" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η Γενοκτονία συνεχίζεται:Ο Έλληνας Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί στις Τουρκικές φυλακές! Διαδηλώνουν στην Άγκυρα (!) σιωπούν στην Αθήνα.....

Σχόλιο:
Εσύ "ραγιά", συνέχισε να βλέπεις τουρκικά σήριαλ ή ελληνοτουρκικά "survivor".




Και κανόνισε και κανένα ταξιδάκι στην "Πόλη", να παραστήσεις τον πλούσιο (αφού πουθενά αλλού δεν σε παίρνει να ταξιδέψεις). Στήριξε με το συνάλλαγμα σου τους Τούρκους.

Όταν αύριο κλαις κ πάλι με μαύρα δάκρυα, επειδή θα χουν βιάσει ισλαμιστές την γυναίκα ή την κόρη σου, ή θα χουν εκτελέσει το παιδί σου, θα 'ναι πάλι αργά.



Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Η φυλάκιση του συμπατριώτη μας από τον Πόντο Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali), ενός ακόμη δικού μας ανθρώπου, ο οποίος παρέμεινε στην Τουρκία, μετά τη Γενοκτονία είναι δυστυχώς η απόδειξη ότι το μαζικό έγκλημα δε σταμάτησε το 1922-1923, αλλά συνεχίζεται και σήμερα. Ο Γιαϊλαλί είναι φυλακισμένος από το βράδυ του Σαββάτου της 22ας Απριλίου στις κλειστές φυλακές του Σιρνάκ στο Κουρδιστάν, με τις κατηγορίες της προσβολής του Ερντογάν, της ανυπακοής και της υποκίνησης σε τρoμοκρατία.




Ο Γιαϊλαλί γεννημένος στον Πόντο ως νέος στρατιώτης στάλθηκε το 1994 να πολεμήσει στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Εκεί ως Ιμπραχίμ τραυματίστηκε σε μια μάχη με τους αντάρτες του ΡΚΚ και αιχμαλωτίστηκε για δύο χρόνια και τρεις μήνες. Από τον όγδοο μήνα της αιχμαλωσίας του άρχισε να
μετατρέπεται σε αρνητή του πολέμου και ακτιβιστή της ειρήνης, πρωτοπόρο για την αναγνώριση των εγκλημάτων του φασιστικού Τουρκικού κράτους εναντίον του Ελληνικού, του Αρμενικού, του Κουρδικού λαού, γνωρίζοντας ότι πλέον είναι Έλληνας κάνοντας μάλιστα αίτηση για αλλαγή του ονόματός σε Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τη χθεσινή διαδήλωση συναγωνιστών μας στην Άγκυρα (!) για την απελευθέρωση του 
Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, με σύνθημα «δεν είναι μόνος». 
Στην Ελλάδα ακόμη περιμένουμε κάποια κίνηση από τους «αρμοδίους»....


Μετά την απελευθέρωσή του από τους αντάρτες του ΡΚΚ πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε, με αποτέλεσμα να παραμείνει στις τουρκικές φυλακές επί 3,5 μήνες. Όσο ήταν αιχμάλωτος στα χέρια του ΡΚΚ, οι τουρκικές αρχές πήγαν στην οικογένειά του και της είπαν τα εξής: «Μην μιλάτε πολύ γι’ αυτό το γεγονός, γιατί γνωρίζουμε ότι είστε Έλληνες»! 

Αφού φυλακίστηκε ακόμη μία φορά ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016 για
προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ, σήμερα είναι πάλι δεσμώτης στις κλειστές φυλακές του Σιρνάκ στο Κουρδιστάν. 


Καλούμε κάθε Δημοκράτη και Ελεύθερο άνθρωπο που κατανοεί τι σημαίνει να είσαι φυλακισμένος στη φασιστική Τουρκία, στον πρόδρομο της Ναζιστικής Γερμανίας, να δημοσιοποιήσει τη φυλάκιση του συμπατριώτη μας Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί, ασκώντας και με αυτόν τον τρόπο πίεση για την απελευθέρωσή του. 
Η δημοσιοποίηση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης, όπως έγραφε ο Ιάκωβος Μάγιερ στο πολιορκημένο Μεσολόγγι......


Διαβάστε τα κείμενα του Γιαϊλαλί στην προσωπική του σελίδαhttps://www.facebook.com/YannisVasilisYaylali, όπου υπάρχουν οι τελευταίες αναρτήσεις του για το Αρμενικό και το Κουρδικό και η υπόμνηση για τη Γενοκτονία με τη σχετική αφίσα, καθώς και τα άρθρα του στις ιστοσελίδες που αρθρογραφούσε πριν τη σύλληψή του.

Πηγή: malkidis.blogspot.gr (κείμενο 1ο και 2ο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.