" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Ποιοί απαρτίζουν την Ένωση Αθέων

Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε κάποια “Ένωση Αθέων” που την Μεγάλη Παρασκευή διοργανώνει “γιορτές κρεατοφαγίας” που διαφημίζει δέοντως προκειμένου να προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα.

Φυσικά η συγκεκριμένη “Ένωση Αθέων” ενοχλείται αποκλειστικά από τα Χριστιανικά ήθη και έθιμα, και αρκετοί αναρωτιούνται γιατί δεν είδαμε ανάλογες κινήσεις της εν λόγω “ένωσης” κατά την περίοδο του ραμαζανιού, ή γιατί δεν πηγαίνουν στα γκέτο των Ινδών να ψήσουν μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Το πως γίνεται ο δήθεν χορτοφάγος να είναι και μπροστάρης μιας “ένωσης” που κυρήττει επιδεικτικά την κρεατοφαγία έχει μία απλή εξήγηση: 
Ο πραγματικός σκοπός αυτών των “ενώσεων” δεν είναι η αθεΐα αλλά η ανωμαλία. 



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε κάποια “Ένωση Αθέων” που την Μεγάλη Παρασκευή διοργανώνει “γιορτές κρεατοφαγίας” που διαφημίζει δέοντως προκειμένου να προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα.

Φυσικά η συγκεκριμένη “Ένωση Αθέων” ενοχλείται αποκλειστικά από τα Χριστιανικά ήθη και έθιμα, και αρκετοί αναρωτιούνται γιατί δεν είδαμε ανάλογες κινήσεις της εν λόγω “ένωσης” κατά την περίοδο του ραμαζανιού, ή γιατί δεν πηγαίνουν στα γκέτο των Ινδών να ψήσουν μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Εκτός από την προφανή απάντηση, ότι δηλαδή σε μια τέτοια περίπτωση θα κατέληγαν οι ίδιοι στο σφαγείο οπότε και προτιμούν την εύκολη λύση που είναι να προκαλούν τους Χριστιανούς, υπάρχει και ένα βαθύτερο αίτιο.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, τα πρόσωπα που απαρτίζουν την “Ένωση Αθέων” είναι τα ίδια πρόσωπα που συναντώνται και σε άλλες παρόμοιες “ενώσεις”, και τα οποία έχουν σαν βασικό άξονα την ανωμαλία τους και την ομοφυλοφιλική τους ταυτότητα.



Τα ίδια άτομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους τόσο στα ανώμαλα gay parade, όσο και σε διάφορες αντιρατσιστικές πορείες όπου και παρελαύνουν με τις σημαίες της “Ένωσης Αθέων” και ποζάρουν δίπλα στις σημαίες του ΚΕΕΡΦΑ.


Στην παρακάτω φωτογραφία ο μπροστάρης της “Ένωσης Αθέων” μας δείχνει και την οπίσθια όψη του, την οποία και προφανώς είναι συνηθισμένος να επιδεικνύει, και στην οποία αναγράφονται τα διάφορα πιστεύω του, στα οποία περιλαμβάνεται όχι μόνο ο αντιρατσισμός και ο αντιφασισμός, αλλά και η χορτοφαγία(!).


Το πως γίνεται ο δήθεν χορτοφάγος να είναι και μπροστάρης μιας “ένωσης” που κυρήττει επιδεικτικά την κρεατοφαγία έχει μία απλή εξήγηση: Ο πραγματικός σκοπός αυτών των “ενώσεων” δεν είναι η αθεΐα αλλά η ανωμαλία. Προκειμένου να μπορέσουν κάποιοι να μετατρέψουν την ανωμαλία και τη διαστροφή τους σε καθεστώς, βρίσκουν προφάσεις στον “αντιρατσισμό” ή την “ουδετεροθρησκεία” ή την “συμπαράσταση στους πρόσφυγες”. Αγνοούν βέβαια πως οι “πρόσφυγες” τους οποίους τώρα μυούν στον αντιρατσισμό όταν μπορέσουν θα τους εκτελέσουν παραδειγματικά όπως γίνεται στις περιοχές που ελέγχει σήμερα ο ISIS.

Μέχρι τότε όμως προκαλούν ανενόχλητα το θρησκευτικό συναίσθημα των Χριστιανών, καθώς
απολαμβάνουν όχι μόνο την προστασία του διεφθαρμένου κράτους που ενεργοποιείται μόνο όταν προσβάλλονται οι Εβραίοι, αλλά και την πονηρή αδιαφορία της εκκλησιαστικής ιεραρχίας της οποίας το νέο δόγμα μετά την αποδοχή του ιουδαϊσμού θα είναι και η επίσημη αποδοχή της ανωμαλίας.

Αυτά τα νοσηρά φαινόμενα δείχνουν πως η ομοφυλοφιλία και η ανωμαλία είναι δύσκολο πλέον να αντιμετωπίζεται σαν μία απλή προσωπική ιδιαιτερότητα, αλλά σαν μια νοσηρότητα που επιδιώκει την συνολική ανωμαλοποίηση της κοινωνίας. Δεν θα σταματήσουν σε τίποτα αν δεν επιβάλλουν στους άλλους τη θρησκεία τους, που δεν είναι η αθεΐα αλλά η ανωμαλία και ο σατανισμός, και στην πορεία θα επικαλεστούν πολλά προσωπεία, όχι μόνο του αντιρατσισμού και του αντιφασισμού αλλά και της κρεοφαγίας και της φυτοφαγίας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλο και κατατοπιστικο το κειμενο
μπραβο
αλλα αν θες να εχεις " καθαρο το κουτελο " που λεει ο λαος
τοτε πρεπει και εσυ/σεις να ανεβασετε μια αναρτηση που να λεει
εξισου κατατοπιστικα ποιος ειναι ο " παιδαγωγος "
ειναι ενα ατομο που εχει το site? η πολλα?
και ονοματα περικαλω με φωτογραφιουλες
δεν χρειαζεται να δειξεις/ετε κωλο οπως ο αναφερομενος βλαμενος στο ποστ ποιο πανω, μια selfie αρκει
και ποια ακριβως σχεση εχουν με την εκκλησια της Ελλαδος?
ειναι απλα πιστοι και ευσεβεις χριστιανοι? μηπως ανηκουν σε καποιο εκκλησιαστικο συλλογο? και αν ναι, ποιο?
μηπως η εκκλησια της Ελλαδος συντηρει με τον οβολο της αμμεσα η εμμεσα το παρον ιστιολογιο? απο καποια αρχιεπισκοπη ας πουμε? η με την αρωγη/χορηγια καποιου εκκλησιαστικου συλλογου?
και μιας και ξεκινησαμε το παιχνιδι των ερωτησεων να το παμε σε αλλο επιπεδο
ποια ειναι τα πολιτικα πιστευω του/των διαχειριστων του site?
ειναι αριστεροι? δεξιοι? κεντρωοι? απολιτικ?
μηπως αμμεσα η εμμεσα εχουν σχεσεις η επαφες με κοματικα μορφωματα που απτονται στην ακροδεξια πτερυγα του πολιτικου φασματος? και με ποια ακριβως? με την ΝΔ ισως?
με Χ.Α. ας πουμε? με το πολιτικο μορφωμα του Φαηλου Κρανιδιωτη?
με ΑΝΕΛ ?
και μηπως λαμβανουν κοματικη αρωγη για καποιες αναρτησεις τους ?
η οχι?
γενικα ο/οι διαχειριστης του σαιτ πως ζει? τι δουλεια κανει?
ρωταω γιατι αναρτησεις στο σαιτ αναιβενουν καθολη τη διαρκεια της μερας
ειναι ενας διαχειριστης με απλετο χρονο στην διαθεση του
η δυο/τρεις?
ωραιο το who is who , ετσι δεν ειναι?

Ανώνυμος είπε...

είχα διαβάσει παλιά ότι οι σατανιστές και οι μασόνοι τρώνε κρέας την Μεγάλη Παρασκευή

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είμαστε αυτόνομη ακομμάτιση αμεσοδημοκρατική ομάδα εκπαιδευτικών.
Κανείς μας δεν είναι μέλος πολιτικού κόμματος. Στην ετικέτα "Πολιτική" βλέπετε κριτικές μας για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική.

Προφανώς δεν έχουμε διαφημίσεις, πολύ περισσότερο "χορηγούς".
Ποιος να μας πληρώσει;
Ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς, που ουδέποτε είχε μισθό ιερέος; Ή ο π.Γεώργιος Αγγελακάκης που ζει χωρίς ρεύμα, με γεννήτρια στον Τρίλοφο;
Ή οι Αγιορείτες πατέρες που διέκοψαν την μνημόνευση και τους στέλνουν τελεσίγραφα να εγκαταλείψουν άμεσα τα κελιά τους και δεν έχουν που να μείνουν;

Αν ψάχνετε για υπάλληλους και προδότες, θα βρείτε άφθονα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων. Δεν ξεφύτρωσαν τυχαία. Ούτε τυχαία άρχισαν να "ηδονίζονται" με τις δεκάδες φωτογραφίες των δεσποτάδων.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 9:55 μ.μ.
Άκου φίλε, καλύτερα να μας πεις εάν ο παιδαγωγός λέει αλήθειες ή όχι. Αυτό μας ενδιαφέρει!
Τί μας νοιάζει ποιός ή ποιοί είναι, στο κάτω-κάτω εάν διαφωνείς με τις αναρτήσεις τους, πανε να διαβάσεις κάτι του γούστου σου...
Καλή Ανάσταση και φώτιση σε όλους μας!
Κ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΥς ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΡΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΚΕΥ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ
ΕΣΥ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΟΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ.

ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΣΟΦΙΣΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΡΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Απο πότε ένας ανώνυμος σχολιαστής απαιτεί να γράψουν τα ονόματά τους οι υπόλοιποι;
Εαν το ιστολόγιο έγραφε συκοφαντίες, σήμερα θα ανέβαζε άρθρα απο το γκουατανάμο.
Τα ερωτήματα που έθεσες δεν ισχύουν, επειδή κανένας σχολιαστής δεν προσκόμισε διαβατήριο και δήλωση μετανοίας πριν σχολιάσει.
Αυτή την ελάχιστη ελευθερία της γνώμης μας απολαμβάνουμε προς ώρας, γιατί στο μέλλον με την παγκόσμια χούντα που έρχεται...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ανωνυμε 9.55 τουλαχιστον το επαγγελμα σε ενα site που ονομαζεται "παιδαγωγος" κ αμεσως απο κατω "εκπαιδευτικοι για μια παιδεια με ιδανικα" καθως κ απο τα κειμενα σχετικα με την παιδεια που κατα καιρους εχουν παρουσιαστει,ειναι μαλλον προφανες δεν νομιζεις;Καλο το who is who αλλα επι της ουσιας μαλλον σκοπευεις στη δημιουργια εντυπωσεων

Ανώνυμος είπε...

Ο 9:55 θέλει να δει πρόσωπο, να το βγάλει στο Indymedia του Soros.Τα υπόλοιπα είναι γνωστά:
Μερικοί απλυτοι κουκουλοφόροι ροπαλοφόροι θα κάνουν επίθεση στο
πρόσωπο paidagogos

Breadfan είπε...

Η "χριστιανική" αγάπη ξεχειλίζει σε αυτό το άρθρο.
Δυστυχώς, αγαπητοί, αυτό που δεν αντιλαμβάνεστε, είναι ότι κανείς σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν έχει το δικαίωμα να μη θίγεται. Όπως εσείς θίγεστε που κάποιοι άλλοι τρώνε κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή, έτσι και κάποιοι άλλοι θίγονται που κάποιοι από εσάς σέρνεστε και ξεφτιλίζεστε στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο σε ένα διαγωνισμό δήθεν ταπεινότητας (και μάλιστα σε ευθεία αντίθεση με τις εντολές του Ιησού). Λοιπόν; Όποιος θίγεται, πρόβλημά του που θίγεται. Ας κάνει ψυχοθεραπεία, ή ας πιει ξιδάκι.
Τα πράγματα είναι απλά. Οι θρησκευτικοί κανόνες οποιασδήποτε θρησκείας ισχύουν μόνο για τους πιστούς της εκάστοτε θρησκείας. Όπως εσείς αγνοείτε τους μουσουλμάνους και τρώτε χοιρινό (ή οτιδήποτε άλλο πριν δύσει ο ήλιος στο Ραμαζάνι), όπως εσείς αγνοείτε τους ινδουιστές και πλακώνεστε στα μοσχαράκια, όπως εσείς αγνοείτε τους Τζαϊνιστές και ψεκάζετε με εντομοκτόνο τις κατσαρίδες στα σπίτια σας, έτσι και όσοι δεν πιστεύουν στη δική σας θρησκεία είναι ελεύθεροι να μη λογαριάζουν τους δικούς σας θρησκευτικούς κανόνες, και να τρώνε μπριζολίδια τη Μεγάλη Παρασκευή.
Αν θέλετε να σταματήσουν να προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα των Χριστιανών, οφείλετε να σταματήσετε εσείς να προκαλείτε το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των άλλων (άλλη μια εντολή του Ιησού, παρεμπιπτόντως). Αλλά επειδή δεν πρόκειται να το κάνετε, οφείλετε να ανεχτείτε την "ιεροσυλία". Στο κάτω κάτω, κανείς δεν σας ανάγκασε να μη νηστεύετε, κανείς δεν σας ανάγκασε να φάτε κρέας εσείς οι ίδιοι. Όσο για τους άλλους, αν πιστεύετε ότι ο θεός σας αποδοκιμάζει την πράξη τους, αφήστε τον να τους κρίνει ο ίδιος. Εσείς να κοιτάξετε τη δική σας υποκρισία, που 5 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο "Χριστός Ανέστη" τρέχετε σαν τρελοί να φάτε κρέας και ερημώνονται οι εκκλησίες, ακυρώνοντας οι ίδιοι το νόημα της νηστείας με αυτή την πράξη σας.

Breadfan είπε...

Απ' ότι φαίνεται, ο «Παιδαγωγός» δεν αφήνει να εμφανιστούν όσα σχόλια αμφισβητούν την ορθότητα της γνώμης του.
Έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε ότι θέλετε μια παιδεία με ιδανικά; Ποια ιδανικά; Της λογοκρισίας όσων διαφωνούν με εσάς και της καθιέρωσης του μονοπωλίου της γνώμης σας;
Στο σύγχρονο κόσμο, οι ιδέες και οι γνώμες εκτίθενται στο κοινό, και το κοινό τις χτυπάει αλύπητα. Θα επιβιώσουν αυτές που πραγματικά αξίζουν, αυτές που μπορούν να αντέξουν τα χτυπήματα. Αν οι ιδέες σας ήταν τέτοιες, δεν θα φοβόσασταν την αντιπαράθεση. Αλλά φυσικά δεν αντέχουν την πιο στοιχειώδη εξέταση, και γι' αυτό προσπαθείτε να τις προστατεύσετε λογοκρίνοντας τον αντίλογο.
Δυστυχώς για εσάς, κύριοι, η εποχή που οι θεοκράτες είχαν τον έλεγχο του τι λέγεται και τι γράφεται έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Μπορείτε να λογοκρίνετε τα σχόλια στον ιστότοπό σας, αλλά δεν ελέγχετε το διαδίκτυο. Και το διαδίκτυο, απ' ότι φαίνεται, είναι το μέρος που πηγαίνει η δογματική σκέψη για να πεθάνει.
Κρίμα που επιλέγετε αυτή την τακτική, γιατί ο επιθανάτιος ρόγχος σας θα μπορούσε να είναι χρήσιμος στην κοινωνία του μέλλοντος. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν ανάμεσά σας και άξιοι άνθρωποι, άνθρωποι που έχουν πολλά να δώσουν και να διδάξουν, άνθρωποι των οποίων το ήθος θα μπορούσε να λάμψει και η σκέψη τους να διασωθεί από την απαξίωση και την απόρριψη, που ήδη βιώνετε από τα παιδιά και τα εγγόνια σας.
Το μόνο για το οποίο αναρωτιέμαι, είναι: Κάθε φορά που κόβετε κάποιο σχόλιο μόνο και μόνο επειδή διαφωνείτε με αυτό, δεν νιώθετε ούτε ένα ίχνος ντροπής;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Στο σύγχρονο κόσμο, οι ιδέες και οι γνώμες εκτίθενται στο κοινό, και το κοινό τις χτυπάει αλύπητα. Θα επιβιώσουν αυτές που πραγματικά αξίζουν, αυτές που μπορούν να αντέξουν τα χτυπήματα."

Βρε τι λες
διάβασες τι λες?
Νομίζεις ότι είναι κάποια φοβερή σοφία τα σχόλια σου;
Ένα απλό λογικό συνειρμό κάνεις (που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ανάρτηση μας, που αποκαλύπτει τον ρόλο της "Ένωσης Αθέων".

Ε λοιπόν πως κολλάει αυτός ο συνειρμός με τους τσίτσιδους που βγαίνουν στο δρόμο ή με αυτούς που επίτηδες, για να προκαλέσουν, ανακοινώνουν ότι θα πάνε να φάνε κρέας την Μεγάλη Παρασκευή; Είναι ιδεολογία να τρως κρέας ανακοινώνοντας το; Σε υποχρέωσε κανένας να νηστέψεις. Πάνε και ψήσε και ένα ολόκληρο μοσχάρι και φάτο. Από πότε η βλακεία αποκαλείτε "ιδέες";
Αυτές είναι οι "ιδέες" σου;
Που μας μέμφεσαι αν καθυστερήσουν να εμφανιστούν; Είδες από πότε είναι η ανάρτηση; Είδες την ημερομηνία σήμερα; Σου πέρασε από το μυαλό ότι κανείς δεν μας πληρώνει και έχουμε κι εμείς οικογένεια, άδειες, απουσίες εκτός, και διακοπές; Έλεος. Αν ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις την Ιερά Εξέταση, κοίτα την παρέα σου. Εσείς με πολύ χαρά θα ξεκοιλιάζατε τους "παπάδες", στο όνομα της ανύπαρκτης ιδεοληψία σας.

Ο ορθόδοξος πιστός είναι περήφανος γιατί έχει φίλο τον Χριστό, και σύντροφο στη ζωή του. Ο άθεος απλά επιμένει ότι σώνει και καλά δεν υπάρχει Θεός. Το σύμπαν έγινε από μόνο του, προϊόν τύχης.. Αυτό -κατά τη λογική σου- τον δικαιολογεί να ξεβρακώνεται στο Σύνταγμα ή στην Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση των κίναιδων.
Τα σχόλια είναι περιττά.

Breadfan είπε...

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Αποσύρω τα σχόλιά μου περί λογοκρισίας, και ζητώ συγνώμη που βιάστηκα να κρίνω. Το μόνο που έχω προς υπεράσπισή μου είναι ότι μαθημένος στο να απορρίπτουν τα σχόλιά μου τα χριστιανικά site σαν το δικό σας, υπέθεσα (αφού είδα ότι μετά την πρώτη μου ανάρτηση είχε ανέβει νέο άρθρο) ότι το σχόλιό μου κόπηκε και εδώ, όπως και δεκάδες φορές στο παρελθόν. Έπρεπε να περιμένω περισσότερο, και αναγνωρίζω το λάθος μου.

Σχετικά με το άρθρο σας: Η Ένωση Αθέων ιδρύθηκε ως ένας χώρος διαδικτυακής συνάντησης ανθρώπους οι οποίοι δεν πιστεύουν σε θεούς. Επιλέγω αυτή ακριβώς τη διατύπωση όχι μόνο γιατί είναι ακριβής, αλλά και γιατί είναι σημαντική: Σας υπενθυμίζει ότι άθεος δεν είναι αυτός που «αρνείται το Θεό» όπως κάποιοι χριστιανοί (και όχι μόνο) αρέσκονται να λένε, και σας προτρέπει να μην το παίρνετε ως προσωπική επίθεση εναντίον σας, αφού δεν απορρίπτουν μόνο την ύπαρξη του χριστιανικού θεού, αλλά και όλων των άλλων θεών που λατρεύονται ή λατρεύονταν στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Όπως ακριβώς θα αντιδρούσατε και εσείς σε αυτά που θεωρείτε ως παραλογισμούς των άλλων θρησκειών, έτσι αντιδρούν κι αυτοί σε αυτά που θεωρούν παραλογισμούς δικούς σας. Φανταστείτε να βλέπατε τους συμπολίτες σας να ανέχονται τα περιττώματα των αγελάδων στους δρόμους τους, και να σας επιτίθονταν φραστικά αν πηγαίνατε να τα καθαρίσετε.
Για τους άθεους, είναι εξίσου παράλογο να απέχετε από κάποιες συγκεκριμένες τροφές κάποιες συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου, οι οποίες μάλιστα προσδιορίζονται από το πότε η ορατή προς τη Γη επιφάνεια της Σελήνης φωτίζεται πλήρως από τον Ήλιο. Και δεν είναι τόσο το παράλογο του πράγματος που τους ενοχλεί, αλλά το ότι εσείς ισχυρίζεστε ότι όποιος παραβαίνει αυτό το θρησκευτικό πρόσταγμα είναι ανήθικος.
Και δυστυχώς, επιβεβαιώνονται, αφού φτάσαμε στο σημείο ιεράρχες να ρίχνουν κατάρες στους άθεους, και να παρακαλούν να σαπίσουν τα στομάχια των άθεων. Φυσικά, ο χριστιανικός θεός δεν τους κάνει τη χάρη γιατί είτε δεν υπάρχει, είτε γιατί τέτοιες πράξεις είναι αντίθετες με το χαρακτήρα του. Αλλά, αν ισχύει το δεύτερο, δεν είδα παρά ελάχιστους χριστιανούς να καταδικάζουν αυτές τις δηλώσεις. Στο κάτω κάτω, θα περίμενε κανείς από εσάς να πιστεύετε ότι ο θεός σας θεωρεί τους άθεους όπως ο πατέρας τον άσωτο υιό της παραβολής, που όχι μόνο δεν τον καταράστηκε, αλλά έσφαξε γι' αυτόν και το μόσχο το σιτευτό. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι οι χριστιανοί που υποτίθεται πιστεύουν στο θεό της αγάπης δεν θα εξοργίζονταν από αυτή τη συμπεριφορά, αλλά θα έδειχναν αγάπη προς τους αμαρτωλούς. Πουθενά δεν φαίνεται αυτό το πράγμα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Για τους άθεους, είναι εξίσου παράλογο να απέχετε από κάποιες συγκεκριμένες τροφές κάποιες συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου, ..., αλλά το ότι εσείς ισχυρίζεστε ότι όποιος παραβαίνει αυτό το θρησκευτικό πρόσταγμα είναι ανήθικος."

Που το είδες ότι είπαμε ότι όποιος δεν νηστεύει είναι "ανήθικος";
Ο Χριστός νήστεψε, αν κάποιοι βρήκαν τον δρόμο προς τον Παράδεισο χωρίς να νηστεύουν, τρώγοντας και πίνοντας διαρκώς, ας τον ακολουθήσουν.
Πάντως "ανήθικο" δεν χαρακτηρίσαμε ΚΑΝΕΝΑΝ επειδή δεν νηστεύει. Μπορεί να είναι ηθικός. Αν τα καταφέρνει να είναι ηθικός χωρίς καμία σωματική άσκηση, ας συνεχίσει έτσι.


"Και δυστυχώς, επιβεβαιώνονται, αφού φτάσαμε στο σημείο ιεράρχες να ρίχνουν κατάρες στους άθεους, και να παρακαλούν να σαπίσουν τα στομάχια των άθεων."
Ο Χριστός είπε να ευλογείτε και να μην καταριέστε.
Συνεπώς αν κάποιος μεμονωμένος δεσπότης, επειδή δεν τολμάει να μιλήσει για την ουσία: για την εισβολή και επιβολή της αίρεσης του οικουμενισμού μέσα στην εκκλησία σήμερα,
ψάχνει άλλα θέματα για να δείξει ότι τάχα είναι "παλικάρι", αυτό είναι λάθος.
Το τι είναι λάθος και σωστό το ορίζει το ευαγγέλιο και η ορθόδοξη παράδοξη μας. Όχι ένας δεσπότης μπροστά στην κάμερα (αντίστοιχα ένα σωρό άλλοι δεσποτάδες, αλλά και ο ίδιος ο πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται με αιρετικούς πχ παπικούς, αυτό σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες επισύρει την ποινή της καθαίρεσης. Δεν μπορούμε λοιπόν τι έκανε ένας δεσπότης ή πατριάρχης, δεν έχει καμία αξία για την εκκλησία μας).


Στο κάτω κάτω, θα περίμενε κανείς από εσάς να πιστεύετε ότι ο θεός σας θεωρεί τους άθεους όπως ο πατέρας τον άσωτο υιό της παραβολής, που όχι μόνο δεν τον καταράστηκε, αλλά έσφαξε γι' αυτόν και το μόσχο το σιτευτό.
Δεν είμαστε ειδησιογραφικό πρακτορείο, δεν δημοσιεύουμε 20 αναρτήσεις την ημέρα, κακώς δεν τοποθετηθήκαμε αλλά τι να κάνουμε, δεν το σκεφθήκαμε, ειδικά εκείνες τις ημέρες οι περισσότεροι είναι στα χωριά τους και η πρόσβαση στο διαδίκτυο περιορισμένη για να σχολιάζεις τα πάντα.
Αποτελεί η δήλωση ενός δεσπότη πρόφαση για τους αθέους;
Τον μόσχο τον σιτευτό τον έσφαξε ο πατέρας όταν επέστρεψε ο άσωτος στην πατρική εστία, όχι όσο ζούσε ασώτως.



Κλείνοντας -και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσετε να γράφετε τις απόψεις σας- το σχόλιο μας,
θεωρούμε την ιδιότητα του "αθέου" ως παράλογη, κανείς σώφρον άνθρωπος, βλέποντας την τελειότητα του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου και της γης και του γαλαξία μας, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει μια υπερκόσμια δύναμη που κάνει τα πάντα να δουλεύουν ΤΕΛΕΙΑ για αιώνες.


Αν ως δικαιολογία σας επικαλείστε ότι δεν αποδέχεστε τους "θεούς" κάθε θρησκείας, επίσης αυτό αποτελεί αφορισμό, και είναι παράλογο.
Δικαίωμα σας φυσικά να ισχυρίζεστε ότι θέλετε. Απολύτως σεβαστό. Όταν όμως εσκεμμένα προκαλείτε πχ την Μ.Παρασκευή, αν και χορτοφάγοι, να παριστάνετε ότι τρώτε κρέας, μάλλον υποκρύπτει κάποιο κόμπλεξ.



Ο δικός μας Θεός γεννήθηκε απόλυτα ταπεινός, σε σταύλο.
Έκανε θαύματα. Ανέστησε νεκρούς. Έκανε τυφλούν εκ γενετής να δουν. Και παράλυτους εκ γενετής, να περπατήσουν.
Δίδαξε την πιο τέλεια διδασκαλία του κόσμου, της αγάπης. Επέλεξε για μαθητές του αγράμματους ψαράδες και όμως το μήνυμα του διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.
Σταυρώθηκε εσκεμμένα για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε δίνοντας την πίστη και τη σιγουριά στους δειλούς και φοβισμένους μαθητές.
Όποιος πιστεύει πραγματικά σε Αυτόν, βλέπει την παρουσία Του καθημερινά στην ζωή του με δεκάδες παρεμβάσεις Του κάθε ημέρα.

Εμείς είμαστε οι χειρότεροι εχθροί του και όχι η Ένωση Αθέων (που είναι απλά για λύπηση).

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.