" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

2 αποκλειστικά ΒΙΝΤΕΟ από τον γέροντα Γαβριήλ: Τι λέει για τις διακοπές μνημοσύνων και την "υπακοή" στους δεσποτάδες. Τι προτρέπει να κάνουν οι πιστοί.

Χθες μας κοινοποιήθηκαν 2 βίντεο που μόλις δημοσιοποιήθηκαν.

Ο γνωστός αγιορείτης γέροντας Γαβριήλ, απαντάει σε επίμαχα-επίκαιρα ερωτήματα επισκεπτών. 
Υπόψιν : η ημερομηνία ηχογράφησης είναι Σεπτέμβριος 2016, πολύ πριν μαζικοποιηθεί το κύμα των διακοπών μνημονεύσεων. Συνεπώς από την πρώτη στιγμή ο γέροντας ομολόγησε την αλήθεια, πω; αντιμετώπιζαν τους αιρετικούς επισκόπους και πατριάρχες οι Άγιοι Πατέρες μας.
Στο βίντεο είναι καταιγιστικός. Αποστομωτικός. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.


Με πολλή παρρησία και με απολύτως ΞΑΚΑΘΑΡΑ λόγια τοποθετείται ο γέροντας Γαβριήλ:
  • ΕΝΑΝΤΙΑ στην "υπακοή" στους δεσποτάδες όταν αφορά θέματα πίστεως (ακόμη κι αν αυτοί οι δεσποτάδες είναι άγιοι στην ζωή τους)
  • προειδοποιεί να ΜΗΝ ακολουθούμε τους δεσποτάδες που λένε ότι "ο Πάπας είναι εκκλησία", γιατί θα πάμε και εμείς μαζί τους στην "γέενα του Πυρός" (ούτε αντίδωρο να παίρνουμε από τα χέρια τους συμβουλεύει) 
  • Πως θα κάνουμε υπακοή σε έναν δεσπότη που λέει ότι "ο Πάπας είναι εκκλησία";
  • ΔΕΝ θα σωθούμε αν προδώσουμε την πίστη μας.

Ο γέροντας Γαβριήλ τάσσεται ξεκάθαρα
  • ΥΠΕΡ όσων ιερέων διακόπτουν την μνημόνευση των επισκόπων τους 
  • οι ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ που θα επιβάλουν οι οικουμενιστές -σε όσους δεν μνημονεύουν- ΔΕΝ ισχύουν (αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητού).
  • Αντιθέτως, θυμίζει ότι ο 45ος αποστολικός κανόνας επιβάλει ΑΦΟΡΙΣΜΟ και ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ σε όσους συμπροσεύχονται με αιρετικούς, στους διώκτες λοιπόν και όχι στους διωκόμενους που ομολογούν την αλήθεια.

Ο γέροντας τάσσεται ξεκάθαρα
  • ΥΠΕΡ της διακοπής του μνημοσύνου του Βαρθολομαίου από τους Αγιορείτες
  • Επισημαίνει το κριτήριο με το οποίο πρέπει να αντιδράσουμε: "Τι λένε οι Άγιοι" λέει χαρακτηριστικά ο γέροντας Γαβριήλ (συγκρίνετε το με κάποιους ιερωμένους που κόλλησαν στην "οικονομία"... τάχα για το καλό των πιστών)
  • "Κάντε προσευχή να επέμβει ο Θεός" συστήνει ο γέροντα;

Ο γέροντας κλείνει με την προτροπή:
  • "να κάνετε αντίσταση, να γράψετε γράμματα στους δεσποτάδες ότι δεν συμφωνούμε, να μαζέψετε υπογραφές, να άνετε αγώνα"
Βίντεο 1ο:

Βίντεο 2ο:


Ομάδα εκπαιδευτικων "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!! ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ! ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ. 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ. (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ).

Ανώνυμος είπε...

αγιασμένος ο αγαπημένος μας γέροντας, πρόκειται για εξαιρετικά ταπεινή ψυχή
να αγιάσει το στόμα σου γλυκέ μας γέροντα που μόνο ευχές μας δίνεις όλους
και ομολογείς την αλήθεια του Κυρίου μας

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Την αγαπη μας στον γεροντα Γαβριηλ!Ειχε πει σε καποιο βιντεο πως οποιος παρει την καρτα πολιτη,δεν σωζεται.Ενα θερμο ευχαριστω για το βιντεο παιδαγωγε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.