτιΖει ολυς τους υψηλα ισταμενους να ορθ τομουν το λογος της αληθειας.

Μερικοι λοιπον βιαζονται και ακουσαμε να λενε
''Τι να πρωτοθαυμασει κανεις τις σοφιστειες κ ανοησιες τυ πλανημενου Παισιου;;;''
Μηπως και ο Παισιος διχαζει;
Ε,τοτε ειμαστε μια πλυ ωραια διχασμενη κοινωνια αμαρτωλων και αγιων.
Προς το παρον επειδη ακουμε αυτα που μας λενε οι πατερες,δεν απορριπτουμε ,ακουμε για να μπουμε στο νοημα .
Θα υπαρξουν φυσικα και αλλες εισηγησεις και αλλες ημεριδες.
Τωρα εαν ειναι απατη δαιμονικη η επινοησις οτι ''οστις πρ συνοδικης διακοψει το μνημοσυνο αιρετιζοντος επισκοπου εφοσον τ περιλαμβανει ο κανων κ οστις αναμενει την συνοδικην διαγνωμην δεν σφαλλει ουτε αξιουται της πρεπουσης τιμης ,επειδη αναμενει την συνοδο,,,,,αυτο ειναι της διακρισης των αγιων γεροντων κ οχι ημων που εμπαιζομαστε με παντειους τροπους και ζητουμε την αληθινη ενοτητα και γιαυτην διαμαρτυρηθηκαμε.
Καλον παραδεισο ευχομαι σε ολους και καλη Μεγαλη Εβδμαδα,
Καλη Ανασταση!π

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομα
Μη κρινετε επιφανειακα,αλλα με συνεση και μετρο!
Ευχαριστω το ιστιλογιο σας ,πυ τουλαχιστν δεν βγαζει πινακιδες για να γινει δεκτο τ κειμενο και χανουμε χρονο.
Επισης ευχαριστω που δεν πνιγονται τα σχολια.
Φυσικα και αλανθαστοι δεν ειμαστε.Αλλα προσωπικα,σε μεγαλ βαθμο κανεναν δεν εθιξα αλλα ισως στα δογματα του επανω απαντησα ,πυ μπρει και λαθς να εκανα.
Δυστυχως μερικοι,εχουν τετοια εμπαθεια,μιλαω γενικα και οχι για τον ιστιολογο,που κατανταει η αδικια να υπερκαλυπτει τα παντα και να οδηγει σε ενα ντομινο οπου ο αδικων αδικησατω ετι και ο ρυπων ρυπωσατι ετι [Αποκαλυψις]...π

Ανώνυμος είπε...

Ο ἱερὸς Χρυσόστομος ἐχθροὺς τοῦ Θεοῦ δὲν χαρακτήριζε μόνον τοὺς αἱρετικούς, ἀλλὰ καὶ αὐτοὺς οἱ ὁποῖοι ἐπικοινωνοῦν ἐκκλησιαστικά μαζί τους» (Ἐπιστολή 39. Θεοφίλῳ ἡγουμένῳ, Φατοῦρος, σελ. 113, στιχ. 51. PG 99, 1045D. ΕΠΕ, μεταγλώττιση). Ποιὸς ἀπὸ τοὺς ἐπισκόπους δὲν ἐπικοινωνεῖ ἐκκλησιαστικὰ μὲ τοὺς οἰκουμενιστές, ὥστε νὰ μὴν θεωρεῖται ἐχθρὸς τοῦ Θεοῦ; Κατήργησαν καὶ οἱ Ἅγιοι τὴν Ἐκκλησία;
Λέτε, ὅτι θὰ κάνετε οἰκονομία μέχρι νὰ γίνει μία Σύνοδος ποὺ θὰ καταδικάσει τὸν Οἰκουμενισμό. Δὲν γνωρίζετε, ὅτι ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός, ὁ Ἅγιος Μάξιμος ὁ Ὁμολογητής, ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης, ὁ Ἅγιος Μᾶρκος ὁ Εὐγενικός καὶ τόσοι ἄλλοι Ἅγιοι δὲν ἔζησαν τὶς Συνόδους ποὺ δικαίωσαν αὐτοὺς καὶ τοὺς ἀγῶνες τους; Πόσο σίγουροι εἶστε, ὅτι μόνο ἐσεῖς ξέρετε πόσο θὰ πρέπει νά διαρκέσει ἡ οἰκονομία ποὺ κηρύσσετε;
Ἰουστίνος Πόποβιτς: «Ἕως πότε θὰ ἐξευτελίζωµεν δουλικῶς τὴν Ἁγίαν µας Ὀρθόδοξον Ἁγιοπατερικὴν καὶ Ἁγιοσαββιτικὴν Ἐκκλησίαν διὰ τῆς οἰκτρῶς καὶ φρικωδῶς ἀντιαγιοπαραδοσιακῆς στάσεώς µας ἔναντι τοῦ Οἰκουµενισµοῦ καὶ τοῦ λεγοµένου Οἰκουµενικοῦ Συµβουλίου τῶν Ἐκκλησιῶν; …Ἀλλοίµονον, ἀνήκουστος προδοσία» (Ὀρθοδοξία καὶ Οἰκουμενισμός. Μία Ὀρθόδοξος γνωμάτευσις καὶ μαρτυρία», Θεοδρομία ΙΔ3 (Ἰούλιος – Σεπτέμβριος 2012) 425-432.
«Νὰ φυλάσσετε δὲ τοὺς ἑαυτούς σας ἀπὸ ὅσους νομίζουν, ὅτι δὲν πιστεύουν τὰ τοῦ Ἀρείου, κοινωνοῦν ὅμως μὲ τοὺς Ἀρειανούς. Ἰδιαιτέρως δέ, ἁρμόζει σὲ μᾶς νὰ ἀποφεύγουμε τὴν ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία μὲ ἐκείνους ποὺ ἀποστρεφόμαστε τὸ φρόνημά τους. Ἐὰν πάλι κάποιος προσποιεῖται, ὅτι ὁμολογεῖ τὴν ὀρθὴ πίστη, παρουσιάζεται ὅμως νὰ κοινωνεῖ μὲ τοὺς αἱρετικούς, αὐτὸν νὰ τὸν προτρέπετε νὰ ἀπέχει ἀπὸ μία τέτοια συνήθεια. Καὶ ἐὰν μὲν συμφωνεῖ μαζί σας, νὰ τὸν ἔχετε σὰν ἀδελφό. Ἐάν ὅμως ἐπιμένει φιλόνικα, νὰ τὸν ἀποφεύγετε. Ἐφόσον συμπεριφέρεστε μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο, θὰ διατηρήσετε τὴν πίστι σας καθαρή. Ἀλλὰ καὶ ἐκεῖνοι θὰ ὠφεληθοῦν βλέποντάς σας καὶ θὰ φοβηθοῦν, μήπως θεωρηθοῦν ὅτι εἶναι ἀσεβεῖς καὶ ἔχουν τὰ ἴδια φρονήματα μὲ αὐτούς» (Μέγας Ἀθανάσιος, Τοῖς τόν μονήρη βίον ἀσκοῦσι….P.G.26, 1188BC)
Ἐγὼ ὅμως δὲν θὰ γίνω ποτὲ συγκοινωνὸς μὲ αὐτοὺς ποὺ δέχονται αὐτὲς τὶς καινοτομίες (Μάξιμου τοῦ Ὁμολογητοῦ, Περὶ τῶν πραχθέντων…» P.G. 90, 145C
Ξεχάσατε, ὅτι, ὅπως ὁμολογήσατε καὶ ἐσεῖς, ἂν σᾶς πάρει τώρα ὁ Θεός, δὲν θὰ δώσετε λόγο μόνο γιὰ τὶς ψυχὲς τοῦ ποιμνίου σας, ἀλλὰ καὶ γιὰ ὅλες τὶς ψυχὲς τῶν βασανιζομένων ἀπὸ τὴν παναίρεση πιστῶν; [ σ.σ. έάν υπάρχει σωτηρία τότε γιατί θά δώσεις λόγο;;]

Ανώνυμος είπε...


Ιδού λοιπόν και η Μεταπατερική Αποτείχιση!

Α). Διακόπτω την κοινωνία με τον αιρετίζοντα επίσκοπό μου, ἀλλά συνεχίζω να εκκλησιάζομαι όπου αυτός μνημονεύεται!

Β). Διακηρύττω ότι ο αιρετικός έχει μυστήρια και Χάρι και ανήκει στην Εκκλησία ως κανονικό μέλος Αυτής!

Γ). Πιστεύουμε ότι θα έρθει σύντομα Σύνοδος Ορθόδοξη να καταδικάσει την Σύνοδο της Κρήτης και γι' αυτό δικαιολογείται η οἰκονομία για να εξυπηρετηθεί εν όψει Εορτών ο λαός!

Δ). Για εκκλησιασμό δεν θα πάτε στον Δημητριάδος αλλά πηγαίνετε στόν παραδοσιακό Ιερέα και ας τον μνημονεύει!

αναδημοσίευση ορθόδοξη φωνή

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ ανώνυμε αν είναι απολύτως ως τα λες τότε πρέπει να κλάψουμε πολύ που ο Κύριος επιτρέπει να τα περνάμε αυτά. Πρέπει να είμαστε πολύ αμαρτωλοί .... πολύ......

Θέλουμε να προσθέσουμε κάτι που μας έχει πικράνει πολύ τον τελευταίο καιρό μετά την σύναξη και την απάντηση των 5 ζησιακών.

Έχουμε κάνει μία πάλη πολλά χρόνια με τους εαυτούς μας και τα εκκλησιαστικά δεδομένα εις την πατρίδα μας, πάλη με τα πάθη μας, πάλη για το πού είναι η Εκκλησία κλπ. Εμπειρίες αίματος για κάθε ευαίσθητο ορθόδοξο. Φτιάξαμε μία χριστιανική συντροφιά κάποιοι που εσυναντήθημεν με τους ιδίους πόνους. Είπαμε να κάμουμε και ένα ιστολόγιο. Εις την περιήγηση μας εις το διαδίκτυο θεωρήσαμε επιβεβλημένο να σχολιάζουμε τα δρώμενα.

Αλλά κάποια αντιοικουμενιστικά σάιτς αποτειχεισμένων και νεοαποτειχισμένων, σάιτς που τα διαχειρίζονται είτε ένα άτομο είτε ομάδα πολυτέκνων πνευματικών τέκνων ''διασήμου'' νεοαποτειχισμένου ιερέως, λογοκρίνουν τα σχόλια μας. Με ποίο δικαίωμα ένας που δεν μας γνωρίζει μας απαγορεύει να μιλάμε; Τί είδους χριστιανοί είναι αυτοί οι αδελφοί μας; Τους υποχρέωσε κάποιος να βάλουν την εφαρμογή ''σχόλια'', αφού οικιοθελώς την έβαλαν γιατί μας την απαγορεύουν κατά το δοκούν;

Χωρίς διάθεση κολακείας και δουλοπρέπειας, ούτε για να καλοπιάσουμε τους διαχειριστές να μας δίνουν χώρο να μιλάμε, θέλουμε να πούμε κάτι μέσα από την πίκρα μας. Μόνο ο παιδαγωγός μας έχει αφήσει να μιλάμε ελευθέρως και δεν έχει χρησιμοποιήσει την ''εξουσία'' του διαχειρίζεσθαι ένα ιστολόγιο, ώστε να μας ανεβάζει όσα σχόλια μας τον βολεύουν.

Άλλοι που πλέουν μέσα εις την ομολογία και την κατάνυξη της ορθοδοξίας δημοσιεύουν τις απαντήσεις σε σχόλια δικά μας αλλά τις απαντήσεις μας στις απαντήσεις των άλλων δεν μας τις δημοσιεύουν... έτσι δίδεται η λάθος εντύπωση ότι στο σχόλιο μας που κάποιος απήντησε εμείς σιωπήσαμε όταν ήταν απαραίτητη κάποια διευκρίνιση. Απίστευτo; Κι όμως αληθινό, και μάλιστα από χερια αδελφών εις την πίστην!

Δεν έχουμε να πούμε κάτι μόνο ότι τέτοιο χριστιανισμό δεν τον κατανοούμε. Θα ρωτήσει κάποιος εσείς ως ιστολόγιο δεν λογοκρίνατε ΠΟΤΈ κάποιο σχόλιο; Θα είμαστε αληθείς και θα πούμε ότι το έχουμε κάνει εις την περίπτωσην ΓΟΧ πλανημένων οι οποίοι δεν ανοίγουν διάλογο προς έρευναν της αληθείας αλλά για να παρασύρουν εις τα ημερολατρικά σχίσματα τους οπαδούς, χρησιμοποιώντας όχι αποδείξεις για τις θεωρίες τους, που να τις βρούν άλλωστε, αλλά ιστορικά ψεύδη.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια εκ του προηγουμένου. Ναι λοιπόν σε σχισματικούς αμετανοήτους ΓΟΧ που κι εκείνοι δεν δημοσιεύουν σχόλια που αποδεικνύουν τις πλάνες τους, έχουμε λογοκρίνει τα πλανημένα σχόλια με σκοπό να μην παρασυρθεί μία ψυχή έστω, από τις αιρέσεις του γοχισμού.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ποτέ δεν έχουμε λογοκρίνει σχόλια αλλά θέλουμε να υπηρετούμε την αλήθεια όσο μπορούμε, και καταθέτουμε την πραγματικότητα, το κάναμε και εξηγούμε και τον λόγο. Δεν ψευδόμεθα.

Ευχαριστούμε τον παιδαγωγό όχι για καλοπιάσιμο, αλλά γιατί μέσα εις την πίκρα μας που ζήσαμε τέτοια συμπεριφορά από νεοφώτιστους εις την αποτείχιση, υπάρχει ο παιδαγωγός τουλάχιστον που συμπεριφέρεται χριστιανικά, κι ας διαφωνούμε με πολλά που υποστηρίζει, καλό είναι αυτό όταν γίνεται με διάθεση ταπεινώσεως.

Αν θέλουν οι νεοφώτιστοι αποτειχισμένοι αδελφοί να αλλάξει κάτι πρέπει πρώτα να αλλάξουν τον παλαιό άνθρωπο της αμαρτίας και να ενδυθούν τον Χριστό, να γίνουν ανακαινισμένοι άνθρωποι.

Με το θάψιμο σχολίων όποιων δεν τους βολεύει, απομακρύνουν χριστιανούς και ομοιάζουν με τους διώκτες των ιερέων τους που παλεύουν να τους φιμώσουν. Και αυτός που θάβει σχόλια φιμώνει με ανήθικο τρόπο τον αδελφό του, την στιγμή που τον κοροιδεύει ότι δήθεν τα σχόλια είναι για να εκφράσει την θέση του.

Κρίμα και πάλι κρίμα...... Παιδαγωγέ νά 'σαι καλά.

Κλείνουμε με ένα περιστατικό από το γεροντικό του Σινά, 1992, έκδοσις 1η, σελ. 257, ''Εκεί που καθόταν ο αββάς Σισώης φώναξε με δυνατή φωνή, << Τί ταλαιπωρία! >>. Τον ρωτά ο μαθητής του, << τί έχεις πάτερ; >>, κι ο γέροντας Σισώης απάντησε, << Έναν άνθρωπο ζητώ για να μιλήσω και δεν τον βρίσκω...>> Αυτά.....

The Cave Dweller είπε...


Προς Εφφαθά :

Να πας να γράψεις τα σχόλιά σου το κρυφο-οικουμενιστικό blog katanixis. Εκεί θα μπορείς άνετα να γράφεις μαζί με τους υπόλοιπους "αναπαυμένους" και τους "πατερικούς" δούρειους ίππους.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία είναι Σώμα Χριστού και αποχαρακτηρίζεται όταν διακόπτει την σχέση της με την αιωνία Κεφαλή Της. Τούτο γίνεται όταν διαρρηγνύεται η σχέση της με την Αλήθεια. Η άρνηση της αληθείας συνιστά απόσχιση από την Εκκλησία και έξοδο ουσιαστική. Η ορθόδοξη εκκλησία πιστεύει σε μία αλήθεια, ένα δρόμο για τη σωτηρία Όποιος βρίσκεται σε αίρεση είναι εκτός Εκκλησίας και έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχουν σωτηριολογικά μυστήρια
Πέρασε ενας αιώνας, πόσο πρέπει να περιμένετε από τους Οικουμενιστές να καταδικάσουν τον εαυτόν τους;

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαρθολομαίος μνημονεύεται απο τον Εφραίμ τον Αριζονίτη, ο Εφραίμ καθοδηγεί τον Γέροντα Αγάθωνα, ο οποίος Αγάθωνας καθοδηγεί τον π. Νικόλαο Μανώλη
τα συμπεράσματα δικά σας

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε στο πατερική παράδοση τι δήλωσε ο π. Παισιος για την μεταξύ τους συνάντηση και θα λυθούν πολλες απορίες

GeorGRE είπε...

Ευχαριστώ τους αδελφούς που απάντησαν στο ερώτημα που έθεσα.
Ο εχθρός μας (η αίρεση του οικουμενισμού) είναι ύπουλος αλλά θα πρέπει να κινηθούμε με προσευχή και διάκριση. Ο Παιδαγωγός με πρότεινε το κείμενο του "walling off" το οποίο κατα την ταπεινή μου άποψη ξεφεύγει σε μερικά σημεία με τα σχόλια προς τους 5 πατέρες.
Μήπως εις το όνομα της "απολυτότητας" ρίχνουμε στο πυρ το εξώτερο το 98% του Αγίου Όρους, το 99,9% των ιερέων και των μοναστηριών της Ελλάδος, τους λούζουμε με εμπαθής χαρακτηρισμούς, τους ονομάζουμε αιρετικούς ως "κοινωνούντες με την αίρεση" παρόλο που πολλοί διαφωνούν με τις οικουμενιστικές κινήσεις;
Στην προσπάθεια μας να "πιάσουμε" το απόλυτο κατηγορούμε όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί μας, γεμίζουμε με εμπαθής λογισμούς προς πρόσωπα που μέχρι πριν τους νιώθαμε "δικούς μας" και αποστρεφόμαστε τον ιερέα που δεν τόλμησε να αποτειχιστεί ως μολυσμένο έστω και αν διαφωνεί.
Το έχουμε δει το έργο σε άλλη έκδοση πριν από 94 χρόνια. Πάλι με αγάπη για την "ακρίβεια" κάποιοι αδερφοί ξεκινήσαν ως "γνήσιοι Ορθόδοξοι" και φτάσανε να περιφρονούν τους αγίους Παΐσιο και Πορφύριο και να έχουν γίνει κομμάτια.
Ο αγώνας μας έχει όπως καταλαβαίνετε και εκ δεξιών πειρασμούς όμως μην νομίζουμε ότι θα αφήσει ο Κύριος να χαθεί τόσος κόσμος. Τα γεγονότα θα τρέξουν και πρέπει να είμαστε όσο μπορούμε πνευματικά έτοιμοι.

Καλόν αγώνα σε όλους, η χαρά της αναστάσεως του Κυρίου μας να γεμίσει της ψυχές μας.



Ανώνυμος είπε...

Ο Ορθόδοξος Λαός ἔμενε ἀκοινώνητος τῶν Θ. μυστηρίων γιὰ πολλὰ χρόνια
Ἐπὶ Πατριάρχου, Κων/πόλεως Τιμοθέου τοῦ Α΄ (511–518) ὁ λαὸς τῆς Κων/πόλεως διέκοψε την εκκλησιαστική κοινωνία με αυτόν καὶ ἔμενε ἀκοινώνητος τῶν Θ. μυστηρίων γιὰ πολλὰ χρόνια, διότι ὁ Πατριάρχης Τιμόθεος δὲν ἤθελε νὰ ἀποδεχθῆ τὴν Δ΄ ἐν Χαλκηδόνι Οἰκουμενικὴ Σύνοδο.
Ὅταν ἀνῆλθε στὸν θρόνο ὁ διάδοχός του, ἅγιος Ἰωάννης ὁ Καππαδόκης (518–520), ὁ λαὸς μέσα στὴν Ἐκκλησία ἀπαίτησε κατὰ τὴν ὥρα τῆς Θ. Λατρείας νὰ ἀναγνωσθεῖ στὰ δίπτυχα ἡ Δ΄ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος καὶ κατόπιν νὰ μεταλάβει ἀπὸ τὰ χέρια τοῦ νέου Πατριάρχη.
Ὁ νέος Ὀρθόδοξος Πατριάρχης γιὰ κάποιους λόγους ἐδίσταζε νὰ πραγματοποιήσει τὴν ἀπαίτηση τοῦ λαοῦ, ἀλλὰ οἱ πιστοὶ ἔμεναν ἀνένδοτοι καὶ ἀπαιτοῦσαν τὸ θέμα νὰ τακτοποιηθεῖ ἀμέσως. Στὴν προσπάθεια τοῦ Πατριάρχη νὰ ἀναβληθεῖ γιὰ λίγο αὐτὴ ἡ ἀναγνώριση, ὁ λαὸς τὸ ἀπαίτησε καὶ πάλι δυναμικὰ καὶ πολλάκις.
Tελικά, μετὰ ἀπὸ αὐτὴ τὴν σταθερὴ στάση τοῦ λαοῦ καὶ τὴν ἔντονη διαμαρτυρία, ὑποχρεώθηκε ὁ Πατριάρχης, τὴν ὥρα τῆς μνημονεύσεως κατὰ τὴν Θ. Λειτουργία, νὰ ἀναγνώσει στὰ δίπτυχα τὴν Δ΄ Οἰκουμενικὴ Σύνοδο. Τότε σταμάτησε καὶ ἡ ἀκοινωνησία τῶν Θ. Μυστηρίων, ἀφοῦ, μὲ τὴν ἀνάγνωση τῶν Διπτύχων, ἀποκαταστάθηκε ἡ Ὀρθόδοξη Πίστη.


(T.L.G., Concilia Oecumenica (ACO): Synodus Constantinopolitana et Hierosolymitana anno 536: Tome 3, page 72, line 4 Ἔκθεσις πίστεως κατὰ ἀποκάλυψιν Γρηγορίου ἐπισκόπου Νεοκαισαρείας. Καὶ Πρακτικὰ Συνόδων, τόμος Β΄, σελ. 333).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μια διευκρίνηση George
Το ιστολόγιο "walling off" ΔΕΝ είναι στα προτεινόμενα μας.
Επειδή όμως απαντούσε σε αρκετά ερωτήματα, γι αυτό βάλαμε τον σύνδεσμο. Διαφωνούμε κι εμείς με το στυλ γραφής του όπως και άλλων ιστογράφων, όπως διαφωνούν και άλλοι -πολλοί περισσότεροι ίσως- με το δικό μας στυλ.

Πράγματι καλό είναι να μην ξεφεύγουμε σε χαρακτηρισμούς, ακόμη και όταν αισθανόμαστε ότι κάτι είναι φανερά άδικο ή λάθος.
Θα ακολουθήσει νέα σειρά τοποθετήσεων για το θέμα από τα νεότερα άρθρα που έχουν μαζευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Προς Kyriakos Varveris. Αδελφέ ξαναδιάβασε προσεκτικώς τα σχόλια και ΊΣΩΣ καταλάβεις. Τότε αν θες σχολίασε, κάτι σχετικό όμως, με όσα λέω. Μετά της εν Κυρίω αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

10:οομμ 7/4
Ωραιο το σχολιο!

Μη βλεπουμε τι συνεβη τοτε αλλα τι δογματισαν οι οικ.Συνοδοι μετεπειτα.
Αλλα ο λαος δεν δινει βαση στους Ιερ.Κανονες,εδω δεν γνωριζει τα δογματα του καλα καλα.Και λογω της Κρισης,εχει σοβαρα προβληματα επιβιωσης.

Μερικοι μιλουν για τα Μυστηρια πως ειναι ακυρα.
Ποτε ομως ειναι ακυρα τα Μυστηρια επι αιρεσεως;
Οταν αυτη αποκηρυχθη εν ομονοια!
Κατα-κρισις [κατακρισις]]της αιρεσεως υπο των ε κ κ λ η σ ι ω ν εν ομονοια επι ΟΡΘΔΟΞΙΑ Η`,..
ΚΑΤΑΔΙΚΗ [[καταδικη]] αυτης[αιρεσεως] υπο γενικης συνοδου της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΠΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ καθιστα ακυρα τα μυστηρια της αιρεσεως.
Μη κοιτατε μονο τι συνεβη τοτε ,αλλα τι συμφωνησαν οι πατερες στις μετεπειτα οικουμενικες συνοδους.
Εδω εχουμε διασταση αποψεων εαν το πατερικο '' Ο κοινωνων ακοινωνητω,ακοινωνητος εστι''.
Διαβασα καπου πως δεν ισχυει για την πν.κοινωνια επισκοπου με τον πατριαρχη αλλα για τη σχεση πατριαρχη -πα πα.
Και ψαχνοντας στις σημειωσεις μου βρηκα
''Ακοινωνητοις ειναι τους επισκοπους κ λοιπους ιερωμενους
Τους συνευχομενους τους ακοινωνητους.[καταδικασμενους απο συνοδο αιρετικους]
Μη ειπης εξ αντιδιαστολης ανευθυνους ειναι τους λαικους
Παρα τον κανονα ποιουντας και ουτοι γαρ αφορισθησονται ερμην.Β Κανονα Αντιοχειας
P.G 137,1281 β.
Επομενως ,πρεπει και οι λαικοι να καταλαβαινουμε πως μερικοι γνησιοι ορθοδοξοι κατεληξαν στο περιθοριο θεωρωντας τα μυστηρια ακυρα της Ελλαδικης εκκλησιας κ οχι μονον,πεφτουν οι μασκες και πρεπει ,οσον αφορα τα σχισματα και τις αποτειχισεις που θεωρουσαν μολυσμενα τα μυστηρια....
Καταλαβαινυμε τι γινεται και ποσο ο π.Επιφανιος ειναι σωστος στις τοποθετησεις του,που μας παρασυρουν μερικοι στον παλιοημερολογιτισμο;;;π

Ειναι προσχημα λετε να ομιλουμε για τα σχισματα,οταν εχουν πληθυνει και πανε ,
Και δεν ξερει ο καθενας εαν ειναι αληθινη εκκλησια του χριστου;;;
Να ειμαστε μονοπλευροι δεν γινεται.Ηρθε ο καιρος νομιζω να ασχοληθουμε και με αυτα ,δεν πρεπει;
Καλημερα!

Ανώνυμος είπε...

απλή ερώτηση: ο επίσκοπος μνημονεύει τον πατριάρχη, ουδείς εκ των ιερέων δεν αντιδρά σε ολόκληρο το νομό, εκκλησιαζόμαστε; Κοινωνούμε; Πώς γνωρίζουμε ποιός είναι ο ορθόδοξος ιερέας αφού όλοι του κάνουν υπακοή;
αυτές είναι συγκεκριμένες απορίες και θέλουν ξεκάθαρη απάντηση, πάμε στους ναούς ή δεν πάμε και απέχουμε από την πνευματική ζωή;

Ανώνυμος είπε...

προς 8 Απριλίου 2017 - 6:55 μ.μ.
Αφού ο Επίσκοπος σου δεν κηρύττει αίρεση δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς, στο βίντεο εδώ:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_75.html

1) είναι δυνητική ή υποχρεωτική η αποτείχιση (διακοπή μνημόνευσης)
2) είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσουμε το παλαιό ημερολόγιο
3) είναι έγκυρα ή άκυρα τα μυστήρια όσων μνημονεύουν;
4) μπορούμε να πηγαίνουμε και στους ναούς όπου μνημονεύουν;
5) πρέπει να έχουν κοινωνία μεταξύ τους όλοι οι αποτειχισμένοι;
Δείτε λοιπόν το βίντεο.



Όσο για το "Αφού ο Επίσκοπος σου δεν κηρύττει αίρεση δεν υπάρχει πρόβλημα."
εφόσον η Ιεραρχία της Ελλάδος επίσημα και ΟΜΟΦΩΝΑ (σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της) επικύρωσε την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης, και κανείς επίσκοπος επίσημα δεν βγήκε να ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ την αναγνωρίζει,
επίσημα κηρύττουν αίρεση και πρέπει να γίνει διακοπή μνημοσύνου τους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.